На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 853
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Нови пазар
По повод рожденният ден на малкия...та, пада се в четвъртък(съвсем на никъде), но на самата дата ще се съберем у дома само однините т.е. баби, дядовци...а в съботата ще се съберем пак у дома по-младите т.е. лели и др работещи, още се чудя да направя ли и малко бебешко парти с 3,4 бебета или не, та да стане три дни яли, пили и се веселили...хахах, ще видим-има време поне сме в края на ноември, за заведение и дума не става, за малкия няма да е удобно, пък и за нас ще е по-натоварващо...мисля да си сготвя, да си направя мъфини, меденки и масленки, тортата ще я поръчаме, поне обичам да готвя, пък ако е с повод ми е голям кеф Simple Smile

# 211
един интересен линк от сладкарница Неделя за планиране на рожден ден /без да искам да им правя реклама, просто случайно попаднах на него/ - за малко по-големи деца от нашите Wink  -

http://www.nedelya.com/детски-рожден-ден

# 212
Благодаря на всички, които се сетиха за 1 Рден на Борис  Hug

# 213
от едно нещо най-много ме е страх - като порастне Маичка да не кажа, че не я обичаме защото не сме ѝ дали това или защото не сме направили едикакво си като на нейните приятелчета...
знаете какви могат да бъдат децата...

Ето това изобщо не би ми минало през главата!
Виж Рисунка, мисля, че това зависи единствено и само от теб! Ако я научиш да гледа само материалното може и да се случи някой ден! НО ако я научиш да бъде ЧОВЕК с главно Ч, ако я научиш, че има много по- важни неща от парите, показността, скъпите тържества и т.н., ако я научиш, че ЛЮБОВТА, ЗАГРИЖЕНОСТТА, че дори един прост жест/като една роза като подарък например, вместо някоя безбожно скъпа чанта/ са по- важното в живота , едва ли ще се случи!!! Това е като все едно да ме притеснява, че Олег ще се разсърди един ден, че не го обличам само в нови и маркови дрехи, а 90% от дрехите са ни дадени от познати! Втора, трета, та дори и четвърта употреба!!!
Сега ще ти призная нещо, за да те успокоя. Израснала съм в не много добре финансово семейство/това, за да не кажа бедно/. Още от съвсем малка, вместо да се тръшкам като искам нещо аз знаех, че не винаги родителите ми могат да си го позволят. Винаги първо питах:"Мамо, когато вземеш заплата може ли да ми купиш дъвка/примерно/." Никога, дори и в тинейджърските ми години не ми е хрумвало, че защото не съм имала ново колело, а карах старото балканче, че защото не съм отишла на екскурзия със съучениците и т.н. нашите не ме обичат! Ето, затова казвам, че възпитанието в това отношение е много важно!!!

# 214
  • София
Влади, при нас също не беше розово, балканчето беше ново, ама беше едно - за двете ни със сетра ми. Но пък няма да забравя баща ми като го докара какво щастие беше. Или как като ми купиха едни розови ботушки спах с тях от радост, че ги имам. Но пък точно като тебе и за секунда не съм го обвинявала, защо виждах, че работят непрекъснато и дават всичко за нас Peace

# 215
И у дома положението хич, ама хич не беше розово. И въпреки че не сме разполагали с много средства, винаги съм била благодарна и на малкото, което са ми давали, а да не говорим, че сега, връщайки се назад във времето, осъзнавам, че хич не е било малко - дали са ми възпитание, образование, обич, право на избор какво да правя с живота си и винаги подкрепа... Какво като не съм имала колело, какво като не съм носила маркови дрехи?... Важното е, че имах щастливо детство с много любов в него.
Децата ни ще станат такива, каквито ги възпитаме. И, Рисунка, съжалявам, но е време да осъзнаеш кое е важното в живота. С болка ще кажа, че дори да облека на Влади яке за 1000лв, дори да му направя празник за РД със 100 души и торта на 5 етажа... той няма да проходи по-бързо, няма да ми каже по-бързо "мама". Здравето, добрата семейна среда, обичта... това за мен са най-важните неща за едно 1-годишно дете. А не дали на рождения му ден са "3 дни яли, пили и се веселили".

# 216
  • София
Децата ни ще станат такива, каквито ги възпитаме. И, Рисунка, съжалявам, но е време да осъзнаеш кое е важното в живота. С болка ще кажа, че дори да облека на Влади яке за 1000лв, дори да му направя празник за РД със 100 души и торта на 5 етажа... той няма да проходи по-бързо, няма да ми каже по-бързо "мама". Здравето, добрата семейна среда, обичта... това за мен са най-важните неща за едно 1-годишно дете. А не дали на рождения му ден са "3 дни яли, пили и се веселили".
Cry
Може да не е по-бързо, но ще е скоро, толкова много хора го подкрепяме, че няма начин да няма начин. Освен това ти си майка в истинския смисъл и съм сигурна, че съвсем скоро ще си чуеш много заслужената титла "мамо" Heart Eyes Hug

# 217
PucyHka при нас също положението не е никак розово.На този етап нямам възможност да събирам цялата рода на заведение,която всъщност не е вдигнала телефона и да пита как е малкия,като изключим разбира се бабите и дядовците.На самия ден ще си го направим с деца и майки в нас някъде към следобяда,а вечерта най-вероятно ще дойдат бабите и дядовците да хапнем,да се почерпим и това е.А и аз честно казано нямам кой знае какво желание да правя събиране като сватба,защото вярно,че това е 1вия му РД,но той нито ще разбере нещо,нито ще запомни нещо.Вярно,че остава поне снимковия материал,но не мисля,че ще бъде разочарован след време или ще бъде неблагодарен,че е нямал пищен рожден ден.Дори аз лично за себе си мисля,че ще ми е по-спокойно и лесно в къщи.Знам,че много се отплеснах...и се извинявам Hug
T_e_A аз определено наблегнах повече на четката за зъби,защото черпака го взе само и защото бе в най-яркия цвят от всички останали предмети. Mr. Green
Kkali разкажи ни как мина рожденния ден.

# 218
Здравейте Simple Smile
Честит рожден ден на всички малки бонбончета, които вече празнуваха! Да са ни живи и здрави всичките!
Моята свекърва ще идва с приятеля си за рожденния ден на Киара, но могат петъка след него ( той се пада вторник) , та се чудя дали да поканя и приятелските семейства тогава или в събота... Нямам никаква идея за подаръци какво да поискам, че ме попитаха. Едното ще е обувки. А пък за Коледа изобщо не знам.
Киара вече ходи на ясла до 14:30 след като прави въвеждане от 3 седмици, тази в четвъртата. Нямаше никакви проблеми, не беше плакала, но свикна, че след като яде идвам да я взимам и сега като започна ида спи там, след ядене плаче ядосано. Поне в яслата започна да яде, защото се бях отчаяла.
Приятна вечер и целувки на бебоците!

# 219
  • гр. Стара Загора
добре, не ме разбрахте какво исках да кажа - просто понякога децата могат да бъдат жестоки с родителите си, когато искат да постигнат целите си...
като второ дете аз дори нямах колело - научих се сама да карам на 16години на съседчето на балканчето... и при нас не бе хич розово положението, при положение, че майка ми е болна от сумати години, а баща ми бе алкохолик... наложисе бързо да порастна...
просто не искам да лишавам Майя от нищо/но в границите на нормалното, допустимото/...  и аз искам да я възпитам да цени не материалното, а духовното... но се сещате в тинейджърска възраст като започнат да излизат в компании и т.н. какво  може да се обърка...
ама няма значение...
да са честити месечинките и рожденните дни на свички бебчета Wink

# 220
PucyHka, от това не можеш да избягаш! Няма дете което да не го е правило или може и да има, но това не е защото не те обича, а защото ти е ядосано че, не е станало неговото  Laughing Точно тогава АЗ МИСЛЯ  че, трябва да сме най-силни и да не позволяваме да ни се качат на главите! За да не ни се тръшкат, за да не си мислят че всичко става тъй лесно. Аз също съм казвала на майка ми че не искам да ми е майка, че не я обичам и какво ли не още.... Когато дойде този момент вече ще сме пораснали, ще сме натрупали стаж с тази професия и всеки от нас ще вземе най правилното решение за него  newsm78

За рождения ден, на деня ще празнуваме с бебоци защото е понеделник, а в събота след него семейно с баби, дядовци, чичовци и лели Simple Smile
Точно защото партито си е за мен и таткото, мислим да си го направим така както за нас е най-добре Simple Smile

# 221
просто понякога децата могат да бъдат жестоки с родителите си, когато искат да постигнат целите си...

Ще бъде жестока с теб, ако го позволиш. Ако още на време й покажеш кой създава правилата, мисля, че няма да има проблем. Всичко разбира се е строго индивидуално, но аз за себе си мога да кажа, че бях един много спокоен и мирен тийн, нашите така ме бяха научили, че както и да се тръшкам и да нареждам и "да не искам да са ми родители, защото другите се прибират след 23ч, а аз трябва да съм си вкъщи в 21", пак спазвах това, което са ми казали. Както и да е, много се разводнихме май Simple Smile Живи и здрави да са децата, всеки ще намери начин да се справи както намери за добре, като дойде време.

# 222
Рисунка: Любовта не се показва с пари , а с отношение, възпитание. Това, че нямате средства, не значи, че не я обичате, а това тя какво ще си мисли след време до голяма степен зависи от възпитанието, което ще и дадете. Ако самото дете вижда любовта ви, няма за какво да ви трови- да, може да изразява съжаление, че нямате средства, но в крайна сметка няма как всички да сме на едно ниво...

Сега за рождения ден - за всеки са важни различни неща, за мен беше важно да се отпразнува в деня, който си е, и така и направихме. Поканих само майки и татковци с деца и няколко други двойки, всички ни уважиха, от което съм много щастлива. Рождения ден се падна вторник, правихме го от 4 часа, до 8 бяхме приключили. Изключително съм щастлива, че това си беше нейния ден, за нея и нейни приятелчета. С родата се черпихме отделно, но за мен лично по-важен беше същинския празник.

Сега Мончето е малко болна, лепна гадния ширещ се вирус с темп и гърло, темп я свалихме на 2-рия ден, но гърлото не. Пие АБ, вит Ц, Стодал, Био Гайя . Надявам се скоро да и мине, защото си искам предишното диваненце!

# 223
  • на Дъждовен остров
...
T_e_A аз определено наблегнах повече на четката за зъби,защото черпака го взе само и защото бе в най-яркия цвят от всички останали предмети. Mr. Green...
rosit@, хайде дано да е четката и така зетя ще прави зъбите на родата без пари или поне с 25% отстъпка  Laughing

добре, не ме разбрахте какво исках да кажа - просто понякога децата могат да бъдат жестоки с родителите си, когато искат да постигнат целите си... ....
PucyHka, според мен не предвиждай нещата толкова далеч в бъдещето.  След 50 год. като се съберем всички ноемврийки на кафе с побелели коси може да се окаже, че ти си успяла да възпиташ най добре Маичка, да и дадеш образование за което да ти е не само благодарна, но като отплата да ти е купила къща на Майорка и Ferrari ® обазведено с млад шофЕр  Laughing  На този етап от теб се изисква да следиш за здравето ѝ, всичко останало е лукс Mr. Green

# 224
Здравейте момичета! Не съм писала отдавна, но в общи линии със Симката сме добре и използваме непрекъснато слънчевите лъчи, за да играем навън. Още не е проходил сам, стои самостоятелно, но го е страх да тръгне. Вече и ние правим планове за рождения ден, планираме един купон вкъщи с бабите и дядовците и след обедния сън ще поканим наши приятели с деца в някое клубче, но още сме на етап проекти.
Честит рожден ден на всички дечица, които вече навършиха годинка! Да са много здрави и засмени!

И с риск да ви откъсна от трескавите подготовки ми е много интересно да обсъдим една друга тема, която вълнува майките в последните дни, а именно размера на майчинството през втората година. Аз лично смятам, че така замръзналото обезщетение е наистина своебразен опит да се намали периодът на майчинството в България на една година, следвайки други европейски модели. За жалост, обаче, у нас все още няма условия за това, тъй като ако ги няма бабите няма на кого да разчиташ, поради липсата на достатъчно градини.  Това ще е един доста дълъг процес, вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт