Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Малко по-нагоре е написано за сребърната вода като средство за дезинфекция в подобни случаи.
Иначе кожните заболявания са наистина упорити,и за да се лекуват е необходимо да се знае със сигурност какво е, т.е. трябва да се вземе проба,която да се изследва под микроскоп. Чак тогава може да се предприеме адекватно лечение.

# 211
  • София
Невена, виждам, че си в чужбина, но провери дали някъде не продават сребърна вода. Помага и за гъбички, и за лишеи. За децата не знам да има нещо привантивно, освен да не го пипат, което най-вероятно е мисия невъзможна.

Котьо, направила съм на Теди сребърна вода и то в доста голяма коцентрация. Предполагам, че е започнала да маже.

ИКСИ, честит първи учебен ден, а и юбилей!   bouquet  Честито и на всички учителки и ученици!  Hug  За пръв път тази година нямаме ученици в къщи  Sad. Необичайно ми е.

# 212
  • Costa Rica
ИКСИ, честит първи учебен ден, а и юбилей!   bouquet  Честито и на всички учителки и ученици!  Hug  За пръв път тази година нямаме ученици в къщи  Sad. Необичайно ми е.
+1
ИКСИ, цели двайсет, леле Shocked Успешна и лека година ти желая. bouquet

Успехи и на младежите на мама Теди, и на красавицата на мама Герче (които видях във фейса). както и на всички други мами и техните ученици:bouquet:

Аз пък за пръв път от 9 години не съм на първи учебен ден. Такъв кеф е да работя у дома, макар и заобиколена от три топки мъркаща демотивация. Общият ни трудов процес често изглежда така:

Снимката е от нета, за съжаление. Embarassed

# 213
Здравейте на всички  Hug
От известно време ви чета и реших да се включа при вас  Simple Smile
Имате много красиви и сладки пухчовци  Heart Eyes

Вкъщи винаги сме имали коте. Всички са били бездомни и порода "улична превъзходна". Обожавам котките  Heart Eyes
В момента имаме женско коте на 14 години, казва се Шони /кръстена на една от героините от "Спасители на плажа"  Simple Smile/. Обича да си хапва от всичко - и наша храна, и котешка. Може да се каже, че е дебеличка /макар сега да заслабна от една стомашно-чревна инфекция/. Пълноправен член на семейството. Своенравна е, не търпи много ласки и мачкане, но въпреки това си имаме своите моменти на гушкане и мъркане. Затова като срещна улична и приятелски настроена котка се възползвам и я помачквам доволно  Mr. Green

Няма да ставам многословна, ще се включвам по-нататък. Да не забравя да платя входна такса за темата  Simple Smile - две снимки на Шони и една картинка от нета.

# 214
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
КотьооооооJoy Joy Joy!    bouquet

ИКСИ, Делфина и всички други, които имате нещо общо с учението, ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!  bouquet Да ви е спорна и спокойна цялата учебна година!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК и не онези, които имат нещо общо с Вярата, Надеждата, Любовта и с майка им София!  bouquet

Palia , добре сте дошли с Шони! Много е красива! Heart Eyes Hug

# 215
 Palia ,и нашият Мич е на същата възраст и също е кръстен на героя от" Спасители на плажа".
Честит първи учебен ден и от мен на всички ученици и учители. Като си помисля,че това ми е 26-тата година стаж- кога минаха,не разбрах.

Ето и няколко снимчици.

http://media.snimka.bg/s1/1114/028472355.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/1114/028472362.jpg?r=0

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 17:33 от mari45

# 216
  • На небето
mari45 ох милия как му текат лигите, и какви големи очи е направил. И той дебелак като моя Мърчо.
Ох, напоследък такъв глад го гони, моя котарак, рови из хладилника на комшиите, откраднал им едно голямо парче шунка. Не могли да го докопат, избягал с нея и цялата я изял. Вече взеха и те да си вардят хладилника от него. Подпрели го с 5л. туба с вода. Предупредих ги, че тази туба изобщо няма да го спре. При нас сме с 11л. и я избутва без проблем. По принцип яде към 8 вечерта, но от няколко дни от 6ч. започва да мяука и да проси като побъркан. Направо може да те подлуди. А сутринта  яде към 9ч. като станем. Но, ако имаме неблагоразумието да станем за да отидем до тоалет през нощта, скача и той и започва едно мяукане, докато някой не стане да го нахрани. Тази сутрин ме събуди в 7ч. за да го нахраня и като му дадох гранулите, дори не ги яде. Ще полудеем вече, няма мира.

# 217
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гуш на Мич! Heart Eyes

Преди малко се ужасих от това!  #Crazy http://www.ladyzone.bg/semeistvo/domashni-lubimci/story/20600548 … a_hudojnitsi.html
Е, не мога да го възприема! Разбирам бодиарта, но човекът се е съгласил да бъде рисуван. За котките нещата не стоят така! Naughty

Estell , аз моето "бебе" от 11 години го храня така! На всяко ставане нощем той е пръв пред хладилника! hahaha А през другото време - през 3 часа! hahaha

# 218
Лумики, чудесна е статията. Ако не те притеснявам да ми пратиш линк към постовете на ЛС, за да ги включа по-лесно в следващата тема? Отдавна се каня да обобщя така ама не остава време, често задаван въпрос е...

Може да изглежда странно за някои хора, но тук черните котки се смятат за 'трудна' за осиновяване група също като старите животинки, тези с хронични заболявания  и т.н.

Невена, децата да мият ръцете редовно и да избягват контакт с котката. Ако даваш нещо имуностимулиращо, може да го включиш сега. Сребърна вода за петното на кот докато ви види вет и наблюдавай за промени.

mari45
Не могли да го докопат, избягал с нея и цялата я изял. Вече взеха и те да си вардят хладилника от него.

Търкалям се вече...
Идва есен, включват се естествените инстинкти за трупане на сланина за зимата. Нали знаете, колкото повече плюска котката есента, толкова по-дълга и тежка ще е зимата  Whistling

# 219
Какво си правите, Котарани? Много сте готини днеска!
Пристигам с няколко снимки на малкия в новото му легло. И да се похваля, взех му тоалетна с аромат на РОЗИ.  Joy Joy Joy Хареса му, веднага я препика.  Mr. Green
https://lh5.googleusercontent.com/-Y8AjIcuZAz4/UFcvWuxz-KI/AAAAA … s800/IMAG0294.jpg
А тук е присвил очи от наслада.
https://lh6.googleusercontent.com/-DMH-v9aqe-c/UFcvyXt19FI/AAAAA … s800/IMAG0293.jpg
Много сме важни.  Flutter
В зоомагазина видях каишки за котки, и жената ми каза, че това било за разходки навън. По-скоро на някоя спокойна полянка/пейка като седна, и той да си тръчка около мен. Само дето лятото свърши. Ех, ще знам за другото.
Виждала съм планинарката ни котка, но има ли други, които водят домашните си любимци на въздух?

# 220
  • Пловдив
Момичета, открих моят малък Бамби  Heart Eyes Heart Eyes
Вчера следобед го намерих скитащ по улиците ... и вече е в къщи.
Утре ще го водим на ветеринар за да препоръча препарат за бълхите. Има 2-3 но не мога да ги хвана гадините.
С каква храна ще ми препоръчате да го храня?
За момента му давам обща, мляко кисело с хляб, супички и т.н. прясно мляко...
За Пловдив ще ми препоръчате ли добър ветеринар ?
Благодаря предварително  Hug Hug Hug

# 221
Palia ,и нашият Мич е на същата възраст и също е кръстен на героя от" Спасители на плажа".
Става ясно, че тогава е вървял сериала  Simple Smile
И ние имахме един оранжев Мишо - най-кротката котка на света. Някой ден ще пусна и негови снимки - знам, че тук има почитатели на котаци с рижа окраска.

Преди малко се ужасих от това!  #Crazy http://www.ladyzone.bg/semeistvo/domashni-lubimci/story/20600548 … a_hudojnitsi.html
Е, не мога да го възприема! Разбирам бодиарта, но човекът се е съгласил да бъде рисуван. За котките нещата не стоят така! Naughty
Да, така е, въпреки, че черно-белите котета от първата снимка ми харесаха. Скоро видях снимка на куче с татуировка на гърдите отпред  ooooh!. Сигурно е било под упойка, докато са му я правили ...

Estell, как така отваря хладилника  Laughing, не се ли затваря плътно? Представям си картинката с бягащо коте с плячка в уста - в случая шунката  Laughing
И Шони се ослушва и ни дебне за хладилника. Като беше по-млада налиташе на краката ни, като разбереше, че не отиваме в посоката, в която е кухнята. Сега само мяука настоятелно.

# 222
  • София
♥asq♥, чудесна новина!  Hug
Хубаво е, че Бамби отново е при вас!
За храненето: млякото, което ние хапваме не е добра храна за котета.
Ако можеш му вземи някакви котешки пастети или гранулки
(дори да не са от висок клас, по-подходящи са за котето).
До тогава можеш да даваш месно бульонче (без подправки).
Дано повече не ви се случва да бяга-целувки на Бамби!
Hug

Поздрави от Phillip-с пожелание за спокойна нощ:

# 223
  • Пловдив

Бамби в цялата си прелест! Hug

# 224
Бамби  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт