Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Ох, така се успокоих за Бамби  Party Heart Eyes

А сега чакаме специална делегация-вечеря, за да представим Пикълс на широката публика, казаха че не могат да чакат да стане на 2 месеца и да заприлича на истинско коте...  Mr. Green

# 226
Моята Фреда днес беше на лекар (бях писала на другата страница). Сега сме с абокат, вливаха и глюкоза и витамини, както и антибиотик. Не се знае още какво й има, много  е слабичка стигнала е до 2килограма и дори се учудиха, че и толкова има... За топчето казаха, че и да не е доброкачествено за съжаление на нейните години не могат да направят нищо. Утре сутрин пак сме на лекар да видим кръвната картина какво ще  покаже.

# 227
  • София
Нали знаете, колкото повече плюска котката есента, толкова по-дълга и тежка ще е зимата  Whistling

Тогава се подготвяйте за мнооооого дълга зима. Мъро плюска като за петима.  Joy Joy Joy

Естел, значи Мърчо се оправя сам.  hahaha  Явно не му харесват диетичните храни.  Mr. Green

И като сте заговорили за сериали - толкова нови котета има в темата. Сменяйте им имената.  Laughing  Предлагам Суши да става Фатмагюл  Laughing. Иначе как ще знаем след 15 години кой сериал са давали.  hahaha

Ася, радвам се, че сте се намерили. Невероятно сладко коте!  Heart Eyes 

Bubisha, дано закрепят Фрида.  Praynig 

# 228
Ето и данъка, който обещах:

проспа повече от половината път  Simple Smile

- с моя милост на плажа Simple Smile

- така и не посмях да я пусна да се разхожда на воля, защото веднъж направих тазио грешка и падна едно гонене едно чудо  Mr. Green

# 229
  • Варна
Еее страхотна е малката! И стопанката й не остава по-назад. Mr. Green

# 230
Добро утро,момичета!
Моите опити да възпитам Макси продължават...Вчера ходих до вета-за консултация.Както и предполагах,нищо му няма на добичето,едно много здраво коте си е.
ИКСИ,благодаря ти мила!И да-много си права-като човек го възприемам,което май е голяма грешка!Изплаках си очите от няколко дни.И целувката му предадох,даже няколко пъти....
profesorkata_1,и аз си умирах за оранжеви котета,амааа....
Тaня67,уж обича свободата,а пък вечер не заспива преди хубаво да се е наврял в главата ми-усеща мигрената ми явно и все е там.
Lumikki,благодаря ти за изчерпателния отговор!Вече казах-здраво си ми е момчето!Просто е много своенравно.Никакъв стрес няма!Нищо не се е променяло от момента на идването му у дома.Промени се това,че започна да иска да излиза навън....Все пак сега опитвам да приложа това дето прочетох.Снощи му преместих купичките на местата дето пишка.Тоалетната сложих в нашата тоалетна.Божееее,той въобще не иска да я доближи!И сутринта в пет се беше изпикал като крава до купичката с храната.....Ще опитам още няколко дни и после....Не знам...
От два дни се опитвам да не плача толкова и да си внушавам,че някъде навън ще му е по-добре.Никак не съм сигурна в това обаче...
Момичета,благодаря че ви има и има с кого да споделя  smile3518
Заради вас и моето оранжево предизвикателство аз наистина обикнах котките.....!!!
Хубав ден на всички!

# 231
  • Пловдив
Момичета, открих моят малък Бамби  Heart Eyes Heart Eyes
Вчера следобед го намерих скитащ по улиците ... и вече е в къщи.
Утре ще го водим на ветеринар за да препоръча препарат за бълхите. Има 2-3 но не мога да ги хвана гадините.
С каква храна ще ми препоръчате да го храня?
За момента му давам обща, мляко кисело с хляб, супички и т.н. прясно мляко...
За Пловдив ще ми препоръчате ли добър ветеринар ?
Благодаря предварително  Hug Hug Hug
Прекрасен е малкия Бамби  Heart Eyes.
За храната има великолепна тема в другия форум за котките (мога да ти я пратя на лични ако искаш), в която подробно се разискват качествените храни и защо не трябва да се лъжем по рекламите (за Уискас, например), а да четем съдържанието на опаковките. Не е хубаво котаците да ядат нашата храна, тъй като тя съдържа доста неща, които не само могат да не им понесат, а направо да ги убият. Противно на всеобщото мнение нашето прясно мляко не трябва да се дава на котките, поради наличието на лактоза. Ако искаш да му приготвяш домашна храна тя трябва да е с ниско съдържание на мазнини - пилешко, заешко, агнешко. Свинско не е препоръчително. Удачен вариант е дробчета, сърца и зеленчуци, сварени и пасирани. Също така е добре от време на време да се дава и сурово месо. Ако искаш мога да пусна линк с рецепти за домашно приготвена храна.
За ветеринаря аз съм се насочила към д-р Коко след многото положителни отзиви за него.
Ще се радвам да съм била полезна  Peace

# 232
Добро утро и от мен!

Нищо не се е променяло от момента на идването му у дома.
Брюнетка, не беше ли писала, че сте правили ремонт? От кога се промени Макси, преди или след ремонта? Мои познати преди години си ремонтираха банята и котето им не си позна тоалетната после, вършеше работата точно пред вратата на банята.

За храната има великолепна тема в другия форум за котките (мога да ти я пратя на лични ако искаш), в която подробно се разискват качествените храни и защо не трябва да се лъжем по рекламите (за Уискас, например), а да четем съдържанието на опаковките. ...
И аз се интересувам от темата в другия форум  Praynig

# 233
  • Пловдив
Темата за качествената купена храна е http://www.kotkite.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=2116. Малко е дълга, но си заслужава четенето.
Темата за домашно приготвената храна е http://www.kotkite.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=2881& … D0%B0%D0%BD%D0%B0.
Целия форум е посветен на котките и мисля, че е доста полезен  Peace

# 234
Еее страхотна е малката! И стопанката й не остава по-назад. Mr. Green
Heart Eyes

Танче, може да я прекръстим на Хюррем  Mr. Green

Сушата пък ми е сърдита, нито идва при мен вечер, нито ми мърка... явно народа, който се изсипа у нас последните дни я е стресирал. Особено малките ми хиени, които само я гонят и дебнат да я мачкотят  ooooh! Надявам се поне като си тръгнат майка и татко да се успокои и да си стане предишното любвеобилно коте.

# 235
Добре дошли на прекрасните нови попълнения Hug  Всички са толкова красиви и сладки Heart Eyes

Bubisha, Стискаме силно палци на милата красива Фреда Praynig  Sad А с Бисичката сте мн готини Simple Smile
поздрави и прегръдки на всички от мен и моята любов- както винаги над нещата Simple Smile

http://www.prikachi.com/images.php?images/729/5285729y.jpg

# 236
Добре дошли на прекрасните нови попълнения Hug  Всички са толкова красиви и сладки Heart Eyes

Bubisha, Стискаме силно палци на милата красива Фреда Praynig  Sad А с Бисичката сте мн готини Simple Smile
поздрави и прегръдки на всички от мен и моята любов- както винаги над нещата Simple Smile

http://www.prikachi.com/images.php?images/729/5285729y.jpg

Oх, каква е дундааа! мач-мач

# 237

Lumikki,благодаря ти за изчерпателния отговор!Вече казах-здраво си ми е момчето!Просто е много своенравно.Никакъв стрес няма!Нищо не се е променяло от момента на идването му у дома.Промени се това,че започна да иска да излиза навън....Все пак сега опитвам да приложа това дето прочетох.Снощи му преместих купичките на местата дето пишка.Тоалетната сложих в нашата тоалетна.Божееее,той въобще не иска да я доближи!И сутринта в пет се беше изпикал като крава до купичката с храната.....Ще опитам още няколко дни и после....Не знам...

Здравей отново. Имам няколко въпроса. Ветеринарят направи ли изследвания на кръв и урина или само му хвърли един поглед? Имай предвид, че някои уринарни заболявания са много коварни и трудно откриваеми. Относно стрес, който може да изпитва котето ние като стопани не можем да кажем с точност , че не изпитва нещо, все пак ние сме хора, от наша гледна точка всичко може да е повече от перфектно, но животинчето да е на съвсем друго мнение. Ще те помоля да си спомниш кога точно започна да прави тези неща и какво се е случвало тогава в семейството и къщата. Доколкото разбрах котето си върши работата до външната врата и пред вратата на някакъв таван? Има ли други животни наоколо? Таванът посещава ли се от други котки? Идват ли при вас хора, които да възприема като натрапници? За мен лично акането и пишкането пред вратите си е маркиране на територия, заявява, че това е неговото място и неговата територия.
 Защо сте му преместили тоалетната във вашата тоалетна, къде е била преди това? Каква е тоалетната и какво използваш като постелка? какви препарати ползваш за почистване на тези места? Съветвам те да вземеш специални такива, че гадинките имат силно обоняние и навика да пишкат там, където им мирише - http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/ca … i-i-sprejove.html.  Ако е свръхтревожен можеш да вземеш цветната терапия на доктор Бах - http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/1604/canina- … -lubimci-1-7.html.
 Още нещо - има ли високо място, на което може да си виси и да наблюдава отгоре? Ако не осигурете му. Иначе ако си решила да го пускаш навън те съветвам да го направиш пролетта, все пак идва зима. Имам доста книжки за котките, ще се разтърся за още решения. Иначе това е един много хубав блог - http://catadvisor.blogspot.com/. Мисля че можеше да се пише на дамата за съвет, за съжаление е на английски.
 MissNellie , тези неща са на текстов файл, не съм ги качила никъде. Освен да ги кача някъде, къде ще е най-удобно?  Има  няколко изречения, които имат нужда от оправяне, в бързината  не съм ги превела на разбираем език, за което се извинявам.
Ето малко снимки на много новероятни котки - http://www.amazingcatcollection.com/index.php?page=1&disp=date

# 238
  • На небето
profesorkata_1 оле ужас, то това не е живот.

MissNellie въх недей, дано не е тежка и студена зимата, че не издържам на студено. А за сланинките има си ги в излишък не му трябват повече.

Palia ами затваря се плътно. А той ляга пъха лапите под хладилника хваща уплътнението и дърпа, и с лекота си го отваря, при това е станал такъв специалист, че го прави изключително бързо и безшумно. А докопа ли плячката иди го хвани, бяга като че живота му зависи от това, а и ръмжи и стиска, като куче кокал.   Joy
Та въпросния ден, след като е изял цялото парче шумка, не ми отказа и вечерята и нея си омаха. Ама аз нали не знаех, че си е хапнал яко.

Тaня67 определено. Няма нужда някой да го гледа сам си се обслужва. Стига да минава редовно чистачката да му почиства тоалетната.  Twisted Evil Но той му е намерил лесното, от някъде влачи, хартии, найлонови торбичи, накъсва си ги и си ги слага отгоре.  hahaha

И на мен ми се иска да пу приготвям домашна храна, но пусто като не яде, не обича месо, кокали, риба, от колбасите само обича да си кусва и това е.
Днес му дадох да яде от бутилка с дупки тази импровизираната за които ми казахте. Направих едно пластмасово шишенце от вода, нарязах дупчици и напълних с гранули. Ама никой не му е прибрал бутилката, а ние тръгнахме за училище с детето и като се върнах видях, че почти се е опразнила.  ooooh! То яло, та яло.
А иначе е много притенционзен, за такъв гладник, ако гранулката се счупи не се яде, всички малки парченца се остават, консумира само големите парченца, ако ги начупи при дъвченето също ги остава така. Та след него чистих по пода и остатъци от гранули. Преди поне си оставаха в купичката.  ooooh!

# 239
Здравейте пак   bouquet

Резултатите на Фреда излезнаха, но не са много хубави. Общата кръвна картина е добра, но нивата на глюкоза са много ниски, което може да е индикатор за 3 диагнози.
1) хормонални проблеми, но това е изключен вариант, тъй като няма нито 1 друг симптом.
2) много висок инсулин, но ми казаха, че е малко вероятно.
3) туморно образование- онова топче, което толкова ме притеснява...
Освен това сега се установи и много повърхностно дишане, което доста притеснява лекаря ни и в събота сме на рентген да видят какво става в нея.
Та очаквайте скоро включване отново...
Тъпо ми е, че заминавам на обучение за два дни и няма да мога да я водя на лекар тези два дни, но се надявам докато ме няма да не се случи нещо непредвидено. хубаво, че приятелят ми поне ще  е тук, та няма да е хептем без надзор и подкрепа...  Sad

П.п. На мен и моя приятел се падна честа да махаме абоката, защото утре няма кой да я води (аз заминавам, той е цял ден на работа)  и нямаше такъв ужас! Бяха залепили лейкопласта върху козина, а уж минаваха с машинка, но са минали само отпред. Просто нямам думи какъв кошмар беше, на едно място падна и кожа, защото  й е много тъничка вече, уж гледахме максимално безболезнено за нея да го отлепим и пак не стана. Самия абокат се махна лесно, но докато отлепим лейкопласта дори се разплаках като виждах как я боли.  Cry

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 22:21 от Bubisha

Общи условия

Активация на акаунт