Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Estell , стига де, живот си е и още как!  Joy Аз и без това спя на пресекулки, та сме си много синхронни даже. И у нас любители на хладилника и похапването колкото щеш, та не му се налага да си го отваря сам. Wink Joy Което, като се замисля е странно, защото той не се интересува от нашата храна, освен от пържолки и чисто месце. hahaha Досега не е хапнал нито едно кюфте и нито един кренвирш. Пушенко - моооже! И да знаете, че зимата наистина ще е дълга и студена! Остави дето Сисо яде също като Мъро ( Heart Eyes Hug ) ами и колко паяци днес разгоних от невероятни места! ooooh!

Bubisha Hug стиснати палчета от нас за Фреда! fingerscrossed

ros4enka, ooooh! мале  тая Моли колко е набухнала! hahaha Heart Eyes Hug Лаптопа ли ти е затворила или се е самопоставила върху принтера? Laughing

# 241
Ако съдите за зимата, по това колко ядат котките, то според моята хръбла, зима няма да има.  Joy

# 242
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ми,  newsm78 аз за България си правя заключенията. Ти, ако си някъде другаде може и да нямате зима и твоята "хръбла" ( Hug ) да си е качествен барометър. Joy

# 243
И аз съм почти в прашна Тракия  hahaha

# 244
  • In a surreal moment!
 Grinning ох, толкова  е сладък, че прелитам набързо да ви го покажа
Meet Spangles the Cross Eyed kitty
Скрит текст:

# 245
  • Пловдив
Аксиома благодаря за линковете, ще ги разгледам  Hug
Днес Бамби го водехме на лекар че беше повърнал 3-4 пъти, но май се оказа че е от преяждане ... че аз все му слагам нещо, понеже мисля че все е гладен ... та са му били 3 инжекции ... и пудра за бълхите взехме да се пудрим след 2-3 дни. Важното е че живна и вече е ОК. Сега сме на диета малко на суха храна  Grinning
Може да е прекалил с  млякото, незнам ...
350 грама е  hahaha
Доктора е казал, че е малко още за котешките храни  newsm78 странно ...
За сега ще сме на попарки и т.н.

# 246
Bubisha, стискам палчета и аз, просто знам какво ти е и ми е тъжно, но е важно да не се губи кураж, котаците са жилави животинки  Hug

Иначе идвам само да съобщя, че ако някой си търси транспортна клетка, вчера купихме от Джъмбо за 15 лв. пластмасова, отваря се отгоре и отпред с метална врата, стабилна, дебела пластмаса, много е хубава, а за по-малко пари не можах да намеря все от 30 лв. нагоре ги гледах. Та само да кажа, ако мога да улесня някой  Wink (пп: в Джъмбо на бул. България нямаше такива клетки, само транспортни чанти, които бяха в десен каре, не бяха никак лоши и бяха по 25 лв. аз тях се бях запътила да взимам, но се оказа, че в по-голямо Джъмбо има и пластмасовата клетка  Peace)

Пък ние с Пикълс добре се справяме, расте с всеки изминал ден, а я обичаме все повече  Heart Eyes Вече не ѝ е достатъчно само да яде и спи, иска преди да я приспим да си играем, започва с котешките маниери още от много малка, придърпва с ноктенца, хапе, дере със задни крака...  Crazy Започна вече да има сама рефлексите да пишка и ака без моето памуче, само дето вече придоби и рефлекса да се крие, за да го прави  Crossing Arms Ходи доста по-стабилно и за отрицателно време е стигнала там където не може да си представим. Около 300 грама е (имам само човешки кантар и той мери на 100 гр., но е някъде там, видимо наедряла е), вече дори къпахме дупето и я сушихме със сешоара, пък то взе че ѝ хареса  Mr. Green Мъркааааа.... ядосва се, ако не ѝ обърнем внимание и да чукнем на дърво - расте здрава засега, още има малко разстройство, но минава, вече не е водно ще я оправим и от това  Peace

Снощи сестрата на мъжът ми искаше да дойде вкъщи за малко, мислехме, че иска да види Пикълс, а тя.... носи още едно коте!  Crazy #Crazy Викам а неееее, не мога! То обаче е на 45 дена, чисто бяло със сини очи (майка персийка и баща уличен, а майката е със същата съдба като на Пикълс... явно много Персийки блъскат в тоя квартал  Rolling Eyes). Тя нищо не знае за котаците, не искало да яде, обаче аз явно знам как да ги прилъжа облиза си паничката, малко е страхливо, но не чак толкова. Беше пълно с бълхи, но тя вече го беше напудрила и днес някаква жена може би ще го вземе, то не е в нас де, в сестра му е. Много беше сладко  Blush Не ми вярваха, че е глухо, но го установиха че съм права. А тя ми вика - "Отгледай още малко Пикълс и го прати при Заки, а вземи това!", а мъжът ми като забели очи  Shocked "Абсурд! Пикълс си е нашето коте, аз вече съм привързан към нея, просто забравете, ако искаш гледай го временно, ама Пикълс остава!", а то ясно че Пикълс остава  Heart Eyes Но не го взех за гледане, защото не е обезпаразитено и вътрешно, няма ваксини, а Пикълс тепърва укрепва и ме е страх за нея.

А и вчера ходих при ветеринаря ми да го питам кога да я ваксинираме и обезпаразитяваме, каза на месец и половина за вътрешни и на 2 за ваксина. Ще прави само 2 ваксини, общо взето каза че третата е абсолютно излишна, след като едната я покрива, явно масово се правят по 3 де,... но ние ще правим 2  Peace Обаче има време.

# 247
  • Пловдив
...
Днес му дадох да яде от бутилка с дупки тази импровизираната за които ми казахте. Направих едно пластмасово шишенце от вода, нарязах дупчици и напълних с гранули.
...
Estell, моля да обясниш каква е тази бутилка с дупки и за какво служи  newsm78
Bubisha, и ние стискаме палчета и лапички  Peace
Treisy, 300 гр. не е ли множко за 20-25 дневен котьо Thinking. Направи ми впечатление, защото Жабчето когато го взех беше на 2 месеца и беше 300 гр. Какво казва доктора за това, нормално ли е това тегло. Плати си бързо новия данък на този "гигант"  Mr. Green, че последния път като го изтипоса тук още не се беше научил да си прибира нокътчетата

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 09:22 от Аксиома

# 248
Виж за теглото не го питах...  Rolling Eyes Ама не изглежда дебела, яде точно колкото е описано на сухото мляко според дните му ( до 80 мл., то горе долу си ги изяжда, но не ги минава). Може и 250 гр. да е, ама го мери като 300, нямам по-точна везна... Иначе трябва да го снимам пак, вече си прибира ноктите. А аз мислех, че майката е умряла като е било на 10-тина дни, а тя е била на 3 дена  Shocked Как са я отгледали...

пп - намерих, че котетата се раждат между 80 и 125 гр., та около 300 за коте на 22 дена, не ми се струва толкова много. И наддават по 100 гр. на седмица. Има таблица, която показва също така, че на 8-та седмица следва да са около 800 гр. и щом е нормално да наддават по 100 гр. на седмица, то по логика на третата седмица (на колкото е Пикълс) следва да е точно 300 грама  Peace Това е статия от ветеринар в един сайт, та по нея съде, че всъщност Пикълс се развива много добре, а изобщо не се сетих да питам нашия вет., защото котето изглежда много здраво - не е слаба и е далеч от затлъстяла.

# 249
  • Пловдив
А за 4-месечен котак какво е нормалното тегло според тази таблица. Защото моя звяр вече гони 2 кила и му виси коремчето  hahaha. Става за стискане и мачкане, въпреки че на него като че ли много не му харесва, но кой го пита. Ние днес сме на доктор за вътрешно обезпаразитяване и ще го попитам нормално ли е, че едричко ми се струва че расте момчето  Animal Pig

# 250
А за 4-месечен котак какво е нормалното тегло според тази таблица. Защото моя звяр вече гони 2 кила и му виси коремчето  hahaha. Става за стискане и мачкане, въпреки че на него като че ли много не му харесва, но кой го пита. Ние днес сме на доктор за вътрешно обезпаразитяване и ще го попитам нормално ли е, че едричко ми се струва че расте момчето  Animal Pig

Това, което пише за теглото е следното:
За 8 седмици - 800 грама; Нужни са прием на 173 ккал (средно разбира се, няма кой да ги мери чак така, но ориентировъчно);
За 12 седмици - 1 кг. и 300 гр.; 257 ккал;
За 18 седмици - 2 кг; 276 ккал.;
За 25 седмици - 2 кг. и 800 гр.; 280 ккал;
За 40 седмици - 3 кг. и 300 гр.; 290 ккал.

Та, ако приемем, че твоя кот е на около 16 седмици следва да е около 2 кг. според това, което е писал този вет. Така че май е в норма...  Rolling Eyes

# 251
Bubisha,  Hug.

Момичета, ние вчера кастрирахме майката на седемте котака. Много ми беше напрегнато, защото тя е такава мила и добра душа, а трябваше необяснимо за нея да я затворим 10 часа предварително, за да не изчезне нанякъде и за да сме сигурни, че не е яла и пила. Знам, че за добро го правим, ама...поплаках си, чак си поревах.  Simple Smile Вчера в 5ч. беше кастрацията, а днес в 9 я прибрахме от клиниката. Лекарят така ни посъветва и аз се съгласих да я оставя, за да може все пак тази сутрин да я погледнат още веднъж. Казаха, че всичко е нормално, но да я задържим вътре в къщата до седмица. Утре най-късно трябвало да прояде. Тя беше много уплашена, но жизнена. Като я пуснахме у дома мислех, че ще ни се сърди, ще иска да избяга, а тя почна да се гали и да мърка. Обикаля известно време насам-натам и сега легна под кухненските шкафове. Приготвила съм и кътче с меки и топли завивки, но засега го пренебрегва. Храна за момента отказва.

Кастрацията се извърши в рамките на кампанията на Анимал хоуп за Пловдив. И още веднъж благодаря сърдечно на  Lumikki, че ми каза за тази възможнст!

Аксиома, би ли цункала коремчето на Жабчето от мен, ако обичаш- прекрасен е. Hug  Grinning

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 13:13 от Мора

# 252
  • Пловдив
Мора, мила,  Hug. Бързо възстановяване. С вас сме  Heart Eyes

# 253
аууу! дунда и набухнала... Crossing Arms както казва Гарфийлд- Аз не съм дебел, аз съм пуФкав! Joy Joy
Благодаря ви, момичета от името на бухтата Whistling Simple Smile  Hug  а м/удр- на хладилника е качена Simple Smile
Мора, бързо възстановяване на писанка!
Bubisha, милата Фреда Sad Стискаме ви палци с Моли!  Hug

# 254
Аксиома, ros4enka,  благодаря ви, мили момичета.  Hug  
На всички- за снимките и за грижите за вашите писанчовци- също благодаря! Всичко хубаво, което споделяте ме радва, а там, където имате грижи или нужда от подкрепа, изпращам искрена съпричастност и много добри чувства.
Към момента мамчето си лежи под шкафовете и като се наведа към нея и и заговоря започва да мърка. Не е яла все още.

Общи условия

Активация на акаунт