Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
-
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
За женски котки се препоръчва да бъдат кастрирани преди първото разгонване. Въпреки това, операцията може да се извърши и след разгонването, като е важно котката да не е в период на разгонване по време на процедурата. След разгонването собствениците могат да планират час за кастрация, като по-ранното извършване на процедурата се предпочита.
-
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
За ефективно дисциплиниране на котето е важно да установите последователна линия на поведение, която всички в домакинството трябва да поддържат. При неподходящо поведение използвайте строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покрийте нежеланите повърхности с временни материали като вестници или кърпи и използвайте пръскачка с вода. Поддържането на последователност в реакциите е от решаващо значение за успеха на обучението. Най-добрите методи за обучение на котка включват установяване на ясна линия на поведение, използване на строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покриване на неподходящи повърхности с временен материал като вестници или кърпи и използване на пръскачка с вода. Важно е да поддържате последователност в реакциите си и да проявявате търпение по време на процеса на обучение.
-
Какви са най-добрите методи за възпитание на малко коте?
-
Как да се справим с проблемите на котката в тоалетната?

Няма отърване, всеки месец му давам хапчета и пак. Ще полудея вече, на всичкото отгоре не можем да му дадем хапче. Обикновено пробваме с 2-3 хапчета. И сме целите надрани, нахапани и омацани. Той започва де се лигави, да се мята, да дере, да се мъчи да бяга, да хапе, да плюе, да се мята и гърчи и т.н. И двама човека не можем да се справим с даването на хапче. Днес го заведох на ветеринар да му даде той хапчето. А, и сам предложи. И аз реших да видя какъв сиир ще стане. Той се изтарикати като му даде с една спринцовка докато аз го държах, заклещен, той го хвана за врата и му изстиска. Е помъчи се, понеже моя не се даде и стискаше зъби, чак изкриви върха на спринцовката. Както и да е, като се прибрахме обаче повърна лекарството. И сега утре пак трябва да го водя. И след 2 седмици пак. По 4лв. на хапче, и с това че ги повръща, къде ще му излезе края незнам. 

. Не е чак такова нещо. Но, че съм обезпокоена си е факт. Не е точно от сънуване. Аз и друг път съм споменавала, че болежките на краката всъщност са нервно заболяване, което го има и по гръбнака. Предполагам, че и затова се тресе така. Но все пак го прави по време на сън и мога да го събудя. А той горкият ми се чуди защо го правя.