Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • In a surreal moment!
Привет!
Ако се чудите как гледат учениците от два дни...ето така  Joy
Скрит текст:

# 256
  • Costa Rica
ИКСИJoy hahaha

Сикозу тази нощ направи нещо като епилептичен гърч. За втори път. Беше много страшно. Сега е добре, хапва и играе с бандата, само спи повечко. Няма други неврологични смущения. Ако гърчовете зачестят, ще мислим и за лекарства. Така ще си живеем Sad

# 257
ИКСИJoy hahaha

Сикозу тази нощ направи нещо като епилептичен гърч. За втори път. Беше много страшно. Сега е добре, хапва и играе с бандата, само спи повечко. Няма други неврологични смущения. Ако гърчовете зачестят, ще мислим и за лекарства. Така ще си живеем Sad

Моята Фреда правеше такива посред нощ и се оказа, че глюкозата й е прекалено ниска и прави хипоглекимична криза... Изкарваше ми акъла с тези гърчове преди време. Сега не ги прави, но глюкозата продължава да е ниска.

# 258
  • На небето
profesorkata_1 , от нашата храна и той не яде, но може да има някое саламче, а и консервата му като я отворя я държа в хладилника. Та винаги има нещо за него там.

Ohi блазе ти. Ние всички в къщи сме така и тоя лакомник много ме изнервя с вечния си глад.

Аксиома ами това си е 0,5л. бутилка от минерална вода. Пълня я с гранули и правя много дупки, толкова големи колкото да пада по 1 гранулче не повече. Оставям му бутилката легнала на земята и той си я търкаля, като от време на време падат гранули. Така се труди за храната си, а  не я получава на готово. А и има повечко движение.  Най-лошото от цялата работа е, че чистя пода от малки парченца от гранули. Моя нали яде само цели гранули, и ако някое се счупи не го яде. Иначе днес ме изгледа много възмутен като му подадох бутилката и се изнесох. Измяука ми. Което значеше, я си ми дай храната, какво ми го даваш това. Но, като видя, че го игнорирах взе да си го върти из къщи и да яде.

Ох да ви се оплача. Моя отново има тения.  Cry Няма отърване, всеки месец му давам хапчета и пак. Ще полудея вече, на всичкото отгоре не можем да му дадем хапче. Обикновено пробваме с 2-3 хапчета. И сме целите надрани, нахапани и омацани. Той започва де се лигави, да се мята, да дере, да се мъчи да бяга, да хапе, да плюе, да се мята и гърчи и т.н. И двама човека не можем да се справим с даването на хапче. Днес го заведох на ветеринар да му даде той хапчето. А, и сам предложи. И аз реших да видя какъв сиир ще стане. Той се изтарикати като му даде с една спринцовка докато аз го държах, заклещен, той го хвана за врата и му изстиска. Е помъчи се, понеже моя не се даде и стискаше зъби, чак изкриви върха на спринцовката. Както и да е, като се прибрахме обаче повърна лекарството. И сега утре пак трябва да го водя. И след 2 седмици пак. По 4лв. на хапче, и с това че ги повръща, къде ще му излезе края незнам.  ooooh!

# 259
Благодаря на всички за подкрепата! Надявам се в събота да имам по - добри новини.  Hug
 Знам, че днес Фреда си е била в отделна стая, а Биса в кухнята цял ден (аз нали съм на обучение извън София, но ме информира моят приятел как ги е настанил). Станах рано в 5 да я нахраня- предпочита да съм около нея докато яде и чак тогава се стегнах за път. А са отделени не заради друго, а защото Биса постоянно й хапва храната и купата на Фреда стои скрита от Биса, въобще сме пълен цирк. Сега уча Биса да яде смао своето ядене и уж има лек прогрес, но само лек.

# 260
  • София
Estell, може би това, че не приема цялата доза лекарство, не успява да убие гадините. Но пък дали не добре да смените с друго хапче? Може да не се повлиява от конкретното лекарство.  newsm78

Делфина, Bubisha, в какво точно се състои гърча? Мъро от доста време подскача на сън и все се майтапим, че сънува кошмари. Напоследък обаче все по-често се тресе целия и издава звуци. Да се тревожа ли? Все си мисля, че за да е гърч, трябва да плези и език. Или бъркам?

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 20:35 от Тaня67

# 261
Estell, може би това, че не приема цялата доза лекарство, не успява да убие гадините. Но пък дали не добре да смените с друго хапче? Може да не се влиява от конкретното лекарство.  newsm78

Делфина, Bubisha, в какво точно се състои гърча? Мъро от доста време подскача на сън и все се майтапим, че сънува кошмари. Напоследък обаче все по-често се тресе целия и издава звуци. Да се тревожа ли? Все си мисля, че за да е гърч, трябва да плези и език. Или бъркам?

При моята красавица започва с леко хриптене, след което директно тупва на земята и не реагира като я повикам, тресе се цялата. Първата ми реакция на мен беше да я полея с вода. Ако веднага след това я изправя на крака директно пада. Пълен кошмар. За езика в паниката ми не съм видяла да е бил на вън, но си спомням, че при един от случаите приятелят ми я хвана и й бръкна в устата да види да не го е глътнала, но не беше де. По- скоро да е бил леко изплезен, но съвсем леко.

# 262
  • Costa Rica
Мъро май сънува, не се спичай Laughing

Нашето си беше истински пристъп. Рязко падане на земята, ужасни гърчове, пяна на устата, после като се съвзе, дълго време не можеше да си контролира крачетата. Аз не смеех дори да светна лампата, за да не влоша нещо. Не сме мислили за хипогликемия, ще проуча и тази възможност.

# 263
  • София
Успокоихте ме  Grinning. Не е чак такова нещо. Но, че съм обезпокоена си е факт. Не е точно от сънуване. Аз и друг път съм споменавала, че болежките на краката всъщност са нервно заболяване, което го има и по гръбнака. Предполагам, че и затова се тресе така. Но все пак го прави по време на сън и мога да го събудя. А той горкият ми се чуди защо го правя.  Grinning

Пожелавам на всички болни котета да се възстановяват бързо!  Hug

# 264
О, за тези гърчове  Sad. Добре, че сте до тях, момичета. И те понасят милите, каквото им дойде. Че и с много търпение понасят.

Аз мога да споделя, че кастрираната мама прояде. Измъкна се изпод шкафовете преди малко, протегна се, отиде при храната си и я изяде до шушка. После си изми муцунката и пак си легна под шкафа, откъдето сега се чува мъркане.

# 265
Мъро май сънува, не се спичай Laughing

Нашето си беше истински пристъп. Рязко падане на земята, ужасни гърчове, пяна на устата, после като се съвзе, дълго време не можеше да си контролира крачетата. Аз не смеех дори да светна лампата, за да не влоша нещо. Не сме мислили за хипогликемия, ще проуча и тази възможност.

Взимат и една капка кръв и я мерят за секунди излиза резултата.
 Нивата на глюкоза на моята Фрединка са 1.2 по последни данни, на пълната кръвна картина както казах пак са много ниски, въпреки захранването с глюкоза и витамини- ударна доза. А и с нейните 2 килограма, които дори учудиха лекарите, мислеха, че е по- лекичка.

# 266
Естел, защо блазя ми? Направо се побърквам от чудене какво да й дам да яде. Няма храна, която да й е любима. Гранули, паучове, пастети, дробчета, пилешко месце, телешко... да не изброявам. Като й сипя в паничката, хапва две три хапки и  стига толкова. След час - пак, но общо като количество, което изяжда е малко. Много е злояда, съответно и кльощава.
А за лекарството - Макси я водя на ветеринаря, да се оправя с нея. Дава й течно някакво лекарство за паразити със спринцовката. Само, че тук е 2 лева.

# 267
Estell,  Може да не се влиява от конкретното лекарство.  newsm78

Абсолютно е възможно, дори в листовката на някои противопаразитни го пише, ако има продължитлени проблеми, да се смени с друго. Вижте какво предлага вета и сменяйте. Пробвайте пастичка или течност щом не става с хапчето, и не пропускайте второто даване.

Таня, щом го будиш и реагира нормално, не е точно гърч. Нервни поражения-  консултирали ли сте се с вет за даване на Б комплекс добавки?

Ohi отхвърлена ли е вероятността да е здравословен проблем? Ето писаната на Екита се оказа не толквоа капризна, а болна.

Лумики, можеш да му го пуснеш текста на лични, аз ще го кача във гугъл докс.

# 268
Miss Nellie, ветеринарят не забеляза нещо нередно - 3 пъти сме я водили от както сме я взели. Но и тя е така от първия й ден вкъщи. Ще ходим тези дни за вътрешно обезпаразитяване и ще го питам.

# 269
Аксиома, благодаря за линка към котешкия форум   bouquet

Estell, много интересно описваш ситуациите с твоето коте - за хладилника, сега и за хапчето  Laughing
Аз се смея, но Шони също не е никак лесна с приемането на хапчета - хапе, дърпа се, дере  ooooh!

Ето още нейни снимки:

Не пипай, това е моята жилетка!                                  Хваната на местопрестъплението ...

Още не мога да запомня кое коте на кого е, но желая на всички болни котета бързо да оздравяват  Hug

Общи условия

Активация на акаунт