Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
-
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
За женски котки се препоръчва да бъдат кастрирани преди първото разгонване. Въпреки това, операцията може да се извърши и след разгонването, като е важно котката да не е в период на разгонване по време на процедурата. След разгонването собствениците могат да планират час за кастрация, като по-ранното извършване на процедурата се предпочита.
-
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
За ефективно дисциплиниране на котето е важно да установите последователна линия на поведение, която всички в домакинството трябва да поддържат. При неподходящо поведение използвайте строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покрийте нежеланите повърхности с временни материали като вестници или кърпи и използвайте пръскачка с вода. Поддържането на последователност в реакциите е от решаващо значение за успеха на обучението. Най-добрите методи за обучение на котка включват установяване на ясна линия на поведение, използване на строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покриване на неподходящи повърхности с временен материал като вестници или кърпи и използване на пръскачка с вода. Важно е да поддържате последователност в реакциите си и да проявявате търпение по време на процеса на обучение.
-
Какви са най-добрите методи за възпитание на малко коте?
-
Как да се справим с проблемите на котката в тоалетната?

А днеска само скача върху главата ми, да го "возя" наляво-надясно. Преди така му помагах да слиза от високо, но то взело че му харесало, и сега при всяка възможност скокне върху мен.

Как крещях и скачах, няма да ви казвам, чак Пикълс спря да врещи за мляко и започна да ме гледа учудено.
И фенерче ще има, и слънчеви зайчета .... една точилка за нокти съм й харесала от Джъмбо, както и много сладка транспортна чанта, червено каре- точно като за дама като нея. Ама първо да видя с учениците коло пари ще ми хвръкнат и после и за нея ще отделям бюджет
Искам още такива огромни, щастливи постове! И СНИМКИ!
Дали не ги обърках?
От Мис Нели научих и номера с пръскалката, работи безотказно! Изобщо само още мъничко да заякне, за да започне да с играе и всичко ще си е по местата. Изобщо се развива добре по първоначална оценка, мисля че още 2 седмици и ще стане малко сладко коте!
А ние сме решени да го учим да се вози още от малко и ще го водим с нас на къщата да си играе по двора, едва ли със Заки защото той се мярка само да яде, иначе си играе абсолютно сам... но пък идва зима, ще го приклещим