Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Като стана въпрос за глистите и другите "благинки" от известно време ме гложди един такъв въпрос, възможно ли е тези тении да се предадат на човека. Още повече, че днес видях един дълъг около 5 см кафяв кръгъл червей да се гърчи около сифона на мивката  #Crazy. Опитах се да го разсека на две със металното сито, с което е запушен сифона, но гада избяга обратно в канализацията  Twisted Evil. Полях след него обилно кислол в сифона и сега място не си намирам от притеснение  Tired. Само да вметна, че вътрешното обезпаразитяване беше преди 2 дни, за първи път с хапче. Досега бяхме с пастичка, която аз давах със спринцовка. Та, има ли някаква опасност според вас

# 301
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/250755_47 … 9_924641131_n.jpgJoy Joy

Да ви покажа и една малко не много хубава снимка, но мен ми напълни душата като ги видях моите слънца -

# 302
Добро утро  Simple Smile!

Mariankova, много сладък малкия принц  Heart Eyes

Делфина, този оранжев разкош върху колата бездомен ли е? Много е красив!

Като видях картинката от линка на Bubisha се сетих за една, която винаги ме разсмива /може и да е пускана тук/

Приятен и усмихнат ден  Hug

# 303
  • на морето
Здравейте писета и мацки ! Hug
Да намачкате и нагушкати всички пухчета от показаните снимки ! Сладурковци !

Ние вчера давахме хапчета - втория път . Преди 14 дни пак се "борихме " . Този път да се похваля , че нямам поражения по ръцете ... Mr. Green , но реших да практикувам "докторския метод" - да пъхам хапчето /т.е. половин таблетка Канедон - варианта на бившия Азипирин / с пинсета .  Получи се доста успешно . Даже от предния път имах забележителни постижения с този начин на хапчедаване - на котки ,които от години не можех да докопам устите им мушнах безпроблемно "дозите".
Е , естествено, имаше и стандартния процент необхванати , но ...сам човек ,толкова може . Все пак , след като порече от час разигравахме с двама -трима някои сцени с преследвания от "Том и Джери " ...реших , че по -умния трябва да отстъпи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green За сега им се размина ...все пак е само профилактика .До следващия път .

Така , сега по същество .От години обезпаразитявам с Канедон 1 таблетка е за 10 кг.тегло .Деля е на половинки за възрастни котки, а на четвъртинки и осминки за по -малките .Давам сутрин на гладно , след като вечерта са хапнали , храната се прибира и се дава поне два часа след като им е дадено хапчето . Няма да обяснявам , че циркът е пълен ...

Естел , вие сте за тенията сте сигурни ,така ли ? Извинявай , но може да си писала в предишни постове -губи ми се . Предполагам , т.е .представям си какво ви е - и аз си и имам , а и преди съм имала по някой такъв невъзможен за хапчедаване екземпляр. Дори и да си рискувам целостта на пръстите и здравината на ръцете , пак няма гаранция ,че ще постигна целта . Трудно е - разбирам те ! Патила съм го .
Сега , може би така предложените капки от типа на Фронтлайна , са добър вариант , но трябва предварително да проверите точно върху какъв спектър паразити действат и дали вашите " наличности " попадат сред тях . Защото ! Защото , когато ,миналата година на Лора /кучето/ слагах Адвокат , изрично ми казаха , че на тении не действа , както и на кърлежи , та де факто дублирах и с  Канедон , че и с една гадост  я пръсках против кърлежи /а за кърлежите го разбрах в последствие , щото я бяха налазили едни дребошлъци , та се видях в чудо от пъплеща сган на талази / .Че и котките ги чистих и и обезпаразитявах  и къщата също ...Не ти е работа , направо ...

И само информативно ...Лиса се спомина .На 19.09..До последно ядеше , но явно я беше "ударило " в перисталтиката - беше с разстройство и прицапваше последните седмици . А , и от повечко лежане и слабост мускулатурата беше тръгнала да атрофира - не скачаше, а напоследък се катереше по  дивана и табуретките ; набираше се с предните лапи . Бях ви писала отдавна , че ако се влоши и ще й спестя мъките , но тя ме изненада . Както преди да тръгна на работа си изяде с апетит паничката с консерва , така като се върнах я сварих на дивана да бере душа. Изчаквала ме е да се върна ,явно . Малко по -късно  отиде под Дъгата .
 А предната вечер дойде при мене на леглото , гушкаше се , мъркаше, галеше се ...Милата-като за последно явно е било и тя е знаела .. Как само си сложи главичката на дланта ми ...Гледахме се двете в тъмното ... Спирам !
Лиса е черно-бялата на преден план .Последната й "сесия снимки " , и за първи път от години двете със сестра си Рошка , легнали една до друга .

И за разведряване на поста - две "селянчета "
- това момиченце има малка пъпна хернийка , но не дава да се пипа .
- тази муцунка е Шени . Идва от шен , т.е. добре е .През пролетта беше една от малкото оцелели от вероятна котешка епидемия -седмици наред едва креташе , но въпреки това имаше дух за живот - беше шен .Та от там и името й дойде .

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 11:03 от asha

# 304
  • Пловдив
Аsha, боли ме за загубата ти  spoko

# 305
  • София
Аsha, милата Лиса!  Sad Вече е на по-добро място.  Cry

Благодаря за информацията за Канедона. Никое хапче от тези, с които заместих Азипирина не ми хареса.  Wink

Открих мястото, където Мъро си крие "изядените" хапчета за ставите. Спирам да ги слагам в храната. Пак ще се подканваме и молим. Поне не са нужни насилствени методи, а само молби и убеждения.  Laughing

# 306
Аsha, боли ме за загубата ти  spoko
И на мен ми стана доста тъжно  Cry

# 307
  • На небето
tonni_ това е за външни паразити. Слага се на козинката. За вътрешни паразити трябва да мине през стомаха.

Тaня67 до сега колкото и хапчета и пасти да съм давала нищо не е изхвърлял. И го казах на ветеринаря, но нищо не ми отговори. И аз така си мислех, но с тази инжекция се плаша да не стане беля.
asha не ни се случва за първи път. Излизат му от дупето едни зрънца като оризови. Занесохме ги на ветеринаря и той каза, че боли тения (това още предния път). Но от тогава явно не можем да ги махнем. Ту изчезват ту се появяват. Не знам вече какво да правя. А за целостта на пръстите ми. Не само те са наранени, пръсти, ръце, всичко което участва в борбата. Той започва неистово да трепери и да се пени, лигите му текат до земята, така лекарството се разлигавя. Понякога по няколко хапчета хвърляме докато успее поне 1 да влезе и то дори не е цяло понеже половината се е стопило в борбата, и е по дрехите ни по ръцете ни, по котката. Но никога не е там където трябва. Не знам какво да правя. Да почета за тези инжекции за кучета ли, ако може по малки дози от тях. Просто не може да се живее така. Мисля като имам време да обикалям из клиниките и да питам за идеи. В къщи се изчерпахме вече.
Съжалявам за твоето писанче, ужасно е…, и това сбогуване…. Cry  С години си спомняш с много тъга. Края е неизбежен, и много тъжен. Cry Cry Cry От както моето куче се спомина минаха 10г. и още като се сетя и сълзите ми потичат. Част от сърцето ми умря с нея, завинаги.

# 308
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Разревахте ме. asha, Лиса е била много сладка! Hug

# 309
tonni_ това е за външни паразити. Слага се на козинката. За вътрешни паразити трябва да мине през стомаха.

Прочетете по-внимателно... точно за вътрешни паразити е,написани са и видовете,на които действа  Wink
Само,че и на мен ми е интересно как точно действа на вътрешните паразити,след като трябва да се внимава котето да не го оближе от себе си newsm78 Не можах да намеря и информация колко време действа,но иначе ми се вижда доста добър вариант,за да не се стресира животинката.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 11:53 от tonni_

# 310
  • Пловдив
Наистина има капки, които се капят на вратлето и действат и на вътрешните паразити. Като водихме Лъчо на ветеринар с такива капки го обезпаразитяваха точно за вътрешни паразити. Проникват в организма през кожата. Дори пишеше какви точно предпазни мерки да взимат ветеринатире и др., които често работят с такива капки.

Милата Лиса ....

# 311
  • Costa Rica

Делфина, този оранжев разкош върху колата бездомен ли е? Много е красив!
Явно  е дворен- там са къщички с дворчета и мнооооого котки. Не беше много чист, но изглеждаше  гледан.

asha, милата Лисинка Sad

# 312
  • на морето
......asha не ни се случва за първи път. Излизат му от дупето едни зрънца като оризови. Занесохме ги на ветеринаря и той каза, че боли тения (това още предния път). Но от тогава явно не можем да ги махнем. Ту изчезват ту се появяват. Не знам вече какво да правя. А за целостта на пръстите ми. Не само те са наранени, пръсти, ръце, всичко което участва в борбата. Той започва неистово да трепери и да се пени, лигите му текат до земята, така лекарството се разлигавя. Понякога по няколко хапчета хвърляме докато успее поне 1 да влезе и то дори не е цяло понеже половината се е стопило в борбата, и е по дрехите ни по ръцете ни, по котката. Но никога не е там където трябва. Не знам какво да правя.

Това с лигавенето ми е познато - и при мене се случва , но само някои са перманентно " абонирани " за това състояние . Знаеш , че то правят от страх , нали ? Другите се докарват до него , ако се случи да сдъвчат хапчето , да го замотаят из устата си или изобщо да не го глътната веднага , а да му"усетят " вкуса .Тогава почват едни лиги едно пенявене ...  ooooh! Обикновенно гледам да ги хвана за врата , да им отворя устата и много бързо да им натикам половината таблетка дълбоко в гърлото .Тогава няма такива екстри .Но ,тъй като не всички са кротки и послушни , обикновенно глави се тръскат , бутат ме с лапи или направо си дерат  ; та не винаги "дупката " се уцелва .
А можеш да си представиш една 5-6-7 кг мятаща се ,хапеща и деряща топка козина ...и то много яка при това , на която трябва ,освен да стискаш  четирите лапи , да я държиш за врата , но и да задържиш пряко желанието й за малко отворена здравата челюст и светкавично за мушнеш хапчето в гърлото , преди да ти схруска пръстите ...От раз ... Сам ! Мисия невъзможна !

При "пенливите "случаи гледам максимално бързо и навътре да мушкам хапчето .Този път с помощта на пинсетите успях да се справя с голямата част  описани проблеми .Хващам за врата , и мушкам пинсетата с хапчето от страни в устата ; при натиска те /явно / инстинктивно леко си отварят устата и тогава гледам да мушна максимално надълбоко в гърлото .Следва фазата на галенето и успокояването , но съществената работа е направена .
С пинсета съм гледала да мушат хапчета докторите , та реших да го приложа  .Получи се .
Не мога да те посъветвам да пробваш , защото ти си знаеш какво ти е котето , но ..помисли ...ако може ,пък , опитай...Дано се получи и при тебе .

# 313
Като чета всички перипетии по даване на хапче ми се струва, че аз досега котка не съм гледала или моите са някакви плюшени играчки  Laughing Винаги е било детска игра да набутам едно хапче в устата на кота, гълта се веднага.
В неделя имам да давам хапче на Суши ... ще видим дали ще има съпротива.

# 314
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Някой си е направил труда да събере това http://vbox7.com/play:a4295abdb5  Heart Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт