Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
 Laughing само да достигне необходимата възраст и ще кръцнем камбанките. А относно сватосването на драго сърце го давам на таз хубавица Пикълс  Hug

# 286
Трябва да ѝ намеря мъж, в който да се влюби, защото в момента е влюбена в моя  Mr. Green Не че нещо... ама тъкмо се прибира от работа и тя го окупира, гали му се, чеша се в тридневната брада, мърка и ако тръгна да го целувам се намърдва тя, та целувам нея, ако я пренебрегне за сметка на мен - реве та се къса, а ако посмея дори леко да я помръдна от него забива нокти, е още на игра, ама да не стане от играчка-плачка и да се бием за единствения мъж в къщата  Crossing Arms

Аааа и вече си намира скришни места, за да си върши работите, най-гадно е под секцията ни, докато изчистя зор виждам. Като я гледам как бързо напредва, май от миниатюрни ще се учим на котешка тоалетна, пък може да е гений и да схване, от де да я знае човек...  Crazy       

# 287
О, да, treisy за клетките- забелязах и мерси за инфото. Ще видя в тукашното Джъмбо дали има, но тъй или иначе ще се купува, то е ясно. Grinning

# 288
  • Пловдив
Ето го малкия принц:

А това е причината рижковците да са ми слабост - хубавото ми момче Лъчезар, който вече е на моста...

# 289
  • Costa Rica
Като я гледам как бързо напредва, май от миниатюрни ще се учим на котешка тоалетна, пък може да е гений и да схване, от де да я знае човек...  Crazy      
Напълно е възможно да се научи. Сикозу беше на нейната възраст, когато си избра едно местенце, аз веднага сложих там чинийка с тоалетна (не можеше  още да се покатери в легенче), с растежа ъпгрейдвахме към все по-голяма. Никога през осемгодишния и живот не съм имала инциденти с нея, желязна е в това отношение.

Ах, че сладък малък прииииинц Hug Hug Hug

Малко котешки флууд:

Раз:

Раз-два:

Раз-два-три:

А този разкош го отстрелях по време на разходка. Не пожела да позира, гадината:

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 14:34 от Делфина фон Ю.

# 290
  • На небето
Тaня67, MissNellie мислите ли, че не съм се сетила да сменям всички видове хапчета, кремчета/пастички и т.н. Витамините ги яде, но хапчетата веднага ги усеща от далече не могат да ги скрия в храна (без значение колко я обича, от километри разбира какво се крие в нея), веднага ги надушва и отказва да яде, не мога да го напъхам в гърлото, по никакъв начин. Днес отново бяхме при ветеринара. Този път реши да даде хапче, с надеждата да не повърне пак пастата. Измъчихме се 3 човека. Борихме се с него около 30мин. Аз, мъжа ми и ветеринара. Какво ли не измисли човека за да опита да му го даде, нямаше успех. Предложи какви ли не варианти, които ние бяхме опитали, без успех разбира се. Ветеринара каза, че такова чудо не е виждал никога до сега. Такава котка, за първи път среща. А кучета такива нямало изобщо. Направо в чудо се видя. Накрая разреди хапчето във вода и със спринцовка му го пръска, но всичко изтече, понеже той не преглъща. Каза, че за кучетата имало инжекции, но за котките нямало, а тези за кучетата не ставали. До тук дадохме 10лв. за хапче и паста, но в крайна сметка нищо няма в корема. И не знам какво да правя. Как да намеря инжекции за котки, какво да правя не знам.  Cry

Palia ти се смееш но на ветеринара не му беше до смях.

Ohi то и другото не е работа, да те побърка по цял ден да мяука и да иска да яде. И то поне да яде всичко ами не, само гранули и от по-скъпите консерви котешка храна. Ако му дам нещо друго няма да спре да мяука, докато не му дам това което иска.

# 291
Estell, не ви е лесно хич. Някои от препаратите против бълхи които с е капят на врата покриват и вътрешни паразити, такъв вариант предлагал ли ви е вет, пробвали ли сте?

treisy не ви е рано хич. Аз като гледах така една цвъчка, още докато не можеше само да пишка, като се нахранеше го слагах директно вътре в приготвената тоалетна (тогава картонена кутия с нисък ръб, покрита с найлон) и там масажирах дупето. После като се научи само да се изхожда, директно след хранене просто го слагах пак в тоалетната, в повечето случаи то си свършваше работата на момента, и така за отрицателно време се научи.

# 292
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Estell, със същият дзвер съм и у дома. Последните 2-3 пъти когато давах профилактично хапче за обезпаразитяване консумацията на всяко отне по 2 дни. Слагане хапчето на дъното на чинийката, сипване отгоре на пауч със сос, не с желе. Изяждане на пауча и соса, хапчето си стои избутано в края. Връщане в средата на чинийката и капване на 1 ч.л. вода върху хапчето. Следващо сипване на пауч отгоре и т.н. Процедурата се повтаря търпеливо и упорито през следващите 2-3 дни до изчезване на хапчето (то вече е в състояние на разтвор). В началото изобщо не бях сигурна, че по този начин ще има някакво въздействие, но се убедих в обратното. Това е единствената тактика, с която постигам някакви резултати - консумация на често в минимални количества. Така и така си опитала всичко, защо не пробваш и това? Е, все ще издържите 2 дена с немита съдинка!

# 293
  • До хладилника, който обичам
Защо давате хапчето цяло? На всички котки хапчета давам стрити на прах, размесени с консерва/пауч. Пак го усещат, разбира се, но по-лесно го приемат и като се добавя за всяко изядено количество ново от консервата/пауча, да се размеси с остатъка, накрая се изяжда без протест.

# 294
  • София
И аз често използвам този метод (на Професорката), но за витамини и добавки. За противопаразитно хапче идеята не е ли да се погълне цялата доза и да убие гадините? Дори е добре да няма никаква храна, а да е само лекарството. И преди приема е добре да погладува няколко часа, за да се е поизчистила храната в стомаха. Според мен хапчето, прието в малки количества не върши работа.  newsm78  Последният път се ядосах, че ми дадоха Цестал, който е за коте с тегло 4 кг и трябваше да се боря и да давам 1,5 хапчета. Не бих казала, че беше успешен опита.  Sad 

Естел, а дали няма да е по-успешно ако купиш хапче за голямо животно(куче)? То ще е много по-концентрирано и каквото остане в коремчето ще е по-ефективно. А и 1/4 или 1/2 хапче се дават по-лесно от цяло.

Бу, мисля, че Естел е опитала всякакви варианти - и цяло, и стрито. Иначе от собствен опит - вероятността да мине цяло хапче е по-голяма. Стритото мирише и го усещат. Една сита и глезена домашна котка е в състояние да не хапне с дни ако ѝ мирише на хапче.

# 295
  • До хладилника, който обичам
Бу, мисля, че Естел е опитала всякакви варианти - и цяло, и стрито. Иначе от собствен опит - вероятността да мине цяло хапче е по-голяма. Стритото мирише и го усещат. Една сита и глезена домашна котка е в състояние да не хапне с дни ако ѝ мирише на хапче.
Може... ветеринарите ни никога не са обръщали внимание да даваме хапчето на гладно. Знаят как ги даваме, не са казали нищо против.
Нашите котки са глезени, но лакоми и не застоява Laughing

# 296
  • На небето
Бу и това не помага. Ветеринаря предложи да го стрием в храна, и да го дадем само и само да влезе в корема. Но и това не става, опитвали сме всичко което ни роди главата. А и вече се изчерпахме. Освен инжекции (които няма) и приспиване докато се напъха хапчето, друго не ни ражда вече главата. Не виждаме просто друг начин. А няма как да го приспиваме всеки път като му даваме лекарства, това е абсурдно.

MissNellie не, не е споменавал, че има такъв ефект. А и сега трябва да се борим с тенията,и ще ни трябва нещо наистина силно.

profesorkata_1 и аз съм опитвала това, но няма голям резултат. Понякога дори отказва цялата храна да яде, заради хапчето.

Тaня67 витамини консумира без проблем. Но ако пък му сложа витамините в храната, няма да ги яде изобщо ще ги заобикаля. Ще изяде храната само около тях.
И ние питахме не може ли да му сложи от инжекциите за кучета (които са против вътрешни паразити) каза, че може да умре от тях. Дори и да е по малка доза. Не бих рискувала да му дам хапче за кучета, след като чух това.
И да наистина няма да яде, но ще ни побърка като ни мяука денонощно без да спре.  Нямате си идея какви децибели развива това чудо. 5 етажа надолу се чува. Аз го чувам да мяука от улицата още…, като се прибираме. А и храна винаги може да си набави, нали краде от комшиите, а и ще ни издебне и от нашия хладилник ще изкара нещо.

А от къде я хваща тази тения не знам. Всички ветеринари казват бълхи. И ние ги уверяваме, че тази котка бълхи никога не е имала. И няма как да е от това. Единственото което ми хрумва, е че тези хапчета не помагат. Което успее да влезе в корема изобщо. Или почти нищо не влиза и затова не помагат. Давам хапчета всеки месец за по сигурно но пак не помага. Пробвала съм да давам и хапчета за котки с 2кг. над нашия, но ефекта е същия. Тоест никакъв.

# 297
Пробвали ли сте с нещо такова да обезпаразитите?
Не зная дали има и на други фирми,но ми се вижда удачно във вашия случай. Само че цената е доста по-висока от на хапчетата. Мисля,че около 18-20 лева.

# 298
  • София
Пробвали ли сте с нещо такова да обезпаразитите?
Не зная дали има и на други фирми,но ми се вижда удачно във вашия случай. Само че цената е доста по-висока от на хапчетата. Мисля,че около 18-20 лева.

Точно това имаше предвид и МисНели. Има препарати, които се капят външно, а действат и на вътрешните паразити.

Естел, мисля си, че не ги хваща от нещо, а никога не сте ги унищожавали напълно.

Моят опит с паразити е от преди 14-15 години, когато прибрахме котките от улицата/гората. Тогава имаше един вид хапче - Азипирин, който беше за кучета и котки - 10 кг. Мацо беше на около 45 дни и беше пълен с целия асортимент паразити. Начупих хапчето на колкото можах парченца и му дадох уж според теглото  Mr. Green. Тогава ветеринарят ми каза, че се дават на гладно и винаги съм спазвала това правило. С 2-3 приема го изчистихме напълно. Задължително се гледа в пясъка дали са изхвърлени. По това се разбира дали хапчето е подействало.

Сега си задавам въпроса с какво хапчето против паразити за куче е по-различно от това за коте?  newsm78  До момента каквито и препарати и хапчета са ми попадали, винаги са били и за кучета, и за котки. Различават се само в дозировката.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 00:48 от Тaня67

# 299

Бубиша, присъствието на Бисето тормози Фреда. Никога не трябва да се взема друго животинче, когато титулярът е стар или болен. Извинявам ти се, ако съм  прозвучала неприятно.

коментирахме го с лекарите това, но по принцип този проблем започна много по- рано. В момента от няколко дни през деня стоят разделени, но е тя продължава да не яде, защото задните венци са и червени до кръв, има много зъбен камък (наскоро научих, че може да се маха и на котките), който към  момента няма как да се махне. А и диагнозата, която предполагат също няма как да е свързана с Биса, те са си що годе близки вече, даже спят на около 20см. една от друга. Скоро ще се местя и в нова квартира та ще си имат отделни стаи, но наистина не мисля, че Биска е такъв фактор. Просто котката ми е стара.
Вече се захранваме с глюкоза със спринцовка, снощи веднага като се върнах бях до лекаря да се консултирам какво да правя. За днес вече съм и дала 15милилитра, дори си хапна малко, съвсем мъничко, но поне хапна.
Вчера вечерта, преди глюкозата и предложих малко и както предположих си хапна- определено, когато аз й давам храната винаги яде, но трябва да стоя до нея.  Heart Eyes Обича си ме моята Фредунка, дори като спре да хапва и й казвам айде още мъничко, си близва още от яденето.

Общи условия

Активация на акаунт