Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Torino,IT
Здравейте, мерси за загрижеността ви.
И аз съм много притеснена за съдбата му, въпросът е че аз бях при нашите тази седмица и си заминавам в понеделник, нямам възможност да го взема, вкъщи имаме един агресивен котарак, а и е доста далеч от нас...вчера писах обява във без дом и до една нестопанска организация за помощ за животни в беда.
Въпросът е че трябва да се премести поне в някой жилищен квартал, поне някой да го храни, защото там където е е парка зад хотел Хилтън, а никой не не знае за съществуването му.
Затова се обръщам за помощ към някое момиче от София ако може поне да го премести в жилищен квартал където да се крие под колите и някой да го храни, там където има и други бездомничета, или ако някоя от вас си търси лубимец, много е кротко и лубвеобилно. Веднага идва при повикване, само излиза от храстите и започва да мечи. Ужас, много ми зле, цяла нощ не съм спала, ясно е че проблемът с бездомните животни в много голям, и аз се моля да му излезе късмета Praynig Praynig

# 511
Много ми става тъжно за котьовци без дом, аз затова до сега само улични гледам. Заки не беше уличен, но тая патка дето котката ѝ е ангорка (майката на Заки) и не я е кастрирала, каза че като не им намери стопани и ги слагала в кашон и ако им излезе късмета  Tired ooooh! Бе не, не мога да ги разбера тези идиоти, честно!!! Та технически и Заки е спасен, въпреки че не е виждал и помирисвал уличен живот и добре че.... Мако го прибрахме от контейнерите пред работата на баща ми (помежду другото адски красива котка беше, чисто черна, затова толкова се радвам на кота на Марѝ!), за Дара знаете, сега и Пикълс е спасена. Та те по някакъв начин стават специални, Снежинката например, е прекрасна, мога да кажа, че е по-хубава от Пикълс, но Пикълс за нас е специална по друг начин  Peace и не бихме я сменили!

Живот и здраве ще намерим другарче на Пикълс, но тогава тя ще е на около 2 години и ще видим как ще го приеме  Mr. Green Днес мисля да отидем да ѝ купим гранулки (Про План или Роял Канин на първо време) и да ѝ ги топя във вода, доста бързо свикна с по-твърда храна. Сега яде между 4 и 6 пъти на ден, като 2 от храненията са на мляко и малко по малко ще го спира

# 512
Трейси, то май има гранулки за малки котета, които са по-меки и се топят в устата им. Малчо яде Роял Канин бейбикет 34 и още като беше на 45 дни си ги хапваше. А и ветката ги препоръча.

# 513
  • на брега на морето
... и се измъчи, докато го преслуша, защото той се скъса да мърка, лигльо Laughing
Блазе й; бих я заместила на следващото преслушване Grinning

# 514
  • на брега на морето
Опитвам се да догоня ИКСИ

# 515
 smile3501  love001  love001  love001 ЧАРОВНИК!!!!

# 516
  • Варна
Прибрахме си момичето!  Grinning

Вече е луда по нас- върви след всеки и чака да я милват, а тя мърка ли мърка. Не е спряла. Heart Eyes

Ще я наснимам след няколко дни, че сега е омазана с фронтлайн- има много бълхи. И разстройство има. Взехме диетични гранулки.

# 517
  • Пловдив
Честито! Дълги, дълги години да си се радвате и обичате с Женичка. (адашка е на дъщеря ми).

# 518
Стейси Грей ,честито, чакаме снимки с нетърпение!

# 519
  • Талант на 2012,2013 г.
Честито, Стейси! много да ви радва... Hug

Нашият точно както ми каза стопанката такъв и ще се окаже... Цял ден спи... Тя всъщност каза, че това е и основното му занимание. Laughing

Сега пак ще ви досадя, Embarassed ама аз не знаех, че то си било такава грижа тая душичка. Embarassed Та... тя каза, че е желателно да му дадем хапче за опезпаразитяване и да го намажем външно. Защото това, което му е слагано изтича... Мъжът ми взел  хапчета, ама как сега да му ги дадем? Примерно с кисело мляко или с някаква храна? Има ли си някакъв начин или да си го заведем на ветеринар?

Ама ако го заведем пък там той в клетката пак ще плаче.

И не ще да ходи поголяма нужда, направо не ще и това е... ooooh!

# 520
  • на брега на морето
Стейси, специални поздрави.  Най-добри пожелания от мен

Мари, дай му малко масълце, колкото грахче и бобче.
Чети как се дава хапче на котка http://fresh.blog.bg/zabavlenie/2007/10/22/kak-se-dava-lekarstvo-na-kotka.124850

# 521
  • Талант на 2012,2013 г.
Сурово бобче ли? newsm78

# 522
  • на брега на морето
Ох,  да те изям Grinning  - сурово.

# 523
  • Талант на 2012,2013 г.
Изяж ме... ама това петкилограмово чудо, дето само спи....и нищо не му пречи... Как да го хванеш и да му ги даваш тия неща... ooooh!

# 524
  • София
И не ще да ходи поголяма нужда, направо не ще и това е... ooooh!

Спокойно! От стреса е. Щом започне да яде нормално и това ще свърши. Предвид ситуацията, 2-3 дни е нормално да пропусне. А маслото с големина на сурово бобче  Wink ще си хапне с кеф, както правят по-голяма част от котетата, без да му го даваш насила. Но пак твърдя, че няма нужда от подобни неща, а просто от спокойствие.

За външното обезпаразитяване - не е нужно да се прави ако котето е апартаментско. За 15 години сме имали 2 случая на бълхи, които изчиствахме лесно. При кучетата е задължително, при дворни котки също, но в апартамента няма от къде да хване такива паразити (ние ги донесохме от мазето). Все пак това е препарат, който котката поглъща и няма нужда да се трови излишно. Вътрешното обезпаразитяване е желателно да се прави, защото обичат да хапват мухи и др. твари. Все пак да си призная и това правя само при съмнения за паразити, но с ясното съзнанение, че е по-добре да се обезпаразитява редовно.

Стейси Грей, честита ви сладурана! Да се гледате и радвате дълги години!   newsm51  И чакаме снимки  Laughing. Искаме да ѝ видим офъканата фризура.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт