Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • In a surreal moment!
Голямо, черно, летящо с гръм и трясък. Що е то?  Joy

Отговор
Скрит текст:
Grinning Писанчо, който се изстрелва от лозето и тича през градината, щото мама си идвааааа!  FlutterИ му носи почерпка, е как иначе?!?

# 541
Заравейте, момичета!
Споделете опит ,моля! Котетата са ни вече на 1 мес. Много  жизнени, няколко са даже и  дебелички, но като че ли на последък ми се струват гладни. Мяукат и търсят майка си, която е много грижовна , но напоследък май ги кърми все по-рядко и усещам , че предпочита да спи вече далече от тях, като че на спокойствие...Даже се случва по средата на кърменето да стане и да ги остави. Това нормално ли е, как смятате? Или вече й е трудно  да  изхрани цели 5 котенца? Самата мама  яде 4 пъти повече от преди , но е някак много различна като поведение от предишната  котка. Тя никога не е била гальовна към нас, но беше смешна и забавна, сега е едана умислена, дистанцирана... малко нервна ,като че ли...Дали я болят гърдите , или пък няма достатънчо кърма? Мислите ли, че е време да захранвам аз бебетата и ако -да , с каква храна. До колкото знам май млякото не е най-добрия вариянт? Или просто отново  се притеснявам повече и нещата са си нормални?
Ще се опитам да кача някоя и друга снимка на бебоците....Много са сладурски....

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 16:20 от shopkata

# 542
shopkata на тази възраст котета нормално започват да се отбиват. В естествената си среда майката започва да прекарва по-малко време с тях и да ловува, да им носи плячка за храна и да ги учи сами да се справят. В изкуствена среда е отговорност на собственика да започне захранване. Щом собственика е решил да си забременява котката и да развъжда, негова отговорност е и д а се образова за да даде нужната грижа на майката и поколението.

http://www.aspca.org/pet-care/cat-care/weaning.aspx

# 543
Здравейте-нагледах се на малки сладки пухчовци,а черния котак е  Hug
Ето малко снимки от вчера на Тони-пощуря цял ден на двора.  Laughing
Ту на черешата,после на ябълката,от там на другия край на двора на бора,голямо катерене беше  Laughing.Опитваше се да се покатери колкото се може по-високо да стигне гълъбите на покрива.И накрая пак отнесох едно хубаво одраскване  Laughing

тук се опитваше да докопа фотоапарата  Laughing

# 544
shopkata на тази възраст котета нормално започват да се отбиват. В естествената си среда майката започва да прекарва по-малко време с тях и да ловува, да им носи плячка за храна и да ги учи сами да се справят. В изкуствена среда е отговорност на собственика да започне захранване. Щом собственика е решил да си забременява котката и да развъжда, негова отговорност е и д а се образова за да даде нужната грижа на майката и поколението.

http://www.aspca.org/pet-care/cat-care/weaning.aspx
Благодаря, МисНели! Полезен линк  bouquet! Идеята ми беше за споделяне от личен опит. Много материяли изчетох за да се подготвя, всичките са  много полезни и сигурно достоверни. Особенно за  раждането, а и за новоредните бебта -имаше много стряскащи примери, които в една или друга степен ме накараха да се притеснявам  от всяко нетипично (или различно) "шмръкване' от страна на мама Хекса...За себе си разбрах ,че в цялата литература се дава ( и така трябва) възможните драстични последствия от лоши поведения на нови майки( и стопани), в което няма лошо , но както казах , ме накараха да съм ''over protectiv owner''. И много добре разбирам и нося отговрността си за забременяването и  развъждането на котката си , но не мисля да записвам ветеринарна медицина. Ако всичките наши родители ,баби ,пра-баби,че и техните майки и т.н е тябвало да бъдат образовани за да съзадат поколения- със сигурност днес нас  нямаше да ни има. .. Учили са се от опита на другите,( а не от патологичните случаи) който за мен е най-точната обратна връзка. Та за това помолих тези  ,които вече са минали по  подобен път и да споделят.

# 545
Заравейте, момичета!
Споделете опит ,моля! Котетата са ни вече на 1 мес. Много  жизнени, няколко са даже и  дебелички, но като че ли на последък ми се струват гладни. Мяукат и търсят майка си, която е много грижовна , но напоследък май ги кърми все по-рядко и усещам , че предпочита да спи вече далече от тях, като че на спокойствие...Даже се случва по средата на кърменето да стане и да ги остави. Това нормално ли е, как смятате? Или вече й е трудно  да  изхрани цели 5 котенца? Самата мама  яде 4 пъти повече от преди , но е някак много различна като поведение от предишната  котка. Тя никога не е била гальовна към нас, но беше смешна и забавна, сега е едана умислена, дистанцирана... малко нервна ,като че ли...Дали я болят гърдите , или пък няма достатънчо кърма? Мислите ли, че е време да захранвам аз бебетата и ако -да , с каква храна. До колкото знам май млякото не е най-добрия вариянт? Или просто отново  се притеснявам повече и нещата са си нормални?
Ще се опитам да кача някоя и друга снимка на бебоците....Много са сладурски....

Както MissNellie ти е казала, тя вече ги отбива, за да почнат малко по малко сами да си намират храна. А и вече имат зъбки и на майката не й е много приятно Laughing
Купи храна за малки котета и започни постепенно да им даваш. Simple Smile

# 546
  • До хладилника, който обичам
Зъбите не пречат на кърменето обезателно Grinning и също така, личният ми опит с котките е, че изобщо не е обезателно да се отбиват между 4-6-8 седмици, когато под това се разбира да се отбият нацяло. Както го виждам аз - собственикът предоставя на котетата възможност да ядат твърда храна (понеже майка им не може да я налови, а и да може, не може да ги изхрани с плячката), а е работа на котката кога и колко ще им дава да сучат. Има котета, които и на 3 месеца още сучат.

# 547
Зъбите не пречат на кърменето обезателно Grinning и също така, личният ми опит с котките е, че изобщо не е обезателно да се отбиват между 4-6-8 седмици, когато под това се разбира да се отбият нацяло. Както го виждам аз - собственикът предоставя на котетата възможност да ядат твърда храна (понеже майка им не може да я налови, а и да може, не може да ги изхрани с плячката), а е работа на котката кога и колко ще им дава да сучат. Има котета, които и на 3 месеца още сучат.
Благодаря, Бу! От това имах нужда! Оценявам! Иначе -наща мама- е спец в донасянето на плячка ( направи го вече на 2 пъти преди да забременее в момент когато поради една или друга причина ни се налагаше да отсъстваме от вкъщи първо аз ,после синът ми:) .Донесе още на първият ден врабчета Sick по креватите ни).Значи да разбирам- да си слагам нормална храна на мама Хекса , а ако те имат нужда от още- тя ще си ги научи?

# 548
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Значи да разбирам- да си слагам нормална храна на мама Хекса , а ако те имат нужда от още- тя ще си ги научи?

newsm78 На какво очакваш да ги научи? Нали са вътре у вас. В жилището и врабчета ли гледате? Момичетата ти написаха, че е време вече да им купиш бебешка храна. Ще редуват похапването от истинската мама с похапването предложено от човешката мама, ако последната се сети да им даде нещо. Wink На първо време можеш да предложиш пюриран яйчен жълтък разреден на кашичка с малко прясно мляко, сварено и наситнено (пюрирано) пилешко месце, бебешки гранулки накиснати с водичка. Знаеш как се захранва бебе, почти същото е. Даже е по-лесно. Все още ще продължават да сучат, но трябва и ти да предложиш храна. Не вярвам майка им да ходи на лов за да носи мършата у вас и с нея да изхранва котетата. Crossing Arms

# 549
  • До хладилника, който обичам
Значи да разбирам- да си слагам нормална храна на мама Хекса , а ако те имат нужда от още- тя ще си ги научи?
Не, не Simple Smile Нямам това предвид.
Ти им слагай бебешка котешка храна, защото трябва да ядат вече и друга храна, а храната за големи котки може да не е особено подходяща за тях.
Майката ако им лови нещо допълнително, супер, но основно ти отговаряш за тяхната храна, различна от кърма.

# 550
Да, точно това напрвих ( с жълтъка и млякото) като за начало . Само едно яде и то с огромна охота. Другите- не . Аз и на мама й давам от това през последният месец - и тя- както не харесваше мляко, с жълтъкът й се услажда. Сложих им в една по-разлата съдинка и мама ядеше ,а другите обикаляха около нея мяукайки . Но едното, май най-дребното, похапана сериозно:) Сега се кърмят вече блаженно ...и стана тихо. Wink Благодаря ,момичета!  Утре ще купя и храна за бебета!
П.С. не, нямаме врабчета в жилището  Laughing, но имаме двор , където котката пребивава през по-голямата част от деня си ( ако евентулано не вали Confused  ).  Бебетата спят при мен в кравата в специлана бебешка  кошарка, а мама от страни на стола на който съм  в момента.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 22:21 от shopkata

# 551
  • Варна
Ау, че хубаво- играеща котка на дворче!  Heart Eyes
Имало някакви меки мрежи, които се слагат на върха на оградите и котките не можели да ги прескочат.

Като за втори ден у дома, Жени я е страх от хладилника.  Shocked Joy
Дупенцето се успокоява, не е така зачервено, както беше вчера.

# 552
Като за втори ден у дома, Жени я е страх от хладилника.  Shocked Joy
Дупенцето се успокоява, не е така зачервено, както беше вчера.
Много ви се радвам, Стейси! Снимките ме разнежиха  Heart Eyes

Хубава Тони

ИксиLaughing

Мари, моите домашни животни са на сурова храна по прнцип, така че на котките давам сурова риба.

За котешките бебета съм пас, понеже съм против развъждане тип "в задния двор". Сега да не се обиди някой, това не е критика, а мнение.

# 553
  • на брега на морето
Фея, как е кумовата Писана?

# 554
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте, момичета. Приспособяването при нас върви в положителна насока.Котешката тоалетна се използва вече по предназначение LaughingПрез денят обича да поспива на скритото местенце, след това идва и при нас, милва се, яде, гледаме и телевизия... Wink И така.

Стейси
радвам се за вашето котенце.

Фея, благодаря ти за отговора.

Котьо
...имаше резултат от масълцето Laughing Hug

Хубав ден на всички ви!   bouquet

pisenxeto... Hug

страхотни снимки...

Общи условия

Активация на акаунт