Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 764
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
А защо да е проблем преждата? Както се вижда от тема има дебели, тънки, ама най-различни модели. Все си мисля, че всяка прежда може да се избере, по-важна широчината да се уцели.... Може и да греша де....  Simple Smile
[/quot

Чисто лаишки аз смятам, че трябва да има еластан в нея, за да може да се разтяга, да си променя формата, като в същото време се и връща в изходна форма... Освен това, при всичките тези усуквания, връзвания и намотки...май не трябва да има много изкуствено, за да не се наелектризирва, въпреки омекотителя.

Кажете някоя прежда с еластан, че нищо не намирам...

# 646
Artmilena-(в момента съм без апарат)совалката е малка, много тънка метална ,тип дълга игла и в двата края като двузъба вилица.Аз си я пазя. Wink

Нещо подобно си купих и аз от магазина на Пфаф, обаче сега издирвам упътване...

# 647
А защо да е проблем преждата? Както се вижда от тема има дебели, тънки, ама най-различни модели. Все си мисля, че всяка прежда може да се избере, по-важна широчината да се уцели.... Може и да греша де....  Simple Smile

Аз харесах тънките, затова си търся доста тънка и не много мъхеста прежда. Иначе да, всяка прежда става.

# 648
  • София
Артмилена-имам някъде книга за макраме-може би може да се намери нещо в ютуб или в нета-там има подобен възел(за мрежата де)

# 649
Радвам се, че съм полезна, Жилетката е със скрити копчета.

Чак вече ми е неудобно да попитам как се правят скрити копчета... Embarassed

Малко късничко отговарям, но нямах много свободно време последните дни
 Копчетата просто съм ги зашила отвътре-така си ги наричам "скрити".
Артмилена-баб ми му викаше "филтере" и го плетеше с нещо като совалка на принципа на рибарската мрежа-това  на картинката е същото

Ех, къде са ни бабите............. Cry И защо не сме се учили от тях навреме.....
Луна, виждала съм със една голяма совалка да плетат мрежи, обаче на мен ми е необходимо за много финнна работа... Ако знаеш какви ръкавички имах възможността да си сложа тези дни на ръцете, направени именно с тази техника... Обаче няма кой да ми покаже.... newsm78

И аз се присетих за едни приложения, от 40-50 години на миналия век,  на "Жената днес"и ето какво намерих в тях
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/Filet#5804305144601900658
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/Filet#5804306135594547794
Мисля, че имам още някъде, но трябва да се поразровя.

А в нет-а намерих
http://needlelacetalk.ning.com/group/filetlacis
много линкове

http://www.youtube.com/watch?v=AggNztFWBuU -видео

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 13:35 от krea1

# 650
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не ми напомняйте колко книжки и списания на бабите ми изчезнаха безвъзвратно поради моето, на майка ми и на сестра ми безхаберие. Banghead artmilena, вторият линк, който ти беше дала Fantasy_Girl е много подробен, с точни описания и илюстрации. Такъв инструмент от стомана може да ти изработи шлосер, а от по-твърдо дърво - дърводелец.

Момичета, имате ли някаква идея как се захваща това? http://nepovtorimo.bg/?M-425.html
Не ми хрумва Blush
Всъщност ми трябва моделче на шал, който да е нацяло, да може да се навие напр. два пъти през главата или да се носи като наметка на раменете - за подарък е за снаха ми - иска ми се да и харесам нещо интересно - и гледам, гледам, все не мода да избера нещо... Thinking

inik, аз не разбрах какво точно имаш предвид? Чудиш се какъв е размерът, или се чудиш как се закрепва с цветето?

# 651
Едно продължение на каскетът от Кауни - най-плетеният шал:

И един новозапочнат проект от снощи за ММ, че има ден на името скоро - безрукавка:

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 13:57 от big pufana

# 652
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ох, Пуфи, какво е веселичко и цветничко! Heart Eyes Щях да питам, в предишния ти пост онова с цветенцата от одисеята с одетата ли е? Дай да го видим разгънато! Praynig

# 653
Ох, Пуфи, какво е веселичко и цветничко! Heart Eyes Щях да питам, в предишния ти пост онова с цветенцата от одисеята с одетата ли е? Дай да го видим разгънато! Praynig

Благодаря, мила!   bouquet Не е от Одисеята, но ми хареса за бъдещ проект ... За да си позволиш всички цветове от него в България, ще ти отнеме доста време, нерви и ... пари.
От Одисеята ми остават едни проектни цвекета и съм гАтов!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 14:47 от big pufana

# 654
# 655
# 656
Ох big pufana, като видя тази разцветка на Каунито и ми се разтупква сърчицето! Много го харесвам! Ама нали не съм на ти с пазаруването по интернет ще си остана само със въздишките. 
 Комплекта е превъзходен!  bouquet
  В момента и аз плета мъжки пуловер с туид на YarnArt в сив цвят.  Твоя туйд от къде  е?

# 657
Много ви благодаря, момичета!
Надявам се да имам възможността и лично да Ви изкажа благодарността си при някоя от плетаческите сбирки. Peace

# 658

И аз я намерих тази чрез търсачка,, обаче нямам никаква представа за нея - за зима ли , за лято ли...
Ако някой я е ползвал - нека сподели мнение.

# 659
И аз съм на тема одеяла  Heart Eyes Някой да е срещал схема на нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт