Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 868
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Inok,
Пуловерчето е страхотно отдавна се каня да изплета нещо такова на моята принцеса. А относно завод България- това което ми обясниха в магазина е че новите прежди ще се продават по магазините в страната, но засега май никой не е чеувал за тях...

Това е добра новина, защото досега не са продавали, а не са им лоши прежди ..

# 106
Петра Джи, благодаря, че ме светна за тези новости!  bouquet

п.с. Тоя завод не е ли време да си направи он-лайн магазин и сайт въобще де.
На мен лично ми писна да купувам турските боклуци внасяни тука на безбожни цени ooooh! Не съм имала случай на турска прежда, която насред плетенето да не ме сюрпризира с дефект - я възел, точно където най-малко мога да го скрия, я разлика в дебелината на конеца, разлика в цвета при едноцветна прежда.... Sick

Eто го сайта - http://www.performance-yarnhouse.com/  Не очаквайте чудеса. В реконструкция е още. Дори нямат формуляр при регистрацията за парола.  Joy

И не разчитай, че няма да имат дефекти. Само менкат етикетите.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 16:52 от big pufana

# 107

Big pufana
Как така менкат етикетите? Извинявай не те разбрах?
Нали уж имат налична колекция?

# 108
Как така менкат етикетите? Извинявай не те разбрах?
Нали уж имат налична колекция?

Имат, имат. Нереализирана колекция. Днес са Анхор, утре Гедифра, после Коутс ... де не изброявам рекламите още. Който плаща, той поръчва музиката. Simple Smile

# 109
Ами няма лошо, ако е по- евтино от Коутс? Обаче в магазина имаше разни остатъци съвсем отделно от новите прежди. Абе ще поплетем и ще видим както се казва аз засега съм доволна от розовата памучна прежда и вероятно ще ги пробвам отново.
А пък като отида до магазина им следващият път ще разпитам.

# 110
Inok много хубав пуловер  Peace
Що се отнася до "турските боклуци" ми ние сами си ги искаме боклуци. Друго е да купиш прежда за 70 стотинки и да я продаваш на 5 лв, нали? Как да стане да е качествена.
Аз до сега не съм попадала на боклук из преждите, нито български, нито турски, нито немски.  Tired Tired

# 111
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз докато се сетя да се запиша в новата тема ще я свършите! Laughing
Нещо не ми се плетеше това лято. За де не е гол запис - едно недовършено бебешко жилетче за приятели на едната ми дъщеря Нещо не ми хареса колко голямо стана и ще разплитам Embarassed.
А вие сте чудесни както винаги!  bouquet

# 112
А аз днес си "чистих " съвестта.... Разплетох две неща, почнати и недовършени, които не ми харесват вече .. нали все нови идеи ми идват.. та така започнатите и недовършени проекти намаляха малко...ама имам още  за "чистене"...Сега имам просто прежди за нещо друго някой ден... Laughing

# 113
Здравейте, от мен специални комплименти за DarinaK, новата блузка си е попадение .
Ето с какво се занимавах тези дни аз:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1633/499767727821982784134803 … m53HRFOvLSTI2.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2281/129304549068772742413480 … FaQvQH0mpDbru.JPG

# 114
  • на кого му пука

Inok,можеш ли да дадеш линк към схема на динозавърчето?

# 115
  • София

Inok,можеш ли да дадеш линк към схема на динозавърчето?

С удоволствие бих го дала, обаче няма линк. Динозавърчето рисуваше съпруга ми, имам го някъде в къщи на листче отпечатано. Съпругът ми обикновено не запазва "глупостите", които върши за мен  Mr. Green
Понеже ние се преместихме, целия ми багаж все още е много разпилян. Като го открия, ще го сканирам и ще го кача.  Wink

# 116
  • на брега на реката
Който не чете си пати, опитах да се регистрирам в сайта на  performance и не забелязах, че не ми иска парола. Ама като реших да разгледам каталога - ядец, дай парола! Нищо, ще почакам.

# 117
Момичета, след като половин година боцкам с едната кука, тотално съм забравила как да си оплета пуловер на две куки Simple Smile)) самото плетене - ясно, свивките по ръкавите - също, обаче не помня дали не трябваше предницата да я направя малко по-широка от гърба? И винаги ми е било трудно да си пресметка наддавките за ръкавите .... Дайте малко помощ ...

# 118
  • Бургас
Момичета, след като половин година боцкам с едната кука, тотално съм забравила как да си оплета пуловер на две куки Simple Smile)) самото плетене - ясно, свивките по ръкавите - също, обаче не помня дали не трябваше предницата да я направя малко по-широка от гърба? И винаги ми е било трудно да си пресметка наддавките за ръкавите .... Дайте малко помощ ...
Аз обикновено започвам от гърба, с нагласата предницата и гърбът да бъдат с еднакви ширини. В процеса на плетене става ясно този гръб исканият ли е, по-голям или по-малък. И в зависимост от това правя предницата така, че да докарам гръдната обиколка както трябва.
Относно ръкавите:С изплетения гръб измервам колко широк искам да стане ръкава горе, над лакътя, т.е. колко бримки трябва да наддам след ластика. Тези брой бримки ги разпределям според броя редове, които ми трябват за дължината ра ръкава. Аз наддавам до лакътя , или малко над него. Според кройките, ръкавът се разширява до под мишницата. Но тези ръкави не изглеждат по най-добрия начин, според мен. И ако си останала с впечатление, че всичко ми се получава от раз-не е вярно. Обикновено плета по 3 ръкава.

# 119
Благодаря, armeria! И аз така - плета и разплитам, докато наместя, но този път плета един стар подарен морех, пък при него разплитането и новото плетене е гадно ....

Общи условия

Активация на акаунт