Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 742
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
http://www.artoftangle.com/snowflake.htm

Това намерих аз за снежинките, но още нямам идея каква прежда да избера. Гледах от 100% вълна, но се чудя дали няма да се свие или плете трудно. Видях че има и различен процент с акрил, а в едно клипче ползваха памучна(не ми се връзва за одеяло) Можете ли да ми помогнете с избора?
Не бих ти препоръчала 100% вълна, за нещо което ще се пере често. Колкото и да я пазиш, с каквото и да я переш, все ще се степа. На пазара има прекрасни прежди с 20 до 40 % вълна. Хем топлят, хем имаш одеалце дъ-ъ-ъ-лго време като ново. Има и разкошни памучни прежди, но ако правиш одеалце за лятото, тези снежинки, нещо не ми се връзват за летен мотив Laughing

# 706
Кармелине, мисиии.   bouquet Чудни, топлинки чорапките!

Малко смях:

# 707
вече и българските носии за приели полъха на автоматизацията и технологиите.... Достатъчно е да си купиш вълнен плат, пайети и готова дантела от Илиенци и с малко търпение ще си направиш носия. Да ама не.... Който знае какво е автентичност и какво носи тя, едва  ли ще има този подход.

понеже на мен ми трябват носии за момчетата, съм проверявала, детска риза с машинна бродерия е около 50 лв. Ръчнеата бродерия е от 60-70 лв нагоре. Една риза умалява за 1 година, хайде две, а се облича веднъж-два пъти в годината. Това само ризите. Е, и да знам какво е автентичност, не мога да си я позволя. Аз съм си намерила за мен начина да имам ризи, но се боя, че ръчно бродираните автентични така си висят в магазина.

# 708
На мен тези "фриволи" ми станаха интересни. Совалки за тях къде мога да намеря?    Намерих на няколко места онлайн. Сега остава и тук по магазините да намеря....

Аз започнах едни коледни костюмчета и подложки. За подложките ще ползвам снежинката от одеалцето  Laughing да видим какво ще се получи!

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 12:52 от moonDream

# 709
Кармела,какви готини чорапки,цвета е убиец  Heart Eyes
Пуфи,тиквичките са страхотни,твои ли са?А котака май ми е познат  Wink Суши!?  Grinning
Шапото с бутчета е върха  Laughing
Все влизам боса в темата,ама днес вече ще покажа и аз нещо,което изплетох тия дни за моя прелестен племеник.Най-важното е,че нацелих размера и майка му хареса пуловерчето  Peace
http://elizabethmartin.snimka.bg/hobby/pletkite-na-mama-2.584664.28878545

Една питанка имам.Купих си акрилна прежда с усукана ламена нишка.Наплита се много приятно,но ме притеснява,че на места ламето леко се придърпва и разкъсва.Като изплета блузата дали ще започнат да стърчат ламета тук-там  Tired  Някой има ли опит с подобни прежди
За тази прежда става въпрос http://alexanderyarn.com/prejdi/prejdi-s-lame/rita-1225.html
Бях в склада на Александър и се снабдих с нея на супер цена плюс още един обръч в колекцията ми  Mr. Green

# 710
Пуфи,тиквичките са страхотни,твои ли са?А котака май ми е познат  Wink Суши!?  Grinning
Шапото с бутчета е върха  Laughing

Сънчо,  Heart Eyes Мои, мои тикви. Първи опит! Надявам се успешен. Г-жица Суши, да!

А шапото - гладна кокошка .... шапки сънува.

Пуловерчето е станало страхотно! Много му отива. Нацелила си го от раз.

# 711
А шапото - гладна кокошка .... шапки сънува.
Joy Joy Joy
Супер предложение  Hug  Представи си как се разхождаш с такава шапка и всички те заглеждат по улиците  Laughing
Извън плетаческата тема...
Лятото се разхождах по плажа с ей такава шапка,и по пътя до плажа не мога да ви опиша какви усмивки и весели лица срещах,като ме видеха с нея,въпреки че не енищо ново под небето  Laughing  Sunglasses  Wink

# 712
Благодаря, Ох, на баба! Много разбираемо ти е обяснението, но аз пак продължавам да питам. Знака под трите хоризонтални синджирчета какво означава? На мене ми се вижда, че между отделните "пуканки" синджирчето е по-дебеличко. Все едно е плетено нещо друго, а може и така да ми се струва.

# 713
  • БГ
Привет момичета,
много хубави неща творите.Отдавна ви чета, но освен прости шалчета друго не мога д аплета.Реших да се пробвма с жилетка като тази за 6г. момиче.Моля дайте някоя схема на бг ако някоя е плела нещо подобно. Не намерих списанието .
мерси

# 714
  • София
На мен тези "фриволи" ми станаха интересни. Совалки за тях къде мога да намеря?    Намерих на няколко места онлайн. Сега остава и тук по магазините да намеря....

Търси в магазин за прежди и конци. В София има в магазина на ДМС.

# 715
  • БГ
 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 13:36 от Еlla

# 716
  • София
Шапката с печеното пиле е върха!
Мундрим-тази идея за подложки като одеалото ми дойде и на мен,но докато стигна до там...заплела съм неща за базара на ДБМ

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 16:30 от lluna

# 717
Привет момичета,
много хубави неща творите.Отдавна ви чета, но освен прости шалчета друго не мога д аплета.Реших да се пробвма с жилетка като тази за 6г. момиче.Моля дайте някоя схема на бг ако някоя е плела нещо подобно. Не намерих списанието .
мерси

Еlla ,провери тези списания,на български са,може да намериш подобно моделче с описание  Peace
 http://topbloglog.com/posts/tag/DONA/

# 718
Ееее, най-после завърших своето плетиво! До сега все ви питах, но дойде ред и да покажа едно топло палтенце за малката госпожица.                                                                                                       

# 719
вече и българските носии за приели полъха на автоматизацията и технологиите.... Достатъчно е да си купиш вълнен плат, пайети и готова дантела от Илиенци и с малко търпение ще си направиш носия. Да ама не.... Който знае какво е автентичност и какво носи тя, едва  ли ще има този подход.

понеже на мен ми трябват носии за момчетата, съм проверявала, детска риза с машинна бродерия е около 50 лв. Ръчнеата бродерия е от 60-70 лв нагоре. Една риза умалява за 1 година, хайде две, а се облича веднъж-два пъти в годината. Това само ризите. Е, и да знам какво е автентичност, не мога да си я позволя. Аз съм си намерила за мен начина да имам ризи, но се боя, че ръчно бродираните автентични така си висят в магазина.

Тази събота на битака лично си купих 2 женски ризи - бродирани и една мъжка, която сама ще бродирам в последствие за ...14 лв. Горната част на носията (сукмана), при истински кенета и бродерии, я спазарих за 20лв.
Вероятно детето играе в танцов състав, за което адмирации, но мисля, че е по-добре и този вариант да пробваш. Като ги израсте ще си имаш ценна колекция, при това - истинска Peace

Общи условия

Активация на акаунт