Професионални серии за коса - юбилейна тема 40

• 51 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 120

разкажи за този инфраред сешоар - струята топла ли е? да не е йонизиращ?

Струята беше съвсем леко топла.
Най-общо, този вид сешоари имат керамичен елемент с отдалечени инфрачервени лъчи. И са йонизиращи също.
Топлината от инфрачервените лъчи е много по-нежна, в сравнение с топлината на конвенционалните сешоари. Инфрачервените лъчи въздействат във вътрешността на косъма, като разпределят меко топлината в дълбочина и по този начин запазват нивото на естествена мазнина и влажност на косата. Изглаждат и запечатват деликатния кутикулен слой и възвръщат еластичността на косъма. Косата изглежда здрава, придобива изключителен блясък и мекота. Предпазват от прекомерно изсушаване.
Твърдят, че инфрачервените лъчи спомагат и за по-бързото израстване на косата. Wink

Ето един такъв сешоар:
http://www.folica.com/tools/hair-dryers/jose-eber-infrared-hair-dryer

Сега да попитам, някой да е ползвал професионална козметика Aloxxi?
Интересуват ме боите, Renew Keratin Treatment и екстрийм реконструктора.

# 121
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet

# 122
О, моля, няма за какво! Hug

# 123
А протеини пробва ли, извинявай, не съм чела наред.   bouquet
И аз мисля, че трябва протеин, ботокс, за да се запълни косъма. Маслените маски след това бих правила аз.

Не,и протеин не съм пробвала Embarassed но ми се иска. Само,че се чудя към кой да се насоча?! Rolling Eyes Blush

# 124
  • в 1001-та нощ
най-достъпен и не скъп ми се вижда бамбука на алфапарф  Peace

# 125
  • Велико Търново
Sassie, и аз проявявам интерес към бамбуковата серия Peace Ако решиш да пробваш,пиши ми на ЛС Hug

# 126
най-достъпен и не скъп ми се вижда бамбука на алфапарф  Peace

За това ли става въпрос http://www.enzo.bg/kozmetika/alfaparf-milano/alfaparf-milano-mid … treatment-500-ml/   Rolling Eyes

*Biskvitka*,ще ти пиша ЛС. Проявявам интерес,да. Grinning

# 127
  • варна
Аз да попитам МШ терапията протеинна ли се води?След нея хидратиращи продукти ли да ползвам или не?
С каква маска мога да ползвам Kerastase Age Recharge шампоана?Имам маскинтенз,макадамия, 2 мин реконструктор на Аф,слънцезащитната на Лореал.
Ако някой е ползвал маската Age Recharge може ли да даде отзиви.

# 128
  • Велико Търново
Толкова много се изписа за бамбуковата терапия на Алфапарф,а не мога да намеря с търсачката кои точно продукти се използват и в каква последователност Confused
Може ли,оформящите темата,да включите в началната страница описание и на тази терапия  bouquet

# 129

Може ли,оформящите темата,да включите в началната страница описание и на тази терапия  bouquet
Peace Много добра идея! Напомнете пак в края на темата, за да не забравяме.  Hug

Бамбука е  от тази серия http://www.enzo.bg/kozmetika/kozmetika-za-kosa/?f=1-1-2-3649-4740-4748

Маската и концентрата
http://www.enzo.bg/kozmetika/alfaparf-milano/alfaparf-milano-mid … treatment-500-ml/
http://www.enzo.bg/kozmetika/alfaparf-milano/alfaparf-milano-mid … on-serum-6x13-ml/

Мисля, че бяха тези продуктите.

Ето и едно обяснение от Алена:
нужен ти е проконцентрата, той е като маска и ампули - затоплящ серум, и/или термофилър за боядисана коса, и/или термофилър за къдрена коса, т.е 2 или 3 продукта:

1. проконцентрат
2. затоплящ серум, и/или термофилър

Как се действа: косата се измива, като за протеин, смесват се - 1-2 с.л. про концентрат с 1 ампула затоплящ серум или 1 ампула термофилър, може и с двете

ако смесиш 3 продукта - ще стане много, като за 2 пъти - тогава сложи повече про концентат или не изливай напълно ампулите

има опция - да се смесят само ампулите, но не съм пробвала 

тази смес - нанасяш на измита и подсушена коса - да не капе вода, защото така разреждаш сместа, после прибираш косата и затопляш, постой поне 20 мин

после - отмиваш само с вода и стилизираш 

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 11:34 от Анч

# 130
  • Canada
Привет, дами!
Днес получих от България елъстайзера на ФК и разбира се нямам търпение да го пробвам. Във връзка с това имам питане Rolling Eyes Взех extreme версията, защото смятах, че ще ми свърши по-добра работа. Да, но вчера минах през друга ударна терапия...ножицата Mr. Green Шокирах се, защото фризьорката сваля около час коса от главата ми, махна почти всичко сухо, което ме дразнеше и резултата много ми харесва. Тук обаче идва и голямата ми чуденка какво да ползвам след елъстайзера за да не ми утежни косата? Може би нещо по-неутрално като възстановяващия хидратиращ балсам на Мороканойл? Други по-леки продукти, с които разполагам са Матрикс Moisture hydratation conditioner, конския балсам и 2 мин. р-р на Афоджий /последните два ги усещам по-неутрални само ако ги ползвам без шапка/. Олео релакс и дълбоко хидратиращата маска на Мороканойл никак не ми се струват подходящи...
Някакви идеи?

# 131
  • Велико Търново
Анч,златна си  bouquet Hug

# 132
  • в 1001-та нощ
Анч   bouquet благодаря  Peace

janiz  Peace протеинова - след нея или хидратация или по-лек продукт  Peace

# 133
Искам да попитам нещо, имам тънка и права коса, която се омазнява в корените и всеки втори ден я мия. Отгоре на всичко след всяко боядисване получавам пърхут и явно скалпа ми е много чувствителен. След като се появи пърхута аз започвам измиване с Виши, който пък е толкова агресивен, че сваля боята за нула време. Отделно косата ми по дължините е много суха. Като ходя на фризьор слагат маска и косата изглежда лъскава, но вкъщи този ефект е недостижим.
Каква маска и шампоан бихте препоръчали, защото днес четох в темата ,разгледах 2-3 сайта, но проблема е, че не знам всяка от вас каква коса има за да знам дали е подобна на моята като плътност и т.н. Досега съм си купувала маски само от супермаркетите, но може би трябва някоя по-професионална да пробвам.Мисля да пробвам Керастазе и ако препоръчате някоя друга серия съм готова за експерименти Simple Smile
ПС Мога да спомена нещо смешно, а именно, че съм толкова отчаяна, че си купих тривитаминол да пробвам маска, но опита беше тотален провал, всичко се разтече и едвам издържах 1ч с маската. Мъжа ми се посмя доста с моите "конски" експерименти.

# 134
  • в 1001-та нощ
взе ми си шампоан за чувствителен скалп  Peace при боя ползвай предпазно олио за скалп  Peace омазняването може да е и поради неподходящите продукти, които ползваш  Peace

опиши косъма - плътен? фин и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт