От Франция до България - превоз на покупките ни (16)

• 54 226
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Уважаеми клиенти,

1. Цената за доставка от Франция става 3 лв/кг (три лева на килограм) като отчитането ще става на всеки започнат килограм. Цените за доставка ще се изчисляват до 1кг, до 2 кг, до 3кг и т.н..
2. Непопълнена заявка за транспорт от Клиента ще се таксува за обработка на данни от администратор по 3 лв (три лева) на направена поръчка. Непопълнена заявка за транспорт ще се счита тази, на която нито едно от изброените условия не е изпълнено: данни за името на получателя на поръчката (това което е изписано на латиница на самия пакет от изпращача), данни за магазина, от който е направена поръчката, данни за номер на поръчка от магазина (ако има такава), данни за номер на клиент в магазина (ако има такъв), данни за дата на поръчка от магазина.
3. Непотърсени доставки повече от 14 дена в склада ни в България от датата на изпращане на уведомителния имейл, че пратката е налична и може да се вземе от клиента, ще бъдат таксувани по 5лв за всяка започната седмица. Ако доставката не се вземе в срок от 30 дена, то тя ще бъде унищожена.
4. Преустановяваме работа с Български пощи поради архаичния модел на работа, многобройните грешки от техни служители, нежеланието им за работа и един ред други причини, които доведоха до това решение. Всички нови и стари заявки, направени до дата 04.11.2012, с избран метод на доставка Български пощи ще бъдат изпратени с БП според стария график на работа.
5. Заявка пусната до пункт ще може да се вземе, ако са изпълнени следните условия:
a. Пункта, до който е изпратена пратката се намира в гр. Страсбург, Франция и не е по-далече от радиус 15км от адреса на офиса ни в града (3 Rue D Aubure).
b. Клиентът ни уведоми в срок от два дни след направена поръчка към електронен магазин по един от следните начини:
- по имейл;
- от личния си профил на страницата ни чрез съобщение към направена заявка;
- по телефон
c. Пратка ще може да се вземе само и единствено след потвърждение от наш служител във Франция.
d. Цената за взимане на пратка от пункт ще бъде 9,78лв (5 EUR), Цената важи за поръчки, които са до три пакета или до 10кг ( едно от двете условия трябва да е изпълнено ). За всеки следващ пакет или килограм ще се таксуват допълнителни 1,96лв (1 EUR) за пакет или започнат килограм, ако пратката надвишава 10кг или е повече от 3 пакета.

Промените влизат в сила от 05.11.2012г за всички заявки със статус: „нова необработена”, „чака номер на пакет” и „в изпълнение”. Изключение прави т.4 от изброените промени, която касае изпращане на поръчката с Български пощи, т.е ако поръчката е направена с метод на доставка Български пощи, тя ще бъде изпратена с този метод на доставка, но по новите цени за доставка от Франция. От 05.11.2012 се спира приемането на нови поръчки с избран метод на доставка Български пощи.

Екипът на Smart Delivery.

Ето какво мисля и аз (не че някой го интересува)
По първа точка - 3лв на килограм. И сега  е толкоз, но се отчиташе до грам след 1кг. Ще се отрази , когато поръчката е единична. Ако са 2-3  поръчки - няма проблем, защото като се посъберат грамчета оттук оттам и всичко е наред. Лично аз смятам да не страдам по този проблем.
 На коментарите, че от Англия пазаруваме срещу 2,2лв а е по-далеч  - така е. Франция е доста по-тегава държава за шопинг, доказано е по много магазини. Помислете само колко са магазините от Франция доставящи до Бг, много малко,при  доста по-неизгодни условия. Не знаем и там , на място какви юридически/финансови спънки имат (не смо Смарт, но и Франсето).
Некоректно е, (категорично!), поръчки , направени по старите условия да се таксуват по новите цени. Много се надявам това да бъде поправено в името на добрите ни отношения в бъдеще Wink
По втора точка - непопълнена заявка -  не намирам нищо нередно. Това е като да нямаш договор,т.е.  не можеш да имаш претенции. Значи, че даже може да поискат и други условия за транспорт (д н е давам идеи)
По трета точка - за магазинаж. 14 дни е малко сякаш. Аз бихискала да е повечко (в момента едни филтри ми отлежават там, че не ми се разкарваше само за тях...) Ако сравня с Габко - там е до 2 поредни курса. Не е нужно да се копират нечии чужди условия, разбира се , (те не са съвършени)просто да се съобрази с работното време на офиса, както беше писала една дама по-напред. Лятото ми се случи да съм на почивка и забавих взимането на пратката си повече от 14 дни.
По точка 4 - нямам коментар - вероятно са прави.
По точка 5 -  не ми се е налагало да ползвам услугата "вземане от пункт", но не е изключено и това да се случи. Много хора пуснаха такива поръчки по невнимание , когато имаше изгодни кодове. Ама внимавайте бе! Mr. Green Що бързате толкоз! Като се замислиш - гадничко си е да мъкнеш от някой пункт нечии пакети срещу 2лв (2 евро) Еле ако са го пратили в пункт в другия край на града Joy и ако не е  1 пакет....

Имаше обвинение в печалбарство. Е, за мойте кафяви очи не работят със сигурност. Ако те не печелят няма да има фирма. Една фирма е стабилна и може да си позволи и редовен транспорт и отстъпки за клиентите си само е ако е стабилна. Пък и чак печалбарство...
Малко като защита на СД се получи, но аз нямам основание до този момент да съм недоволна от тях. Казах си забележките по новите условия, които като се замисля малко ще заседнат в гърлото, но предполагам ще мога да преглътна.
Успешен ден на всички!
И честит имен ден на всички с прекрасното име Димитър! Лично аз черпя за 3-ма много обичани хора! cheers

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 08:48 от камъче

# 241
камъче,  newsm10

Лично аз, въпреки че съм от София, ползвам рядко СД. Прибягвам до тях, когато е нещо чупливо и не искам да го подхвърлят по пощата. Е, чаках си домакинския робот повече от месец и половина, ама то  няма как всичко да е цветя и рози - и евтин робот, пък и веднага да си го ползвам. Като не ми се чака, да си го купувам от Бг на двойна цена... Mr. GreenНо това си е мой личен избор.

Нямам малки деца вече и по-рядко се подлъгвам да пазарувам от Франция.

И да не е само спам - нищо не получих с тези два курса от Франсето, а чакам 3 пратки. Как да не им се радваш на тия френски превозвачи. Wink Laughing

# 242
Как да не им се радваш на тия френски превозвачи. Wink Laughing

Peace Peace Peace

Честит имен ден на всички в темата! Живи и здрави бъдете!

Скрит текст:
Виктор Додов е един различен тинейджър в 10кл. Болен е от мускулна дистрофия тип Дюшен – Бекер – безсилието на медицината.  Родителите му срещат редица трудности. Не само бюрократични. Едно обикновено къпане на момчето е съпроводено с много физически усилия – както на родителите, така и на самото дете. Превръща се в изпитание за всички. Това състояние може да се подобри ако детето има подходящ за целта стол. Цената му е непосилна за родителите. Струва 804лв.
Ние, техни приятели, решихме да я съберем и да подарим този стол на Виктор. За целта събираме пари по с/ка в Банка ДСК – IBAN  BG43STSA93000012570710, BIG  STSABGSF Диана Върбанова Гошева – за Виктор. Когато се набере необходимата сума, акцията за Виктор ще се прекрати. А когато столът е вече при Виктор – ще ви покажем и снимка. Благодарим ви!

# 243
И аз само си приказвам тук, че ме издразниха вчера много, но истината е че ще остана клиент на СД  Mr. Green

Имах разни забелжки и въпроси и коментари към тях и трябва да призная, че ми отговориха задоволително и адекватно. Разбрахме се по върпроса, който ме касае, така, че отчитам отношението им към мен отново за коректно.
Няма повече да влизам в ролята на техен защитник  Joy, ама какво да се прави като се обичаме не може да се разделяме туко така  Joy

# 244
  • София
То че ще си останем клиенти на СД е ясно - с тези чести курсове, колкото и да не ги харесвате, съм им голям фен, но пък имаме право да си мрънкаме  Mr. Green

# 245
  • Бургас
Курса на Франсето, който е тръгнал на 19 не трябваше ли днес да пистигне  newsm78

# 246
Курса на Франсето, който е тръгнал на 19 не трябваше ли днес да пистигне  newsm78
Трябваше, но човек никога не знае.Току виж ни съобщят ще курса ще дойде другата седмица. Важно е да имаме търпение, все някога ще си получим нещата. Wink

# 247
Еми Смарта това, което ще ме накарат да направя, е просто да поръчвам  само покрай намаленията, защото наистина не е изгодно вече. Според мен, само с тези нови правила, курсовете ще намалеят още повече  Peace

# 248
Смарта ми обработиха пратките и за мен калкулацията е че при новите условия за същите неща бих платила 2.40лв. повече. Това е при 14.5 кг пратка и почти 50лв. сметка. Та извода за мен е че този път "финансовата им дирекция" всъщност не е направила елементарна сметка за съотношението между увеличението на приходи или загуба на клиенти.
Ама така е то в големите мултинационални конгломерати  Laughing

# 249
  • София
Всеки има право да си реши какво да прави,но само мрънкайте си тук,след 3 месеца(примерно) ще имат поредното основание да вдигнат цените и ще знаят ,че вие само ще си помрънкате и клиенти ще има.

Последната ми поръчка е 2,28кг,сега ще платя 6,70,следващият път ще ми искат 9лв,за някой разлика от 2,30лв може да е смешна,но за мен това са 1кг картофи,хляб и кисело мляко,не намирам парите на пътя,за да си затварям очите за такива увеличения.
При поръчка на електроуреди,наистина новите им цени не биха се отразили,но при поръчка на дрехи ,Ларедут да ми ги разбиват на по 2 поръчки и аз да плащам ,защото СД са ми много симпатични и трябва по-бързо да забогатеят, не съм съгласна.

Четейки темата,не мога да не направя паралел с общата картинка в нашата мила държава,цакат ни от всякъде,помрънкваме си и си продължаваме по старому,до следващото прецакване и мрънкане за кратко,а после други са ни виновни.

# 250
Ама така е то в големите мултинационални конгломерати  Laughing
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

По отношение на първа точка от мнението на Камъче - за съжаление при тези излишно чести курсове с надробени поръчки, точно това ще е масовия ефект - як удар по джоба на всички ни, с многото чести, но дребни като кг поръчки, които правим.

И както сметнах за изминалата седмица оскъпяване 4 лв само заради малкия интервал на движение, сега вече с новите правила оскъпяването би станало почти 7 лева, сравнено с Франсето.
Всеки /вкл. и СД/ би следвало да си направи елементарната сметка, че повечето клиенти няма да останат и да плащат 7 лева повече - ей тъй, от сантимент към СД.

# 251
  • София
Моята прогноза за СД е следната...
1. Клиентите ще намалеят рязко
2. Ще се обезсмислят честите курсове-защото няма да има какво да се товари...
3. Малцината останали клиенти ще се преориентират към другия превозвач, защото няма да има друга разлика освен цената...

Извода -  без маркетингово проучване, на такъв малък пазар като нашия, такива смели промени не са обосновани. За да увеличат печалбата си - трябва да се стремят, не само да задържат клиентите си, но и да привличат нови.

ами това е     bouquet

# 252
  • София
Някой получили ли е пратка от ФранстуБГ с Еконт? Или поне мейл? Уж в сряда трябваще да има мейли?

# 253
Някой получили ли е пратка от ФранстуБГ с Еконт? Или поне мейл? Уж в сряда трябваще да има мейли?
Да, ако визираш курс 33 пристигнал на 23.10,2012 год.
Аз получих пратката в четвъртък, но една мнооого малка част от поръчките ми от "френско".
Ето и новините за курс 35 от страницата на Франсето.
"Курс 35- 19-26.10.2012- пристигнал"

# 254
от ФБ

Цитат
Francetobg
преди около час

Курс 35- 19-26.10.2012- пристигнал
 Курс 36- 26.10.2012- отпътувал
 Курс 37- 02.11.2012- плануван
 Пратките от курс 35 за страната ще бъдат изпратени с Пощи и Еконт в понеделник 29.10. В понеделник всички клиенти от страната ще получат е- мейли с информация за получените пратки. Пратките за клиентите ни от Русе ще са налични на адреса ни в понеделник 29.10 от 18-20ч. Вземането на пратки става само след получен е- мейл за наличността им на адреса и само в определените за това дни и часове.
 Желаем Ви спокоен уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт