Къде в Пловдив??? - 36

• 67 221
  • 801
  •   1
Отговори
# 630
diana_at, благодаря ти!

# 631
В коя градина трябва да се премести това дете. И ако и там учители и родители абдикират от задълженията си и не се справят, какво се прави.  Thinking пак ли се пише до инспектората. Дали някой изобщо ще иска да го вземе това дете, особено като се разбере причината за преместването. Сложен казус. Не е толкова лесно дете да бъде отписано от градина без съгласието на родителите, а пък изгонено.....май е още по-сложно.  И май-май госпожите ще трябва да си припомнят часовете по психология в университета, или както има логопеди, да се търси вариант за помощ с психолози. С жалби и оплаквания се прелива от пусто в празно, но явно нито на директорка нито на учителки им са занимава и прехвърлят отговорността върху останалите родители.  Tired
Съжалявам, но не мисля, че едно дете трябва да се възпитава от учителите или родителите на другите деца в групата(класа), това трябва да прави семейството. И когато ти сам не виждаш проблема - какво трябва да се направи. Да оставим другите деца да бъдат блъскани, удряни, да им се чупят играчки в главите, ръцете ... или да чакаме да се стигне до лош край, евентуално.
На това дете цяла една година в другата група не са успяли да му повлияят, и то защото майката смята, че всички останали го тормозят  #Crazy ... а то е ангелче.
Мисля, че като крайна мярка и това ще направя, защото смятам, че учителите не трябва да хвърлят енергия да пазят едно дете от останалите, все пак там има още 30 деца, на които трябва да се обърне внимание и то с оглед на учебния процес.
А що се отнася до консултация с психиатър - аз съм за, но за майката проблема са другите, т.е проблем няма.

# 632
Радостче,напълно си права....,но за съжаление няма начин дете да бъде отстранено от ДГ.И в такъв случай/когато родителите смятат,че проблема не е в тяхното дете,а в останалите и в персонала/ е много трудно.....Писах ти на ЛС,надявам се да съм ти била от полза.

# 633
  • Пловдив
Оплакването трябва да бъде срещу учителките и директорката за несправяне с проблема и за това, че не се работи правилно с това дете, а и с родителите. Заявявам го най-отговорно като дъщеря на пенсионирана детска учителка. Има начин, но по-лесно е да вдигнеш ръце. Няма да се впускам в подробности какво и костваше на майка ми работата с такива деца за близо 40-годишен стаж.  Tired  Tired  Има начин с постоянство, много търпение и подход да се справиш с такова дете. Но не всеки става за тази работа и по-лесно е да абдикираш и да прехвърлиш отговорността на друг, в  случая на другите родители. Такива деца е имало винаги и ще продължава да има. Иначе вие си го изпъдете.....ако успеете. Защото контраатака от страна на родителите на това дете ще има, бъдете сигурни.  Stop

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 12:26 от razel_dazel

# 634
Радостче,напълно си права....,но за съжаление няма начин дете да бъде отстранено от ДГ.И в такъв случай/когато родителите смятат,че проблема не е в тяхното дете,а в останалите и в персонала/ е много трудно.....Писах ти на ЛС,надявам се да съм ти била от полза.

Да, благодаря ти.

# 635
razel_dazel ,хипотетично много лесно се казват категорични становища.Пък,особено на базата на теории....Уви,като в продължение на месеци целия педагогически състав на едно детско заведение не е в състояние да се справи с едно дете и родителите му/а,както показа опита-същата"некадърност" битува и в предишната и в следващата му ДГ/ и няма процедура да се назначи на детето специализирана помощ,остава варианта с жалби от родителите/защото в нашия случай персонала беше  и наказан,точно заради жалбите на майката/.Плюй си в пазвата и чукай на дърво,да не ти се налага да се занимаваш с такива случаи/които за голямо съжеление,съвсем не са рядкост/ и да не се налага ти да търсиш варианти ти да си спасяваш детето/щото моето без време порасна-обогати си и речника и сексуално се ограмоти.....и видя,че може едно дете на неговите години да прави луди сума народ и нищо да не му се случва...да не навлизам в подробности,но беше страшно.И,колкото и да се чуствах виновна в началото,че мисля егоистично и искам да му осигуря спокойствие,като травмирам другото дете искайки отново да бъде преместено,се оказа,че след като системата не дава други възможности е по-добре да мислим за нашите си.....а и все пак 24 деца,не може да страдат,защото нечии родители не искат и не могат да се справят с проблемите си/.

# 636
Здравей те, момичета! Запалих с е по квилинг техниката и сега  искам да  си  купя материали за  квилиг. Къде във  Пловдив  мога да  намеря? Снощи ходих до Джъмбо , но не  открих.
Има една книжарничка точно на спирката трещу Тримонциум за хоби материали.Можеш да провериш дали има това което търсиш.

# 637
razel_dazel ,хипотетично много лесно се казват категорични становища.Пък,особено на базата на теории....Уви,като в продължение на месеци целия педагогически състав на едно детско заведение не е в състояние да се справи с едно дете и родителите му/а,както показа опита-същата"некадърност" битува и в предишната и в следващата му ДГ/ и няма процедура да се назначи на детето специализирана помощ,остава варианта с жалби от родителите/защото в нашия случай персонала беше  и наказан,точно заради жалбите на майката/.Плюй си в пазвата и чукай на дърво,да не ти се налага да се занимаваш с такива случаи/които за голямо съжеление,съвсем не са рядкост/ и да не се налага ти да търсиш варианти ти да си спасяваш детето/щото моето без време порасна-обогати си и речника и сексуално се ограмоти.....и видя,че може едно дете на неговите години да прави луди сума народ и нищо да не му се случва...да не навлизам в подробности,но беше страшно.И,колкото и да се чуствах виновна в началото,че мисля егоистично и искам да му осигуря спокойствие,като травмирам другото дете искайки отново да бъде преместено,се оказа,че след като системата не дава други възможности е по-добре да мислим за нашите си.....а и все пак 24 деца,не може да страдат,защото нечии родители не искат и не могат да се справят с проблемите си/.

bouquet

# 638
  • Пловдив
*Люба*, изобщо не е хипотетично, а лично.  Peace Майка ми се е справяла с такива деца.....многократно и до ден днешен същите пораснали вече тинейджъри я поздравяват където я срещнат. Авторитет не се гради лесно. Детето трябва да има респект, и това трудно се постига и не става насила. Учителките са педагози, а не пъдари. Ама не съм сигурна, че всички знаят значението на думата педагог.  Whistling Не трябва да се допуска едно дете да диктува правилата на учители и родители, обикновено е обратното и пак подчертавам......има начин. Майка ми едва след като се пенсионира започна да спи спокойно и да не сънува кошмари. Но повечето родители не смеят да вдигнат глас срещу учители и директор, че да не пренебрегнат детето им, ако се оплачат от тях. Нещата са навързани в един омагьосан кръг. Страх лозе пази. Ако положението е чак толкова нетърпимо и не мога да се справя с персонала , ще си преместя детето, моето дете. Не мога да повярвам, че не могат да се оправят с едно 4-годишно дете. Агресията поражда агресия, това дете вместо да бъде направен опит да бъде приобщено, се надъхва и озлобява още повече, като се чувства отритнато и отблъснато от останалите. Ама какво да обяснявам.....и без това оспамихме достатъчно.  Tired

Няма теории, т.е. има теории и те работят, но трябва търпение, постоянство и много усилия.....на който не му се работи като учител, да си намери друго призвание. Ама той ако има призвание, ще се справи.  Peace

# 639
Здравей те, момичета! Запалих с е по квилинг техниката и сега  искам да  си  купя материали за  квилиг. Къде във  Пловдив  мога да  намеря? Снощи ходих до Джъмбо , но не  открих.
Има една книжарничка точно на спирката трещу Тримонциум за хоби материали.Можеш да провериш дали има това което търсиш.
Има едно закътано магазинче в Кичука точно с хоби материали вкл. и за квилинг. Намира се в една уличка срещу бившите хали в Кичука, казва се Руми Артс, ето страничката във ФБ на собственичката http://www.facebook.com/media/set/?set=a.347150722043682.83767.1 … 722544&type=1

# 640
  • Пловдив
Здравейте,
Ще правим годеж на сестра ми, или по- скоро нещо като мини сватба. Може ли да ми препоръчате заведение, което в същото време предлага и кетъринг за вкъщи. Имам предвид да се доставят някакви хапки само и после направо към заведението- за към 30 души максимум Simple Smile Благодаря  bouquet

# 641
Топли, широки панталони - дамски знаете ли къде да потърся?

# 642
  • Пловдив
аз може би реших за рождения ден или поне на там клоня - в рива център на втория етаж в макуин ми казаха, че се казва. кажете ми мога ли да си нося аз каквото реша за ядене на възрастните (без напитки) и тортата за децата? също снимки на центъра, че още не съм ходила да го видя? цени уж гледах някакви, но какво включват не е много ясно - храна, украса, салфетки и чиниики и прочие в розово?  Mr. Green
най-удобно ще ни е там, с роднините на долния етаж в ларивата и майките с деца на горния в центъра Simple Smile

# 643
  • Пловдив
В Маккуин сме празнували. Дадоха ни да внесем пита и естествено бонбони, друго-не. Ние си бяхме поръчали тортата в Амели, с които те не работят. Искат сертификат + 10 лв. сервиз, когато тортата не е от тях. Това беше обаче преди 2 годи. Предполагам все още си е така.

# 644
Оплакването трябва да бъде срещу учителките и директорката за несправяне с проблема и за това, че не се работи правилно с това дете, а и с родителите. Заявявам го най-отговорно като дъщеря на пенсионирана детска учителка. Има начин, но по-лесно е да вдигнеш ръце. Няма да се впускам в подробности какво и костваше на майка ми работата с такива деца за близо 40-годишен стаж.  Tired  Tired  Има начин с постоянство, много търпение и подход да се справиш с такова дете. Но не всеки става за тази работа и по-лесно е да абдикираш и да прехвърлиш отговорността на друг, в  случая на другите родители. Такива деца е имало винаги и ще продължава да има. Иначе вие си го изпъдете.....ако успеете. Защото контраатака от страна на родителите на това дете ще има, бъдете сигурни.  Stop

razel_dazel , освен това не забравяй, че преди времената бяха други и родители и деца не са сегашните родители и деца. Чалга поколенията настъпват с пълна сила - говоря и за родители и за деца.
А много от учителите въобще не са мотивирани да работят камо ли да решават такива казуси.

Общи условия

Активация на акаунт