Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 538
  • 654
  •   1
Отговори
# 495
  • UK
Penkailieva честито бебче, ще се нагодите постепенно и ще влезеш в ритъм, това са все приятни емоции  bouquet
Скарлетчето не е писала отдавна, дали е добре
Hug

# 496
  • гр. София
Penkailieva, честито! Нека ти е живо и здраво, много да те радва и да расте усмихнато!
Ще влезеш в ритъм, не се притеснявай. Всичко ще се нареди.  Hug

# 497
  • вече Пловдив
ПенкаИлиева, честито малко съкровище! Да расте здрава и красива Мария! Напълно те разбирам и ти съчувствам как ти е в момента. Аз се чувствах по същия начин, и моето бебе имаше жестоки колики, а тогава нямаше кой да ми помага. Съветвам те да почиваш и да спиш, когато можеш, независимо колко часът е. Излизайте и на разходки, помага и за физиката, и за психиката. А за коликите има капки, възглавнички с черешови костилки и т.н.
Дано бързо минат гадните колики и двете се нагодите една към друга! Hug Hug Hug

# 498
Мили мами и бъдещи такива, плахо се присъединявам към Вас. Накратко много опити в България  - успешен замразен трансфер в Истанбул в клиника Bahceci  при др. Карликая. Чакаме едно съкровище - края на годината.

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 09:41 от Mila_17

# 499
  • София
Penkailieva , честото съкровище. Началото е сресиращо, особено ако бебето е озверяло и реве денонощно. Слагай го да спи върху теб с коремчето към гърдите ти. Така ще може да придремвате и малко да отмаряш без а го носиш на ръце.
Mila_17 , хубава бременност. Къде ще следиш бременността си?

# 500
Здрасти Шмати, аз не живея в България така че се доверявам на сегашния ми лекар и подържам вързка с клиниката след всеки преглед тук.

# 501
  • София
Penkailieva, да ти е жива и здрава Мария, много радост да ви носи! Предполагам колко ти е трудно и ти пожелавам този период да свърши възможно най-скоро  Hug

Mila_17, лека бременност до термин ти желая!

Скарлет е добре, пише от време на време в една друга тема

Ми-ра, приеми и моите съболезнования.

# 502
Penkalieva Hug включвам се да ти помогна със съвет. Но преди това честита ти рожба   bouquet нека е здрава, а коликите ще минат и заминат, търпение и стискане на зъби. И моето момиченце до 4 ти месец имаше силни колики, при нея се изостряха привечер след 18 ч, беше изцяло кърмено бебе и аз много се измъчвах- избягвах сумати храни за да не дразня коремчето/ не че е имало полза/, изпробвах всички възможни капки на пазара и най- добро действие оказваха капките Колийф. Слагай бебето да спи в/ у гърдите ти, Алекс така спа денем и нощем в продължение на 3 месеца, не е леко, защото аз все бях недоспала, но пък се стараех да подремвам при всяка възможност и се издържаше някак си. Помагаше още и сешуара при нас, топла струя към коремчето от разстояние около 20 см. Вечер и слагах и вълнено парцалче на коремчето да я затопля и успокоява. Също разхождай я по често в количката навън. Знам, че ти е трудно, аз що сълзи изроних...само търпение и много гушкане ще ви спасят. Не забравяй, ще мине и това Peace

Мила17  Hug много се радвам за теб, лека бременност ти желая Peace

Ми- ра  Hug моите съболезнования за баща ти  Sad

# 503
Благодаря на всички ви! След изпробване на всички възможни средства и като се оказа, че нищо не помага и просто трябва да се търпи, накрая купих кенгуру. Мисля да разнасям бебето в къщи с него, защото вече невероятно ме болят ръцете от носене. Вчера изкарах един час с бебе в кенгуру и имам напредък - вече ме боли гърба и кръста  Grinning .
В крайна сметка оказа се решаващо, че мъжът ми се спъна и падна много лошо, поради което куца из къщи и не ходи на работа втори ден, така че ми помогна с бебето и най-накрая се поразтоварих. Малчо расте и плаче все по-разнообразно, влага все повече чувства в плача, коликите зачестяват и пристъпите се удължават. Добре че сме двама да се сменяме.

# 504
Здравейте, отдавна не съм влизала.
Мира, моите съболезнования. Утре мама щеше да навърши 71 год...много ми е мъчно, че не видя децата.
Пенкаилиева, честито бебе. Само да ти кажа, че за толкова малко бебе кенгуруто е много вредно, най-вече за тазобедрените кости, т.е. направо не го слагай, мой съвет. По-добре за толкова малко бебе слинг. Аз люлеех близнаците с часове, месеци наред, после ги бях свикнала да заспиват на ръце, знам какво е болка в кръста. НО трябва търпение. Пускай белите звучци, шум от сешоар, прахосмукачка помага много.
Ние сме добре, растем, борим се да махаме памперсите.

http://www.blitz.bg/article/34752

# 505
нинче, шапка ти свалям.
разплаках се докато четях статията.
но ще се оправим с нашите недоносени деца  Peace

и малко офф от тази тема- ти колко капки вигантол даваше на близнаците през лятото. натискат ме да я намаля на една и есента пак да вдигна на две, но слънчева забрави да ми каже. понеже пие и капки бейбивит, а вътре има витамин д, та се чудя  newsm78

# 506
  • София
Ако не си държи главата права не е за кенгуру, по-добре в слинга. Не исках да нося моя на ръце и с часове седяхме сгушени, или легнал върху мен. Имаше 4 месеца зверски колики. Ти кърмиш ли го или е на адаптирано мляко. Ако е на адаптирано може да помислите за някое млекце, дето се водят за по-малко колики, ако го кърмиш мини на строга диета, това много помагаше да намалеят коликите. Щади си ръцете и гърба, защото сега е много малко, но скоро ще порасне и тога ще видиш какво има да пренасяш по цял ден, оставяй си го да лежи или се опитай с този слинг. Моят е минал 10-те кила сега и пак много го нося,ако ми дадат три новородени мога да жонглирам с тях. Пробвай да мажеш местата с най-много болка с Арника.

# 507
  • София
Щади си ръцете и гърба, защото сега е много малко, но скоро ще порасне и тога ще видиш какво има да пренасяш по цял ден, оставяй си го да лежи или се опитай с този слинг.
ей с това съм много съгласна.
като беше 3 кила носенето беше лесно, сега е почти 7, едва го вдигам.
всички ме предупреждаваха да внимавам да не го науча да заспива в ръце и да се разнася постоянно.
та от толкова внимание сега недоволства като някой го вземе.
научих го да седя до него и да му говоря  и си заспива сам в леглото, само трябва да има някой до него.
а за коликите най-много помага на татко шкембето, хем меко, хем топло  Mr. Green

# 508
  • София
Бамба, на колко месеца стана, че е 7 кила и ти ли гледаш глиган Laughing Моят го бях научила да заспива до мен, но се постарах доста да няма никакви ръце в началото. след това обаче си идва времето,когато иска да зяпа и няма начин да не го носиш. Моят беше 10 кила на 7 месеца, съответно,нито ходи,нито пълзи, а много иска да зяпа.....Тогава няма как да откажеш носене, така че поне в началото нека ползваме на тати шкембето.

# 509
  • София
роди се 3 кила точно, направо дребничък, на 9 юли ще стане на 4 месеца, преди седмица беше 63см и 6700  Crazy
уж не изглежда дебел, ама си е тежичък.
иначе може да се каже, че "пълзи" вече, като червей се гъне и се премества постоянно, изминава 2-3 метра за около 5 минути  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт