Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 527
  • 654
  •   1
Отговори
# 615
  • София/Варна
Честито на новите попълнения!
Честито и на теб Мира!
Лека и безпроблемна бременност от тук натам!

f(x) , при мен баткото е караконджул и бързичко се отказа от съня - все си намираше нещо много интересно да прави. Каката си е порче, но само като е сама без батко си, иначе двамата се потенцират един друг да лудеят.

# 616
Баща му заспа, но не и той  hahaha
KayRenn, тъкмо си ми "паднала". Можеш ли да ми кажеш дали има данни, че продължителното кърмене помага за преодоляване на хранителни непоносимости (АБКМ в нашия случай)?

# 617
Баща му заспа, но не и той  hahaha
KayRenn, тъкмо си ми "паднала". Можеш ли да ми кажеш дали има данни, че продължителното кърмене помага за преодоляване на хранителни непоносимости (АБКМ в нашия случай)?

# 618
jul_j, доста си преживяла, но важно е, че скоро ще има едно прекрасно бебе на бял свят! Hug
Ваня, бебето ни изненада точно като се чудех как да продължа втората заповед.
Лилка, мого са ти сладки децата! Да са здрави и игриви! Ния също е доста ината, но в същото време и много послушна! С нея само с мекото, защото иначе става страшно  Mr. Green
Фикс, моята мома чак сега пропуска съня на обяд като си е у нас, в градината първа заспивала, поне така казват. Забелязвам, че като не излезем или излезем само до магазина няма заспиване. И това не и пречи да заспи пак към 22-23  Sick Много е енергична и и трябва сериозно изморяване.

# 619
  • вече Пловдив
Фикс, моето дете по принцип е от по-поспаливите, но напоследък се случва (особено откакто си останахме у дома) да не иска да спи на обяд. Върти се, играе си в леглото, разказва или слуша приказки, но не и сън. Вечер избягвам да я превъзбуждам, че иначе няма заспиване до 23 ч.  Shocked По принцип спи,но когато е изморена.

# 620
  • София/Варна
f(x), можеш да срещнеш много противоречиви мнения свързани с АБКМ и кърменето. Но като цяло опитът ми показва, че продължителното кърмене носи само позитиви за алергичното бебче.
През първите 2 години от живота си децата имат нужда от по-голямо количество млечни храни в диетата си (от 6м до  годинка около 80%, от 1 до 2 годинки - 50%). С кърменето отлагаме момента, в който трябва да предложим на детето кравешки млека. Много често децата израстват алергията си в рамките на 2-3 години и не се налага прим на скъпите хипоалергични млека.
Чрез кърмата някои алерголози правят опити да десенсибилизират детето като въвеждат различни кравешки (сирене, кашкавал, кисело мляко, телешко месо) през храната на майката. В голям процент от случаите това дава много добри резултати.
Продължителното кърмене осигурява също така и по-добра чревна флора на алергичното бебче. А при добре балансиран хранителен режим на майката, то получава с кърмата и незаменимите есенциални мастни киселини.

А при твоето детенце какви бяха симптомите на АБКМ?

# 621
Фикс, имам приятелка, която кърми до 3 години и нещо второто. Детето беше с АБКМ, всички екстри, че и в болница лежа за малко. Имам чувството, че тя го караше само на картофи. В крайна сметка го захрани мнооооого бавно, първо тя приемаше новата храна и чрез кърмата, после в минимални дози и директно на детето. Трудно и беше, но детето вече няма проблеми.

# 622
Честита Коледа!!! Да са ни живи и здрави слънчицата и дано да има много нови слънчица тази година  Hug Hug Hug

Много, много, много се зарадвах на хубавите новини  Grinning Grinning Grinning
Честита рожба, лилка! Голям юнак да порасне.  Hug
Мира, честито чудо!!! Пожелавам ти много лека бременност, леко раждане и на финал здрав юнак  Praynig Hug

Добре дошли на Гуги и Джул. И тук да ви пожелая лека и безпроблемни  Hug Hug Hug

# 623
Весела Коледа, момичета! Здаве и късмет ви желая!
KayRenn, в началото приличаше на лактозна нетолерантност, пи колийф, почнах да го кърмя само от една гърда, не му давах втората до два часа след предното кърмене, но резултатите бяха колебливи. После разви колит с диария и кървави нишки. Нямаше инфекция. Трайно подобрение настъпи след като спрях млечните. Реагираше на провокации дори с еднократни дози пробиотици на млечна основа. Аз развих колит след едни усложнения по време на бременността, който се влоши първите месеци след раждането. Та съмнения в диагнозата нямаше накрая след като се насложи всичко.

Иначе аз правя точно това, първо ям аз, после давам на него. Още не сме стигнали до крави млечни, но той разви и други непоносимости по време на захранването и по този начин е справихме.

Питанката ми беше породена от това, че срещам силен натиск, вкл и от баща му да го отбивам. Целта е по- нормален режим на ядене и спане. Аз съм общо взето на ръба,  емоционално - не ми се ще. Обаче виждам, че  разчита основно на кърма, а храната още е за опитване. Отделно суче ужасно напоследък. Дърпа, хапе, разсейва се. Има 16 зъба, хич не е весело. Капризен е, не яде какво да е. Случва се да не му хареса храната и не яде, а чака мен да се върна. Режимът на хранене е пълен хаос, т.е. липсва. Друг освен мен трудно го приспива, разнасят го понякога час из къщата на ръце, вечер се буди н-пъти да суче. А след като го отбия, идея нямам как ще го приспиваме. Биберони не ползва, вода пие от чаша (чувам, че им давали шишета с вода преди заспиване).

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 00:19 от f(x)

# 624
  • София
Весела Коледа! Много здраве за семействата и дечицата. През годината да се родят много желани бебенца.
Фикс, достатъчно е голям да се научи да заспива сам в кошарата. Или само с гушкане без пиене на каквото и да било, ти пробвай с вода, или някакъв чай, може да мине. Ако не ще пореве и ще се примири с новата действителност без цици.

# 625
Хаха, това за действителността без цици ми хареса  hahaha
Весели празници, Шмати!

# 626
Хаха, това за действителността без цици ми хареса  hahaha
И на мен  Laughing

Фиксче, за спането пробвали ли сте с преходна играчка (transitionary toy)? При нас имаше ефект и така се приспиват с бавачката и с баща му. Ползваме едно плюшено пеещо куче, което той обожава.
А за кърменето, ние малко сменихме режима след 15 месец, защото той от честото сукане не ядеше достатъчно храна и сътоветно малко се беше смъкнал надолу по растежната крива. Доки ме посъветва да давам да суче основно след хранене. Първите няколко дни беше мисия тежка и на моменти невъзможна, прибираме се от площадката, той иска да суче, а не да сяда на стола, но аз му слагах две-три парченца хляб, за да го залъжа докато му стопля мандажата. И гледам един час преди хранене да не му давам да суче, не винаги успявам, но като цяло изяжда повече храна от преди. Но си беше зор.  Hug

# 627
Честита нова година на всички в тази прекрасна тема! Пожелавам ви една изпълнена с хубави емоции и най-вече с много бебешки новини година!   bouquet

Виждам много хубави лентички - ivankaka, Gugito, kammma искам да ви поздравя и да ви пожелая лека бременност.   bouquet

Мира, много се радвам за вашето чудо, лека и безпроблемна бременност и на теб  Hug

Честити бебчета на Лилка и Магнитчето, да са ви живи и здрави  Hug

Ние сме добре, Дани е най-хубавото и най-послушното момченце на света  Grinning С всеки изминал ден пораства и става все по-сладък  Laughing  Не мога да повярвам колко много го обичам, не съм си и представяла, че ще изпитвам толкова силна и безгранична любов.  Embarassed

Поздрави на всички и дано да се разписваме по-често, че темичката на Гея е най-хубавата в този форум.

Гея, много прегръдки Hug

# 628
  • София/Варна
За много години, девойки! Нека 2014 е по-щастлива и успешна от предходните!

f(x), много неприятна картина на АБКМ. В този случай е още по-важно да се кърмите колкото се може по-дълго. Така е отложите срещата с кравешките белтъци. При толкова силна реакция има голяма вероятност дори хипоалергичните млека за кърмачета да не са много подходящи за твоето детенце и тогава се налага да се търсят алтернативи, което също си  доста мъчителен процес.

Но кърменето е танц за двама и ако единият партньор няма желанието, нещата не се получават. Знам колко натоварващ може да бъде този безкраен период на непрекъснато нощно будене, но за съжаление това не е свързано с начина на хранене на детето, а с незрялата му нервна система и болезненото никнене на зъби. От личния си опит мога да споделя, че е в пъти по-лесно да се мине през периода на зъбоникнене със сукане, отколкото без. Баткото се отби на година и 4 месеца и най-болезнените зъби (кътници, предкътници и кучешки) никнаха след това. Не съм имала по-тежки нощи, с месеци ходех като сомнамбул. Идеше ми да се гръмна, че иницирах отбиването и вече не разполагах с универсалното успокоително.

Колкото до натиска на околните, той е свързан с дълбоко вкоренени в обществото ни предразсъдъци. От вярването, че момченцата не бива да се кърмят след годинка, защото това ще им обърка психиката, до това, че продължително кърмели само циганките. Често се срещат и медицински лица, които считат, че кърмене след шестия месец не носи никакви ползи.
В този случай е най-добре жената да слуша собствения си майчин инстинкт и сама да реши кога да приключи с кърменето. И е добре отбиването да се случва плавно и безболезнено за детето, защото не вярвам, че някояот вас тук, която е преминала през ада за да се сдобие с детенце, би могла да го остави да се дере до пълно изтощение.

За заспиването - наистина натежава в един момент да заспива само с нас и само на гърда, но след година и 2-3 месеца може да се започне с изграждане на определени ритуали. Хубаво е детето да е облечено с пижамка около определен час (колкото по-рано, толкова по-добре). Кротките игри преди лягане са добро начало. Ако са придружени с песнички, ще е чудесно. Няма значение колко фалшиво пеете - дечицата с удоволствие слушат гласа на мама и татко. Така може да се премине към пеене за лека нощ. После може да се пробвате с кратки стихчета и броилки. След 2 годишна възраст може да се започне с по-кратки приказки с много и шарени картинки.

Надявам се че съм била полезна не само на f(x) Simple Smile. А ако ви досаждам, ще минем на лични Simple Smile

# 629
  • гр. София
Кай Рен, недейте на ЛС. На мен ми е много интересно написаното  Grinning
На моя мушмурок сега му никнат зъби и се буди цяла нощ през 45-50 минути. Понякога му давам да суче, но не винаги това го успокоява  Confused
На Нова година навън беше военно положение - час и половина гърмежи. А той спа като пън, изобщо не се събуди  Crazy
Колкото до отбиването, не мисля да е скоро. Никого не слушам по този въпрос. Щом детето иска да суче, ще суче. Какво да направя - да го отбия, за да му давам АМ ли? Да бе!  Stop

Общи условия

Активация на акаунт