Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 530
  • 654
  •   1
Отговори
# 630
  • София
aма пък ам-то ще си помисли човек че е някаква отрова  Rolling Eyes

# 631
  • гр. София
Не, разбира се  Peace Но като имам кърма защо да давам АМ?

# 632
Кейрен, имаш ли лични наблюдения колко къмачета, които заспиват на гърда и имат вече зъбчета имат поблем с изронването на емайла?
Аз познавам 6 кърмачета, от които 3 са с проблемни зъбки. Сега се чудя какво ще правя с новото бебе, не ми се рискува и то да повтори драмата на кака си. Наясно съм, че самото кърмене е е чак толкова рисков фактор, но явно подпомага процеса на изронване, когато то вече е започнало.

# 633
Почвам отзад напред.  Скоро четох много обстойно за кариесите и нощното кърмене. Нямат нищо общо се оказва. Основният довод в обяснението, че кърменето причинява кариеси е, че винаги оставала една последна глътка, когато детето заспива. Твърдят в статиите, които четох, че това е невъзможно поради механизма на сучене. Цитира се на места и някакъв шведски експеримент, в който киснали млечен зъб със седмици в кърма и в други течности, вкл и захарен разтвор. На зъба в кърма нищо му нямало, този в захарния разтвор развил кариес след три седмици. Според моята зъболекарка върху ранните детски кариеси влияе основно протичането на бременността (когато се развиват зародишите) и примът на антибиотици от майката по време на бременността и от детето в първите му години.

Относно АМ, колкото по- ранна е срещата с крави белтъци, пък били и обработени, толкова по- голям е рискът от развиване на алергии, не само към мляко, но и изобщо (цитирам гастро-та и алеголози). Според тях в големите чужбински болници отдавна е практика ако се дава АМ от раждането да е ХА, а ако в семейството има предразположеност, дори и без индикации при детето, то да се храни при нужда само с ХА.

При нас отбиването за сега се отлага, много бях набрала, но баща му ме отказа (от там пък последно очаквах такова нещо). Според него не е готов малкия и няма да разбере защо, как и изобщо ще го преживее тежко. Отделно опитах да го захраня с краве масло след повече от година диета и след като аз вече ям умерено крави млечни. За съжаление направи алергична реакция в рамките на часове от супер малко количество. Вероятно ще се наложи да му спра и козите млечни поне за известно време, за да не направи кръстосана алергия и към тях.

KayRenn, благодаря за отговора  Hug Беше почнал яко да ме хапе миналата седмица и това беше една от причините да набера толкова. Говорих, обяснявах, че не е хубаво. Не знам разбра ли, какво, но спря.

И последно много ми е смотано  Crossing Arms

# 634
  • София/Варна
И мен ми е смотано Confused
Обичам празниците, но 2 седмица каката и баткото са във ваканция и побъркаха кроткото ми и слънчево бебе. За разкош му никнат сякаш не зъби, а същински бивни Wink.

За кариесите f(x) е права - им множество фактори за развитието им, но кърмата не е сред тях.

И не на последно място - предпочитам личните съобщения именно за да не се обръщат темите, в които пиша, на бойно поле по темата за и против млеката за кърмачета. Още повече, че тук голяма част от девойките имат много обективни причини за да не кърмят. Проблемите довели до стерилитет в последствие стават и причини за възпрепятстване на лактацията, напредналата възраст също не е пръв помощник.

# 635
  • UK
Здравейте,
въпрос към кърмещите мами
  bouquet

Ние сме на кърма и на АМ, като добавка (така тръгнахме от болницата) Crazy Първоначално режима ни беше този, който беше наложен от болницата, а именно хранене през 3 часа, но тогава бяхме предимно на АМ защото нямах слязла все още кърма след секциото Rolling Eyes Обаче тука от седмица насам май имам и се кърмим по 15 минути на гърда и после добавката от АМ всичко си изяждаме Party Иииии се започва през час-два има/няма се събужда и започва да мляска, да си отваря устичката, да си налапва ръчичката, абе гладна е ooooh! и ако не я взема да я храня Mr. Green следва рев! Сега съм само с едната близначка, ама като си взема и другата как ще е ...

Има ли и други като мен и изобщо, това нормално ли е? Че ние излязохме от всякакви режими вече и аз не мога да си наглася никак времето Thinking

# 636
Кокона, Ния още от родилното искаше да яде на 11/2-2 часа максимум, през нощта правеше паузи от 3-4 часа. Това, което описваш на мен ми се струва нормално.
Фикс, благодаря за споделеното!

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 12:31 от до-ре-Ми

# 637
  • гр. София
Съжалявам, ако постът ми е предизвикал недоразумение или негативни чувства. Аз говорех само за себе си - че не виждам смисъл да спирам да кърмя, пък да давам АМ.
Извинявам се, ако някой се е засегнал, не съм искала това. Както казах, говорех за себе си.  Peace

# 638
  • София/Варна
kokona20, в близнашката тема пише една от нашите консултанти - Айла (Aila), която има богат опит в храненето на близнаци и може да ти е много полезна. Пиши ѝ и ще даде отговор на всичките ти въпроси.

# 639
  • UK
kokona20, в близнашката тема пише една от нашите консултанти - Айла (Aila), която има богат опит в храненето на близнаци и може да ти е много полезна. Пиши ѝ и ще даде отговор на всичките ти въпроси.

bouquet Да, аз се консултирам и с нея по скайпа  Peace Благодаря ви момичета   bouquet

# 640
kokona20,
ами нормално е  Rolling Eyes и ужсно трудно в началото. Особено с двете, ще ти трябва помощ за домакинството.

Още нещо да споделя за зъбите, че тъкмо съм на темата и днес пак четох. Пише, че зъбите не излизали с напълно формиран емайл, той се минерализирал и "втърдявал" след това. Та затова било толкова важно повреме на никнене на зъби да не се дава никаква захар, защото може да се образуват кариеси и преди зъба да се е показал целия.

# 641
  • София
значи и плодовете не са желателни  newsm78

# 642
значи и плодовете не са желателни  newsm78

Не съм сигурна бамбарадамбара ...
Дали плодовата захар действа като другата  newsm78

# 643
Ох, не знам защо при Ния се получи така. Тя не е опитвала захар почти до 1 и половина.

# 644
  • вече Пловдив
Ох, не знам защо при Ния се получи така. Тя не е опитвала захар почти до 1 и половина.
до-ре-Ми (Мира, ти си, нали?), мисля, че не толкова даването на захар е определящо в случая. Освен Ния, знам за още 2 дечица в Карлово - едното е колкото Ния, другото е на около 6 г. вече, които имат същите или подобни проблеми със зъбките. Не знам, може районът да е станал ендемичен за зъбни заболявания  newsm78 при децата, както едно време беше за гуша и за бъбречни заболявания  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт