Отговори
# 375
palica, би ли споделила, моля те, ако знаеш, кой ден преглежда Танев в кабинета в АГ-то?

Всеки четвъртък от 16ч. но аз отивам по принцип по рано да си пазя ред.

# 376
А, Лорини, аз съвсем не твърдя, че бебешката хигиена е безупречна, освен това главите не знам колко често ги мият, може и да попропускат. В ТК моят го изписаха насран до уши, защото в онази стаичка, дето ги обличат преди предаването на таткото, нямали памперси. Да ти кажа, бях доста ядосана, като се има предвид, че все пак им занесох двоен пакет, уж трябваше да ги сменят по 8 пъти на денонощие, а то само по 4 пъти се оказа. Та като казвам, че ги мият, имам предвид, че не е както Мая го описва за Германия, ама никак не твърдя, че са идеално измити.

# 377
Уф, момичета, чела съм го това за верникса, но пак не ми се струва нормално толкова време да седят омазани, няколко часа да, ама повече....аз нещо съм сбъркана на тема хигиена, отсега мисля и аз как и кога най-скоро ще мога да се изкъпя, че не мога да си представя ако не мога да стана и поне отчасти да се измия.  Embarassed newsm78 .  Ще разпитам другия петък как стоят нещата. Като знам като съм лежала в болница как ходя да си мия ръцете по сто пъти и изхабявам по няколко пакета мокри кърпички, направо не ми се мисли как ще е сега.  Embarassed
Пък бебето живот и здраве като си е в къщи изобщо няма да ги слушам за едноседмичното къпане (разбира се като заздравее пъпчето), никой не казал, че трябва да се мият с с шампоани и препарати още в началото, но поне с една водичка за малко.... Rolling Eyes

# 378
Уф, момичета, чела съм го това за верникса, но пак не ми се струва нормално толкова време да седят омазани, няколко часа да, ама повече....аз нещо съм сбъркана на тема хигиена, отсега мисля и аз как и кога най-скоро ще мога да се изкъпя, че не мога да си представя ако не мога да стана и поне отчасти да се измия.  Embarassed newsm78 .  Ще разпитам другия петък как стоят нещата. Като знам като съм лежала в болница как ходя да си мия ръцете по сто пъти и изхабявам по няколко пакета мокри кърпички, направо не ми се мисли как ще е сега.  Embarassed
Пък бебето живот и здраве като си е в къщи изобщо няма да ги слушам за едноседмичното къпане (разбира се като заздравее пъпчето), никой не казал, че трябва да се мият с с шампоани и препарати още в началото, но поне с една водичка за малко.... Rolling Eyes

аз също не мисля, че за трите или петте дена не трябва да се мият...но има някакъв период, който след раждането е добре верникса да престои...едва ли пък чак не ги мият през целия престой...

# 379
lorini, сподели моля те, каква хомеопатия ще си носиш в болницата.

И един въпрос към тези, които приемат арника. Каква потенция - 5, 9 или по-висока?

За миенето на бебетата - за МД София мога да кажа, че всяка сутрин в към 10ч. ги къпят от-до и веднага след това им е визитацията. За това дали ги къпят след като се родят...не помня със сигурност как ми го подадоха моето бебе...сякаш беше с бялото и лепкавото по главата, но нали беше недоносляк и срещата беше бърза. А го мериха и оправяха като тоалет извън полезрението ми. Иначе неонатоложката го пое веднага след излизането и го интубира и прегледа преди тези рутинните мерки и тоалети почти до главата ми.

За секциото и приема на арника бях обещала да се разровя...
Ето тук има отзиви...
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=20#p1864052
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=20#p1895564
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=160#p2246378
и още много на който му се чете.

# 380
хомеопата ми каза арника 30, като ще взимам два дни по три пъти след раждането и след това няколко дни по веднъж...

казах, че някои от вас ще го пият и преди и по време на раждането, той каза, че може, но за мен няма смисъл...та не знам...аз пак казвам, че приемайки хомеопатия е добре да се говори с хомеопат преди това...

# 381
Една позната роди в Германия във вода, та майка й споделяше, че не ги мият, използвали само мокри кърпички, мажели бебето със зехтин, а когато видиш ли решат да го изкъпят слагали прясно мляко във ваната...но на мен ми звучи като приумица на родителите, а не като масова практика там

# 382
оф, чак пък прясно мляко...кърма във ваната, ок, ама прясно мляко...

а като говорехме преди за плацентата...аз не помня памела андерсън кога е раждала, но имам бегъл спомен, че си беше взела плацентата и я беше замразила във фризера си...
знам, че има разни племена, които правят ритаул с нея...но като цял ми е  странно да си я взимам...че и да я правя нещо...но пък знам, че има и такива хора, така че...

# 383

За секциото и приема на арника бях обещала да се разровя...
Ето тук има отзиви...
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=20#p1864052
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=20#p1895564
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=160#p2246378
и още много на който му се чете.

мерси мила, Hugизчетох всичко,но може би бих започнала няколко дни преди секциото,да не би да вземе да тръгне по-рано от предвиденото..............знам ли..........май повече са страховете при мен ooooh! ooooh! ooooh!

# 384
Поли, чудесен разказ. Подейства ми успокояващо (дано родя нормално, но малко инфо за секциото от първо лице е от полза).  Hug
Рали, стискам палци да устискаш до заветната дата.  Hug Както и на всички момичета.
И аз усещам от време на време (повече надвечер и при движение) някакви "менструални" болки, но много леки. Надявам се, че бебчо е на моето мнение и ще се роди след 03.10.  Laughing Ама каквото - такова, само да е живо и здраво и всичко да мине "по вода".
През нощта ми изтръпва дясната ръка, болезнено, но с леки масажи и ставане да се поразходя, се разминава. И съм забелязала, че е по едно и също време - около 4 часа сутринта. През деня нямам такива оплаквания.
За изписването за бебето съм приготвила готов комплект (бяло с оранжево), според времето ще преценя кои неща да дам. Може би ще трябва и едно по-дебело гащеризонче за всеки случай, макар че има ватирана пелена. А за себе си съм приготвила една пола (от първите месеци, която е за бременни), една риза и яке/жилетка според времето. Обувките не ми стават, та ще видим какво ще правим. А след като родих дъщеря ми се намъкнах в дрехите от преди да забременея, съвсем малко не можах да закопчея ципа на полата, но копчето успях. И старите обувки ми ставаха.... Ама така е - човек се променя.  Grinning

# 385
Аз сега се връщам от лекар. Снощи пак имах слаби менстуални болки, но днес сутринта станаха малко по-силни и въпреки, че не са на равни интервали е не се засилва нито болката нито продължителността, реших да се обадя на лекарката ми да ме прегледа и да знам дали да тръгвам за Варна, че не ми се чака последния момент, път си е все пак. Та прегледа ме и ми каза, че шийката ми е много високо и изобщо не е започнала да се отваря и това са си просто подготвителни контракции. Каза ми да не се притеснявам и че според нея ще си дочакам до 2 октомври за секциото. Дано да е така, че ако тези подготвителни се увеличат може и да започне някакво разкритие...  newsm78 Стискайте ми палци  Praynig

# 386
Привет мами, да ви споделя снощи в 1:28 имах контракция, после в 2:29 после в 3:30, после в 4:35, после в 5:38 и отново в 6:35.... не казах на мъжа да не го притеснявам, слава богу не продължиха Simple Smile , дали е симптим че моемнта наближава  newsm78 или са подготвителмни... но бяха супер точни на всеки час.......

лек ден за сега и се пазете

# 387
  • София
Привет мами, да ви споделя снощи в 1:28 имах контракция, после в 2:29 после в 3:30, после в 4:35, после в 5:38 и отново в 6:35.... не казах на мъжа да не го притеснявам, слава богу не продължиха Simple Smile , дали е симптим че моемнта наближава  newsm78 или са подготвителмни... но бяха супер точни на всеки час.......

лек ден за сега и се пазете

Подготвителни са, щом са се увеличавали като времетраене  Hug При истинските е обратното - през 40 минути и всяка следваща е по-рано от предишната  Peace

# 388
Здравейте мами! Много е кофти времето днес, ама така е преди беше жега, сега пък ни е студено  Laughing
И аз имам вече от време на време леки болки като менструалните, но само леки, иначе контракции имам от 5-6 месец и пия  магнерот... Но дано да устискам де!

Ама и бебка много ми се мести още такива лупинги прави, корема ми заема най-разнообразни форми, много е смешно, само пак и киселините се увеличиха. Вчера ходих до работа и колеги, които не ме бяха виждали казаха, че и корема ми е слязъл малко надолу вече!

# 389
  • София
Съвсем нормално е в 9-ти месец да има повечко контракции  Peace Вчера като минах през другия ми доктор за последно, да си взема всички изследвания, първият му въпрос беше дали вече имам повече контракцийки. Ама аз нямам, имам най-много по 2-3 на ден, които усещам, не знам дали защото още съм на магнезий или пък защото към 6-ти месец имах много и то болезнени и сега просто на по-безболезнените не им обръщам внимание  newsm78  Ако пък тръгна да раждам през нощта, сигурно половината раждане ще го проспя  Mr. Green, не се будя ни от ритници, ни от контракции, а понякога дори и не се будя за да пишкам и се събуждам направо с болки от пълния и притиснат пикочен мехур.

И да попитам мамите с опит, как се действа с шишетата и стерилизацията? В смисъл, първо се мие, после се суши и после се стерилизира? Че ако остане мокро ми се струва, че няма да е много стерилно, също и ако се извади после да се суши, но пък самият стерилизатор нали работи с пара и надали излизат съвсем сухи отвътре  newsm78 Или се стерилизира непосредствено преди употреба? И трябва ли наистина за шишетата отделна стойка за сушене? Много не и виждам смисъла, но я има във всички списъци.

Общи условия

Активация на акаунт