Кафене на езиколюбителите - 6

• 19 413
  • 712
  •   1
Отговори
# 600
За втори път чета, че Саркът е слабак. Обосновете се, моля!

# 601
Като пий, я фаща и не може да стане рано на другия ден.  Mr. Green

# 602
А може би просто няма деца наоколо й да я стават насилствено, гадини мръсни  Angry

# 603
Е, ся, това не звучи толкова зле.  Mr. Green

# 604
  • гр. София
Розе, и аз обичам Патрисия Heart Eyes. Особено тази песен Blush. И тази

Мммм, чудесно ми идват тези песни след ходенето на пазар  Grinning
Блажено съм се изтегнала на лява кълка и слушам.

Я да боднем по един печен картоф. Кой ще разлее бирата?

# 605
Розе, и аз обичам Патрисия Heart Eyes. Особено тази песен Blush. И тази

Мммм, чудесно ми идват тези песни след ходенето на пазар  Grinning
Блажено съм се изтегнала на лява кълка и слушам.

Я да боднем по един печен картоф. Кой ще разлее бирата?

Барманката се появи. Наливам по една хопи бира и питам. Кое точно е заквасената сметана? Има ли незаквасена и каква е разликата? Харесах си една торта в чиято рецепта има заквасена сметана и сега се чудя какво да ползвам: whipping cream или sour cream. Заквасената по-ми идва като sour cream,  но  не мога да си представя крема със sour cream. Помагайте, после ще черпя.

PS. Тези картофки ще ги сънувам! А може и да ги приготвя.

# 606
И на мен ми изглежда логично заквасената да е sour cream. А кремове странни има всякакви, но все пак...

# 607
И на мен ми изглежда логично заквасената да е sour cream. А кремове странни има всякакви, но все пак...

Жената е пуснала и снимки. Заквасената сметана е в кофички и на нея пише 20% масленост.

# 608
  • гр. София
Да, заквасената сметана е в кофички като кисело мляко. Другата, течната сметана, е в кутии като натуралните сокове. Тя може да е сладка (като се разбие на крем с миксера служи за мазане на сладкиши или за заливане на плодови салати например) или несладка (за готвене - сосове и пр.).

sour cream

whipping cream

# 609
Да, заквасената сметана е в кофички като кисело мляко. Другата, течната сметана, е в кутии като натуралните сокове. Тя може да е сладка (като се разбие на крем с миксера служи за мазане на сладкиши или за заливане на плодови салати например) или несладка (за готвене - сосове и пр.).

sour cream

whipping cream

Розе, на мен на английските са ми ясни. Тях ги потреблявам от време на време. Аз за българските питах. Намерих една наречена thick cream, нещо между whipping и sour, нея ще ползвам, пък ще видим...

# 610
  • гр. София
В кофичките е заквасената, другото е течна. Извинявай, не съм те разбрала явно  Peace

# 611
Рози, сметаната за другата седмица ще ми трябва, но виж, картофите ги метнах! Дано станат като твоите.....

Картофите бяха супер! Имаш едно питие от мен.

Я да попитам. Гледали ли сте the Big Bang theory?

Случайно попаднах на последните страници от темата за храненето на българина и що да видя -  там дискутират що е то заквасена сметана.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 06:44 от sophiemmaspencer

# 612
 hahaha

Аз пък най обичам кремове със заквасена сметана. И крема сирене. И малко пудра захар. Мнях.

# 613
  • n/a
Въх, като гледам картинки с храна тая заран, нещо в мен напира, недобро  Mr. Green

Дайте си ми кафето, само то ми действа добре.

Добро утро, пък, понеделнишко, главоцепно! Мойто, де, не е непременно и
вашето да е такова. Снощна не съм, ама на, не помагало срещу понеделника ...
Тюх.

# 614
Октомври е, октомври, октомври!

Общи условия

Активация на акаунт