Пазарджик - 48

• 67 103
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
От Соня Хай имам лични впечатления и такива от разкази на родители - мисля, че тази жена прекалява с натоварването на децата. Прекалено дълго време спекулира с личната си драма. Доколкото знам остава в градината до пенсия, но е жестоко всяка година да се сменя госпожата на една група.

# 631
Здравейте, мами Simple Smile
Понеже не разполагам със свободно време за лутане къде има търсения от мене магазин, се обръщам към вас за помощ: магазин за пердета, завеси - богат избор, сносни цени, добро качество.  newsm78
В Интернет си намирам чудесни, но по картинка нещо..... не знам дали цвета ще е точно същия, за това предпочитам да го пипна и реша.
Ще съм благодарна, ако ме насочите къде има такива магазини с града ни.  Hug

# 632
Освен за лекари трябва да отворим и тема за учители
приемам всякакви съвети, идеи и връзки Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=736897.0

# 633
Пали, пожелавам ти успех! Може ли на лични да споделиш кое е училището?

# 634
Здравейте, детенцето ми предстои да посещава ясла в  ОДЗ "Снежанка" - моля ви, ако някой от вас има впечатления от детската градинка и персонала да сподели - много съм притеснена и всяка ваша дума ще ми е от полза!   bouquet

# 635
smehulka, какво стана с передтата? и на мен днес и утре ми престои подобен шопинг  Tired
преди 5 години имаше много удобен и много зареден магазин до Стоматологията и тогава взимах за детската и спалнята, но мисля че го затвориха и сега въобще не зная къде да търся  Tired

siqina_ani , мисля че вече след като детенцето ти е прието във въпросната детска градина (което си е невероятен късмет, имайки предвид многото деца и малкото места по градините), е вече късно за каквито и да е мнения ..
не е важно нито директорката, нито "името" на градината, а самите възпитателки, които ще поемат групата...  Peace Hug

Пали, успех ..с недоразуменията в училището на Ади  Hug

# 636
Обиколих 10 магазина в града и нищо Sad
Аз ли съм капризна, те ли нямат разнообразие  newsm78
Сега залагам на on-line поръчка  Peace

# 637
Не си капризна Peace

# 638
Момичета, една малко странна молба. Моя приятелка търси да си купа една книга втора ръка. Ако случайно някой може да услужи... Става въпрос за "Кораловият остров" на Балантайн. Вече е изчерпана и не я продават онлайн, затова остава само този вариант да се купи втора ръка.

# 639
  • Nearby
mama Barba , да пита хората, които продават книги на фонтаните пред театъра. Лично аз съм си купувала много запазени книги от там. А ако са нямали каквото търся, винаги са ми го доставяли Simple Smile

# 640
Аз съм със следната молба към учителките в темата /а и не само, стига да има човек, който е наясно/

Онзи ден ме "треснаха" с новина, че 2 години предучилищна вече били задължителни. Малката не ходи на градина. Наборчетата й са 3 група в момента.
Питах и ми казаха, че мога да не я пусна щом не са минали да питат, нито съм получила уведомително писмо. Когато миналата година говорих в "Отец Паисий", госпожата каза, че за да запишат детето в първи клас, трябва да има удостоверение, че е ходила 1 година предучилищна, като наблегна, че удостоверението е за завършена подготовка от 1 година. Някой знае ли дали има промени и там? Да се изискват писмено 2 години подготовка за постъпване в първи клас.

# 641
За предучилищната знам,че е вече задължителна,но за две години или за удостоверение не съм запозната.Най-вероятно ще е така.

мамо Барба ето тук в този сайт пише,че е налична,цената е 14лв.
http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=249354 … D1%80%D0%BE%D0%B2

Да,там при тортата имат много книги,които не са изложени.Можеш да питаш  и  ако я имат да ти я донесат  Wink

# 642
Благодаря. Оправихме се Grinning
Законът само се води закон. Ще си тръгнем нормално на предучилищна, тоест догодина.

# 643
Мече, знам, че не взимаш детски заради ваксините, или греша? Може би не те касае, но на мен ще ми е полезно да знам, пък и на другите. Вярно ли е, че за тези дечица, които са на 5, 6, 7 и ходят в трета и четвърта група, изискват да им се извиняват отсъствията. Чух, че при 3 неизвинени, директорката на градината е длъжна да уведоми социалните, които спират детските. Имали сме право на 10 отсъствия, извинени с родителска бележка. Какво са ви казали на вас директорките?

За книжката, благодаря. И аз видях тази за 14 лв, но на моята приятелка й се видя много скъпо. Ще й кажа да пита на фонтаните. Благодаря!

# 644
Мамо Барба, доколкото аз знам, това с отсъствията касае училищата. За детските градини не знам, но мога да попитам и ще пиша допълнително. По принцип винаги, когато голямата е отсъствала от детска градина едно време, сме носели бележка от лекаря или наша, тя доста боледуваше и не сме имали проблем с броя извинени отсъствия. В четвърта група, предучилищната тогава, госпожата ни беше казвала, че трябва да има определен брой часове посещаемост, за да й издадат свидетелството за първи клас, но и това изискване бе само проформа. От тогава може да има промени, ще питам познатите ни с деца в 3-4 група.

Иначе не бих се учудила. Държавната политика за децата е "да вземат на босия цървулите" така че.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт