Пазарджик - 48

• 67 097
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
доколко аз съм запозната и съм се сблъсквала - за отсъствията и обвързаността им с детските надбавки, ако детето е в училщна въраст и има ПЕТ неизвинени отсъствия за МЕСЕЦ, му се спират детските за конкретния месец, после се подновяват.
Нали знаете че неизвинените отсъствия в училищна възраст означават избягало от час...или 15 закъснения за час за месеца.

доколкото си спомням от дружки, чиито деца са в предучилищна, от там (градината или училището), се изисква бележка че посещават редовно занятията - това при подаване на документите за детските..

имахме една мама, която пише тук и работи в системата - мисля че тя би могла да даде яснота..друг вариант е на место в Социалното, в приемната зала да се пита за инфо.

Нинка, би ли ми обяснила (може и на лични) казуса с Мели и предучилищната?
моя син от догодина го хваща тази задължителна предучилищна. Аз съм се насочила директно в училище на полудневно обучение.
Зная че е задължителна тази предучилищна, зная че е две години по закон (нали искаха три да е, но отпадна), има ли законово основание да е само една? - и аз не съм фен децата ми от ранна детска възраст  Tired ooooh!

# 646
Всички които вземат детски ,трябва да представят до 31 Октомври бележка от градината, че детето ходи на градина, иначе спират детските
Ние сме вече в нова градина и сме много щастливи, и най важното ходим с желание ,не мога да си позная детето !

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 16:19 от мечтание

# 647
Отиваш догодина в края на август или началото на септември за записване, съответно по район места няма да има вече за предучилищна в училището, което ни е в района - моя и твоя Grinning. И нищо повече. Ноември месец вече го записваш за догодина, за да си сигурна, че ще има места и толкова. Бутнах се и в темата при софиянки, при тях е още по-зле с липсата на места.
Разбира се нямам никаква идея какви още промени ще има в закона до догодина и няма ли да затегнат положението. Самите госпожи споделят /умишлено питах на две места/, че е лудница с бройката, понеже голяма част от децата нямат ваксини и нямат право да посещават ПУ в детските градини. Освен това е твърде вероятно и през двете години на ПУ детето да учи едно и също...

# 648
Мече, знам, че не взимаш детски заради ваксините, или греша? Може би не те касае, но на мен ще ми е полезно да знам, пък и на другите. Вярно ли е, че за тези дечица, които са на 5, 6, 7 и ходят в трета и четвърта група, изискват да им се извиняват отсъствията. Чух, че при 3 неизвинени, директорката на градината е длъжна да уведоми социалните, които спират детските. Имали сме право на 10 отсъствия, извинени с родителска бележка. Какво са ви казали на вас директорките?

За книжката, благодаря. И аз видях тази за 14 лв, но на моята приятелка й се видя много скъпо. Ще й кажа да пита на фонтаните. Благодаря!
Наистина има промени ако детето има повече от 3 дни /без извин. бележка /отсъствия в детските градини детските ще се спират. В соц. подпомагане ще постъпва служебно информация.

# 649
Здравейте!    Simple Smile
Някой може ли да ми препоръча добра школа по модерни танци! Искам да запиша дъщеря ми, която е в 1-ви клас. Бяхме се насочили към ОДК Пазарджик и по-специално към г-жа Ива Костадинова ( по препоръка на познати), но днес разбрахме, че след някакъв конфликт е напуснала  Sad
Търсим си също учител по немски език за индивидуална подготовка.
Ще съм много благодарна ако някой разполага с информация!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 650
Здравейте,
бих те ли ми препоръчали добра фирма / агенция за покупко-продажби на имоти в Пазарджик и района.
Много ви благодаря.

# 651
Нинка, за радост, аз и децата ми не се водим на адреса на мъжо  Mr. Green  по лична карта съм на бащиният ми адрес - а и без това съм се насочила към Васил Левски училището - в никакъв случай не бих повторила грешката си да запиша малкия в Батаклиев или пък в Отец Паисий.
Ще изчакам да влезнем в откомври и ще ходя да го записвам за ПУ от догодина септември месец...

Yana, имахме мама тук която води школа по танци и тя се казва Ива, не съм сигурна дали за същата става въпрос..ник-а и беше нещо: Мисис Верс**** не мога да го възпроизведа  Blush  потърси в началото на темата пишеше доста често  Peace

ogan1, благодаря ти за инфото  Hug

Camino, Тити Имоти, Чайка ..във ФБ имат страници..

# 652
И сега съм тук често,но повечето пъти само ви чета и по-рядко пиша  Wink
Вермеер  Mr. Green /на художника/

# 653
И на мен ми се щеше да хванем някоя от нашите учителки за дребната, но няма да ни огрее като гледам годините, които водят 1-4 клас. Sad

# 654
Иве, извинявай че не ти помня ник-а... Blush  ,
а пък колко лош и физиономист съм  Blush  
случвало ми се е с на колежка мъжа и да се запознавам 4 пъти  Blush  имам умението да не запомням, когато не си го поставя за цел...а други неща помня с години... щура работа

Нинка, основната причина да се насоча към Васил Левски е, защото от първи клас се пада да го води учителката, която на времето бе на Никол в първи клас т.е. избрах учителката, не училището...

Пък и да ти кажа, т.нар. "слава" на училището (или реноме), оказват влияние в/у поведението, преподаването, отношението на отделните учители...но кой си е добър преподавател и в циганското да преподава, го прави както трябва...

От Батаклиев, се пазете от Горчева - ако Мели тръгва в първи клас 2016г.

# 655
Да го запомниш името, аз пак ще питам като наближи време Laughing Hug

# 656
 да се похваля, моето дете харесва новото училище.Аз като, че повече от нея "боледувам" по старото.Ади тръгва от сряда на танци в ДНА.Едвам я навих, такъв стрес и беше докарала предишната учителка в ОДК-ТО

# 657
Пали защо  Shocked коя е била госпожата?А в ДНА какво ще тренира,към какво сте се насочили?Аз преди доста време работех и тренирах там  Party помня че директорката беше много точна  Peace

# 658
Пали, искрено съжалявам и ти съчувствам за перипетиите през които преминахте с Ади  Hug
Всяко зло за добро  Peace
Както казах, важно е не училището, а учителят  Hug
кое ви е новото училище?

кураж   bouquet децата са по-силни отколкото си мислим  Peace

Нинка  Grinning доообреее

# 659
Гери, благодаря за разбирането! Simple Smile
В Островското записахме 6 деца от стария клас
Базата е добра, госпожата също, в класа имаме само едно ромче.
Направи ми впечатление първия учебен ден, че до 4 клас почти няма ромчета, в по-големите класове са доста обаче.Госпожата, която буквално докара Ади до стрес се казва Радост Ангелова.
Водеше групата на мажоретките в ОДК.След фестивал в Турция детето се прибра в шок и категорично отказа да ходи повече.Лично разговарях с директорката за този случай, която така и не успя да оправдае действията на въпросната госпожа.Модерен балет "Тора" с госпожа Т.Райкова, ще новото ни извънкласно занимание Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт