Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 921
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Гуш нашето разпределение на часовете е точно като вашето, само без 2-та часа СИП английски.

Angel_Dust и при нас етикетите са маломерни, като половината място е заето от някави герои. В общи линии горният ред е най дълъг, затова там написах името на детето, после: за работа в клас/за дом. работа; по математика / БЕЛ; и най-отдолу: 1в клас. Обасних на госпожицата какво означават съкращенията  Mr. Green

Много е разсеяна моята дъщеря, все някъде блее, все нещо друго била чула, все не запомнла, все мислела ... Ще видим как ще ги оправи тетрадките, като се има предвид, че вече и аз забравих цветната легенда  Grinning
В този ред на мисли, аз пък много харесвам началните задачки по математика, в които се редува писане на 2 различни елемента през квадратче, а на следващия ред редуване на други два. Нужно е малко да се концентрират дребните, за да напишат цяла страница с повтарящи се тези два реда. Това са ми единствените спомени от 1-ви клас, че все бях пропуснала да прескоча квадратче или бях повторила същия елемент, вместо да редувам със следващия...

За буквите и цифрите и ние ги учихме в предучилищната, затова се чудех защо им искат пластмасови. Цифрите дори синът ми ги знае, който е с говорни проблеми и леки забавяния в някои области. Но пък явно такава е програмата, защото в клипчето с госпожата от 119-то, тя също обясняваше как всяка буквичка се учела с асоциация  Tired

# 106
Успех на всички дечица!

# 107
Честит празник на всички и на добър час Simple Smile

Мина откриването, приятно беше, но пълна лудница Simple Smile И времето беше снизходително и не валя Simple Smile
Утре голямата тръпка Simple Smile
Фолиото ме изненада, ролката не стигна до никъде, имах някакви очаквания да стигне за учебниците и тетрадките, но явно ще трябват още 3-4 ролки....дано намеря около нас сега....
Утре и род. среща....
Сега се чудя утре като имат изобразително и-во какво да му сложа в раницата, защото не казаха ест, пък забравих да питам на място, т.е. не разгледах там подробно програмата Simple Smile
И по роден край се чудя освен учбника  и раб. тетрадка трябва ли да има и друга тетрадка....явно утре ще е леко на хаос Simple Smile

Привет, пропуснала че и вие сте в 120 ОУ Simple Smile

# 108
А в нашата програма СИП-овете са отбелязани, както и ЗИП-овете.
Тържеството беше хубаво, времето - чудесно, учителката беше подготвила "загадки" за всяко дете, на чина имаше буквите на децата, украсени с картинки, раздаде им пожелания във вид на свитъци, имаше и питка с мед. Запознахме се и с учителката, която ще води занималнята, направи ми добро впечатление, но тя е нова, та ще видим... Сега предстои истинският старт smile3529

# 109
А в нашата програма СИП-овете са отбелязани, както и ЗИП-овете.
Тържеството беше хубаво, времето - чудесно, учителката беше подготвила "загадки" за всяко дете, на чина имаше буквите на децата, украсени с картинки, раздаде им пожелания във вид на свитъци, имаше и питка с мед. Запознахме се и с учителката, която ще води занималнята, направи ми добро впечатление, но тя е нова, та ще видим... Сега предстои истинският старт smile3529
Като го четох свитъчето се разревах  Blush Ама аз съм си още хормонално нестабилна  Mr. Green

Уф, усещам първата седмица как ще са като патета в калчища  Crazy Да им имам нервите и търпението на учителките  Hug

# 110
  • у дома с любимите си хора
Въпрос към майките, чиито деца не са на занималня- как ще разбирате какво децата имат за домашно?
Аз се опасявам, че детето може да забрави или да не разбере точно.

Казала съм му да отбелязва с молив в учебните тетрадки или учебника,а за малките тетрадки ШТР и квадратчета да помни.

математика - 4 часа
БЕЛ - 8 часа
английски - 1 час седмично
музика - 2 часа
изобразително - 2 часа

утре имаме  МАТ,2 часа БЕЛ и английски

математиката и помагалата към нея са опаковани в червена хартия,а тетрадките с бяла с червени точки в горния край,а БЕЛ със зелена,а тетрадките ТШР са бели със зелена точка разбира се.Всички останали учебници с бяла хартия.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 22:07 от Вилиан

# 111
Купих и две тетрадки малки с бели листи.Нашата госпожа ги иска по писане и математика.Като вземат буквичка с пластмасовите букви я очертават на една страница и рисуват или залепват нещо с буквата а например агне автобус.И на следващата страница следващата буква.А по математика ще очертават пластмасовите цифри и ще рисуват или лепят например на цифрата едно една картинка на пет пет картинки и така. Simple SmileИ да не им го изискват в училище направете го в къщи по лесно се учели буквите и цифрите.За изобразително и направих кутия има дебел скицник моливи бои и четки и бурканче също и линийки ножичка лепило и гланцово блокче. Simple Smile Grinning Hug
Това не се ли прави в ПГ  newsm78 - много "градинско" ми звучи - тепърва да учат цифри и букви с асоциации Rolling Eyes
В първи клас се учи азбуката.За мен е добре.Детето ми беше в подготвителна в градината и там само рисуваха и ченгелчета чертаеха. Simple Smile Peace

# 112
Като го четох свитъчето се разревах  Blush Ама аз съм си още хормонално нестабилна  Mr. Green
Уф, усещам първата седмица как ще са като патета в калчища  Crazy Да им имам нервите и търпението на учителките  Hug
И на мен ми се насълзиха очите... А уж съм тренирана Wink Преди малко моят ученик стана - не можел да заспи, защото не помнел кой учебник утре трябва да извади първо  Laughing Та още веднъж преговорихме начина на подреждане в раницата, напомних му, че и госпожата ще помага, и най-накрая се успокои Mr. Green Вече спи  Peace

# 113
  • Китна Тракия
Въпрос към майките, чиито деца не са на занималня- как ще разбирате какво децата имат за домашно?
Аз се опасявам, че детето може да забрави или да не разбере точно.

Казала съм му да отбелязва с молив в учебните тетрадки или учебника,а за малките тетрадки ШТР и квадратчета да помни.

О, благодаря за идеята - по-скоро за напомнянето. Ще инструктирам и моя, че да не си обменяме инфо на лични за домашните  Mr. Green

И аз останах очарована от тържеството - госпожата определено много се беше постарала, беше толкова приветлива и мила. Всичко в стаята грееше!!! Имаше интересни неща за добре дошли. Дано децата оценяват всичко това, но аз като родител - много! За съжаление времето навън не позволи да се порадваме на общо тържество, но нищо - да им върви по вода Simple Smile

Като натряскахме раницата - а предметите са само три практически утре - ужасТ  Shocked Доста е тежка  Embarassed

# 114
Пожелавам много, много здраве на всички първокласничета и на техните мами!
Много успехи, прекрасни емоции и усмивки всеки ден!  bouquet

Прекрасен ден, добра организация и засега много положителни впечатления от Госпожата.
Героите са уморени!!! Ученичката спи дълбок сън, а майка й след това подвързване и надписване на етикети мисли да я последва. Simple Smile

Хубава седмица на всички!
  bouquet

# 115
и нашите ролко за подвързване не стигнаха, но тетрадки с тях не можеш да направиш като хората. Утре ще купя само една ,а  другото ще е с подвързии.
Тази седмица стола не работи и носим и храна, освен учебници и т.н.

# 116
  • София
Еха, цели 8стр. изписани. Simple Smile

Честит първи учебен ден на всички първолаци, успешна и спокойна учебна година!

Ние сме в 42ро ОУ - големият в 1ви клас, малкият в предучилищната група (ако може да ни включите в списъка). Много сме доволни от у-щето и госпожите, дано и занапред да е така. Много емоции днес, героите си легнаха още 9 и нещо и заспаха веднага. Simple Smile Връщам назад да ви чета.

-----
Та, изчетох ви (кой да види, имало такава тема отдавна). Въпросът ми е какви помагала купувате, на нас само ни казаха, че по англ. трябва да си платим учебника и учебната тетрадка, останалите учебници с уч. тетрадки са им безплатно (което е добре Simple Smile).

С баща им сякаш се вълнуваме повече от тях. За утрешния ден се вълнувам още повече. Големият е спокоен, уж знае за кой предмет какво да извади, има си добър приятел от детската, с който ще са заедно и мисля, че затова е толкова спокоен (въпреки че до вчера твърдеше, че не иска да ходи на у-ще). За малкия повечко се притеснявам, поплака си днес милият, неговото приятелче ще кара предучилищната в градината и може би затова. След срещата с класа му и г-жата беше по-спокоен, каза, че утре няма да плаче, дано.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 23:36 от Аня♥♥

# 117
  • София
Беше прекрасен ден!
Малката на 3 пъти ревна, какво й стана и аз не знам. Беше много притеснена и смутена.
Нашето разпределение на часовете - 8ч БЕЛ, 4ч математика, 10ч английски, по 1 или 2 чака роден край( не разбрах съвсем), 3 часа физкултура, по 2 ч изобразително изкуство, по 1ч инф. технологии, музика...
Имат допълнителни занимания по 2 часа седмично- в сряда ще е плуване, за петък не съм избрала от списъка.

Тази работа с подвързването и лепенето на етикети хич, ама хич не ми се удава Blush

# 118
На добър път на всички малки дечица!

# 119
  • Русе/София
Утре ще имат
2 часа БЕЛ
1 час математика
1 час музика
1 час физическо
Раницата е готова.Тетрадките и учебниците са подвързани,етикетите - надписани.Стола ще работи от 1 октомври,нова фирма го е взела и не се знае как готвят,но пък купона е вече 3 лв.Занималнята е до 18 часа,като се каза,че не е желателно до толкова късно да стоят децата..
В очакване съм за утрешния ден.......Притеснено ми е.....

Общи условия

Активация на акаунт