Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
...
И аз имам въпрос, по-точно - дайте съвет. В двора на училището свободно си се разхождат няколко бездомни кучета. По-точно - там си живеят. Вчера бяха 3, днес бяха 5!!! Тичат между учениците, закачат ги, децата ги гонят, галят, дори се опитват да ги яздят. Едри са. Не ми се стори на някой изобщо да му прави впечатление, но дъщеря ми има страх от кучета и всяка сутрин  влиза направо вцепенена, стиска ми ръката до посиняване, крие се зад мен. Първият ден като я взимах, я заварих кацнала като пиле на един нисък перваз на едно остъкление, около метър над земята - безстрашните деца тичаха и галеха кучетата, играеха си с тях, а тя не смееше да мръдне от убежището си. Като ме видя буквално се хвърли в мен и ме задърпа моментално да си тръгваме.
Чудя се какво да направя? С директорката ли да говоря, в Екоравновесие ли да се обадя, въпреки че природозащитниците ще скочат, че милите кучета нищо не са направили. Да, те засега не са, но съм катогерочна, че мястото им не е в училищния двор.

Shocked
Мисля, че това е работа на Екоравновесие. И няма какво да скачат приподозащитниците - бездомните кучета нямат място в училищен двор.

# 466
  • София
Добро утро,

За програма  "Успех" при нас никой нищо не казва.  newsm78
Госпожите са избрали 1 ч. седмично СИП по математика още в началото и нямаме избор в същност. Laughing

Много ви моля да споделите как е организирано при вас следното:
Искаха да купим салфетки, мокри кърпи и течен сапун. Купихме и ги занесохме.
Първоначално нямали място да ги сложат, после ги сложили някъде, но къде не знам, като нито мокри кърпички се виждат, нито салфетки.
В допълнение, снощи ни боля дупето, защото забравила госпожицата  да си вземе от раничката мокра кърпичка и да я използва по предназначение.
Питам аз, нямаше ли кърпички или салфетки да си вземеш като излизаш?! Детето дори не знаеше, че има такива.
Чудихме се да им вземем и тоалетна хартия, но ако не е достъпна, какъв е смисъла?!
При вас как се ползват тези материали, някъде на видно място в стаята ли са оставят или?

Тоалетните при нас не са само за първи клас и респективно всичко което е там се ползва от всички и затова госпожите обясниха, че е добре да си имат само за класа.
Добре, съгласихме се имат, но как ще ги ползват като не са на видно място.

Знам, че не е голям проблем, но е дразнещо и притеснително....Влизат  отвън без да си мият ръцете, поне да си ги избършат с кърпички на влизане....излизат за тоалетна  без хартия.....Това е предпоставка и за болести по-късно и занижена хигиена.
Не винаги сме с джобчета за да си носи пакетче с кърпички.

За оценки.....май нямаме. Виждам само отлично, браво, повече старание и т.н под самото упражнение, но печатчета или подобни засега не виждам.

Мартеа, а самото училище не предприема ли нещо????Може би трябва да потърсите съдействие от ръководството...знма ли?

Зла Вещичке, Честит Рожедн ден! Бъди здрава и усмихната, въпреки всичко и всички!

# 467
И аз го записах по програма "Успех". Клубът се казва "Пътешественици" (,,We love animals“) и ще  изучават, доколкото разбрах за застрашените видове животни на английски език. Обучението ще се провежда от 3 до 25 юни. За воденето -аз ще си го водя, но кой ще го взима -не съм го измислила още Simple Smile .
Иначе засега класната му и госпожата от занималнята са много доволни от него; нищо още не е загубил, освен себе си на втория ден  Laughing .

# 468
  • Пловдив
Муци, тоалетната хартия, течният сапун и салфетките за избърсване / сешоари за ръце са задължение на училището, а не на родителите. И ако това не е подсигурено в тоалетните, имате пълното право да се оплачите в Инспектората и РИОКОЗ.

# 469
  • София
При нас не са искали допълнителни консумативи.Но в раницата на дъщеря ми съм сложила сухи и влажни кърпички.

Муци, тоалетната хартия, течният сапун и салфетките за избърсване / сешоари за ръце са задължение на училището, а не на родителите. И ако това не е подсигурено в тоалетните, имате пълното право да се оплачите в Инспектората и РИОКОЗ.

Същите тези консумативи бяха задължение и на детските градини,но носехме всеки месец.

# 470
Всеки си носи тоалетна хартия? голям екшън!
Не може ли да зареждат нормално тоалетните с рула хатрия? Не е ли по-евтино ако трябва да се събира по лев4е от вси4ки на месец и да се зарежда с хартия ? щом вси4ки ги ползват то вси4ки ако дадат по лев4е ще стигне за доста ролки и ако се вземат на едро?
Какво е това у-ще без тоалетна хартия в тоалетната ???

И аз не намирам за мног оразумно да се попълват тетрадките предварително. По скоро бих купила подобни тетрадки и списания с упражнения и бих дала да се попълват отделно. на игра .
нещата за у-щето - в у4илището.

# 471
  • Габрово
Относно прибирането,ние сме дали декларации кой ще го прибира,но днес се налага да го вземе моя колежка и да ми го доведе в работата,та поради тази причина се обадих лично на госпожата да я информирам.

При нас не искат декларация, кой ще прибира детето, а ако искам да се прибира сам трябва да попълня декларация и ще го пускат. Може би втория срок ще попълня такава.

Училището на сина ми е голямо и въпреки това организацията е много добра.  

# 472
  • София
И в нашата раница си имаме кърпички, но въпросът е ако ще си вадят от раничките защо искаха да купуваме?!

Няколко пъти ползвахме, ние родителите тоалетните и хартия нямаше...това ме доведе до мисълта ,че явно има някакъв проблем.....Течния сапун всеки път когато слизат си го носят и си го връщат в стаята.
Какъв ще е проблема, като не искат да оставят тези неща в тоалетните, за да не се ползват и другите ученици,  да ги държат в стаята, но така, че всяко дете което тръгне натам да си взима каквото  и когато му е необходимо.
Оф, не съм очаквала да се тормозя и за такива детайли.... Twisted Evil Crazy

Декларации искаха още в началото и заявиха, че на друг освен на лицата вписани в декларациите детето няма да се дава. От друга страна, както и преди няколко страници отбелязахте,  имаше опция ,че детето ще се прибира само...Нямам идея обаче как ще се получава на практика.

# 473
Подадох сигнал в Екоравновесие. В понеделник ще разговарям с директорката. Ще пиша при развитие. Интересното е, че сякаш на никой не му прави впечатление. Все едно тези кучета са невидими.

# 474
  • Варна, България
Подадох сигнал в Екоравновесие. В понеделник ще разговарям с директорката. Ще пиша при развитие. Интересното е, че сякаш на никой не му прави впечатление. Все едно тези кучета са невидими.
Кофти работа с тези бездомни кучета, още повече както детето има страх! Дано да се вземат мерки!

Аз като касиер на класа по искане от класната купих тоалетна хартия.
Нашите тоалетни са до физкултурния салон и уж лелките гледали да не влизат вътре големи, ама знае ли човек  newsm78
Видях, че има течен сапун върху мивките.

Синът ми по погрешка се улисал и писал 1 страница напред в тетрадката, но сам решил да го изтрие, че е сбъркал. Аз също давам малко допълнително вкъщи, понеже не има дават много, но на тетрадка за упражнение.

# 475
  • Mediterraneo
Всеки си носи тоалетна хартия? голям екшън!
Не може ли да зареждат нормално тоалетните с рула хатрия? Не е ли по-евтино ако трябва да се събира по лев4е от вси4ки на месец и да се зарежда с хартия ? щом вси4ки ги ползват то вси4ки ако дадат по лев4е ще стигне за доста ролки и ако се вземат на едро?
Какво е това у-ще без тоалетна хартия в тоалетната ???

Аз пък не си спомням да съм виждала училище с тоалетна хартия... Разбира се, че всеки си носи. И то не ТХ, а сухи и мокри кърпички. Чак да мъкне и руло ТХ не си представям, че мога да измисля  Stop Да, в градината купувахме кухненски рула всеки месец, които ползваха и за чистене на дупета, и за ръце, и за всичко.

# 476
  • София
Моят вчера имаше 6ца по ДБТ. Simple Smile Предния ден каза, че г-жата му похвалила домашната, но и аз сигурно 3 пъти го връщах да ги оцвети по-хубаво редовете. Засега 'истинска' домашна не са имали, само за оцветяване и едни за свързване по математика.

Хартия и сапун казаха, че има в тоалетните, да не носим.

# 477
  • София
И на нас не са ни искали да носим тоалетни консумативи. В раницата има пакетче мокри и сухи кърпи и съм му казала да ги ползва. Друг е въпроса, че до момента са не разпечатани.
мартеа, дано да имаш късмет с Екоравновесие Peace.

# 478
  • Русе/София
И на сина в у-щето няма тоалетна хартия.Тоалетните са по мое мнение супер гнусни/според други родители приемливи,като за държавно у-ще/.В раницата съм оставила и сухи и мокри кърпички.Има ли някъде наредба или нещо друго ,което да указва какво трябва да има в училищните тоалетни?

# 479
В класа на малкия тоалетната хартия е сложена в шкафа, който е отключен естествено и всяко дете може да разполата с нея.

Общи условия

Активация на акаунт