Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 892
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Успешна учебна година на всички първолачета.
Да питам майките, чийто деца са на занималня, какво слагат за обяд? За днес направих два сандвича, но направо съм в чуденка. Моят син не обича манджи и готвено, така че дори и да зарабони стола нямад а иска да яде там. Да правя всеки ден едно и също за обяд също не ми се вижда много удачно. Как процедирате вие?

Здравей, радвам се да те срещна тук. Успех през учебната година на дечицата!

Събрахме се  Laughing Laughing Laughing

Това за влизането на родителите и родата ... днес шефа и охраната бяха луднали и издадоха заповед - до вратата. Въпреки всичко имаше навлезли по стаите майки и баби, дори и след като би звънеца не се сещаха да излязат. Едно дете беше закъсняло, майката преспокойно си влезе с него, отиде до чина, извади му нещата, съблече го и 5 минути стояхме и я чакахме. След като свърши часа - изненада - една баба стоеше до вратата и дебнеше кога ще свършим, за да ни каже на мен и госпожата, че трябва да отворим шишето с водата на детето, защото нямало да може само и щяло да стои жадно целия ден. Как беше изкарала цял час в коридора без да я види някой идея си нямам  ooooh!

Ние сме на Просвета и Булвест.

Джиесемите не са забранени при условие, че децата могат да се обаждат само през междучасието. Ако родител позвъни по време на час детето излиза пред вратата да говори. Така сме го решили от години, децата са малки и не искаме родителите да се тревожат за тях, по-добре е да имат връзка.

# 196
  • София
аз  не съм го слагала на безшумен режим, то само ние с татко му и бабите имат телефона, раздали са ни график гока са часове и междучасия небих звъннала по време на час, всъщност изобщо не бих звъннала, важно ми е ако той има нужда да може да се обади.
Иначе за сега му казах да не го разнася по джобове, коридори и т.н. на врата със сигурност не бих му го сложила...

# 197
  • София
Ох, успокоих се. Мъжът ми е говорил с Дани и човека е успял да си намери кутията и съответно е ял сандвич. Не са говорили много, зашото и двамата били заети, но на мен тази информация ми е достатъчна. Сега се чувствам много по - добре Grinning.
Телефонът му е в калъф на врата. Ако е другаде със сигурност ще го загуби. Много е отнесън милия Crazy. Звукът му не е изключен, защото само аз и баща му се обаждаме.
Чиновете вчера бяха подредени в колонки, но от днес ще са в кръг. Според госпожите така всяко дете ще има възможност да гледа другите и да осъществява контакт с тях, вместо да им гледа гърбовете.
Учебниците са на Просвета с изключение на Родния край. Той е на Анубис.

# 198
  • София
И моето диване си е изяло и двата сандвича и банана Shocked
нали пратих сестра му - шпионина - та и тя същото докладва - изял бил почти всичко /2 двойни сандвича и половин краставица/, а тя му наредила да "спре да яде"  Mr. Green.
Деца в занималнята имало малко - 5/6, явно няма много престрашили се да си оставят децата за цял ден в началото. За съжаление аз нямам друг избор, и без това гледам намусени физиономии в офиса в стил "ти пък сега защо имаш деца" ....

# 199
Ох, нямам време да чета всичко, но имам нужда да споделя, че много ми тежи.

И аз не прочетох всичко, но ми направи впечатление този пост.Споменавала съм, че майка ми е пенсионирана учителка.Преди началото на уч. година ме предупреди, че колкото и "зряло" да ни се струва едно дете, децата реагират на промените.Каза ми, че някои деца започват да се държат по-зле/ моето пощръкля и това беше повод за разговор/ Други плачат,  трети-им е мъчно за мама, макар и да не го показват видимо.Все нормални неща.Всичко ще е наред!

# 200
  • София
Maрти, занималнята нали е от 24.09., защо Дани е цял ден?
И аз да ви се оплача, вчера класната ни каза, че ще ни напише програмата за деня в пощата на класа:1. Четене - буквар, 2 тетрадки с тесни и широки редове, номерирани №1 и №2
               2. Английски език - тетрадка с бели листа или с редове
               3. Музика - учебник
               4. Математика - учебник, 2 тетрадки с широки квадратчета, номерирани №1 и №2
               5. Час на класа - ще направя входно ниво на учениците.
Aз подготвям това, което пише, номерирам по две тетрадки от необходимите и детето ми звъни подсмърчайки в 10 часа, че не съм му сложила тетрадката  ooooh!. Към буквара и към учебника по математика трябвало да сложа и учебните тетрадки номер 1, не съм разбрала и съответно детето седяло и гледало докато останалите работили  Confused.

# 201
  • Sofia
Не мога да ви изчета, рожденият му ден за утре подготвях, но ще правим партито в събота.
Звъня ми през всяко междучасие, на баба си и на баща си също  Crazy После те и двамата ми звъняха да ми казват какво е казал и днес съм просто телефонистка  Crazy Имал 6 по математика, трябвало да закусва след втория час, но не му се яло (викам "'що не каза, че си закусвал в къщи"), на обяд сандвичът му бил голям... ей такива  hahaha
Днес ОТНОВО ходих до Джъмбо за поредния размер найлонова подвързия  ooooh!

# 202

Събрахме се  Laughing Laughing Laughing

Това за влизането на родителите и родата ... днес шефа и охраната бяха луднали и издадоха заповед - до вратата.
......След като свърши часа - изненада - една баба стоеше до вратата и дебнеше кога ще свършим, за да ни каже на мен и госпожата, че трябва да отворим шишето с водата на детето, защото нямало да може само и щяло да стои жадно целия ден. Как беше изкарала цял час в коридора без да я види някой идея си нямам  ooooh!
Да дам и аз отчет, след като го оставих сутринта в стаята(до края на месеца ни е разрешено да влизаме),се сетих че съм забравила да му сложа салфетки и мокри кърпи, съответно изчаках в коридора ( и аз като бабата Mr. Green) и му ги дадох, ама мен ще има да ме гледат всеки ден всички учители и деца че започвам с работа в стола в училището , та да свикват с присъствието ми,отделно още в 9 се изтипосах при зам. директора да си искам бележка за детските че каквато съм отвеяна току виж ми ги спрели.
Моя се опитал да ми се обади по телефона,обаче го изтървал ooooh! и го блокирал и сега въведохме пук кода, госпожата каза от утре телефоните в къщи,защо ли изобщо в началото каза телефони си имате само да се ядосваме ,ама здраве да е , имало 2 -3 зрънца снимали с камера и пускали музика в час Tired.
Отделно имат телевизор и докато си почивали им пускали филмче,ама моя не го гледал а играл с конструктор,да му се не надява човек.
Още нямат възпитател,та госпожата е с тях от сутринта ....
А за програма пак не попитах ама утре ще разбера.
Друго не се сещам.Отиваме на разходка  Grinning
АДИ дано свикне девойката  Hug

# 203
  • София
Maрти, занималнята нали е от 24.09., защо Дани е цял ден?

buni, техния клас и още един, мисля че на Милекова беше, са целодневна форма на обучение, с две учителки са, а не с учител и възпитател. Следобед тяхното обучение не се води занималня и е задължително. И от днес са по цял ден.

# 204
  • Някъде на път....
А някой има ли идея какво ще учат по информационни технологии....  Crazy
Имат 1 час седмично като СИП.  Rolling Eyes

# 205
  • София

Запознаване с компютъра за незапознатите, работа с осн. програми и т.н. Всичко във времето, разбира се.

# 206
  • Plovdiv
И аз да се запиша в темата и да пожелая успех на всички малки първолачета.  Hug
Относно домашните, мисля, че може да се разберете с класната и да намерите вариант. Нашата госпожа още на родителската, без да питаме, каза, че ще изважда списъче на вратата с домашните всеки ден. Идеята е хубава. После видях, че и самите деца са рисували къщички до задачите за домашна в учебните тетрадки.  
Телефон за сега не сме давали, мисля, че ще има обратен ефект и ще звъни за каквото му хрумне.
А, днес беше повече от превъзбуден, доволен, подскачащ, чак драго да ти стане. Laughing Много му харесало в училище. И не било толкова страшно. Laughing Това, което ме изненада е, че е изял целия сандвич /злоядо/.
Аз естествено съм доволна,  Grinning а брат му се подхилква. Joy

Астарта, не се притеснявай, може да е само момент, само за днес, не може да остане сам и без другарчета, децата толкова лесно комуникират. Hug Всичко ще е наред.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 16:29 от N i y a

# 207
  • Някъде на път....

Запознаване с компютъра за незапознатите, работа с осн. програми и т.н. Всичко във времето, разбира се.
Аха, ясно! Благодаря!   bouquet

......Телефон за сега не сме давали, мисля, че ще има обратен ефект и ще звъни за каквото му хрумне.....
Големи манипулатори са децата ееееей!
Преди 3 дни говорих с няколко мяйки от класа на сина ми и те казаха, че няма да дават телефони на децата си. Днес отивам - и трите деца с телефони.  Shocked Питам майките защо са променили решението си - ми детето им казало вчера, че всички други деца ще имат телефони и само то горкото, нямало да има.....и да не е само.... хоп вчера купили и те..... ooooh!
Сина ми днес в колата на прибиране от училище каза, че всички деца ще имат телефони, само няколко нямали, ама и те от утре ще имат.... Wink
Аз засега съм решила да удържа на манипулацията..... Tired

# 208
И моят няма телефон. Прави ни намеци, но аз твърдо казах НЕ.
На батко му в първи клас купихме телефон и го отчетох, като излишно. Водя го сутрин, вземам го на обяд...
На въпроса  "За какво ти е телефон", ми отговори "За да си играя на игри и...да ви се обаждам".  hahaha

Някой по-напред пита къде си държат телефоните...
Големият ми син има калъф от този тип

Закачва го на гайките на панталона(в страни леко назад).
На гърба на калъфчето има отделение с цип, където си държи парите.
Ето го

Това е доста удобен(според мен) вариант за момчетата.

# 209
  • София
Учебникът по английски е страхотен    Crazy  Искам и аз да съм 1-ви клас. 
Всички ли сме по този учебник?

Общи условия

Активация на акаунт