Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 879
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Привет народе и аз съм с първокласник!
Голяма работа са това децата и голяма грижа.
Разказват ли ви подробно децата какво са правили в у4илище или нямат търпение да запо4нат игрите и разказват отгоре-оторе?
Не мога всеки ден да ходя да питам у4ителките , или ?
И всеки ден имат домашно . Голяма работа е да седне да го направи. Играта е по-интересна ... но като седне си прави заданието добре. Дали пък не му е ново у4илището и затова да реагира така?
Като гледам при тях домашните са по-разли4ни от нашите навремето . Упражненията са основно свързани с картинки . Или да се открие равилната фигура в плетеница от фигури или да се номерират картинките по стадия на завършеност на обекта ...
Днес каза 4е имали "малко английски" ...
Моята всичко подробно ми разказа без да я питам.Питай я и ти. Hug

# 226
нашият английски е този      

днес на родителската среща ни сурвакаха- 50лв за помагала и 30лв за охрана.
трябвало да приготвим 3 тетрадки по бел и математика - домашна, работа в клас и самоподготовка
записахме се на футбол.
столът ни работи.
има и закуски/плод по програмата "чаша топло мляко" newsm78 или нещо от сорта - след първият час се хранят с това.
занималнята ще е до 17ч.
учебниците по музика,рисуване, роден край,дом.бит ще стоят в учебната стая. Читанката чак за март ще трябва.

# 227
  • burgas
addi и моят синковец сутринта почти се разплака Sadи на него му било мъчно за мен,но аз очаквах такава ситуация,защото той по принцип по-трудно свиква с нова обстановка и нова среда.Не смятям обаче да правя компромиси от типа да го спирам от занималня или да го взимам по-рано,колкото и да ми се къса сърцето  WearyНадявам се да свикне бързо. Пожелевам го и на вас,Дано!

# 228
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Ето как мина и нашия първи ден.

Госпожата беше вече в клас. Прибра 2 и 3 тетрадки по математика и български. Всичко бях сложила, защото уж раницата трябваше да остане в класа, но не. Следобяд Вики си мъкнеше всичко - тактиката била променена и бях неприятно изненадана. Нищо де, поне ще следя отблизо какво са взели, но от друга страна раницата, дори и след изваждането на излишното за утре тя пак тежи много, а не съм сложила още храната и водата.

За нещата по рисуване - може би ще ни искат кутии от обувки, в които са се прибира всичко в шкафовете.

На закуска са имали охлювчета със сирене - Вики си ги донесе вкъщи, но си е изяла и двата сандвича и две бисквити с крем, които й бях оставила в кутията за обяд. Утре ще проверя стола. Оказа се, че са го пуснали и ще видим какво е менюто. Изпила си е цялата вода и дори е ходила да си налива от чешмата. Утре може би ще й слагам по-голямо шише.

Вики има пчеличка-печат на едно от упражненията в клас и медал от занималнята, където основно са играли на игра на зайчета. Някакъв килим били слагали, уши си криели  newsm78 Не видях какво толкова са взели, а и домашно също. За утре ни накараха да изрежем приложение 1 от учебника по математика newsm78

Другата изненада беше, че госпожата е разместила момичето до Вики, а аз го харесвах. Доколкото разбрах е гледала да пренареди децата. Имало е такива, които постоянно говорели и пречели на останалите. Разбрах, че Вики се опитвала да се налага над останалите, а аз  Shocked Shocked Определено от утре ще я вода по-спортно облечена. Когато отидох да я взема точно се изсипваха класовете на двора и децата тичаха като отвързани (това изобщо не ми хареса, в тази лудница може да стане какво ли не), а Вики не смееше с шлиферчето, полата и новите обувки. Докато са били на двора отново нещо са се състезавали и обувките определено са й пречели. Мразя това време - нито топло, нито студено, а в стаята е било и задушно преди госпожата да се сети да отвори.  Crossing Arms

Все още са мистерия СИП-овете, но утре сутринта ще питам.

Учебникът по Бит не съм го виждала. Госпожата каза, че ще го държи в клас. Аз за утре съм сложила и Читанката Thinking Значи да я извадя?

# 229
леле аз пак се включвам късно Mr. Green
Честито на всички първокласници и та техните родители. Пожелавам им щастливо детство, успехи в училище, весели игри и приятели добри.  bouquet

Ние ще учим по учебниците на Булвест 2000. Естествено ни изръсиха с още парички и по всичко личи, че това е само началото. Но всичко е за благото на децата. Надявам се само да не станат нагли.

А сега се връщам да ви дочета, че доста съм изпуснала.

# 230
  • у дома с любимите си хора
.
Драмата е , че с "гаджето" от ПГ са скъсали и сега са "в много кофти отношения" , както се изрази Мартин  Joy

Joy Дано скоро се сдобрят. Миличкият, съчувствам му.
Моят цяло лято тъгуваше по едно момиче от детската, сега са в съседни класове.
И днес ми се оплака ,че тя постоянно го гонела в междучасията и аз трябвало да го спася Joy
За тази услуга щял да ми плати даже 1 лев.

Joy Joy Joy Joy
Много ви моля запишете си тези бисери на децата,ако имате дневник!
Просто невероятни са децата!

# 231
  • Русе/София
И при нас читанката ще е за 2я срок.Сумата,която се събира за допълнителните помагала и другите неща е 116 лв.Ужас,но няма как.За сега ще си го взимам на обяд,а като пуснат стола ще остава и на занималня.

# 232
  • Sofia
Здравейте Simple Smile Успех на всички първокласници и от мен.
Ние сме пред дилема да го запиша ли моят първолак на допълнителен английски език,по време на занималня е ,в училището.Притеснявам да не го натоваря много,дали ще смогва с домашните.От друга страна пък искам да започне с английския от рано.Вие на какво мнение сте?  

# 233
  • Габрово
Сумата,която се събира за допълнителните помагала и другите неща е 116 лв.

Е, ти ме гръмна  Shocked. И за какво са толкова много пари? Ние събрахме по 10,50 лв. за учебните тетрадки по ЗИП и ще даваме по още 5 лв. за бодигард.

# 234
Сумата,която се събира за допълнителните помагала и другите неща е 116 лв.

Е, ти ме гръмна  Shocked. И за какво са толкова много пари? Ние събрахме по 10,50 лв. за учебните тетрадки по ЗИП и ще даваме по още 5 лв. за бодигард.
Ние събрахме по 36 за помагала, а до края на другя месец по още 26 - 10 за училището и 16 за охрана - 62 общо до тук... да видим по-нататък Simple Smile

# 235
  • София
Здравейте Hug.
Много хубаво ми стана, като прочетох, че всички първокласници са щастливи и доволни от първия ден в у - ще Grinning. Дани също не прави изключение. Всичко много му харесва и много се забавлява, това са негови думи. Каза, че това което са учили вчера е било супер лесно Laughing. От това което ми разказа, останах с впечатлението, че вчера повече са играли, отколкото са учили, защото думите му бяха: "Малко писахме чертички по математика, след това играхме с госпожата на една игра, после рисувахме, а след това играхме на двора. Следобед като дойде г - жа Ачева първо играхме (не го питах, къде), после отидохме в стаята за игри и там си играхме с конструкторите Лего, после малко учихме и после излязохме на двора и се състезавахме кой ще тича по - бързо".
Седял е на първия чин (той си е избрал там да седне) с приятеля си от ДГ и се надява и днес да е така. Изял си е и 2 - та сандвича, изпил си беше и 2 - те бутилки с вода и си е изхарчил и 2 - та лева за бисквити Тук и Бейк ролс Mr. Green. Първо искал да си купи студен чай, но автомата с напитките глътнал стотинките на едно дете от класа и той решил, да не рискува.
Домашни нямат. Раниците вчера си ги прибрахме обратно вкъщи, защото госпожата като казала: "Хайде всемете си кутиите и шишенцата, а раниците да ги приберем.", много деца не са искали да ги оставят и вчера тя е направила компромис, но от днес вече там ще стоят. Общо взето така е минал първия ден. Днес отново тръгна с желание и се надявам и за напред да е така.

Знаете ли междучасията по колко минути са?

# 236
  • София
междучасията при нас са малките по 15, голямото 25

при нас сумата е 80 лв, 30 за сборници и учебници по английски и 50 бяха за  лекар, застраховка, канцеларски и  санитарни материали, дребни ремонти и не знам какво си... като тези ги искат до края на октомври...
има шкафчета където можели да си държат гуменките и нещата за рисуване и бит и техника....поне тях да не мъкнат.
Също споменаха за удобството на цветните папки, ще взема да купя....

Тетрадката с бели листа се оказа за английският наистина.

# 237
  • Габрово
При нас малките са по 10 мин, голямото - 20 мин.

# 238
След голямо треперене от моя страна се оказа, че малката е много доволна от вчерашния учебен ден.
Специални благодарности и на Сиси   bouquet, че я запозна предварително с детето си и още една сладурка.
А за гумите ние сме с една мека, хлебна гума от Джъмбо, под форма на автоматичен молив, само че пълнителя е гумата.

# 239
  • София
При нас малките са по 10 мин, голямото - 20 мин.

И при нас са така, като голямото междучасие е след втория час, а започваме в 8.00.

Общи условия

Активация на акаунт