Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Някъде на път....
При нас малките са по 10 мин, голямото - 20 мин.

И при нас са така, като голямото междучасие е след втория час, а започваме в 8.00.
При нас часовете започват в 8:30 и свършват в 12:15.

# 241
На нас ни искат 53лв за помагала и 15 лв.за охрана и консумативи.Помагалата са:1.Езикови задачи-Просвета, 2.Тетрадка за упражнение по писане 1,2,3 част-Просвета,3.Сборник задачи по математика-Булвест 2000,4.Тестови задачи-Булвест 2000,5.Тестове и самостоятелна работа-булвест 2000,5.Спазвам правилата-Рива,6.Сип информационни технологии-Изкуства.

# 242
  • София
Във всяко у - ще, междучасията са с различно времетраене, така изглежда Thinking. А аз си мислех, че навсякъде са еднакви. Ще трябва да питам в нашето по - колко са. Сутрин започват от 8.20.

Тетрадката с бели листа се оказа за английският наистина.

И на нас ни искаха тетрадка с бели листа по английски, за да рисуват в нея.

# 243
Аз винаги пиам какво са правили в у-ще и той ми казва : днес малко математика или днес малко английски и като попитам какво правихте по математика отговора е " ами математика " и т.н.
И аз много се 4удя още дали да го запиша на занималня, но някак ми се струва прекалено да стои с едни и същи деца в едни и същи помещения всеки ден и реших за сега да не го записвам. Което зна4и да се прибира след 14:15 сам в къщи . Баща му мина за 1 година на съкратено раб. време и ще е в къщи между 14 и 15 4аса ... та няма да има голямо разминаване. Даже Сашето докато се наиграе на площадката пред у-ще, докато мине бавно и тържествено по вси4ки улици (надявам се да си намери приятел от нашата улица и да се прибират заедно) и баща му ще е преди него в къщи ...
Занималнята ще я заменя със допълнителни спортни и други (музика, шах) занимания следобеда.
Така реших и още се двоумя ... ще видим как ще тръгне и как ще продължи. Ако не върви ще го запиша на занималня  Peace

# 244
  • София
Оказа се сега, че за карта от метрото не искат въпросното уверение, а само ученическата лична карта със снимка на  детето, надлежно подпечатана и подписано от училището.  Crazy

# 245
  • София
при нас са от 8.00 до 12.05, само днес са до 11,15 часовете...
да не са ви по-дълги самите часове?
много удобно ни раздадоха  първият ден програмата, като отстрани на нея пишеше всеки час кога почва и в колко часа свършва...прекрасно се бяха сетили хората Simple Smile

Муци - карта се вади когато детето е навършило 7г нали? не просто когато  стане първи клас?
Какво всъщност е нужно? Вчера на род. среща нищо не казаха за лични карти, никой и не попита.... на всички ли вадят?

# 246
  • Някъде на път....
...... Което зна4и да се прибира след 14:15 сам в къщи . ...
Как така сам?  Rolling Eyes

# 247
До сега събирахме по 35 лв. за помагала. Октомври  ще даваме по още 15 лв. за щори. Това са за сега.

Междучасията - малките - по 15 мин., голямото - 25 мин. (след втория час)

# 248
...... Което зна4и да се прибира след 14:15 сам в къщи . ...
Как така сам?  Rolling Eyes

Ами аз един вариант на сам знам. т.е. два. сам или с дете от улицата.
Подписваш бележката от у4илището, 4е знае пътя до вкъщи сам и като свършат заниманията се прибира. Ако си намери приятел от улицата то добре, само и това си има негативи, защото се заиграват пове4е по пътя и има възможност да измислят пове4е бели. Ако е сам си се прибира директно.
Той последната година си ходеше сам на детска градина, но у-щето му е малко по-дале4е.
На мен основния проблем ми е, да не му е ску4но в къщи ...

# 249
  • Бургас
Радвам се, че всички деца са щастливи да ходят на училище.

И при нас нещата се успокоиха. Още към обяд се успокоила, но са започнали да взимат децата към 14 часа и тя звъняла на баща си да ходи да я прибира. Първата седмица госпожата каза, че е хубаво ако можем да ги вземаме по-раничко, но от другат вече няма мърдане.

nelito70 и при нас ситуацията е същата. Трудно се адаптира към нова обстановка и нови хора. Трябва й повечко време, но за опцията да не ходи на занималня изобщо не е информирана  Laughing.

Ние имаме СИП английски по 1 час по този учебник
http://www.longman-bulgaria.com/catalogue_details.php?view=1135&submenu=0
и ИТ 2 часа.

А за да разбера какво са правили в училище, трябва да задам 100 въпроса иначе ще си остана с почти никаква  информация.

# 250
междучасията при нас са малките по 15, голямото 25

при нас сумата е 80 лв, 30 за сборници и учебници по английски и 50 бяха за  лекар, застраховка, канцеларски и  санитарни материали, дребни ремонти и не знам какво си... като тези ги искат до края на октомври...
има шкафчета където можели да си държат гуменките и нещата за рисуване и бит и техника....поне тях да не мъкнат.
Също споменаха за удобството на цветните папки, ще взема да купя....

Тетрадката с бели листа се оказа за английският наистина.

Ама вече имам съмнения, че сме в един клас Simple Smile И може би сме били заедно на РС

# 251
  • Бургас

А за да разбера какво са правили в училище, трябва да задам 100 въпроса иначе ще си остана с почти никаква  информация.

И при нас е така горе-долу ...
Или ако разказва сам, ми говори за супер маловажни неща... явно в неговите очи не са такива де, но за да разбера каквото ме интересува мен, трябва доста да разпитвам...
И аз навремето трудно споделях, до известна степен си е до характер, но и други неща оказват влияние... Опитвам се да го предразположа да споделя повече, защото ако сега не свикне да го прави, в по-горните класове става още по-сложно.

# 252
При нас проблема е не 4е не иска да споделя, а 4е няма търпение. След 2 рия отговор ве4е е изхвър4ал навън с топката за футбол ...

Аз се 4удя дали да настоявам да се задържа пове4е в къщи с книги и детски списания или казват игрите и движението са важни и да го оставя да играе докато е малък ...
Ве4ер или баща му му 4ете приказки или го слагам сам да 4ете детско списание в леглото , но няма мног омерак да се нау4и да си 4ете сам книжки  newsm78

# 253
  • Бургас
Ти си е до дете. Освен това, ако ходи на занималня защо да го насилваш да учи и вкъщи. Моят син не ходи, затова следобед пише домашни /с голям зор, но няма къде да мърда  Mr. Green/. Иначе не бих го карала и още допълнителни неща да прави.
Книги моето дете си чете само. И затова като трябва да гледат картинките от Буквара и да разказват по тях, му е много скучно и казва, че правят бебешки неща. Така че това, че се научи сам да чете /не съм го карала аз/, в един момент му играе малко лоша услуга, защото му е много скучно в училище.

# 254
Не ходи на занималня моят Сашко. Пише домашните в къщи и той с много подканяне.
Той може да 4ете леки неща: надписи, заглавия на книги и статии ... бебешките книжки на брат си с малко текст.
Аз забелязвам оба4е, 4е няма търпение към стати4ни занимания и не иска да 4ете книга и да се нау4и да разира про4етения текст (все пак не е въпроса само д апро4ита думите , а да разбира съдържанието като цяло ... ). Предпо4ита игрите и динами4ните занимания и се 4удих дали да не настоявам да стои да се у4и да се концентрира пове4е   Peace
ще има скоро първа родителска среща и ще попитам там .

Общи условия

Активация на акаунт