Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 858
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Да се разпиша и аз - харесва й в училище повече от детската градина, поне засега  Mr. Green На 17-ти мина супер - тържество на двора, след това в класната стая имаше закачка с един голям батко, който се правеше на глупав ученик  Laughing Поизпита ги доста - букви, цифри, че дори четене на ръкописен текст  Crazy Медали им сложи, защото много знаели Simple Smile Тетрадки само номер 1 ни дадоха, Читанка още не - по-нататък.
Вчера се събуди с думите - "Супер, днес е първият истински учебен ден". Искаше сама да си носи раницата, но набързо я отказах - аз едва я нося, а повярвайте, хич не съм малка  Mr. Green Взех я от занималня към 16ч., продължава до 17ч. по принцип, но в момента съм вкъщи и имам възможност, от другата седмица баба й ще я взима, когато е на танци, а батко й в останалите дни. Нищичко не бяха писали - нито в учебници, нито в тетрадки. Г-жата от занималнята каза да слагаме в раницата някакви допълнителни книжки за занимавка, защото до 15.30ч. по програма имат писане и учене, а те в момента нямат какво толкова да правят и скучаят. След 15.30ч. ги извежда на двора да играят, ако вали - в стаята ще се забавляват. Бях й сложила 2 сандвича, купон за обяд при госпожата, ябълка, вода, солети... Единия сандвич беше изяла, солетите отворени и разпилени в джоба на раницата  ooooh! 1лв. й бях сложила - някакви пурички шоколадови беше купила, рестото прибрала обратно. Не споделя особено, аз питам, тя се присеща после и така...Баткото беше и продължава да е по същия начин, за съжаление  Confused Вчера бяха като отвързани на двора, толкова превъзбудени, тичаха и бяха потни всички. Косата й беше мокра. Снощи вместо да заспи рано, заспа след 22ч., легна навреме и не може да заспи, чак от скука си извади един зъб  Mr. Green
На родителската среща събраха по 50лв за учебни помагала. Октомври ще събират за охрана и 10лв дарение за училището.
Ето две снимки от първия учебен ден, девойката с дънките е моята  Laughing
Скрит текст:
D_e_s_i_t_o, дано да е инцидентно това с храната и да му хареса нататък. Моята дъщеря също не знам какво и колко яде - записах й уж неща, които би яла, но знам ли я...Води се по чужд акъл, ако приятелката й каже, че не е хубаво и не го обича, тя няма да остане по-назад  Confused

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 13:15 от *Буб*

# 271
pachikrak аз не съм разпален монтесори фен и не у4аствам в другата тема.
Само казвам, 4е ми харесва идеята за смесените класове, за  посоката практика->теория ... не само теория с много малко практика (особено за моето мом4е, което непрестанно нещо майстори с ръцете или бърка и не го свърта на едно място да 4ете  ... )
Дали е приложена в монтесори или не идеята ми беше харесала още когато я споменаха преди 2 години в детската градина на една родителска среща без да споменават у4илище.
аз още не знам тук как е реализирана. Както казах съм избрала ве4е и друго у4илище и ако нещо ми се вижда да не върви - то веднага го премествам .

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 13:52 от Severina_

# 272
  • София
Много са сладки.....Вчера госпожата им казала да носят днес блокче. Сто пъти ми повтори дъщеричката ми да не забравя блокчето. Потвърдих че съм го сложила и й показах къде в раницата. Не че може да се скрие блок А4, но да знае вкой джоб.
И на сутринта ме пита " Ти мамо, сложили блокчето? А къде го сложи?  Mr. Green

А, иначе й бях дала потниче да се проеблече от физическото и указанията бяха спазени. Grinning
По математика са писали чертички, плюсове и знаци, а в букварчето са оцветявали и имаха за домашно да разкажат какво виждат на първите страници. Има снимка първи учебен ден - деца, цвета и т.н.

# 273
  • Mediterraneo
А, иначе й бях дала потниче да се проеблече от физическото и указанията бяха спазени. Grinning

Ей това упражнение е за днес, очаквам довечера да видя как ще я прибера  Laughing Тръгна с платненки, чорапогащник и пола, реши да остане след физическото по къси чорапи и маратонките, с които е играла, ще видим  Simple Smile

# 274
  • Пловдив
Ох, като прочетох "физическо" се сетих - снощи четем програмата и й казвам, че ще има физическо. А тя пита - а къде е учебника по физическо  Joy И й обяснявам какво е физическо, а тя отново - ама нали бати има учебник по това. И се разбрахме накрая, че физика и физическо са различни предмети  Joy

# 275
Привет и от мен  Simple Smile
И на нашия много му харесва в училище, вчера беше супер щастлив и каза, че било много хубаво.
Сутринта се събуди цитирайки програмата за деня, беше много смешен.
Днес бяхме доста натоварени, че и екипа по физическо и реших да занеса всички материали и учебници да си седят в шкафчето, да не се чудя всеки ден какво да се носи, че нещо много тетрадки ми се видяха вчера.
Аз да си кажа, нещо се измъчих с това прозрачно фолио и днес едни допълнителни тетрадки и сборници отидох в една книжарница и им избрах точните подвързии. Simple Smile

# 276
  • София
И моя човек не знаеше какво е това физическо и вчера му обяснявах.
Ние също няма да плащаме за лекар и охрана.
Днес още не ми се е обаждал и се чудя дали пък вече не си е загубил телефона Mr. Green.

# 277
  • Пловдив
Днес още не ми се е обаждал и се чудя дали пък вече не си е загубил телефона Mr. Green.
Joy Joy
Аз преди малко звъннах на моята, знаех, че са в междучасие в занималнята. Пита ме защо й звъня, за нещо важно ли  Mr. Green Защото бяхме се разбрали само за важни неща да си звъним. А аз исках просто да я чуя  Blush
Вчера госпожата от занималнята каза, че всички я питали - кога ще ходим на занималня  Mr. Green Тя им обяснила, че това е занималня, а те пак - ама кога ще ходим там  Joy Явно са решили, че някъде другаде ще ги водят  Whistling

# 278
Вчера госпожата от занималнята каза, че всички я питали - кога ще ходим на занималня  Mr. Green Тя им обяснила, че това е занималня, а те пак - ама кога ще ходим там  Joy Явно са решили, че някъде другаде ще ги водят  Whistling

Сладурчета, нашия също вчера не можа да разбере кое е голямо междучасие и кое е обяд  Simple Smile
Остана с впечатление, че на обяд е голямото междучасие.

Ще свикнат.

# 279
Ние засега сме без телефон. Пари за лафка също не давам.
Сутрин най-големия проблем ми е да не забравя сандвича й  Rolling Eyes. Снощи с това приготвяне на раницата се чувствах и аз като първолак.
Днес и ние за първи път имаме физическо. Снощи се обяснявахме какво точно е това, не знам дали разбра, но днес със сигурност ще разбере.

Вчера денят минал успешно, има няколко приятелки чийто имена ми цитира, има вече една шестица - голямо фукане беше. Ние уж щяхме да оставяме раницата в училище, но вчера всички си ги взели. Дано от другата седмица да ги оставяме там.

А сутрин при нас е пълна лудница, единият за градина другият за училище,  #Crazy ................. дано скоро влезна в релси.

# 280
  • София
И моите не носят джобни - по съвет на г-жата, а и няма смисъл при нас, защото аз ги прибирам наобяд след часовете. Правя му 2 двойни сандвича и снощи ме уговаряше за 3ти. Днес се сети да ми звънне в първото междучасие, да ме уведоми, че са в такова Simple Smile и повече не се сети, но явно се чувства добре.

Обаче сутрин с оставянето е някакъв ужас, не ни пускат до класните стаи и настава една блъсканица във фоайето. Все се конфронтирам с охраната, защото изпращам 2ма и днес и 2мата не ги видях по коридора да заминават към стаята, та добре, че са с телефони (които днес им сложих на колана на кръста).

И ще сменяме раницата - ортопедична на Самсонайт ни е, но огромна и тежка, като сложа 2та учебника, 2 тетрадки и моливника и голямата преграда е празна направо.

Учебниците са на Просвета.

# 281
Мда.. това с чертичките и ченгелчетата  ooooh! Миналата година пишеха в ПГ ръкописни букви, а лятото пишехме думи и изречения..
Та сега като трябва да пише пак по няколко страници чертички и ченгелчета му е супер смотано.

Коментар: Мамо, до кога ще ги пия тия простотии и ще си губя времето. Искам да имам нормални предмети вече - биология, физика.. какви са тези само драсканици  Crazy
 Joy Joy Joy Горкото, ако знае какво си пожелава  hahaha

# 282
  • Бургас
И аз сега като гледам раниците на останалите малко съжалявам че взех от тези с твърд гръб,твърдо дъно,ортопедична...........Една обикновена лека раница щеше да върши по-добра работа.Не за друго,ами сутрин ги строяват в двора и децата откарват с раниците на гърба по 15-20 минути докато влязат по стаите.

# 283
  • Някъде на път....
.......
А сутрин при нас е пълна лудница, единият за градина другият за училище,  #Crazy ................. дано скоро влезна в релси.
Така, така... и при нас е така - лудница!  Wink

Момичета, да ви призная - мнооооого съм зле. Crazy
Днес докато чаках на обяд да взема детето от училище, мъжа ми ми звъни и ми дава задачки разни да се обадя на няколко човека. Аз обаче, започвам да търся лист в чантата, за да си запиша на кого какво.... открих лист и химикал и започвам да си търся телефона (ама още говоря с него де.... Rolling Eyes).
Търся, ровя - няма телефон в цялата чанта!!!
И му казвам: А бе, знаеш ли - аз май съм си загубила телефона - няма го никъде, не мога да се обадя на тези хора....  Sad
Съпругът ми ме пита: Ама кой телефон?
Аз: Ами моя, няма го никъде, всичко прерових...
И той: Е ти по какво говориш в момента с мен - по водопровода ли?  ooooh!
И като прихна да се смее.... умрях от срам, че съм толкова нашашкана покрай всичко....  Embarassed  Crazy

# 284
  • София
Нашите раници ще стоят в класната стая, в петък ги взимаме.
Плакала е вчера сутринта, после са и дали храна и е млъкнала Mr. Green
Отбеляза, че много вкусна е била.

Още не съм оправила тениските ooooh!

t_ilieva  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт