Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 839
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
И ще сменяме раницата - ортопедична на Самсонайт ни е, но огромна и тежка, като сложа 2та учебника, 2 тетрадки и моливника и голямата преграда е празна направо.

Точно и аз това си мислех снощи докато приготвяхме раницата. Всъщност учебниците заемат 1/3 от голямата преграда. Не знам защо всички говорят, че щели да имат много учебници за носене и им трябвали на децата големи раници. Засега ще изчакам да видя, може пък след време да се събират повече неща за носене.

# 286
Здравейте и от нас! Simple Smile
Да ви попитам на кое издателство са учебниците ви? Нашите са на Булвест, изглеждат много красиви, но дали са и толкова добри като педагогика?...Ще се радвам някой да сподели нещо за издателствата, какво знаете или какво сте чували за тях?

# 287
Пък аз като ви чета се сетих да си похваля детето. Прибирам се вечерта и тя си подготвила раницата. Само сандвич и вода и добавих сутринта.
Нашата раница е 350 грама, няма нищо твърдо по нея. Малко провисва, защото и тя е 1/4 пълна, ама е лека и Марти си я носи с кеф.

# 288
  • София
И ще сменяме раницата - ортопедична на Самсонайт ни е, но огромна и тежка, като сложа 2та учебника, 2 тетрадки и моливника и голямата преграда е празна направо.

Точно и аз това си мислех снощи докато приготвяхме раницата. Всъщност учебниците заемат 1/3 от голямата преграда. Не знам защо всички говорят, че щели да имат много учебници за носене и им трябвали на децата големи раници. Засега ще изчакам да видя, може пък след време да се събират повече неща за носене.
Ще я задържим голямата, но ще купим по-малка от продавалника. Много ми идва на мен за носене - моята дамска чанта, на малкия раницата, на големия също и от магазина като купя хляб ииии  Crazy. Всъщност днес малкият сам пожела да си я носи, но първолакът не може неговата, носи малко и ми я дава. То с тези пластмасови крачета (вярно да не се цапа самия плат), но много отежняват раницата.

П.П. С малката ти дъщеричка сме родени на една дата. Heart Eyes

# 289
И като прихна да се смее.... умрях от срам, че съм толкова нашашкана покрай всичко....  Embarassed  Crazy
Laughing
Ние снощи имахме кошмарна вечер, в тая връзка. Взех детето, разходихме се малко, влязохме в един магазин да й купя вода. Бръмнахме с колата до парка, слизаме, казвам - облечи якето - оп! няма го. Върнахме се в магазина, намерихме го. Разходка, пазар, викам - хайде да се прибираме да готвим. Прибираме се - изненада! забравила съм си ключовете. Мъжът ми на път, най-малко след час и половина ще се прибере. Хайде, ще вечеряме навън. Отиваме в едно заведение, поръчваме доволно, тръгвам да плащам сметката - изненада! няма ми го портфейла. Изтръпнах направо. Оставих детето вътре, тичам до колата, прерових я цялата, все по-трескаво и трескаво - няма го. Накрая се сетих да погледна в торбите с пазара, сложила съм го там. Главата ми никаква я няма, от превъзбуда не мога да спя, от 3 дни съм на автопилот, не знам за вас. Освен това и малката ще тръгва на ясла другата седмица, а в работата ми е страшно натоварено в момента... обзема ме някаква депресия. Дано бързо мине адаптационния период за всички.

# 290
Букварът е на Булвест 2000
Роден край - Анубис
Математика - таз новата с-ма Джъмп Мат
Музиката и рисуването все ми е тая на кое са - важното е децата да се забавляват в тези часове Simple Smile (като малка много мразех рисуването, ама много  ooooh!).

За раницата - най-тежкото вътре му е несесера  Joy
Иначе самата раница е 700 гр., водата 500, сандвич  в кутия още 300 .. и учебниците са към 1 кг общо.
Та му се събират 2,5 кг, което никак не мисля, че е много (той е 28кг).
Рисуването и ДБТ стоят в у-ще. Музиката и родния край и те (макар че те са по 20 стр. учебник, едва ли ще им натежи  Laughing).

# 291
  • София
Главата ми никаква я няма, от превъзбуда не мога да спя, от 3 дни съм на автопилот, не знам за вас.
И аз съм така със съня. Не стига, че предните 2 вечери си лягах все късно след полунощ, ами и като легна не мога да заспя, а ми се спи. Снощи всички изморени, сложихме децата рано да спят, легнахме 10-10 и нещо, е сигурно 2 часа се въртях, а бях много изморена. Whistling

# 292
  • София
духи хахаха, а на моето си му е добре с ченгелчетата, които все още пише прекалено криво....
ама то това е първи клас и точно това е  минусът детето да отиде знаещо да пише, чете и смята, че му е пълна скука почти цяла година.... плюсът е, че няма никакъв проблем и си прави нещата идеално за 0 време Wink

# 293
  • Бургас
Главата ми никаква я няма, от превъзбуда не мога да спя, от 3 дни съм на автопилот, не знам за вас.
И аз съм така със съня. Не стига, че предните 2 вечери си лягах все късно след полунощ, ами и като легна не мога да заспя, а ми се спи. Снощи всички изморени, сложихме децата рано да спят, легнахме 10-10 и нещо, е сигурно 2 часа се въртях, а бях много изморена. Whistling

Хайде и аз в групичката на неспящите. Освен голямата първокласничка имаме и една малка, която ходи на ясла втора седмица, но плаче, не иска да ходи и е станала една странна, изобщо не прилича на себе си. Това допълнително ме тормози. Добре, че в момента на работа е по-спокойно, че иначе не знам какви бъркотии щях да забъркам и аз.

Аня♥♥ и мъжът ми е на същата дата. Не знам за теб, но много упорито това малкото  Laughing

# 294
духи хахаха, а на моето си му е добре с ченгелчетата, които все още пише прекалено криво....
ама то това е първи клас и точно това е  минусът детето да отиде знаещо да пише, чете и смята, че му е пълна скука почти цяла година.... плюсът е, че няма никакъв проблем и си прави нещата идеално за 0 време Wink
Тя г-жата от ПГ миналата година каза, че им е много натоварена програмата за ПГ (ако се кара както трябва), а за 1 клас им е супер улеснена и скучна..  Rolling Eyes
Ще го видя нататък Simple Smile

То не че неговите са супер прави, ама той си ги харесва Simple Smile
Да се научи да пише правилно.. краснопис никак няма да му търся  Crazy

# 295
  • Бургас
duhi_puhi вие вече имате ли учебниците по математика по Джъмп Мат? Нашите започнаха със старите.

# 296
duhi_puhi вие вече имате ли учебниците по математика по Джъмп Мат? Нашите започнаха със старите.
Не - другия месец май - сега пишат чертички по старите.

# 297
  • София
t_ilieva, мартеа, посмях се за ваша сметка hahaha.
Аз днес определено съм по - спокойна. Надявам се, че и след като го взема ще съм така Laughing.
Ох с две хлапета сутрин никак не е лесно. При нас добре стана, че едно ще е на ДГ евентуално от следващата сряда и тъкмо до тогава ще съм влязла в ритъм.
Учебниците са на Просвета, с изключение на Родния край.
'айде да ходя да го прибирам, че сигурно вече са ги извели на двора.

# 298
  • Русе/София
Нашите учебници са на Анубис.Не ми харесват особено,малко са ми смотани картинките но.....пък няма как да променя това.

# 299
Ние сме в един клас с duhi_puhi, затова си позволявам и аз да отговоря - учителката каза, че няма да имат учебници, а само работни материали (четох за Jump Math, изглежда, че тези материали ще се събират в папки). Учебникът бил само за учителката и бил към 300 страници... Днес минавах край училището след работа и видях нашата учителка да прибира разни големи пакети от микробус - вероятно въпросните материали. Бях далече, не ми беше удобно да ходя да я разпитвам, но скоро ще се разбере Wink

Сладурчета, нашия също вчера не можа да разбере кое е голямо междучасие и кое е обяд  Simple Smile
Остана с впечатление, че на обяд е голямото междучасие.
А моят вчера решил, че е време за обяд още в междучасието около 11 часа и тръгнал да търси стола сам - гладен бил човекът Laughing Звъннал на баща си да се оплаче, че не може да намери стола Mr. Green Разбира се, учителката от занималнята ги е завела групово към 12 часа, хапнал е добре, храната му е харесала. Доволен е от училището, има много приятели в класа, които са от детската му градина, така че преходът не е труден. Писали са чертички (нещо не е спазвал винаги разстоянията, но ми обясни, че днес щял да се постарае повече Grinning ). Да видим Wink

Общи условия

Активация на акаунт