Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Видяло е визуално, но не е разбрало идеята ... Ясно.

Явно е приело за нормално съчетаването на цифри и букви в изписването на думите Peace
Въпросът беше, как и е хрумнало подобно нещо. Сега, като разбрах какви логически задачки има в Буквара ми се изясни Simple Smile

# 526
Всеки си носи тоалетна хартия? голям екшън!
Не може ли да зареждат нормално тоалетните с рула хатрия? Не е ли по-евтино ако трябва да се събира по лев4е от вси4ки на месец и да се зарежда с хартия ? щом вси4ки ги ползват то вси4ки ако дадат по лев4е ще стигне за доста ролки и ако се вземат на едро?
Какво е това у-ще без тоалетна хартия в тоалетната ???

Аз пък не си спомням да съм виждала училище с тоалетна хартия... Разбира се, че всеки си носи. И то не ТХ, а сухи и мокри кърпички. Чак да мъкне и руло ТХ не си представям, че мога да измисля  Stop Да, в градината купувахме кухненски рула всеки месец, които ползваха и за чистене на дупета, и за ръце, и за всичко.

? Аз пък не си спомням , когато ходих на у-ще да няма тоалетна хартия в тоалетните. В у4илището имаш, в унито имаше, в спортните комплекси имаше ... не си спомням да сме се разхождали мръсни  защото сме си забравили кърпи4ките в 4антата.

Аз пък у-ща без тоалетна хартия в тоалетните и без сапун на мивките не съм виждала. Ти къде си у4ила?

# 527
Аз пък в нито едно училище не си спомням да сме имали хартия Simple Smile
В тяхното сега имат течен сапун.. ама хартия няма (или не видях 2-3 пъти като съм им ползвала тоалетната).

# 528
  • Пловдив
Виртуална, надявам се да не се сърдиш, че го казвам това за предварителното писане, просто казвам мнението си. Лично аз изобщо не се радвам ако някой ми дойде с попълнени страници напред. Още повече, че обикновено нещата по музика рядко се знаят и това означава, че всичко е попълнено с помощта на възрастен. Понякога и грешно. Дори и самите съученици се дразнят и се чуват реплики от рода на "мама пак е помогнала".

Тоалетна хартия се слага, но познайте за колко време изчезва  Mr. Green

Преди години също не е имало тоалетна хартия. Слага се от година две. Нито в академията, нито в университета.

А с течния сапун преди години имаше инцидент. Двама юнаци от 4-ти клас се бяха изпикали вътре. И за нещастие точно директорът се беше измил след това. Да не говоря каква пушилка се вдигна. Оттогава аз в училище с течен  сапун категорично не се мия  Crazy

# 529
Здравейте отново!
Може да не ме помните, включих се тази седмица за първи път.
Измина първата седмица в училище, доста спокойно, без каквито и да е сътресения. Притеснявам се, че нямам обратна информация за домашните, тъй като на нас децата си казват какво имат за домашно, но ..... доколко е запомнило детето, това никой не знае и ..... колко реда от показаните с червено чертички - пак никой не знае, та малко я караме по инерция.
Телефон няма, разбрахме се на родителската среща и тези, които имат да не ги носят - е, познайте, има 2-3 деца, които си ги носят и това дразни останалите или поне прави впечатление. На следващата родителска, която е в понеделник ще обърна внимание на този факт.
Загубени вещи нямаме, джобни пари не давам, но от другата седмица ще започна, с изричната забрана за купуване на някои неща от лафката.
Все още нямаме програма, това също ме дразни, засега ден за ден ни казват какво да носят.
От следващата седмица започва и занималнята, но.... няма още избрана фирма за кетъринга и ще трябва да си носи обяд от вкъщи. Така че - организацията в училище ни е  никаква. Още не дават и закуски по програмата "Топло мляко" или каквато там беше....

Да нямате  и фейсбук група?!

# 530

А с течния сапун преди години имаше инцидент. Двама юнаци от 4-ти клас се бяха изпикали вътре. И за нещастие точно директорът се беше измил след това. Да не говоря каква пушилка се вдигна. Оттогава аз в училище с течен  сапун категорично не се мия  Crazy

хахахахахах това е якооооооо  Joy Joy Joy (много се разсмях и си го представих цветно  Mr. Green)
Предполагам щото толкоз им стигат акълите - ако бяха по-големи друга щуротия щяха да измислят  Joy

# 531
  • Mediterraneo
Северина, ти къде си учила? Това, че няма ТХ не значи, че не си бършем задниците все пак! Айде да не обръщаме темата на вмирисан клюкарник, а! Факт е, че особено пък навремето такива екстри нямаше, продължава да няма и сега в повечето училища, както е видно и от тук. Но явно и детето ти като теб учи на специално място, където вероятно и седалките на тоалетните се дезинфекцират няколко пъти дневно. Завиждам за което  Peace

Сапун винаги е имало, освен известно време по жанвиденовата зима и пр. преживени кризи. Има и сега в училището на детето ми.

# 532
При нас - няма тоалетна хартия, няма и сапун. Няма и закуски..
Организацията в училището никаква я няма, също Wink. Няма качени и снимки на учениците от първи клас от тази година..
Още май лятната ваканция карат.
Изключвам госпожата - много съм доволна!!! А това май е най-важното. Simple Smile

# 533
Без да наливам масло в огъня, но в училището на сина ми също мисля, че няма тоалетна хартия, в училищата, където аз съм учила също нямаше, в университета също... За сапун ще видя днес как стои въпроса, но дори и да има, при все, че тоалетната не е ремонтирана / със стари, грозни клекала са/ не мисля, че той решава проблема с микроби и нечистотии-то са кранчета, дръжки на врати...всичко е доста старо при нас Sad

# 534
  • София
Мисля, че и в нашето училище не видях сапун и тоал. хартия в тоалетните. Дала съм мокри и сухи кърпи, изобщо не са разпечатани. Синът ми ходи на лавката, успява да си купи някакви неща, но те тази седмица са до обяд. От понеделник ще са по цял ден, г-жата от занималнята обеща, че ще ги извежда всеки ден, искрено се надявам да е така и да няма инциденти. Раницата ще трябва да си я носи всеки ден, защото класната стая и занималнята са им различни стаи. Домашни има всеки ден и в учебните и в работните тетрадки. Не ги пише с голямо желание, даже обясни, че ще каже на г-жата, че: "не може да си губи времето за игри всеки ден с нейните домашни"  ooooh!,щял да си ги пише в междучасията. С такова удоволствие решаваше книжките със забавни задачи и загадки на Фют, всичко сме изкупили от тези поредици по негово желание, а сега хич не е въодушевен. По програмата успех ще правят куклен театър, записах го, но имало място само за 15 деца, не зная дали ще се класираме.

# 535
Едва сега попадам на темата и се записвам. Открих мнооого интересни и полезни идеи, информация - сега ще се връщам да наваксам  Blush Hug. При нас е така:
Детето ми е в същото училище от 2 години и сега "си плува в свои води"; няма телефон и колкото мога бих го отлагала по- дълго този момент Wink
Обратна връзка с мен винаги може да има, с който и да е учител стига проблемът да е сериозен Blush
Гледам, че се обсъжда тоалетна хартия ... много ме съмнява, че доста бързо ще си отива по нечии домове  Rolling Eyes затова всеки си носи. Явно са чели в темата  Laughing, макар че от години се слага обикновен сапун, а не течен  Mr. Green и има топла вода - тоалетните са чистички и поддържани обновени преди 2-3г.
Иначе на нас за първия учебен ден ни бяха подсигурили всичко необходимо в чантичка , като подарък - тетрадките с тесни и широки редове, моливи, боички, химикалка, гумичка острилка, ножичка, триъгълник, ученическата карта... Simple Smile От нас се очакваше да си подготвим само децата.
В училището има стол и купона е 1лв. готвят вкусно и количеството е напълно достатъчно за децата.

# 536
  • София
А  за парите...хубаво, ама моят е мн неориентиран с тях, т.е. нито ще знае какво мож да си купи, нито ще му стигнат ли, нито трябва ли да му връщат и колко... или там им помагат на лафката?

На нашия от лятото му даваме и когато сме на площадката, го изпращам в магазинчето да вземе на него и на сестра си по нещо и оттам сам се научи да си брои стотинките. Като отиде в магазинчето (предполагам, че и в лавката е така) пита това, което иска да купи, колко струва и дава толкова.

Мин. година  една приятелка правила диктовка на дъщеря си. Защото малката изписвала градовете и имената с малки букви. След дълго обяснение и диктовки резултат - 5кана Laughing След напомняне от страна на майката, че имената се изписват с главни букви, детето задраскало петицата и написало голяма! петица. Много се смях, ама...

hahaha
Относно сапуна и тоал. хартия, сега не знам как е в у - щето, но аз като учех, нито в у - щата имаше, нито в университета.

SISI, добре дошла Hug. Преди няколко месеца исках да запиша Дани в 56 - то, но впоследствие се отказах. Той има приятел от площадката, който учи там, но не знам в коя паралелка е.

# 537
у4ила съм в 2 софийски у-ща, още в един техникум и един университет и никога не съм си носила тоалетна хартия в 4антата ... имало си е винаги .
но все пак ще попитам и мъжа ми какво си спомня.
нямам диагностицирани проблеми с паметта , но де да знам ... да нму е станало времето?

Тарталета ти що така се палиш? аз да не казах, 4еходите мръсни ... нали давате хартия на децата все пак? Аз казах, 4е ние никога не сме носили хартия и не сме мири8ели  Mr. Green егати как някои реагират .

# 538
Зла Вещичке, Честит Рожден Ден и от мен!!  Hug Здраве и усмивки!! Моят мъж също е роден днес. Wink Весел празник!  bouquet

По програма "Успех" си харесах "Азбука на емоциите", но организацията още не е ясна, надявам се да се събере група. Казаха, че са 2 часа, ще бъдат следобед и има възможност да се проведат веднъж седмично слято, на мен така ще ми е много удобно. Но за уикендите и ваканциите никой не е казвал нищо, аз предпочитам да са ни свободни.
Някой питаше - "Успех" и СИП нямат нищо общо, Отделни са! Но мисля, че можеш да избереш само един курс по програмата "Успех"! При нас представиха само "Азбука на емоциите" и "Английски език", не знам дали има и други или са разпределени различни за съответните училища.

Липси в чантата нямаме, чак се чудя, защото миналата година (в предучилищна в училището) все оставаше без молив НВ, цветните също се губеха. А дотук, нищо. Може би вече се е научила, защото аз все говорех, че е чудесно да дава, но после и да си ги потърси.. Несесерът й стоял под чина (има си рафтче) и това много ме радва, защото се притеснявах да не й заема много място на чина (в крайна сметка носи този), но така й е разтворен и си взима каквото й е необходимо. Имат значение може би и другарчетата около теб колко са прилежни и прибрани, защото чувах да се оплакват, че някои нищо не си носили цяла седмица и все чуждите ползват, просто не мога да проумея как е възможно да пратят детето така, но факт.

Синя слива, чета и други подобни изгубвания на децата и си мисля да направя сериозен инструктаж отново какво трябва да направи, ако се случи нещо подобно.

Зла Гад - Пиги®, пъдпъдък!  PeaceSimple Smile Имаме една книжка с гатанки по азбуката и от там се сетих. Wink

мартеа, дано се разреши проблемът с кучетата!

виртуална, аз също смятам, че не редно да се попълва учебните тетрадки предварително! Има много алтернативи и допълнителни материали, които можеш да й предложиш да се занимава щом има желание! Peace

Мон..., ако се режат с керамичен нож и после се слагат в подходяща кутия могат да се запазят по-дълго! Peace

aniK, много неприятно това с "побойниците", при нас първокласниците нямат контакт уж с другите ученици, часовете и междучасията специално са разпределени да не съвпадат.

При нас пък проблемът с тоалетната е друг - дъщеря ми не ходи в училището, по принцип не е от пикливите, дори и вкъщи да си е, донякъде съм спокойна, че си я прибирам на обяд. Иначе съм й пратила всякакви кърпички и спрейче. Не съм проверявала какво има в тоалетните, но дори и да има всичко налично, предпочитам да ползва собствени!

# 539
  • София
Момичета, моля ви не се карайте! Питанката ми за санитарните материали по-скоро целеше да намерим начин как да ги използват оптимално децата, като споделите как е при вас към днешна дата.
Ясно е, че преди години такива "екстри" рядко имаше по училищата още по-малко по университетите. И по-скоро това, че в крайна сметка, въпреки, че ги имат налични в клас не ги ползват децата.
Това е което ме хвърля в недоумение и ме кара да се замисля много сериозно.

Според мен течния сапун 1 или 2 бр.,  един пакет мокри кърпи и тоалетна хартия и/или салфетките трябва да стоят до вратата, така, че всяко дете което влиза и излиза да има достъп до тези неща, а дори и да е забравило да се подсети да си вземе, което мисля, че ще му е необходимо.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:01 от Муци

Общи условия

Активация на акаунт