Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 748
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
и нашето чаве Grinning се върна с червено по тетрадката - "праскал" си е чертичките както му дойде  ooooh! даже в едната тетрадка госпожата е написала-"Внимавай"  ooooh!
Моята има Внимавай!, Не бързай! и Не бързай, подчертано с 2 черти ooooh!
Ах, утре какво я чака Flutter

# 571
Днес намерих една емпетройка която купих без причина миналата година и сега Иванина не е спряла да си слуша "Кой ден станахме" даже си пие с това раздразнено гърло. Grinning

Явно не само на моята дъщеря й е любима песен.....    Simple Smile
Моята първокласничка засега само с едно "Браво" се е прибирала и без забележки.При нея обаче това да знае и да има похвали е въпрос на състезание с една от съученичките й.

# 572
И ние минахме в отбора на тези с загубените вещи. Госпожицата си е загубила учебната тетрадка по математика, онази която беше почти попълнила и няма идея къде е. Много се ядосвам, казала съм й всичко да си слага в раницата. Само техния клас са в една стая и се надявам в понеделник да си я намерим.

# 573
  • София
Аз да се похваля - намерихме си загубеният суитчър - вчера сутринта беше закачен на една закачалка на входа заедно с още 4-5 други  Grinning
Иначе петъка го пропуснахме - мантуто му се оказа отрицателно и трябваше да го водим да му сложат ваксина.

# 574
  • No Line On The Horizon
И Флора ще пише чертички/бастунчета събота и неделя, та дано й дойде акъла. Цяла седмица слушах колко било лесно, все едно е в детската градина, но като й видях тетрадките не бях възхитена. Грам старание не е проявила.

Отделно от това е доста превъзбудена все още и лиготията ми идва в повече.

# 575
При нас обядът започва октомври - кетъринг. Дали всички деца могат да обядват или само тези,които посещават занималня? Чудя се още дали да я оставям и следобед, нещо ми се вижда разпасана работата..но ми се иска да обядва преди да я взема..

# 576
  • София
И Боби ще пише чертички събота и неделя, защото онзи ден не искал да си пише домашното в занималнята и като се прибра, му казах по телефона да седне да си го напише, докато е още светло навън.
Прибрах се и като отворих тетрадката да проверя домашното  Shocked - нашия направил идеални чертички с .... линията.

Иначе още не ни работи стола и съответно обядват сандвичи, пици и други сухи храни. Закуската в къщи също е сандвич и не мисля, че е добре за стомаха му. Обаче единя ден закуси нескуик с прясно мляко, за да не яде само сандвичи и през третия час се оплакал на госпожата, че умира от глад...

# 577
  • София
Резултата в края на седмицата е две шестици и една петица."Кво толкова,петица.Не е зле"-заяви първолака.
Въобще не съм доволна от чертичките му.Дадох допълнително да се упражнява вкъщи,но ми прави впечатление,че ги пише просто на две на три.
Днес сме го писали почивен.Няма да му давам нито да пише,нито да учи.Ще играе навън и ще разпуска.
Утре ще пишем домашно в едната тетрадка и ще разказваме приказката"Житената питка"от буквара.Допълнително ще му дам да се упражнява малко.
И нашата класна изисква само с химикал да се пише.За да не трият молива и да си виждат грешките като им проверява тетрадките.
Дрина ходите ли на занималня?
Ние сме при г-жа Найденова.Аз съм доволна от нея/засега/.

# 578
  • София
Резултата в края на седмицата е две шестици и една петица."Кво толкова,петица.Не е зле"-заяви първолака.

Какви са тези оценки в първи клас,още през първата седмица?Нали нямат оценки?

# 579
  • София
Аз мисля да си спазим часа за учене от 16:30 до 17:30. Сега нека покарат колелета с баща си, пък следобед може да не е най-досадното писането, но да почетем нещо или пък изрових една стара книжка за графомоторика.

На мен ми писна да гледам училищната униформа. Първите няколко дни ми беше сладка с нея. Но след седмица ужасно се отегчих да я гледам облечена еднакво  Tired Аз никога не съм била привърженик на униформите, но гледам да не казвам нищо пред детето. Сега мисля варианти за "разчупване" и освежаване без да нарушаваме правилата. Пък и времето сутрин доста захладя.

# 580

ОЦЕНКИ?!?  Не се ли престарава госпожата ви? При нас ги оценяват с усмихнато или намръщено човече, както и по някое "браво". Но това е за стимул на децата.

Аз нямам намерение да пришпорвам детето. Та това е едва първата им седмица в училище. За сега искам да свикне с мисълта, че има задължения. Пък чертичките, че не ги написала под конец, много важно. Детето ми трябва да ходи с удоволствие към школото. Не искам да и набивам в главата неща, които ще я отблъснат от там. Домашното е написано още вчера и почивните дни е свободна да си играе.

# 581
  • Пловдив
Та това е едва първата им седмица в училище. За сега искам да свикне с мисълта, че има задължения. Пък чертичките, че не ги написала под конец, много важно. Детето ми трябва да ходи с удоволствие към школото. Не искам да и набивам в главата неща, които ще я отблъснат от там. Домашното е написано още вчера и почивните дни е свободна да си играе.

Точно това каза госпожата на родителската ни среща. "Първата седмица ще е леко. Няма да им давам домашни. Искам децата да не приемат училището като тежест, а да им харесва и с удоволствие да ходят на него. А не от първия ден да го намразят и да се чудим как да оправим нещата занапред."

# 582
  • София
хихихи, моят вчера нищо не е правил, прибра се и спа цял следобяд Simple Smile сега след малко ще седнем да направим бастунчетата поне, ако успее и по математика чудесно. Има и да доравя някакво домашно, което било за петък, но забравил да каже да го правим.
Спомена, че и някакви листа трябвало да събира в парка, но не разбрах защо и за кога....
Нещо с тези домашни мн неориентирана работа... като бях дете помня, че учителката пишеше в тетрадките какво има да се прави, преди да се научим сами да си записваме...това сега мн незсериозно ми се струва да се очаква децата да помнят всичко... т.е. повече от ясно е, че  са разсейковци и все нещо ще  пропускат...

Оценки и на мен ми се вижда малко безумно на този етап...

# 583
  • София
Ние вчера си останахме в къщи,явно ни хвана вирус или и аз не знам какво за 1-2 дни.Вече е по-добре щерката.
Днес я карах да пише чертички,ченгелчета,лулички,въобще това,с което са се занимавали в училище.През седмицата не е правила нищо,нали раницата е в училище,днес обяснявах,че през почивните дни трябва да преглеждаме уроците.
Но взимам предвид факта,че заниманията в къщи могат да имат и обратен ефект.Много е тънка струната,по която се движим.Хем детето да се научи,че всяка събота-неделя има ангажимент с упражнения/учене за училище,хем да не го намрази от самото начало.
Детето трябва да ходи с удоволствие на училище!Дано при всички ни се получи това...

# 584
Спомена, че и някакви листа трябвало да събира в парка, но не разбрах защо и за кога....
Нещо с тези домашни мн неориентирана работа... като бях дете помня, че учителката пишеше в тетрадките какво има да се прави, преди да се научим сами да си записваме...това сега мн незсериозно ми се струва да се очаква децата да помнят всичко... т.е. повече от ясно е, че  са разсейковци и все нещо ще  пропускат...

За петък им трябват листата по Труд и творчество. Simple Smile

А за домашното и моето мнение е същото. Малката пропуснала да нарисува някакво цвете, точно по тази причина, а домашното и било за петък. Беше съкрушена, че е забравила и много плака.  Едвам я успокоих, че няма нищо срамно и страшно.

Общи условия

Активация на акаунт