СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 647
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
velviamo  Hug Hug  Стискам ти палчета, всичко ще е наред мила!

# 211
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile
Да ви попитам нещо , ако знаете де. Изписаха дребната с жълтеница от болницата. Още не е минала  и звъннах на педиатъра да питам. Той каза да сме я водели в лаборатория да и взема кръв и така да прецени. Аз знам, че се взима ама бебе на дни не смятам да разнасям по улиците. Колко време е нормално да я влачим тая жълтеница и какво да правя

# 212
Здравейте момичета,
извинявам се,ч е нахлувам в темата, но имам един въпрос. Тези от вас, които са от Варна и смятат да раждат в Майчин дом или вече са родили  Heart Eyes Heart Eyes нормално, могат ли да ми препоръчат доктор?
Много ще съм ви благодарна да споделите впечатления?  bouquet

# 213
Barbera Баткото ми я изкара за 1 месец, сега Мишо и той е още жълтичък, но с всеки изминал ден става по-бял. Важното е да се храни и ака бебенце. Колкото повече ака толкова по-добре.

При някои деца е по-тежка жълтеницата и се налага болнична намеса, от мои познати неонатолози знам, че ако е много поспаливо бебето, не се храни добре и е много жълто това е сигнал за тревога.

# 214
Лъки, благодаря ти!   bouquet Май и аз като теб от там ще си взема основните неща.
Данелия Да ти е жива и здрава дъщеричката! Бъдете здрави и щастливи  Hug  bouquet  bouquet
Аз упорито махам тапети  hahaha

# 215
Честито на всички нови бебоци Hug Да са живи и здрави и много щастливи!
А на всички чакащи още мамита-много стиснати палчета, да мине бързо и леко Praynig
Лъки, ще ги изпробвам всички линкчета Hug
Фейтче, за какво е това чайче?
Ние на ден имаме по 2,3 пълни памперса, храним се с АМ основно, давам и кърма, но нямам много.
Усещам я, след ядене започва да се напъва, да реве, цялата става червена. Дали е запек? Tired

# 216
  • shumen
Момичета благодаря Ви за пожеланията.Ние с Дени сме вкъщи от вчера.Нагаждаме се към домашната обстановка.Той е добре и мама също.Не съм изчела всички теми,но ще видим тези дни ще го направя.Сега отивам да легна и аз докато той спи.

# 217
Фейтче, за какво е това чайче?
Ние на ден имаме по 2,3 пълни памперса, храним се с АМ основно, давам и кърма, но нямам много.
Усещам я, след ядене започва да се напъва, да реве, цялата става червена. Дали е запек? Tired

Взех си чай на ХИП за кърмачки, взех и на дребното чай за храносмилателната с-ма  Heart Eyes
Иначе това зачервяване може да се дължи на колики  Whistling

Данелия честито бебече  Hug Аз лично храня на поискване ... като ревне и давам цица  Mr. Green

Дерзайте милички ... още малко остана до срещата  Hug

# 218
Привет и от нас момичета

И ние днес бяхме на консултация-Дави е качил 1800 гр и 3,5 см и в момента е 5300 гр и 54,5 см.  Heart Eyes , ваксината я пропуснахме,понеже чакаме резултати от носен секрет.Много му хърка нослето на малкият и миналият четвъртък му взехме секрет за изследване.Доки каза,че със сигурност ще излезе някоя бактерия и първо ще я лекуваме и тогава чак ваксината.

Barbera -при нас мина някъде за около 2 седмици,както ти е писала мама зайка важното е бебо да се храни добре,да си наддава.Педито на нас ни препоръча,за да мине по бързо да приема  повече течности, може по честичко да се кърмите ако сте на кърма, или ако пие вода да му предлагаш по често.Според мен няма място за притеснение бебчето ти е малко и е нормално все още да има жълтеница  Peace

velviamo-и от нас стиснати палчета,скоро да сте си в къщи Hug

Данелия -да ви е живо и здраво бебчето   bouquet.При всяко бебче са различни нещата,ние долу горе от самото начало имаме някакъв режим-храни се през 2,5-3 часа като вечер хапва в 9 и в 11 вече е гладен т.е. по бързо огладнява тогава, а през нощта е различно понякога през 3 часа яде,понякога издържа4-5 часа.

d_cvetanova-честито бебче   bouquet

TaniaR-и при нас положението с каката е същото,но пък тя си придаваше такива инатчета преди да се появи бебето.Просто има в дни в които е решила,че трябва да се тръшка за нещо и може да почне да реве до скъсване например ако не съм я чула че иска еди какво си,или както ти пишеш повтарям по хиляда пъти направи еди какво си,тя въобще не чува докато не повиша тон.Много е изнервящо така, особено първите дни като се прибрахме с бебо от болницата и хормоните ми играеха се чудех какво да правя,не знам как да реагирам,ту и се карам,ту плача с нея абе голяма картинка бяхме.Хубавото е че тия инатливи дни са рядкост,аз ги отдавам като цяло на така наречения детски пубертет и дано като порасне още малко да мине всичко.Иначе като цяло е много добро дете,кротичко,разбира като и се обясни.И тя като на Мии баткото много се радва на бебо,гушка го,не го дава на другите,като ревне ни праща да го вземаме за да не плаче.Затова си обяснявам че тия изблици при нея не са от появата на бебето ами от изграждането на характера й в тази възраст.Пожелавам и на теб и на себе си търпение  Hug

# 219
  • София
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug
Джиджин същата картинка сме и ние, само че пубертета го карахме миналата година.... и дори и тогава не се тръшкала по улици и цвилила... Според мен сега определено е заради бебето и по-скоро не може още да осъзнае или да приеме новата ситуация и реагира странно. Иначе и ние като Mii се гушкаме докато се кърмим, приспиваме се гушната и си приказваме - гледам да й обяснявам всичко. Но явно, въпреки че вече е кака си е дечко сладък и си има проблясъците. И аз в момента, в който й повиша тон съжалявам гОрко и ми текват сълзите, но й тя не ми помага грам с някаква по-бързичка адекватна реакция....
Скайче, тате и баба са голяма помощ, но мама си е мама. Бибката в момента изобщо не признава баба си, въпреки че изкара цяло лято при нея в Пловдив и много се обичат и разбират. Например, иска аз да я взимам от градина, или тате, но й той в момента е доста натоварен на работата и дори не може да си ползва полагаемата му отпуска за бащинство....

Но стига съм се жалвала Crazy

Днес направихме първата разходка с Бобо и тате успя да си дойде по-раничко, за да сме заедно. Беше много приятно, а и временцето навън беше чудно, та малко го поразхвърлях малкия господин. Спомних си с умиление разходките с Биби, как по цели дни съм се шляела безгрижно навън.... А сега се замислих за някакви удобства, които трябва да си направя за кърмене навън, за да не съм ограничена с храненето и прибиране до вкъщи. Ако някои майки имат опит да споделят - знам че има специални подходящи дрехи, замислила съм се и за слинг...

Лелееее момичета, какви мерки и то само за един месец - браво на малчовците!!! Нека все така да растат като гъбки, особено в началото и най-важното да са здравички!

# 220
  • Варна
Мама Зайка , Jijin благодаря  Simple Smile
малка си спи, но незнам какво значи да е поспалива. Понякога се буди постоянно, друг път спи по 3-4 часа  Rolling Eyes Кърми се доста на често. Ще изчакам и ще видим. Дано не се усложни  Crazy

# 221
Barbera много добре е подходил педиатърът ти. с изследването се установяват реалните нива на билиробин и се преценява колко тежък е случая. Жълтеницата може да е нормална и да продължи и 20-30 дни. Нейната продължителност не е проблем, колкото тези нива за които ти писах. При високи нива на билирубина неонатолозите ви приемат за облъчване с лампа. Незнам как ще подходите с изследванията, това от теб зависи доколко ти е тревожно да я заведеш. Дотогава може да я оставяш в близост до прозорец на слънчева светлина. Да даваш повече кърма - поече от досега. Някойродители дават и глюкоза или подсладена вода чиято основна цел е повече течности (просто понеже е сладка и бебетата не я отказват), но ако можеш просто да увеличиш кърменето би било по добре. Колко пъти суче на денонощие, колко мокри памперса имате. Според мен е възможно все още да нямаш повод за тревога, но освен жълтия цвят има ли друго което те тревожи в нея и те навежда на мисълта за тежка жълтеница.
Данелия бебе на месец два няма режим който да следва,а си се храни само и изключително на поискване.

# 222

Данелия бебе на месец два няма режим който да следва,а си се храни само и изключително на поискване.

Нашето педи ми каза да го вкарам в режим на 3 часа, като последното хранене трябва да е в 24,00 часа и после чак в 06,00 сутринта  #Crazy Казах и добре за да я успокоя bowuu Joy ... но аз си храня мъника на поискване  Mr. Green

За жълтеницата - ние не разбрах дали я карахме или не  Rolling Eyes стори ми се леко жлътнал като се прибрахме от болницата, но мъжо каза, че не е и така и не знам още дали сме я изкарали  Crazy

Скайче ... ти как си мила, минаха ли болежките поне малко  Hug

# 223
Честито на D_cvetanova и Данелия   bouquet
Днес хванах малко от хубавото време и цял ден по разходки, чак сега се прибирам.
Мамите които не са родили още - на някоя от вас корема да не й е паднал още? Моя седи високо горе и си ме подритват в ребрата ooooh! Чувала съм че може и да не падне до края, ама дали е така? Thinking

# 224
whisper__1 моя така и не падна, както и тапата, както не ми изтекоха и водите  Joy
Нищо не подсказваше скорострелното раждане  Mr. Green

Успокой се и не го мисли  Hug

Общи условия

Активация на акаунт