СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 546
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Привет!!!  Hug
за пъпчето нашето също падна на шестия ден, но два пъти имаше петънце на бодито. Педиатърката каза, че е нормално и да третираме със спирт 70 % и пудра Нурсулфазол.  Peace
за дрешките, с които е у дома, Фейт, ние също сме с боди с дълъг ръкав и ританки и мисля, че е достатъчно  Hug
И ние имаме колики-не са много силни, само се свива от време на време и пием чайче от копър и слагам топла кърпа на коремчето. За сега помага. Взехме и от онези възглавнички с черешови костилки-има ги в Лидл за около 7 лв., но чесно казано ми се струва малко тежичка да я слагам на коремчето на Миши и за това ползваме  топла кърпа. Peace
Честито на всички нови мами и от мен!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 436
Фейт , с помпа като твоята съм, но на мен гърдите са ми меки като кашкавал. Дори намаляха на размер, грам напрежение няма и текат по 1-2 мл при цедене  Confused Цедя се на 3 часа откакто ни изписаха и вместо да се увеличи, то намаля  Confused Странна история. Било на психична основа, така ми казаха...
Мамита, още нещо да ви питам... Бебетата ви стряскат ли се на сън???? Моята мишка много се стресира на сън, дори изписква доста често. Като голям човек се стресира. Много ми е мъчно като я гледам как уплашено се протяга и проплаква...  Sad Чудя се дали е нормално?

# 437
Момичета имам питанка...днес както е станал малкия в 10 и още не е спал.Задремва за малко и оставим ли го в легълцето реве.На обяд легнахме заедно уж..еми не..реве пак.Само гушнат цял ден..нормално ли е бебе на 15 дни да не спи 12 часа вече... ooooh!

# 438
Фейт , с помпа като твоята съм, но на мен гърдите са ми меки като кашкавал. Дори намаляха на размер, грам напрежение няма и текат по 1-2 мл при цедене  Confused Цедя се на 3 часа откакто ни изписаха и вместо да се увеличи, то намаля  Confused Странна история. Било на психична основа, така ми казаха...

Увеличи приема на вода и въобще течности. Хапвай сурови ядки /аз ям орехи/ и можеш да си вземеш като моя чай на ХИП за кърмачки. Забелязвам, че като изпия една чаша и веднага гърдите ми стават корави и естествено пълни с кърма.  Mr. Green Освен това трябва постоянно да стимулираш с помпата. Моята кърма предната седмица беше започнала да намалява /да имах 30-40 мл/ но започнах да цедя и доизцеждам и да пия чайчето и нещата се оправиха.  Hug

Мишонче ... мерси мила за отговора  Hug

Сетих се сега да питам и още нещо  Blush

В спалнята ни е 26-28 грудса и като къпем малкия все още не пускаме печка или климатик. Обаче след като се наплацикаме /на бързо разбира се/ и го сложа да се подсушаваме ... хайванчето започва да трепери  ooooh! явно му е студено  Tired
Тогава си мисля зимата колко градуса трябва да е в стаята ... пък и сега ... да пускам ли печка  Rolling Eyes

Миленка ... щом не спи, може нещо да го тревожи - я колики или пък може да е гладен  или жаден Flutter

# 439
Ех колко бебенца Честито на майчетата   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Миленски, бебо ти показва, че все още не е готово да е самостоятелно, но това е ноо с две остриета ( мое мнение).  Нахрани го и го гушни, после го сложи в неговото легълце и до него сложи твоя дреха, която мирише на теб. Докато вървиш около него му говори, за да чува гласа ти. Явно детето изпитва нужда от твоята топлина. Гали го, целувай го, за да усети твоето внимание.  Hug

Днес прегледа мина добре с изключение на това, че шийката не е омекнала, нито плацентата е тръгнала да зрее. Но имам си вече контракции, леки, но ги има  Party Бебка я очакваме идната седмица  Party

# 440
  • Stara Zagora, Bulgaria
Записче и от мен преди да сте изписали темата. Мислех си, че съм се справила с кърменето, бебо засука така добре, да ама не... оказа се че откакто сме вкъщи не наддаваме и беба изсуква само по 20-30 грама.
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Опитвам се да се стимулирам с изцеждане и да увелича количеството на кърмата, но успявам да изцедя само по 20-30 мл общо след като и бебо е изсукал долу-горе толкова. Цеденето при мен става доста трудно това количество за час, а се цедя с ел. помпа на Медела, пия и чая на Хип. Не съм спряла да я слагам да суче, но тя заспива, какво ли не опитвам да я накарам да суче по активно. Някакви предложения за моя случай биха ми били от полза, много искам нещата да потръгнат, с това цедене по час съм изтощена на макс, но не се отказвам. ooooh!

# 441
Stasy87 Не се отказвай да кърмиш мила!  Hug Наистина ако си стресирана може да ти спре къррмата...баткото като ми направи гърч от температура ми беше почти спряла, но аз тъпо и упорито цедях и се наливах с вода. Спасих положението  Hug
За стряскането Може да сънува бебчо нещо, или да се стряска от даден звук. Ние имаме 4 кучета пред блока и вечер много го стряскат  Confused

Milena_87 Най-вероятно твоят мъжага го мъчат и колики и си иска близост човечето, както Пипи ти е писала. Нали съм гърмян заек хаха, та съм се записала как пея и говоря на mp3 и го въртя на лаптопа близо до креватчето. При нас работи и Мишо стои към 30 минутки сам без да изпада в депресия  Mr. Green

F.a.t.e. като го къпем е към 28 градуса, потреперва, но според мен си е нормално все пак е свикнал на  други температури в корема  Flutter зимата повече от 23 градуса не вдигаме, ходим леко облечени, вечер гася радиаторите и спим на хлад. Баткото ми е зимно бебе, не сме имали проблеми.
Вкъщи сме облечени с боди дълъг ръкав и ританки. Hug
Ина, Флауърс Моето нали напъваше да е лъв ама го затапихме в Девата  Mr. Green Стискам палци да тръгнат по-скоро!  Hug

# 442
Момичета, я кажете как се прави номера със сешоара? Не че ми трябва засега, но да съм подготвена един вид?

Ползва се звука му, защото наподобява вътреутробни звуци и бебето се успокоява.  Simple Smile
Включваш сешоара и го насочваш да духа някъде в нищото, не върху бебето! Wink

с прахосмукачката или миксера е същата работа.

За пъпчето в болницата ме предупредиха да не се стряскам ако има секреция след като падне. Тук спирт не се ползва, освен имат един за разтривки, така че за това си слушай бг лекарите. Нашето още не е паднало и секретира по мъничко.

Всички ли се цедите и дохранвате?!?

Дрешките - По нощница или повит. Няколко дни се борих с бодита и пижамки, много ми идва, само за излизане го обличам толкова. Много реве при смените на памперса, ама и ние много сменяме /10-12 дневно/. Вкъщи е около 20-21 градуса и само аз съм с жилетка, мъжа ми е морж.

За стряскането насън. Това не е ли Рефлекс на Моро?

Днешните ни новини са, че вече три пъти успя сам да се обърне да си спи наляво. Аз съм малко стресната.

# 443
Моята мишка много се стресира на сън, дори изписква доста често. Като голям човек се стресира. Много ми е мъчно като я гледам как уплашено се протяга и проплаква...  Sad Чудя се дали е нормално?
Нормално е мила, не се притеснявай  Hug Бебо  има период на адаптация от корема на мама към околния свят. През този период, бебчето натрупва самостоятелен опит на базаэсамостоятелно спане и сънища, заучаване на поведение и кърмене - тези фактори влияят върху поведението. Стряскането на сън е резултат на липсата на усещане на защитата от мама и нейния корем. Сложи някаква играчка близо до бебо или мека и малка възглавничка. След време бебчето ще започне да я прегръща и така ще се успокоява. Преди да заспи, го погали, където най-много обича ( по гръбчето например), целуни го и му говори мило. Остави вратите отворени, за да те чува и лека-полека стряскането ще отмине. С теб съм  Hug

# 444
Пипи , благодаря мила  Hug Аз я уча да бъде самостоятелна. Лежи си сама в кошарата в стаята, спинка сама през деня, дори като е будна е сама. Аз само я проверявам от време на време все пак. Не плачка като е самичка, което ме радва. Когато се стресне я галя и й говоря мило.
Зайче , не се отказвах, докато течеше коластра, но сега като спря и тя почти и вече съвсем ми мина амбицията...

# 445
Августа Аз не се цедя и не дохранвам. Само в болницата се цедях, че те като ми го носят под час и щях да гръмна... Mr. Green Седнах си на дупето и изчетох разказа ти за раждането. Доста си се измъчила, но като гледам как си го описала просто  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Раждането си остава нещо уникално...ужасна болка, сълзи, радост, любов в едно  Heart Eyes

# 446
Пипи , благодаря мила  Hug Аз я уча да бъде самостоятелна. Лежи си сама в кошарата в стаята, спинка сама през деня, дори като е будна е сама. Аз само я проверявам от време на време все пак. Не плачка като е самичка, което ме радва. Когато се стресне я галя и й говоря мило.
Поздравления за това  Hug Възпитаването на чувството на самостоятелност започва от началото. Доказано е, че тези бебета в бъдеще стават по-социални и самостоятелни, борбени личности. Ако имаш нужда от съвет, на линия съм  Hug

# 447
Поздравления за това  Hug Възпитаването на чувството на самостоятелност започва от началото. Доказано е, че тези бебета в бъдеще стават по-социални и самостоятелни, борбени личности. Ако имаш нужда от съвет, на линия съм  Hug
Значи дано успея до край с начинанието, за да порасне добро дете Simple Smile Благодаря много за предложението, бих се възползвала, когато отново имам нужда  Hug

# 448
хора помагайте,че съм сама в нас и изтръпнах ...досега бех на гости на мойта шефка, на прибиране усетих че съм се напишкала,но после видях че е тапата- слузесто,като сопол,с червеникави нишки...и адски болки ниско в областта на бикините,та чак дъх не мога да си поема.но беха около 2 мин и спреха.през колко време трябва да са болките за да са истински контракции и дали това са такива?

# 449
Честити бебчета на новите майчета Simple Smile
Фейт- ние се обличаме с боди къс ръкав, блузка с дълъг ръкав /или каквото и да е с дълъг ръкав/ и ританки и евентуално чорапки...
Стаси- Теодора и тя се стряска понякога, но предполагам, че е нормално.. знам ли...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт