СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 523
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
francheskasweet,
за пишката ни предупредиха в болницата да бъде надолу  Grinning

Горе-долу два дни след раждането си пишках с напъни и контракции Simple Smile

Кърмата се увеличава спрямо търсенето, колкото повече слагаш детето на гърда, толкова повече мляко ще правят гърдите ти. Аз не изстисквам, като имам напрежение бутам гърдата на малкия в устата.

Пъпчето се третира задължително всеки ден. Аз не къпя /доп. след малко/

Тази сантименталност е същата като при нас. Сутринта се усетих как и дваама  с мъжа ми лежим, вперили влюбени погледи в детето, което се напъваше, съответно прави физиономии...  Hug

# 601
Много хубави разкази!

Честити нови членове на семействата ви!

и отчет от вчера и днес

При нас вече времето почна да се разваля /вчера цял ден валя, днес вече си е студено/. Мен обаче ме беше хванала истерията и накарах мъжа ми да излезем, поне по магазините. Веднага измислих какво трябва да се купи - от изключителна важност, именно в момента  Laughing та водих Борис на пазар Wink

после реших, че е крайно време да го изкъпя /къпаха го в болницата преди да ни изпишат, значи точно една седмица/. Горкото ми дете, толкова рев изрева...а като се напъва да реве от пъпчето почва да секретира кръв. Мисля, че пак ще има поне седмица до следващото къпане, пък дано му падне пъпчето до тогава, та поне да го изкъпя нормално, сега го изтривам с кърпи - мокра, сапунена, пак мокра и подсушаване. Надявам се, че като се къпем във ваничка с течаща вода ще е по-бързо, пък може да му стане и приятно...

Днес направихме голяма разходка край реката с Ерго бебето. Страхотно удобно. Много ще се замисля следващия път когато тръгнем с количка. По-късно може да кача снимки.

За кучето. Тя вече е доста спокойна около бебето, като сега вече ни пази. Приближава се някой към нас в парка - тя настръхва; отиваме да се кърмим в спалнята - тя е плътно до нас. Да ме будеше и нощем бебето като ревне... И ходи много наперена до нас, личи една гордост  Sunglasses

Против колики. Засега още не съм взела мерки, освен че купих Биогайа. Но ако ще се пие чай, ще го пия аз, няма да си развалям кърменето. Аз не давам друго освен кърма.

Вит. Д. За мое учудване, педиатъра в болницата каза първите шест месеца. По принцип тук се препоръчва цялата първа година. Ще видим, давам откак сме се прибрали, като имам два вида - единия давам по една пипета /1 мл./, другия капвам една капка на зърното и той си го изсуква. Редувам ги.

Някой пита за грижа за шевовете. заливам с хладка вода при всяко посещение в тоалетната, подсушавам и мажа с крем. Кремовете са ми два, които редувам, единия е противовъзпалително и за хемороиди, другия обезболяващо и за хемороиди. Това е, което ми дадоха от болницата. Смрадлика нямам, но си бях купила невен за да си правя промивки. Опитах, но после ми се струваше, че ми придърпва и се отказах.

Ей, отдавна не съм писала толкова много  Laughing Хубава вечер, аз отивам да преча на мъжа ми Wink

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 00:42 от Августа

# 602
Августа , много ти благодаря,миличка имам нужда определено от подкрепа Hug
Обачее да си се пооплача-седя си сига в кухнята тъпча се със супичка (ако от количеството храна зависи)и си плача Cry
За първи път ми се наложи да дохраня малкия Cry денем се храним до преяждане ама е на това нощното хранене  нещо не ми стига кърма и от двете гърди Cry
Многооо съм тъжна толкова искам да го кърмя за мен е многоооо важно Cry

# 603
привет и от мен,нямам време да чета сега,че още сме в болницата.ще ни изпишат във вторник.аз съм много добре,въпреки многото външни и вътрешни шевове,бебка е много малка,даже спадна още и сега е едва 2680 но е мн хубава-руса,сини очи Simple Smile раждането беше в 7 и 25 сутринта,като болките почнаха в 00 часа на рождения ми ден и така до сутринта,когато вече бях майка.много ме болеше и всички в болницата само ме увикваха,4 часа ме държаха на тонове,постоянно ми викаха как да дишам и какво да правя,клизмата и шевовете не съм ги усетила даже.това е засега от нас

# 604
За първи път ми се наложи да дохраня малкия Cry денем се храним до преяждане ама е на това нощното хранене  нещо не ми стига кърма и от двете гърди Cry
Многооо съм тъжна толкова искам да го кърмя за мен е многоооо важно Cry

В първите дни имах по-малко кърма и като искаше още да яде, а вече явно нищо не изсуква и от втората гърда го връщах пак на първата. Дали е било правилно или не, не съм питала. Сега мляко имам много. Нощем "пее" на гърдата и тя сама си тече. Не се цедя, макар от време на време да ми минава като идея.
Ако имаш въпроси или съмнения, не се колебай да питаш ЛЛЛ или НАПК, те помагат много.
И не се съмнявай в това, че можеш и ще кърмиш.

# 605
  • Варна
Добро утро !
Закуската вече придобива други форми и представи за повечето мами ! Joy
Скрит текст:
Успех на раждащите днес  Hug

# 606
добро утро  Hug аз вчера вечерта изцедих 115мл за пръв път  newsm44, малчо изяде всичко  Heart Eyes, но после все по 80мл цяла нощ събирах  Whistling

аз не давам вода, при бебчо няма нужда, той е само на кърма и си ходи и по 2-те нужди редовно  smile3521

разходката първата ни беше на 13тия ден, оттогава сме редовни, а от 14я ден вече е християнин дребчо, кръстихме го  Crazy

носът му иска обаче редовно чистене, слагам физ.разтвор, но после ми е трудно да извадя боклука от носа, бърках с клечка за уши, някой път се получава, друг път не  newsm78

дали да не си купя аспиратор за нос  newsm12

# 607
Добро утрооо Simple Smile

Авара, аз залагам на класическата закуска все още, днес я поднасям с много хармония и СПА привкус  Laughing

Анхела, аз на баткото почиствам редовно нослето с клечка за уши и Низита (то е физ. р-р мас) Не знам дали е удачно за бебе

# 608
  • Бургас
Добро утро момичета! Как сте? Аз цяла нощ спя на пресекулки, но не заради бебето, ами ей така. Не ми се спи.  Mr. Green

Вчера ходих на разходка, а Цветито беше зачислена на татко си. И двамата са били много послушни Simple Smile

Днес с моя съпруг празнуваме първата годишнина от сватбата си.  Да ни е честито! Сега гледам, най-големия си подарък и си спомням с умиление как, по това време преди година, ядох баница с боза, защото булката, не можела да е гладна Simple Smile

# 609
Лина честита годишнина, много добре те разбирам, нашата първа годишнина е през октомври  Heart Eyes

# 610
Лина, честита годишнина! Бъдете много щастливи заедно и се радвайте да най- големия си подарък Simple Smile

# 611
Добро утро!
Лина, Честита ви годишнина! Пожелавам ви да сте все така влюбени   bouquet
Момичета, почти не съм ви чела, бързам да направя закуската. Вчера цял ден и снощи имах тъпа болка в кръстта и едни странни контракции  newsm78 Дано има ефект  Praynig
Лъки, разкошна закусна, благодаря  Hug Сега аз ще заджуркам нашана, че зверо ей сега ще стане  Laughing
Анхела, браво за кърмата  Hug По-честото цедене или кърмене увеличава количеството  Hug

# 612
Добро утро момичета!  Hug Аз имам спешен въпрос към мамите от Пловдив. Понеже нашия юнак го родих там, та сега трябва да му вземам акта за раждане от Пловдив, обаче представа си нямам от къде, ако можете да ми кажете ще съм ви много благодарна, че то няма и време, трябва до 28-ми да ходя.

# 613
  • София
Добро утро!
Лъки мерси за закуската, трябва да се подкрепим, че работа ни чака Mr. Green

# 614
Добро утро,мами Hug  аз почти не спах от мисли за кърмата ми Cry  

Общи условия

Активация на акаунт