СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 528
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Ние също сме си в къщи, но сме голям хаос и цирк, защото едно хранене ни продължава по час и половина - два и просто за друго време почти не остава. Все пак се кърмим, макар и с много зор, понякога дохранваме с кърма от шише и се учим да свикваме един с друг.
Гледам че и други мами има проблеми с кърменето, ние не можем да догодим повече от 6 хранения на ден, той като хапне и си спи като пуканка по 4 часа. Като цяло е добричък Мони, но да заякне малко, че е слабичък милия.

Разбирам те много добре  Tired ... това хранене продължава много дълго с това заспиване по време на кърменето. Цялата драма продължава два часа  ooooh!  Но да ти кажа от два дена се цедя и му давам от шишето. Еми изяжда си всичко и цялата работа приключва за 30 минути и после лягаме да спим  Heart Eyes
За сега ще карам на този принцип, когато мога, за през ноща ще ми е малко трудно  Outta Joint

Пипи .. времето направо лети ... ще видиш  и ти  Hug

# 586
и аз съм тук,време имам до термин ама що бързам незнам,искам да си видя вече бебчо!Днес от сутринта съм се юрнала-2 манджи,десерт,закуска,после изритах мъжете на някакво офроуд състезание и почнах-прозорци,миене,чистене,простиране,лъскане,разходка на кафе,прибрах се хапнах, и пак от 6 навън с малкия та до сега откарах...да видим дали ще се случи скоро или не.. Grinning

# 587
  • Бургас
Момичета, чаят на Хип от копър, профилактично ли го давате или когато бебето има вече колики? Вместо водичка ли го пие?

# 588
Пипи Дългото Чорапче   аз тези болки ги имам от една седмица но са по няколко на ден, тъкмо си помисля че може да са контракции и след няколко спират,
Тук за преносване се говори 12 дена след термина, ще видим какво ше каже акушеркатана 25 ти.

# 589
zdr,mami na6iq termin be6e na 9 septemvri ,no se rodih me na 27 avgust kazva me se Konstantin rodi se 3.440 kilograma i 52 santimetra Simple Smile

# 590
tiya_4 и ние имаме по нослето - нищо не правим, като се изчисти само Wink
 Момичета какво цедене - евала за търпението милички!! Аз не цедя - точно ми се понапълнят гърдите и малката ги изсуква! Вечер под душа поизцеждам малко на ръка и толкова! Винаги ми остава кърма в гърдата, но не е напрегната и затова не си давам зор  Peace

Inna_78 защо от сряда - ти нали и Кари я беше преносила? Хайде да тръгва малкото вече и по-бързо да се гушкате!
kalinas свиквайте с малкия и чакаме разказчето Wink

danito_1986 да е жив и здрав Константин!

# 591
Аварче, тук съм мила Simple Smile Днес се спуках от ходене, дори вдъхновена от разказа на Една от нас на прибиране ходих до по- далечен магазин и се натоварих порядъчно, а един съсед по пътя ме вижда с торбата и "Да ти помогна?", а аз "Не!!!"  Mr. Green Сега не си чувствам краката направо, после ще му дръпна и един горещ душ и аз. Пипи, по пътя подскачах малко и с детето, хаха.  Ако има ефект от твоите подскоци, утре ще се заема по- сериозно.  Laughing Толкова енергия изразходвах днес, че си купих 4 шоколада  #Crazy

danito_1986, честит ти син! Много късмет и щастие да ви носи! Добавила съм те на 1-ва страничка. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 20:58 от Lucky*

# 592
  • София
Аз преди да се опитам да поспя да разкажа за появата на малкия маймун тази сутрин.Вече казах защо насрочихме секцио.Вчера след един последен пазар и малко лешперлък ММ ме докара в клиниката. Милият, толкова бързо му се случваше всичко, но беше толкова нежен, каза ми неща, които дори не съм предполагала, че чувства... Heart Eyes и, че аз ги заслужавам.Настаниха ме, преспах всичко на всичко 2 часа и в 4:30 ме събудиха за клизма, пуснаха ми системи някакви и ми стана страшно студено, в операционна треперех като листо, сложиха ми упойката и анестезиоложката ми каза да се ослушвам, че са съвсем близо, ма аз си мислех, че самп ме успокоява, че не бях много добре и тя само; Чуй сега и той изрева, ама мощно и си продължи да си реве, после ми го показаха набързо, а на мен вече ми беше толкова добре - вдигна ми се кръвното, успокоих се, чух го, казах му името - всички ме хвалиха за избора...и анестезиологичната сестра....такава грижа, такова отношение сигурно и 6 дули не могат да ми дадат. Зашиха ме и си ме върнаха в реанимация, във фоайето бяха наште, ММ, свекървата. Моят мъж го беше видял вече, просълзен милия...беше толкова емоционално...Много бързо си раздвижих краката сама, после всичко си беше ок и в 5 без 10 ми го дадоха да го държа 40 мин.Много кротичък, много мек..., много наш.
Стига толкова, че стана банално. Стискайте ми палци утре да се раздвижа бързо и лесно и малкия да си е така добре.
Кураж на неродилите и търпение на родилите мацинки, лека нощ. newsm46

# 593
  • Варна
Mishony, Фейт, Пипи Дългото Чорапче благодаря Ви  Hug
Звъннах аз на една лекарка , при която ще ходим утре. Каза да взема едни капки, които не са антибиотични, а били почистващи. Купих ги , но реших да не слагам. Почиствам с преварена вода, но не успявам добре. Това за кърмата не го знаех. Не вреди по някакъв начин, че е мляко нали? Сега ще потърся за останал капкомер и да видим какво ще стане Rolling Eyes

Калина, ние по сто пъти се кърмим. Веднага щом взема да плаче и набутвам "биберона" Mr. Green. Какво яде, какво не, нямам представа, но поне се успокоява детето  Heart Eyes
Днес и ние бяхме на разходка. В количката си поспа добре. После в колата ака на няколко пъти, поизнерви се..Аз пък притеснена, че точно тогава видях оченцето, изобщо.. Crazy

# 594
Mishony, Фейт, Пипи Дългото Чорапче благодаря Ви  Hug
Звъннах аз на една лекарка , при която ще ходим утре. Каза да взема едни капки, които не са антибиотични, а били почистващи. Купих ги , но реших да не слагам. Почиствам с преварена вода, но не успявам добре. Това за кърмата не го знаех. Не вреди по някакъв начин, че е мляко нали? Сега ще потърся за останал капкомер и да видим какво ще стане Rolling Eyes

И аз това се притенявах, но като прочетох повече инфо в нета и рискувах  Mr. Green
Не вреди спокойно ... даже помага  Hug

danito_1986 да е жив и здрав Константин!  Heart Eyes

el_sol много бав разказ ...  и много мил Hug

Лъки ... дано има ефект мила  Heart Eyes

Момичета, чаят на Хип от копър, профилактично ли го давате или когато бебето има вече колики? Вместо водичка ли го пие?

Нашето чайче е с лайка и давам вместо водичка, понякога давам само водичка ... както ми дойде  Heart Eyes

# 595
  • София
Момичета и аз не искам да се давам на октомврийките ама да видим Thinking
Налагам си да не го мисля вече за точен ден, когато тогава , а и сега съм се прицелила в сряда - ннали тогава влизам в болница - сякаш до тогава нищо няма да стане Mr. Green Шантава работа. Много ви се радвам като чета за вълненията ви около малките бебоци и се моля скоро живи и здрави и ние да имаме притеснения за колики и кърмене Praynig

# 596
Barbera предполагам си ти изписали капки Тобрадекс, ние ползвахме такива, по 4 пъти на ден по 1 капка се капва в окото- в външния край към слепоочието, да може де се стече към другия край и да се разнесе в окото. На мен в болницата ми показаха и почистване на секрета на окото с помуче  с физиологичен разтвор, като се почиства от външния край на окото (от към слепоочието) в посока вътрешния( от към носа), без да се разтърква. След като е почистено оченцето, слагаш и капките. Хубаво е да почистваш и другото око, нищо че не секретира, това се прави с ново памуче и за всеки случай да не се зарази едното око от другото. Ние така се оправихме бързо.

# 597
  • shumen
Момичета как сте?Честито на всички нови мами.
Аз почти нямам време за компа,но сега тати и Дени спинкат и аз реших да почета малко.
Да Ви кажа аз нямам почти кърма и сме на изкуствено мляко-засега Нан,но педи каза като го свършим да вземем Фризолак.От изкуственото мляко малкия се запича много и през ден действаме с термометъра по препоръка на педи пак.На 01.10 сме ма консултация и ще видим колко сме наддали.
Мама беше при нас,но вчера се прибра на Шумен.Друго си е майчината помощ,друго е свеки.
Всичко мина Ок с операцията,но сега съм получила някаво възпаление и утре ще ходя да давам кръв да видим какво ще излезе и от там до социалните за еднократната помощ.Баба и Дени ще се гледат,че тати и той има излизане,че да видим как ще се справят.

# 598
Ехооо тук съм някой да не си е помислил, че съм отишла да раждам - нееееее Naughty
Днес бях на преглед и док.  цъка с език - няма да е скоро плацента като за началото на 9 м. води много, тонове супер. Вика не ми прилича на преносване и така в сряда влизам в болница, защото ми каза, че по-документи се налага да ме приеме при преносване - но ми каза , че няма да предприемаме нищо за момента, само следене с ултразвук и тонове.
Май ще трябва да се местя при октомврийките  smile3511
Успокой се мила, минах през същото. Както нямаше никакъв изглед да родя скоро, същата нощ ме хванаха болките. Стискам палци  Praynig Hug

# 599
Здравейте,мили мами Hug намерих малко време за компютъра хахахах лудница е-най-прекрасната лудница на свта не искам никога да свършва Crazy влюбена съм в малкия Crazy Crazy Crazy лелелел
кърмим се,будя се преди него даже просто ей така да си го погледам докъто спи Heart Eyes поплаквам си малко ,галя си корема и си говоря сама как до вчера ей тук беше краченцето,а пък тук главичката с косичката,разказвам му как папах бисквитки заради тази краива коса Crazy луда съм по него!!! не искам да свършва никога този момент!!! многооо искам да го кърмя,и много се старая да имам кърма ама не знам какво точно да правя,за сега му стига,буди се на равни интервали спинка сладко Crazy
днес купихме страхотен бейбифон на Авент Crazy многоооо ми е полезен Party и има уникални функций #Crazy
изчетох ви ,многоооо писане ,ама аз откакто влязох в болница да раждам нямам време да влезна качествено #Crazy Mr. Green
та:
за кожичката и на мен ми се струва червенка,но не раздразнена,просто такъв цвят Thinking
мием си дупето на мивката,кърпички почти не ползвам,сменяме памперса преди всяко ядене,мажем се обилно с кремче и такааа
да ви питам мамите с момченца-вдигате ли пишленцето и топчиците нагоре при слагане на памперса? аз го направих 2 пъти и той многоооо се опика ooooh! и сега не го вдигам
коремчето многоооо ми липсва мнооого Blush както исках да родя ,за да го видя и да го гушна сега ме е хванала една лекинка депресия,че ще порасне,и този така нежен момент ще отмине като миг!!! а толкова имам нужда от него и чувството,че съм му всичко Crazy Hug хихихи много съм сантиментална!!!
за изхождането след секциото-свърших я тая работа веднага!!! Grinning Grinning Grinning аз съм си с мнооого бърз метаболизъм Grinning
обаче сякаш ме боли вътре червото някак си не знам от какво Thinking
другото-когато пишкам многооо ме боли матката,контрахира и почва да се чисти веднага Thinking някой има ли го този проблем-ако е проблем де?
аз много бързо се раздвижих и веднага почнах да патрулирам из болницата в трепет да го видя хихих
и не пожелах повече да го върна в детското Laughing
да си кажа мнението от Тина Киркова(Вип отделението,подчертавам,за другото не знам) страхотни саааааааа!!!! няма да разказвам подробно,че много дълго и много неща,но такива грижи толкова внимателни всичко беше супер Party
емииии имам много неща още да питам лелеле стана цял роман моето писмо не знам дали някой ще го изчете-неродилите мами сигурно хихихи
последно питам за пъпчето и за къпането:
ако пропусна къпане някоя вечер пак ли третирам пъпчето със спирт? и задължително ли е да го къпч всяка вечер? Hug Hug Hug
гушки от нас с малък Брайън лягам за малко преди да се събуди да папа Crazy Crazy Crazy
целувки от нас за всички горди мами,и за всички чакащи все още своето малко ангелче Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт