СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 600
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Скай, Алексис, Стефис, Йоанина - честити рожби, да са ви живи и здрави малките и много послушни   bouquet
Дария86, успех утре - стискам палци  Hug
Тета и аз съм така от сутринта  Party и резултата от прегледа е, че имам 1,5 см разкритие, центрирана шийка и прилегнала главичка (каквото и да значат последните две). Според доки няма да дочакам термина в понеделник - дано, дано  Praynig Много ми се иска да реши да излезе утре - с ММ правим 8 години, откакто сме заедно и ще е чудесен подарък  Heart Eyes
Мели, радвам се, че се разписа - дано скоро се нормализират нещата при вас  Hug

# 331
  • Where I am Happy
Цитат
...
Въпрос към ЛЛЛ
От вчера съм на антибиотик поради възпаление и спрях да кърмя но със помпа продължавам да се цедя.Колко дена след като спра да пия антибиотика мога отново да започна да кърмя?
Антибиотика е Nidagyl 500mg и Cafalexin 500mg

Silvyyy, дали можеш да провериш някои неща за тези лекарства в листовките им, както и да ми кажеш колко пъти на ден и за какъв период трябва да ги приемаш:

Nidagyl 500mg - коя е активната съставка. Дали е metronidazole?
Cafalexin 500mg - дали като алтернатива на името дава Caphalexin? Ако не, кое дават като активна съставка?

Nidagyl 500mg го пия на 12 часа и  активната му съставка е metronidazole.
На другят антибиотик на опаковката пише Medolexin 500mg Cefalexinфирмата е Medochemie. Приемам го на 6 часа. За активната съставка немога да кажа понеже листовката е на гръцки а аз не разбирам нищо.Да,алтернативата на името е Cеphalexin.
Трябва да ги пия 7 дена.
Гинекологът ми каза че ако приемам само Medolexin 500mg Cefalexin мога да кърмя,но да ви кажа честно на тукашните доктори (в Кипър) много вяра нямам,заради тях съм със това възпаление!

# 332
  • София
Честито на новите мами  bouquet Да са им живи и здрави рожбите
Да се поФаля и аз днес след прегледа  - няма скоро да раждам явно ще преносвам и този път ooooh!
Явно бебето ще чака да влезем във Везни - е дано не чака за Скорпион Mr. Green
Вече от нерви почва да ме избива на простотия #2gunfire

# 333
Ехооо... Пиша, докато дребната ми "виси" на цицата, а аз в полулегнало положение (заради шевовете) най-сетне събрах акъл да стигна до компа. Лека-полека се възстановявам. Не съм чела нищо назад, просто нямах как. Нямам проблем с кърменето, Лора е доста лакома от първите часове след раждането си. Даже се справих и с болката в зърната - загрубяха явно. И с коликите водя успешна битка още от 4тия ден до момента. Но имам вече следния голям проблем. С това кърмене на поискване, тя ме обърна на биберон-залъгалка. Като е будна и само това търси. Хапне малко и после почва да ме дъвче и да дреме. Като измъкна зърното и започва да скимти и да нервничи до рев. Като не ми усеща миризмата и се буди. Единственият изход е да спя с нея. Искам да я вкарам вече в режим, но душата ми се къса като почне да плаче. Как да го направя?  smile3518

# 334
Честито на мама Йоанина и Скай   bouquet
Августа Благодаря за разказа  Hug Макар да не си имала леко раждане, мисля че звучиш много положително Hug
А аз вече се отказвам, няма да раждам Crossing Arms Mr. Green Постоянно съм с болезнени контракции на 5 мин и само като стана да се разхождам ми минават; седна и те пак  ooooh! Цял ден обикалям къщата с надеждата че няма да отминат, и ще се ходи в болницата вече ама уви #2gunfire освен че съм страшно уморена вече, друго не постигнах  Cry

# 335
uioanina, честит ви син Георги!  bouquet Желая ви много щастие!

Дария, успех утре мила. Всичко ще бъде наред и ще си гушнеш вързопчето.

eva_82, аз не съм си записвала раждането от преди 4 год, но сега като будувам нощем си припомням всичко в най- малки детайли. Направо се изумявам какви подробности помня, сякаш ми е записано на лента и аз само я превъртам, та филма започва отначало  Crazy

Ина, ти за къде си се разбързала  Mr. Green Сама ли ще ме оставиш тук да си кукувам?  ku-ku  Crossing Arms

Agira, пробва ли да дадеш залъгалка?
Аз не знам защо сте толкова против тях по принцип, според мен са по- малкото зло, а после по- лесно се отказват от смукане на палец напр. Може да търси близостта ти заради коликите... Гушкай я сега, като се унесе пробвай да я сложиш в нейното легло.

Аvara
, ти да не отиде при Sky*?

# 336
  • София
Лъки вече за никъде не бързам вдигнах ръце, а и без това сънувах кошмари как съм сама в темата #Cussing out

# 337
Momicheta vlizam ot bolnicata da vi se pohvalq dnes v 11.51 se rodi sas sekcio moq bebok Georgi, 3320 ,51sm. Toi e dobre a az sam mnogo shtastliva Simple Smile

Ехааа ... Често мила ... да ти е живо и здраво детенцето и да слушка много  Hug

Да кажа, че бебчетата в албума ни са страхотни  Heart Eyes Hug

На неродилите мами да кажа, че няма да останат сами  Hug Ще изчакаме всички да родят и тогава ще се местим в Родени  Heart Eyes , а тези които родиха първи малко по малко се връщаме във форума ... все пак се нагодихме с малките човечета  Mr. Green Hug

# 338
Агира, и моя разбойник е на седмица. Мина ми през акъла за колики, защото има едни моменти, когато пищи, стяга се и се извива назад, мислех си, че е рано. Не давам все още нищо освен вит. Д. Държа го ма гърдата и след като заспи, обикновено плюе зърното и си я гушка или се мести отгоре, като възглавница. Не може да дъвче зърното, то е много назад. Иначе от преяждане повръща вече няколко пъти. Ние го гушкаме много, редуваме се с баща му. Таткото веднага получи съвет от родата, че така сме щели лошо да го научим да е все на ръце. Аз не съм съгласна. Откакто го оставяме да спи при нас нощем се буди само за да яде и да сменим памперса, няма го плача от първите нощи.

# 339
  • София
Фейт  Hug

# 340
uioanina честит син, да ти е жив и здрав и да ти носи много радост   bouquet  Hug
daria_86 успех утре и бъди спокойна, всичко ще бъде наред  Hug

# 341
  • Варна
Ами да ви каж днес като излизахме наистина си поспа добре детето. След като му взеха кръв си порева доста, но щом го метнахме в столчето откърти веднага  Mr. Green

Аз слагам бебето уж на страна, но то си се обръща по гръб. Да спи както му е удобно.

# 342
а и без това сънувах кошмари как съм сама в темата #Cussing out

На неродилите мами да кажа, че няма да останат сами  Hug Ще изчакаме всички да родят и тогава ще се местим в Родени  Heart Eyes

Това ли било?!  Crazy И аз се чудя какво толкова се страхуват мамите.
Аз не виждам проблем неродилите да се изместят в родени, ако станем малцинство.  Laughing
Ми то е същото.  Sunglasses

# 343
Хелоу!
antonia79 ние се къпим всяка вечер, отмен ако зависеше, щях да го къпя всеки ден по няколко пъти, но сама ме е шубе (да не го изпусна, че много шава) и затова само с ММ вечер.
От както сме тръгнали по разодки, се родих...така хубаво спи, че и коликите му намаляват, ама като сме в къщи  ooooh!

# 344
  • София
Флайбъл да ти кажа за мен не е проблем в коя тема ще сме, по скоро чакането и суматохата около него ме карат да си изперквам малко , но редовно Mr. Green
Докато родя някои от мамите ни могат да правят прощапулник вече, инат ще е момчето  ми  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт