СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 551
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
още нещо забравих да споделя, пия след всяко цедене по 500мл вода, също вече 2-ра кутия чай Хип за кърмачки, а днес си купих и още 1 чай по-евтин - пак за стимулиране на лактацията  Grinning

нашия бебчо не си харесва бибата, плюе я постоянно и днес купих 2-ра, още не сме я пробвали, свикнал е да заспива на ръце и проверява с едно око, дали го държат на ръце, иначе крещи  Laughing

# 421
Днес станах кака newsm76!мама роди секцио, гергана е с размери 3250 и 50 см.Момента беше просто незабравим!Когато мама се възтанови щe ви пише.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 10:26 от teta014

# 422
el_sol, много неприятно наистина Tired Hug! Само спокойно, наистина няма смисъл да се ядосваш, ще го оправите докато дойде бебето Wink Heart Eyes

# 423
Мимсат     Августа ... много ви благодаря за отговорите  Blush Hug
Спокойно му дадох да си хапне изцедената кърма  Heart Eyes

chiki  Честито мила. Hug Да е много здрава и щастлива малката !

Анхелче ... браво за старанието и желанието да кърмиш  Hug

Една от нас ... добре си се завърнала  Hug

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 19:26 от F.a.t.e.

# 424
Момичета, я кажете как се прави номера със сешоара? Не че ми трябва засега, но да съм подготвена един вид?

Ползва се звука му, защото наподобява вътреутробни звуци и бебето се успокоява.  Simple Smile
Включваш сешоара и го насочваш да духа някъде в нищото, не й върху бебето! Wink
  ooooh! днес цял ден ревеше бебка и решихме да го изпробваме, но си мислех, че трябва леко отдалече да духа към коремчето ooooh! сега ме хвана страх, дано не сме и навредили  Sad

# 425
Момичета да ви питам още нещо- днес забелязах петънце на блузката при Пъпчето. А на самото пъпче от вътрешната част имал малко засъхнала кръв. Само да кажа, че пъпчето ни падна още в болницата. Обадих се на педиатъра и тя ни каза да не я къпем 2 дни. И да го третираме със спирт 70%. Някой има ли подобен проблем?

# 426
  • София
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МАМИ! Моят бебок явно иска да е Везни Mr. Green

# 427
Inna_78 aз съм убедена, че и моето само чака да изпуснем девата на пук на моите желания  Grinning

# 428
Момичета, я кажете как се прави номера със сешоара? Не че ми трябва засега, но да съм подготвена един вид?

Ползва се звука му, защото наподобява вътреутробни звуци и бебето се успокоява.  Simple Smile
Включваш сешоара и го насочваш да духа някъде в нищото, не й върху бебето! Wink
  ooooh! днес цял ден ревеше бебка и решихме да го изпробваме, но си мислех, че трябва леко отдалече да духа към коремчето ooooh! сега ме хвана страх, дано не сме и навредили  Sad

Ева ... аз ползвам точно топлината  Peace насочвам го към коремчето му ... по надалече разбира се и така го движа постоянно. Отпуска го почти веднагически. Звука също памага навярно  Heart Eyes

# 429
Доника честита сестричка! Да е здрава и много да ви радва, а мама бързо да се възстановява!

Чики, честито! Много засмяна и здрава да е бебка!

Честито и на вс останали новородили мами!

Една от нас супер звучиш!  Grinning

Мислех си че само аз не успявам да изцедя нужното количество кърма. Явно и други са така.

Анхела по колко мл и на какъв интервал от време изяжда Виктор?  
На мен ми се налага по един или два пъти на ден да давам добавка. Но не й стига. Разтварям 90 мл, както е според указанията на кутията за възрастта й, но иска още. Дадох още около 50 мл кърма. Това в рамките на половин час. Е не издържа и два часа. Сега пак хапна 50 мл и спи на колената ми. Ако я преместя ще се събуди и пак ще иска да яде. Много се промени, преди спеше по-добре, по-лесно заспиваше.

# 430
За помпата  Аз си взех тази ... втора употреба е, но работи направо перфектно  Heart Eyes
Взех я от Продавалника от една жена в Пловдив за 30 лв  Heart Eyes

Скрит текст:

За пъпчето .... и нашето кърви от време на време ... по скоро има по малко засъхнала кръв и го почисвам със спирт  Flutter вече понамалява  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 20:11 от F.a.t.e.

# 431
# 432

Ех, че сладка картинка  Heart Eyes

Имам е две питания към родилите мами  Heart Eyes

С какво обличате бебчетата вкъщи  Rolling Eyes Ние сме с боди с дълъг ръкав и ританки само ... не знам дали не му е студено!

И второто питане е кога се слага 2-ката биберон ... за сега сме още с 1-чка  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 20:54 от F.a.t.e.

# 433
Честито на всички нови мами. Нека имат най-здравите и щастливи бебченца на света   bouquet
Аз съм леко притеснена.... И двамата с таткото сме болни и много ме е страх за малката  Cry Само като се прокашля и настръхвам  Confused Как можахме точно сега да се разболеем, направо побеснявам като се сетя... И кърмата ми спря съвсем, тече малко коластра, като се цедя започва много да боли  Close Сега и лекарства пия за настинката, та не я слагам Алекс на гърда изобщо. Изобщо нещата процъфтяват  Rolling Eyes Иначе бебка расте и хубавее, наддава постоянно. Само заради това се радвам на АМ, защото беба расте много добре според мен  Heart Eyes  Майка ми много ми помага, но си ходи вкъщи от време на време да пере брат ми и днес ме остави... та сега ммалко се понатъжих. Май има нещо вярно в тази след родилна депресия  Crazy Само дето аз още не съм оставала съвсем самичка, та не може да се изрази като хората още  Mr. Green

# 434
Stasy87 С какво се цедиш ... с помпа или на ръка? Ако е с помпа каква е?
Трябва да си упорита ако искаш да продължиш да кърмиш мила ... не се отказвай според мен  Praynig Hug Оправяйте се бързо и пазете малката  Hug

Иначе ние пък сме съвсем самички отначалото  Heart Eyes За сега успявам да вляза в ритъм - даже си готвя манджите както преди ... тоест на всеки два дена  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт