СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 561
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
и мен са ме хванали бесните след раждането  Mr. Green като дойде педиатърката за пръв път у нас, не си свали обувките, аз я овиках и й дадох найлони на краката, за да влезе с обувките, 2 дена по късно - дойде работник, мъж да сложи комарници и човекът без да казвам си свали обувките  Hug

нямам думи за тъпите педиатри  #Cussing out

# 481
  • варна
направо и аз побеснявам, от еи такива, в тях с обувки ходят

# 482
Здравейте мами и ,аз да се похваля на 18 .09 .12 г се роди бебе Стела  4 кг. 51 см. във 9,50 сутринта, раждането мина нормално,разминах се само със  три шевчета   Grinning

# 483
Gala8104 Честито мила! Да ви е живо и здраво бебе Стела, да е щастливо бебе   newsm51

Аз чакам  smile3516

# 484
Gala8104 честито бебенце  newsm51

кърмещите мами, спазвате ли диета, аз ям каквото ми е на сърце, разбира се без кафе, шоколад...но с друго не се ограничавам  Heart Eyes

също почнах пак да пия витамините за бременни  Mr. Green

# 485
здравейте майчета, искам да попитам нещо, термина ми е 24,09  а корема ми е много горе, имам чувство че няма да слезе надолу бебо, тапата не ми е паднала май и аз ще пренося даже и контракциите ми са като лека менструална болка и то по няколко пъти на ден (това са контракции нали ), че и не знам тук как стоят нещата като се преноси, ще ходя при акушерка на 25,09 да видим какво ще каже!

честито на всички майчета да ви са живи и здрави бебоците, да растат много щастливии   bouquet

# 486
и мен са ме хванали бесните след раждането  Mr. Green като дойде педиатърката за пръв път у нас, не си свали обувките,
нямам думи за тъпите педиатри  #Cussing out

Да,да и нашата така,а пък прави забележка за кучето,че не е хубаво да е при бебока...

# 487
Честита рожба на мама Джулия! Да и е живо и здраво детенцето!

На вас изписаха ли ви капки Витангол?
Здравейте мамчета и тумбачета.
Лина,  на нас ни  ги изписаха. По 2 капки , веднъж на ден, сутрин. Изцеждам малко кърма и слагам капките. Давам ги с лъжичка.
Мисля , че решихме въпроса с КОЛИКИТЕ. След като сменихме 3 вида капки, чайчета и т.н., запек, рев, почервеняване и свиване и  ефект нулев. Взехме капки КОЛИЙФ и край.
Честито на всички мами с бебчета, да са ви живи и здрави.
Ние вече сме 4200 гр;) скоро е и първата ваксина при педиатъра.
Обличането в къщи-боди или блузка с къс ръкав през деня и ританки. Вечер- дълъг ръкав и ританки.
Гушкам ви, отиваме на разходка.

# 488
  • София
въпрос към ЛЛЛ: и опитните момичета от темата ни  Hug

Нашият малък Боян е изключително кърмено бебе от момента, в който ми го дадоха в болницата. Мисля, че се справяме добре и засега имам достатъчно кърма, но напоследък започнах да имам леки съмнения и притеснения.

Нямаме ясно установен режим, но не го и очаквам.

Имаме дни с хранене твърдо през 3 -4 ч., като за цялото денонощие се събират 7 кърмения. Редувам гърдите на отделните хранения и на моменти, когато паузите стават по-големки доста ми се втвърдяват и натежават. За сега не се изцеждам, но на няколко пъти поизцеждах на ръка докато се пооблекчат нещата. Четейки, обаче мненията и съветите относно кърменето, винаги се говори за 8-10-12 кърмения в денонощие и се замислих сериозно дали не рискувам по някакъв начин лактацията си и скоро да се окаже, че няма с какво да храня малкия Все си мисля, отделно, че ако изцеждам допълнително ще стимулирам допълнително лактацията, а аз и сега имам доволно количество.... моля за мнение и съвет

Други дни, като вчера например, се храни през час за по 10 минути. И аз като Miii давам няколко пъти подред една и съща гърда в такива случаи, а на третия час давам от другата. Мисля, че си имаме и колики и Бобо е доста неспокоен и нетърпеливо засуква, май ме ползва и като залъгалка... Та оттук и следващата ми тревога. Мисля, че не се справям добре с поставянето на гърда, защото започнаха отново да ме болят зърната на гърдите (а вече го бяхме отминали този период в болницата с помощта на кремчето на лансинох). Отделно докато суче на моменти се чуват звуци на засмукване на въздух, като да изпуска гърдата, или пък да не е добре уплътнено засукването... после му става тежко и се оригва...и мисля, че изпадаме в омагьосан кръг... Отделно, както споменах имам доста кърма, която понякога направо се стича в устата му, изтича по бузката...а той не смогва да преглътне и се е случвало и да се задави... Това се случваше дори и в пътите, когато се изцеждах предварително на ръка...
Гледах клипчето, което бяхте дали за правилното и неправилното поставяне и засукване от гърда, принципа ми е ясен, но мисля, че нещо не успявам да се справя. Не отваря широка уста, не навежда достатъчно глава... на мен и гърбът ми взе да дава фира, а се старая да ми е удобно докато се храним....Пробвах и биологичната поза и май се получи, но пък там имам усещането, че ще си задуша детето, така му е забито нослето в гърдата ми, че през цялото време седях на тръни да му осигурявам лесно дишане, че после имах сериозни болки в гърба.... ooooh!

Продължавам с опитите да намерим нашия начин и комфорт, все още не съм се пробвала да се кърмим легнали, сигурно скоро ще го опитам. Но всякакви съвети и мнения по моите тревоги ще са ми добре дошли.

Предварително благодаря и следя с интерес всички въпроси и отговори по темата, част от тях са и мои (макар и зададени от другите момичета)  Hug

# 489
  • Бургас
Честита рожба на мама Джулия! Да и е живо и здраво детенцето!

На вас изписаха ли ви капки Витангол?
Здравейте мамчета и тумбачета.
Лина,  на нас ни  ги изписаха. По 2 капки , веднъж на ден, сутрин. Изцеждам малко кърма и слагам капките. Давам ги с лъжичка.
Мисля , че решихме въпроса с КОЛИКИТЕ. След като сменихме 3 вида капки, чайчета и т.н., запек, рев, почервеняване и свиване и  ефект нулев. Взехме капки КОЛИЙФ и край.
Честито на всички мами с бебчета, да са ви живи и здрави.
Ние вече сме 4200 гр;) скоро е и първата ваксина при педиатъра.
Обличането в къщи-боди или блузка с къс ръкав през деня и ританки. Вечер- дълъг ръкав и ританки.
Гушкам ви, отиваме на разходка.

От кой ден ги даваш на бебока?

# 490
Gala8104, честито! Много да е здрава и да те радва малката принцеса!  bouquet
Зорница85, радвам се че сте добре и сте си в къщи вече! Hug Жалко за кърмата, ама не се притеснявай, каквото такова не е твоя вината Hug Не сте ли много малки за разходки вече #CrazyМного е сладичък малкия мъж  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И аз така  Crossing Arms Crossing Arms, ама сега пак ме почнаха някакви болки newsm78, та се надявам да е скоро Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 14:04 от nub55

# 491
  • София
Lina_bs и на нас ни изписаха вигантол, от 20-я ден по една капка. още не сме ги почнали, но сме ги купили  Peace

за обличането - ние сме на 22 - 23 градуса и Бобо е облечен с гащеризонче с дълъг ръкав и завит според зависи как се чувства майка му - или само с чаршаф или и с една пеленка отгоре. почти непрекъснато е на отворен прозорец, освен като изви онзи вятър и вечер го затваряме

# 492
Здравейте момичета ...аз доложа newsm10 вчера се прибрахме в къщи и съм много доволна и щастлива от този факт. newsm44
Благодаря на всички за пожеланията, много сте мили и успех на останалите на които и м предстои.... дано мине бързои леко!
При мен нещата се развиха бързо с контракциите от сутринта от 8ч. до 18:30ч. вече бяха доста силни приеха ме в 19ч., клизма, прегледи, тонове система и в 20:15 изплака малкия юнак.
Не беше лесно, но поне мина бързо имам и шефчета ама здраве да е....Вече сме добре и се кърмим на поискване, много е лаком да ми е жив и здрав!
Това е от мен за сега ще се включвам, когато мога да помагам и аз със съвети newsm68
Поздрави на всички newsm51

# 493
Здравейте мами, пишаа от болницата. Бебе Теса се е гушнала на гърдите ми и кротко спинка. Мисля че почна да ми слиза кърмата, понеже вече чувам да преглъща Heart Eyes

Останаха ли необебени мами   Hug успех ей Mr. Green

Като се приберем ще разкажа за раждането и защо се наложи секцио. Тук персоналът е върхът, помагат, показват, изобщо все едно не си в болница. Но искам вече вкъщи да се гушкаме  Heart Eyes

# 494
Честито на Гала!!!
Лъкии не те разбрах ,явно наближава и при теб и затова ти е нервно.
И аз хем искам да идва,хем така ми е добре,реших да я заплаша малката с фризьор(като Фейт)ама нъцки,хареса и ,аз се боядисах и съм готова в приличен вид!

Общи условия

Активация на акаунт