Време ни е за промяна-том двадесет и четири

• 20 476
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Сигме, и аз ко знам кво меря, турците казаха обременяване с глюкоза и като бях бременна Димитрова беше казала,че същото ще ми се наложи, че е висока захарта, да ама сутринта в лабораторията решихме с лаборантката да го комбинираме и с инсулин на нулев и втори час тя знаела, че Начев така го иска, абе като я карам на усет за да не се разкарвам два пъти така ще е  Crazyмазало отвсякъде Crazy

# 721
голяма гадост е глюкозата. аз гадни неща не мога да прегръщам - почвам да повръщам веднага. питай ме дорде го преглътна това нещо Sick

# 722
кой ще пуска нова тема newsm78

# 723
Някой знае ли какво е гранулоцити, че са ми повишени  newsm78

# 724
  • София
Бабе и моя мъж спечели тая седмица 2 пъти от еврофутбол..........вади си изводите що в нищо друго не ни върви......
Гуги, Начев в понеделник и вторник каза, че след 11ч. ще е в МД....а от сряда до петък- от 8ч......
аз сигурно в понеделник ще ходя....след като ме скастри, че по тел. не можел да ми определи доза...
Гуги, тая гадост аз не съм я изследвала......ма не се знае кога ще се наложи....
Гуги, аз постоянно съм си под стрес, така че....все тая...ще се пият хапове....ма се нерва, щото уж нямам проблем със щитовидната, а са требе да пия хапове......и за чий Х.й- да си увредя и черния дроб Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 725
Ванче ,край ,налагам ,му забрана ,да играе всякакво тото ,и най вече да печели(кой ли ша ме слуша и чуе незнам)hahaha hahaha

# 726
  • Пловдив
Ванче, много мерси за инфото за Начев, аз ще видя кога ще мога да се класирам, надявам се във вторник
не му се дразни на хапчето, не мисля, че чак толкова може да ти увреди черния дроб, даже от личен опит мога да ти кажа, че от Л-тироксина/еутирокса ще ти стане по-спокойно и леко на душата, само първите 3-4 дни докато му свикнеш е шантаво Mr. Green

# 727
  • София
Бабе.....моя игра и вчера, ма не спечели...
ма пак добре, че поне спечели, ако не друго поне парите за изследванията за тоя месец сме избили.....
Гуги, Л-тироксина как се пие? Наведнъж 1 хапче ли- 25 мг......и сутрин или вечер....?
Кога ще имаш резултат от инсулиновата резистентност newsm78

# 728
многогъзие:
Левкоцити (бели кръвни клетки) – WBC

Върху броя на левкоцитите играят роля възрастта, храненето, емоции, физически напрежения, показват и денонощни колебания. Физиологично броят на левкоцитите при новородени е повишен, но започва да спада към втория ден след раждането. Повишение на левкоцитите (левкоцитоза) се среща най-вече при инфекциозни процеси, гнойни процеси, токсични въздействия, левкози и други. Намаление на левкоцитите (левкопения) се наблюдава най-често при вирусни заболявания, ендокринни заболявания, йонизираща радиация, въздействия от токсични и химични вещества, медикаментозни въздействия и други.

Ly % - Лимфоцити - процентно участие към общия брой левкоцити.

Ly # - Лимфоцити - абсолютна стойност по отношение общия брой левкоцити.

Повишение на лимфоцитите (лимфоцитоза) се наблюдава при вирусни заболявания, инфекциозна мононуклеоза, оздравителна фаза на остри бактериални инфекции, лимфаденити, хронични лимфолевкози и други. Физиологично повишение има при малки деца до 4 години.

Намаление на лимфоцитите (лимфопения) се наблюдава при остра фаза на бактериални инфекции, лечения с цитостатици, кортизол, лъчелечение и др.

MO % - Моноцити - процент от броя на левкоцитите.

MO # - Моноцити - в абсолютна стойност от общия брой левкоцити.

Повишение на моноцитите (моноцитоза) се наблюдава при хронични възпалителни заболявания, инфекциозна мононуклеоза и други. Намаление на моноцитите (моноцитопения) се среща рядко.

GR % - Гранулоцити - процент от общия брой левкоцити.

GR # - Гранулоцити - абсолютен брой от общите левкоцити.

Увеличен брой гранулоцити се наблюдава при инфекциозни заболявания, гнойни процеси и други. Намален брой гранулоцити се наблюдава при вирусни заболявания, химични увреждания, лекарствени интоксикации, лъчеви въздействия и други.

# 729
Добър ден Simple Smile

Прегръдки на всички  Hug

Ванче, Л-тироксина се взима на гладно сутрин преди кафето и половин час поне след това не пиеш и ядеш нищо! Ако пиеш но=шпа интервалът между двете хапчета трябва да е поне 2 часа. Спокойно, Начев казва че трябва да минат 40 дни, ама аз моя съм го изследвала и след 2 седмици след прием на Л-тироксин и е падал, така че действай и след две седмици го виж, ще е паднал.

# 730
Сигме колко са ти левкоцитите и гранулоцитите?

# 731
  • София
Алексче, мерси за инфото...но-шпа не пия....ама се чудех агапурина дали може да си взаймодейства....?
Как е Тео? Какви ги върши?

# 732
отивам да върша най-омразната ми работа пренареждане на гардероби Mr. Green Mr. Green
оставете табели

# 733
  • Пловдив
Ванче, аз лично пия Л-тироксин 75мг., разликата с еутиркса е, че са различни разфософки и на различни производители и аз в самото начало си избрах Л-тироксин, щото Начев смяташе, че ще мина на 100 мг, а от този медикамент едното хапченце е 50 мг. и в крайна сметка си чупя още половинка. По принцип се пие само сутрин на гладно и преди да си пила кафе, задължително се изчаква половин час преди да ядеш или пиеш кафе. Това е най-досадното в цялата схема. Ако ти изпише Л-тироксин 25 мг. ще си чупиш половин хапченце, еутирокса не знам дали има 25 мг., но е възможно, тъй като помня, че има 75мг., но аз лично съм си свикнала така и не го сменям. Хапченцата са супер дребнички и много лесно се чупят Wink

# 734
  • София
Ванче, аз по друга линия вчера бях пргледана от специалист по черен дроб и независимо, че пия еутирокс вече  3 години, а аз съм на 50 мг дневна доза, и независимо от хормоналните стимулации и шепите хапчета, черният ми дроб е в перфектна форма. За сведение, позволявам си няколко пъти седмично по една бира или чаша вино вечер (явно тия дози алкохол не увреждат черния дроб).

Общи условия

Активация на акаунт