Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 945
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • при моите деца .....
Моята дъщеря ляга към 22....
Изморена е..... не чете книги през седмицата, едва 2-3 странички я накарах да прочете в събота....

# 511
  • София
Момичета, как да разбера къде се движим ние? Според нашите учителки Никол е страхотна. Но аз виждам, че прави грешки. И правописни и всякакви. Искам да знам къде сме. Нормално ли е да греши и пак да е за 6, или ако прави грешки това не е 6-ца? Не искам да я пренатягам, но и не искам да лежа на база оценки, а в 7-ми клас да се окаже, че са били въздушен балон.
Освен състезанията, има ли други някакви тестове с прагове?  Rolling Eyes

# 512
Момичета, как да разбера къде се движим ние? Според нашите учителки Никол е страхотна. Но аз виждам, че прави грешки. И правописни и всякакви. Искам да знам къде сме. Нормално ли е да греши и пак да е за 6, или ако прави грешки това не е 6-ца? Не искам да я пренатягам, но и не искам да лежа на база оценки, а в 7-ми клас да се окаже, че са били въздушен балон.
Аз точно поради тази причина миналата година го пращах на състезанията организирани от СБНУ. Те са с външно оценяване, на базата на материала изучаван в у-ще. Тази година ще продължим с тази практика.

# 513
Ох , и аз това се чудя. newsm78 Говорих с приятелки и те казват че е нормално да грешат.В нашето  входно по БЕЛ пишеше: от 34-37 точки/6/. Косьо е с 32 и има съответно 5.

Правили са и още едно контролно по БЕЛ и там има 5. Но на сходни упражнения има различни резултати. Според мен зависи от много неща:  дали са уморени, разсеяни и др. такива. Все пак са още малки.Косьо е много разсеян. Днес например, едно изречение му го повторих 5 пъти , е не го запомни. Сестра му / която е на 5/ накрая му го диктуваше и той пишеше. ooooh!  Доста се посмяхме с баща му.

# 514
  • София

Как се справят вашите деца с писмения преразказ? Едното домашно им беше следното: Да разкажат от името на децата част от "ние врабчетата". Дълго обяснявах какво трябва да направи , трудно ме разбра и накрая помагах. Това с преразказването му е много трудно. Повече четене и преразкази ли трябва да правим?
цяло лято се опитвах на моя да му обясня, какво е преразказ и чудо - госпожата успя за няма и месец да го научи - не се справя блестящо, но смея да твърдя, че е доста добре. Последно не беше разбрал какво е това л, ла, ло, ли и така ми го обясняваше, че ми трябваше час да се сетя, че е окончанието на глагола, но вече и това научи, камък ми падна от сърцето - явно за педагог не ставам  Peace

мисля, че много му помогна това, че правят план на урока - т.е. план, какво и как да преразкажат - аз за такова нещо не бих се сетила никога

# 515
Дзвер това с глаголи го чувам за първи път, кога и това са учили.Явно тази седмица ми предстои подробен преглед на материала.

Току що прегледах, не видях такова нещо. newsm78
Едно питане: Думата вейка колко звука има?

# 516
...

Според мен 5  Rolling Eyes

# 517
...

Според мен 5  Rolling Eyes
И според детето са 5, но на контролното е задраскано и е написано 4. Та затова питам.

# 518
Според мен, единствено при думи с ьо е възможно звуковете да са по-малко от буквите, но може и да греша...

# 519
Според мен, единствено при думи с ьо е възможно звуковете да са по-малко от буквите, но може и да греша...
дж и дз са 2 букви 1 звук. За ьо и йо нямам спомен как беше. Горките деца ,защо ли ги учат тези глупости. Tired

# 520
дж и дз са 2 букви 1 звук.

Точно пристигнах да се редактирам  Blush

# 521
вейка определено е 5 звука- поговорете си с госпожата.

# 522
  • Варна
Вейка е с 5 букви  5 звука - определено госпожата е срешила.

За преразказите - мисля, че четенето досега си казва положителната дума и когато преразказва устно не му е проблем да направи хубав преразказ - на -л (както иска госпожата Simple Smile), с отбелязани съществени моменти и без повторения. Но като започне да пише обикновено стига до заключението, че като не може да го събере в единствения лист на тетрадката за развитие на речта е трябвало да го направи по-сбит. Работим по това като го уча първо да си направи план с най-важните точки.

Та, с преразказите сме добре, но с нормативите по физическо - не. Как могат да искат от дете да скочи над 1.20м за шестица. Моля споделете как е физическото при вас?

# 523
  • София
При нас физическото минава в игри на двора. Не съм чула да са покривали нормативи.
Обяснили са им за -л, -ла, -ло, -ли и госпожицата едиствена се справила от раз.  Rolling Eyes Ние се я знаем, че е схватлива, обаче съм убедена, че ако го прави писмено ще сгреши.
Значи тази година ще се пращаме на всички състезания от СБНУ и това е. Не мисля да я водя по други школи, защото те са почти само математически. А аз на този предмет най-малко държа.  Joy Моля не ме нападайте, лично виждане.

# 524
  • Варна

Хубави въпроси! Обаче балона се пука не чак в 7ми,а още в 5ти клас. Laughing
Моя прави грешки,обаче интересното е ,че на момента ги поправя.Написва думата,явно се връща да я види,слага скобите и отгоре пише вярното и става една красотаааа. #CrazyТова донякъде ме радва де и се надявам да се научи докато пише да внимава,а не след това да се завръща.Вчера са правили входно по БЕЛ и ми вика Мамо,сигурно ще имам 4ка.На диктовката много поправях. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт