Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 965
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Ние туризма го отписахме за неопределено време,тази година се качихме съвсем малко,иначе сме качвали Черни връх с него,но сега с малката няма как,но и тя ще порасне и пак ще тръгнем по планините.Аз Рила най я обичам,но сме ходили само аз и мъжа ми.

# 496
Не се сърди човече, при нас е минало само входното по математика, но ни го върнаха само за подпис и госпожата пак си го прибра. Там на различните задачи се отнемаше различен брой точки - от 0.25 до 6 т на последната задача, която е текстова. Логиката беше, че колкото по-сложна е една задача, повече точки носи. В действитеност обаче цялото входно ниво беше толкова елементарно, че няма за какво да се притесняваш - сигурна съм, че девойката ще се справи блестящо. Пожелавам й упех!

Благодаря, Manzhelka, много е разсеяна и въобще не виждам как ще се справи, но няма начин  Laughing

...
Да похваля моето гардже, че има 4 броя нанесени в бележника 6-ци - по Математика, БЕЛ, Околен свят и ДБТ Simple Smile Аз много му се радвам, но не прекалено - като цяло не отдавам голямо значение на оценките и гледам и той да не учи заради тях.

Браво!  Simple Smile

# 497
  • В светлината на слънцето
хора, вие как се ориентирате, какви домашни има детето ви - аз така се обърках в учебници, учебни помагала, тетрадки, допълнителни тетрадки, още учебни помагала, че единственото което мога да проверя в момента, е дали си е взел всички учебници на училище... ако той не каже, че има домашно, съм загубена  ooooh!

Ей това същото го преживях в края на миналата седмица. Изпаднах в тотално объркване кое точно помагало и сборник трябва да се носи в съответния ден и какво е нужно за съответния час. Теди не ходи на занималня и обърквацията е пълна. Поне с домашните няма проблем, че тях си ги отбелязва в съответната тетрадка. Но за учебници, уч.тетрадки, допълнителни пособия и т.н., хич не е наясно. ooooh! Класната сега им довършва окончателната програма. Гледам, че на настоящата е отбелязала за кой час какво да се носи. Та явно не сме единствените изгубени в превода. ooooh!

# 498
  • София
По повод множеството бумаги. Моите за днес (понеделник) носеха тетрадка № 3 по БЕЛ (по която уж учеха през петък) с домашно, което трябваше да се напише приз уикенда в къщи.  #Crazy #Crazy #Crazy Удивително добре се справиха с писането на писмо чак се учудих.  Rolling Eyes
И аз като Белинда само ги гледам от тъча и надувам свирката, ако нещо не е наред (горките деца  Confused).

# 499
  • София
Момичета като започнат състезанията по различните предмети, организирани от съюза на началните учители нали ще сигнализирате?  Praynig

# 500
Момичета като започнат състезанията по различните предмети, организирани от съюза на началните учители нали ще сигнализирате?  Praynig

Нямаш грижи Simple Smile))
Гледам заповедта миналата година е била в края на м.октомври, значи има време.
Ако искаш - запази си линка и проверявай Wink)) И ти ни напомни, ако изключим;))

Състезания на Сдружение на българските начални учит … І – ІV клас 

# 501
  • София
Благодаря! Запазих го.
 Hug

# 502
  • Варна
Моя сладур само едно входно върна,по математика,без грешка.Домашните си ги закръгля страниците направо в тетрадките,така си свикна от 1ви клас,нямам и аз и той проблеми. Simple Smile
Вчера му споменах само за Черноризец Храбър и наду такъв вой,че не знам дали ще го запиша.Трябва да реша дали да съм "амбициозна мама". Mr. GreenВ събота ще му бутна миналогодишните да го пробвам ,само ги погледнах,доколкото съм му преценила възможностите повече от половината може и да ги реши.Но това  в случай,че не го домързи да ги поразпише,иначе няма шанс. Crazy

# 503
  • София
Belinda, те моите без походи заспиват към 9.00-9.30,
Блазе ти Crazy

# 504
  • София
Записвам се да ви следя, в момента сме в Шилер и от сега се чудя след 4 клас накъде, но и не мисля от сега да почваме с курсовете, рано ми се струва  Laughing

За какъв Черноризец Храбър говорите, аз си мислех, че са турнири за деца 3-4 клас.... ще се върна назад да прочета  Wink

Аля ляга и заспива на 3тата минута независимо дали си ляга в 9 или 11 или по-точно м/у 9-9,15 през седмицата и м/у 10-11ч. през почивните дни.

За джобните, давам по 2лв. когато ми поиска, но тя нещо не е фен на лавката и ако си купи нещо е нещо дребно, но иска да и правя сандвич а покрай него и давам и плод.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 16:03 от nad_tab

# 505
Записвам се и аз да ви следя.
Не ми остава много време за компа , но да ви имам под ръка , ако нещо ми потрябва... Laughing
Марти ляга към 21-21,30 и почти веднага заспива. Ако не му се спи се приспива с книга. Вчера ми заяви , е за РД ( през декември ) щял да си поръча на всички само книги . Никакво ЛЕГО вече.... Mr. Green

# 506
Цитат
Ние почнахме да се готвим за Черноризец Храбър, ама нещо много малко задачи в нита. Ще търся сборник. Онзи ден трагедия - от 15, само 7 верни задачи, а той ми вика: "Мамо, казах ти че съм изморен, искаш много от мен"  Mr. Green С баба си е по-спокоен през седмицата и прави и по две състезания. Дори е започнал да розписва задачите  Mr. Green - аз не можах да го накарам, решава и смята наум, но рискът от грешка е голям. Баба му обаче като учител Smile има подход и с нея разписва.
Черноризец Храбър се провежда за второкласници от 2009г.
А колкото до юнака, според мен сте готови за състезателите в СМГ:), ако всеки ден решава по един тест, пак било и с грешки... Те са много малки и според мен основните им грешки не са от смятане на ум, а от грешно четене.

За буквите по АЕ, доколкото съм разбрала няма задължителна форма ръкописно или печатно, т.е получава се поне леко опростяване от гледна точна на изписване.

# 507
Пепи от миналата година през учебно време си ляга в 9 вечер. Сутрин става в 7.
Иначе хич не е по преходите(да се изкажа и аз Laughing), сестра му е много по-издръжлива от него. Скоро ни предстои ходене в Пирин, но ще се качим до някъде с колите и после малко пеша и повече игра и храна Laughing

Днес върна входното по български, има 4ка. Почти всяка вечер се занимаваме с диктовки, за сега нулев резултат. Не знам какво да го правя. В момента учи с баща си, който никакво търпение не проявява, та ще ходя да поемам щафетата Laughing
Прибра се с две забележки, че е без домашно. Но като не е записал никъде, какво да направя  33uu Още нямам способности на врачка Crazy

# 508
 Едвам ви изчетох.
Ние бяхме 4 дни на море в Гърция и се оказа че сме написали повече задачи по математика. Преди да си легне дописвахме в тетрадката по литература. В сборниците нищо не писахме понеже са в госпожата. Утре ще си наваксаме и там.

Благодаря за задачите!
 Още не са им дали бележниците, но за сега има една 6 по мат. и две 5 по бел. Доволна съм.

Как се справят вашите деца с писмения преразказ? Едното домашно им беше следното: Да разкажат от името на децата част от "ние врабчетата". Дълго обяснявах какво трябва да направи , трудно ме разбра и накрая помагах. Това с преразказването му е много трудно. Повече четене и преразкази ли трябва да правим?

# 509
Вчера му споменах само за Черноризец Храбър и наду такъв вой,че не знам дали ще го запиша.Трябва да реша дали да съм "амбициозна мама". Mr. GreenВ събота ще му бутна миналогодишните да го пробвам ,само ги погледнах, доколкото съм му преценила възможностите повече от половината може и да ги реши.Но това  в случай,че не го домързи да ги поразпише,иначе няма шанс. Crazy
Моят пък не се опъва, но не виждам и ентусиазъм. Дадох му да се пробва на тестовете от миналите години, но успява да реши само половината. По-трудните ги решава частично или въобще остават нерешени. Няма много време за подготовка, предвид и другите извънкласни мероприятия. Миналата година се бях заканила, че ще ги редуцирам, но не стана. Тази година, обаче, поне едно ще отпадне. Та, чудя се, дали въобще да се пробва на ЧХ. Още не съм го записала.  Thinking

С преразказите се справя що годе добре. Днес ми донесе 6-ца по БЕЛ.  Grinning

Лягането вечер е трудно. Със зор го изкарвам от банята и пооооосле докато си лееееегне и заспи става почти 10. Винаги, когато стане дума за лягане, изведнъж се сеща, че трябва да направи това или онова.....Егати перпетум мобилето.... Tired

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 21:47 от Tonita

Общи условия

Активация на акаунт