Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 888
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
добре дай да я дадем за 16 лв. и така ще има 8 лв. за мен, 4 лв. за Плами и 4 лв. за Леа  #Crazy #Crazy #Crazy.
Хехе, яко (по братски), все пак роклята е нейна;) Но мисли и за сестричките:) Браво   Peace

# 586
  • Варна
Една четворка в началото на втори клас ще ме накара да обърна внимание на предмета, бил той и спорт. Може би учителката има нещо предвид, понякога ги пишат за стимулиране, за обръщане на специално внимание... Според мен няма нищо лошо да има оценки, колкото повече и колкото по-рано свикнат с тях, толкова по-лесно ще ги приемат без стрес. Това е и обратна връзка за родителите.

# 587
Аз бях с дежурната петица по физическо. Ами - не от всеки става спортист. Да не говорим за нещата нагоре, които нерядко причиняват травми - успоредка, греда, кози, коне и др. животни.
Не ме стимулира 5-цата по никакъв начин, единственото, което направи е, въпреки всичките ми усилия, никога да не видя пълно 6 за срока/годината в бележника  Twisted Evil и да намразя спорта.
Физическо с нормативи и оценки не води до нищо хубаво. Има други начини да накараш децата да заобичат движението, и да се раздвижат качествено, като в същото време им е приятно.

Мъжът ми след един скок от успоредката си паднал на врата, повече не са го изпитвали на нея  Mr. Green
За мен е безумие нетренирано дете на една голяма възраст изведнъж да го качиш на греда и да искаш да прави нещо  Crazy
Надявам се все някога нещата да се променят.

# 588
  • София
Аз бях с дежурната петица по физическо. Ами - не от всеки става спортист.
Не ме стимулира 5-цата по никакъв начин, единственото, което направи е, въпреки всичките ми усилия, никога да не видя пълно 6 за срока/годината в бележника  Twisted Evil и да намразя спорта.
Това все едно аз съм го писала...Момичетата вече отиваха към съблекалнята, докато аз пред грохване въртях последната обиколка на двора "за норматив" Mr. Green Ми не мога да бягам и това е. А не е като да съм обездвижена, нито имам наднормено тегло. Просто спортовете, които ми се удават, са гребане с лъжица и разходки в планината. И, к'во?

# 589
И аз не съм убедена, че оценките са адекватни в тази възраст, но си ги пишат.
Рано им е.
Не стимулирам с пари оценките му
Поощрявам изпълнението на дребни домашни задължения с нещо, което ще го зарадва.

# 590
  • София
Аз бях с дежурната петица по физическо. Ами - не от всеки става спортист.
Това все едно аз съм го писала...Момичетата вече отиваха към съблекалнята, докато аз пред грохване въртях последната обиколка на двора "за норматив" Mr. Green Ми не мога да бягам и това е. А не е като да съм обездвижена, нито имам наднормено тегло. Просто спортовете, които ми се удават, са гребане с лъжица и разходки в планината. И, к'во?
и аз така, пък за дългия скок няма да говоря - колко може да скочи момиче 1,58 м. и колко 1,70 м., за бягането няма да говоря - и изобщо не ме мотивираха оценките, дори напротив - дотолкова ме демотивираха, че знаейки, че така или иначе ще ми пише 2-ка учителката, аз изобщо не тичах на късите разстояния, а скоковете ги правех на пук по-къси, отколкото си можех, виж да успоредките и др. подобни бях върха, ама какво от това, като вече не ми се влизаше изобщо в час? И след като учителката реши, че ще ме остави на поправка - "за първи път в нейната кариера", аз пък взех че се освободих от физическо и така и не успя. Нормативите по тези предмети са отживелица отдавна и е крайно време физическото да се смени като маниер на преподаване  Peace

# 591
  • В светлината на слънцето
И аз съм против оценяването в начален курс - по всички предмети. Но когато има такова, то оценяване на база природни данни по предмети като музика, рисуване или физическо, е пълен абсурд. Не всеки притежава таланта да пее, свири, рисува или спортува. Трябва да се вземат под внимание и друг тип качества. Например - старанието, а не само моженето или пък знанията в съответната област, което говори за интерес и които постепенно се натрупват, създавайки музикална или спортна култура. Като цяло обаче е далеч по-подходящо в тази възраст да няма текущи оценки, а само една финална на края на годината. Така си мисля. Thinking
За нормативи пък да не говорим. Аз така и не преодолях страха си от козата и не я прескочих нито веднъж. (Конят прескачах без проблем, но не и козата). За късмет имахме чудесна учителка, за която това не бе най-важното.  Grinning

# 592
  • София
Може би за изкуствата и спорта трябва да е зачита се/не се зачита. Или да имат теоретична част за научаване и на нея да пишат оценки.
Не съм съгласна да дават оценка за старание. Но за научаване на теория да. Защото ако ще ми пее фалшиво със старание, хайде няма нужда.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green С рисуването също. Има си начини. А по физическо - вместо глупавите нормативи - може да имат норматив коремни преси - това всеки го може. Между другото ние не сме имали успоредки, греди, само бягане, мед.топка и дълъг скок.

# 593
  • В светлината на слънцето
Klemy, като казах старание, имах предвид, че понякога с много старание се постигат доста добри резултати. Дори, когато талантът е в по-малки размери. Peace
А иначе има училища по света, където например е въведено от първи клас задължително обучение по музика - свирене на инструмент. Децата имат възможност да избират един от три популярни инструмента според любопитството: пиано, китара, цигулка например. След което започват да се учат да свирят с учители, които са музиканти (а не класната), та чак пушек се вдига. Целта не е да станат музиканти, а да се отворят към музиката, да се научат да я разбират (а не само да им минава през ушите) и най-вече да изградят стойностна музикална култура. Говоря не за специализирани училища, а за съвсем редови. По същия начин и с физическото, което се предлага във вид на спорт измежду няколко дисциплини (не нормативи). Та мисълта ми беше, че "второстепенните" предмети могат да бъдат и мноооого полезни. Peace

# 594
  • София
Имам друг поглед върху изкуството. Колкото и да се стараеш, ако нямаш талант няма какво да развиваш. Иначе да, успехът е 1% талант и 99% работа. Но без този един % има да стържат струните... Не мисля, че ТРЯБВА всеки да може да свири на инструмент.
С изобразителното изкуството е същата работа. Но никак не е лошо да се водят децата по галерии, концерти и театрални представления. И само да ги научат да мълчат на тези места пак ще е от полза.  Laughing
За физическото съм съгласна - спорт трябва.  Peace

# 595
Klemy, само с гледане не става, хубаво е да се докоснат с ръце, очи, уши, глас ...
Всъщност "проблемът" не е че го правят,
а че ги оценяват?

# 596
Моят син се сдоби с 3-ка по музика.  Sunglasses
Обаче си е заслужена. Имаше да научи три песни и знаеше, че ще ги изпитват. Цяла събота и неделя не благоволи да ги погледне, въпреки стократните ми напомняния. Научи едната само и то горе-долу.
Стимулът му сега е да си я поправи, щото си е излагация. Но и има и наказание - 1 седмица без компютър. Мисля, че трябва да му  е ясно - има ли домашно, то се пише/учи без значение от предмета.

# 597
Biby, това в нашето училище ли?

# 598
Да, но идеята е била да се знае текста, а не дали пеят вярно или фалшиво.  

# 599
  • Варна
Че и аз да бях, и аз нямаше да ги науча.Все едно 3 стихотворения наведнъж да ми дадат да зубря. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт