Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Раничко е, но попаднах на тази интерактивна таблица за умножение  - готина е;)
http://www.decata.info/2b/index.php?section=14&page=81

# 676
  • София
 Тя, попитай първо в училище медицинската сестра. Тече такава кампания, на нас госпожата ни изпрати декларации да подпишем дали сме съгласни. Ще им ги поставят мисля към края на месеца. Аз на Мими бях сложила още веднага, като и изникнаха постоянните зъбки, преди първи клас беше. Миналата година не се съгласих в училище да видят дали са си на мястото, а я заведох в клиника ЕО дент, там работеха по програмата Сега обаче ще и ги погледнат в училище.
Иначе предполагам има инфо в нета на клиники и зъболекари, които са включени в програмата.
 Предлагането на пари за добри оценки за мен е безумие, честно. а като някой ден изкара слаба би следвало да си ги поискам обратно с лихвите Laughing.
 Контакт с един добър и съвестен учител би могъл да се постигне по различни начини. За себе си съм възприела скайп- госпожата бе така добра да ни  даде още в началото на първи клас скайпа и фейсбука си. Ако имам някакви притеснения и пиша там . Естественно, не прекалявам, защото не е редно по мое мнение.

# 677
  • София
bibi, ние имаме портфолио още от миналата година. Питай, ако нещо те интересува.
Благодаря - ще се възползвм при нужда. Класната ми обясни горе долу какво представлява.

# 678
bibi, ние имаме портфолио още от миналата година. Питай, ако нещо те интересува.
Благодаря - ще се възползвм при нужда. Класната ми обясни горе долу какво представлява.
дами, а това с каква цел се прави  Thinking

# 679
  • София
дами, а това с каква цел се прави  Thinking
Това е най-грубо казано папка, в която се събират материалите и постиженията на детето. Не само постиженията в училище, а и в социален аспект, психологически, творчески ако щеш (какви таланти има например).  Учителят оценява детето, но най-вече то само си прави самооценка. Родителите също могат да носят материали за папката. Както каза класната това е сравнително нов метод в образованието (може би нов в БГ Simple Smile ), чиято цел е себепознаване, себеоценяване, документиране на държание, успехи/неуспехи, възможности и на тази база намиране на най-точния начин за разкриване на качествата и способностите на конкретното дете.

# 680
Тя, попитай първо в училище медицинската сестра. Тече такава кампания, на нас госпожата ни изпрати декларации да подпишем дали сме съгласни. Ще им ги поставят мисля към края на месеца. Аз на Мими бях сложила още веднага, като и изникнаха постоянните зъбки, преди първи клас беше. Миналата година не се съгласих в училище да видят дали са си на мястото, а я заведох в клиника ЕО дент, там работеха по програмата Сега обаче ще и ги погледнат в училище.
Иначе предполагам има инфо в нета на клиники и зъболекари, които са включени в програмата.

Ние сме селско училище и мед. сестра идва през ден. Зъболекарски кабинет няма.Всеки се спасява кой както може.
Ще звънна в понеделник в 25-та, пък на който попадна.

Това с портфолиото звучи много хубаво.

# 681
  • Sofia
Това с портфолиото ми звучи интересно. Не съм чувала при нас да има такова нещо.

Аз се отказвам вече да се притеснявам за каквото и да било свързано с у-ще. Това моето дете не знам откъде си измисля нещата, които ми разказва вкъщи.  Rolling Eyes Беше ми казала, че имала м/у 3 и 4 на входящия тест по БЕЛ и я бях юрнала с диктовки и съчинения, защото си е срамота (не оценката, а явно грешките, които са довели до нея). Тази седмица обаче беше болна и мъж ми звънял на учителката да я пита за домашните, покрай това му казала, че детето се справило блестящо на теста. Shocked

Друго нещо, което каза дъщеря ми и не знам дали пак е недоразбрала, но ако е така, съм учудена и леееко притеснена: по околен свят на доста деца родителите им написали домашните?! По принцип не одобрявам, а още повече от втори клас да се почва, то си е смешно. Но госпожата ги била разкрила...

Калимби, миналата година имахме само някаква тъпа йоника, която до средата на годината беше в баба й. Поради това ходеше по-често на уроци по пиано, поне там да се упражнява, вкъщи просто не се получаваше, йониката не струваше. Лятото купихме пиано и се занимава много повече, освен упражняването й е интересно сама да си дрънка и съчинява мелодии, макар че аз дрънкането го забранявам, че ми надува главата, но вчера беше измислила доста приятна мелодийка.
А всъщност най-готиното е, че и останалите намазваме, аз научих вече всички детски песнички, а сутринта се хилотихме двете, свирейки упражненията на 4 ръце. Ох, мечтая да си взема учителка по пиано и за мен.
Миналата година беше просто изпитание дали ще й се задържи интереса към пианото и дали ще си заслужава да купим, но и без него се справяше добре, като за напълно начинаещ нямаше нужда от ежедневни продължителни упражнения.

# 682
bibi, аз зная какво е портфолио, но ми е любопитно с каква цел в училището правят такова на децата  newsm78 на мен ми се струва, че на този етап оценките и всичко останало е супер субективно и нереално, та в този смисъл и портфолиото няма да ми покаже някаква реална картина. Да не говорим, че на този етап дали с цел да поощряват децата 6-тици се пишат за абсолютни глупости, а изпитния материал  е .... хмммм.... меко казано под умствените възможности на децата. Така де, вижте всички по колко много и само 6-тици имат  Rolling Eyes или мислите, че това са реалните им познания  Thinking

# 683

Друго нещо, което каза дъщеря ми и не знам дали пак е недоразбрала, но ако е така, съм учудена и леееко притеснена: по околен свят на доста деца родителите им написали домашните?! По принцип не одобрявам, а още повече от втори клас да се почва, то си е смешно. Но госпожата ги била разкрила...

По повод на тези домашни, нашата госпожа каза на род. среща ,че няколко домашни/ 4-5 / трябва да се напишат с помощта на родителите. Става въпрос за родословното дърво, за родния град и др. такива. Там се пишат неща които детето няма как да знае.
Ние ги пишем заедно с Косьо, аз помагам.
Шунка ако имаш възможност питай госпожата или друго дете.  Ние с една майка така сверяваме понякога домашните. В началото когато нямаха занималня ,беше голямо мазало. Колкото деца да попиташ ,толкова различни домашни казваха ,че имат...... Joy

2 в 1 Аз мисля ,че не са толкова измислени оценките. При нас има 12 двойки на входящото по БЕЛ. Най-високата беше 5. По математика положението беше същото, но госпожата каза тогава ,че е дала на някои деца по 1 единица ,за да не се стресират с двойки. Понеже им били първите оценки, но след това,каза, ще пише реални оценки.

# 684
  • София
за околен свят - в учебника си пише да опишат с помощна на възрастен от семейството - току що писахме домашно по околен свят, та ми е пресно - става въпрос за рождените дни на членовете на семейството - аз на преклонна възраст не помня рождените дни не майката на мъж ми, какво остава детето да ги попълни само  Peace

# 685
и ние имаме такива домашни, свързани с ровене в гугъл или с познания за родната страна, които ме ангажират мен. последно трябваше да посочи 5 факта, свързани с традициите на бг сватба, а след това - няколко от символите на държавата ни.

нас ни зариват с тетрадки, папки с творби и какво ли не, по 1 кашон на всяко дете, скоро ще ми трябва стая само за техните произведения училищни...

тъкмо се бях засилила да ви питам що за синоними са верен и преден, според една работна тетрадка на Просвета. Докато пишех, се светнах, че има печатна грешка и са искали да напишат предАн....ей така ни побъркват и деца, и родители....

# 686
  • Sofia
Не сте ме разбрали, за тези задачи и аз помагах с информация, тя каза обаче, че госпожата познала почерка на родителите... Мен това ме втрещи, не съм против изобщо да се помага.

# 687
  • София
Не сте ме разбрали, за тези задачи и аз помагах с информация, тя каза обаче, че госпожата познала почерка на родителите... Мен това ме втрещи, не съм против изобщо да се помага.
това ми се струва леко невероятно - не вярвам някой да си помисли, че учителката няма да разпознае почерка на второлак и възрастен човек  Wink

# 688
2 в 1 Аз мисля ,че не са толкова измислени оценките. При нас има 12 двойки на входящото по БЕЛ. Най-високата беше 5. По математика положението беше същото, но госпожата каза тогава ,че е дала на някои деца по 1 единица ,за да не се стресират с двойки. Понеже им били първите оценки, но след това,каза, ще пише реални оценки.
Нямам идея дали входящите нива са еднакви при всички, но определено нашите по Околен свят и Български език бяха обидно лесни, а оценките предимно 6-тици с няколко изключения от  5-ци и 4-ки, а оценките са си съвсем реални тъй като при проверка от Инспектората /или както се казва там контролиращия орган/ с предоставят - това го зная от класната по повод оценяването по ФВС, че проверяващите искат да се покрият пред тях нормативите и да прегледат листите с входящите нива и максимум да съберат тетрадките по произволен предмет на цял клас и да видят дали децата са реално оценени.

# 689
  • Sofia
това ми се струва леко невероятно - не вярвам някой да си помисли, че учителката няма да разпознае почерка на второлак и възрастен човек  Wink
И на мен ми е трудно да го повярвам и се надявам моето дете да е чуло-недочуло.

Биби, забравих да кажа - не се тормози за паричната тема, виж детето как ти е издействало отстъпка  Mr. Green, поне можеш да си спокойна, че няма да има проблеми с разпределянето на бюджета.

Нашата пък решила с една съученичка да правят музей в училище, всяко междучасие изработвали по нещо, а после щели да изложат нещата и който иска да ги гледа, ще трябва да плати 1 лв. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт