Имат ли българите хранителна култура?

• 73 945
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 345
При ходене на гости не обсъждам начина си на хранене, разбира се. Освен ако не ме попитат, когато пък отговарям- нали е възпитано така? Или не? Ям това, което съответства на разбиранията ми, все ще намеря какво. У нас не инквизирам моите гости с личните си разбирания. Сервирам подправки- всеки може да си сложи според личния си вкус и разбирания, но пък никой не може да махне вече поставени такива.

...Както и няма зависимост м/у слаб и здрав човек, ако се храни зле. Само с преглед може да се видят натрупванията около вътрешните органи, нищо че външно човекът има хубаво тяло.

Подкрепям това. Познавам много болни хора, ядящи основно вредни неща, които са буквално ръбести. Може и вътрешните органи мастни натрупвания да нямат, но отровите са налични.

# 346
И все пак, най-безсмислено е да рупаш вафли за щяло и нещяло, да замезваш с чипсове и да думкаш бъргери до пръсване.
Ох, ако знаете баба ми как се радва детето като яде вафли, направо издивявам.  #Crazy За поколението на баба  ми вафлите са върха на лукса в храненето.

# 347
И все пак, най-безсмислено е да рупаш вафли за щяло и нещяло, да замезваш с чипсове и да думкаш бъргери до пръсване.
Ох, ако знаете баба ми как се радва детето като яде вафли, направо издивявам.  #Crazy За поколението на баба  ми вафлите са върха на лукса в храненето.
Аххаа , има нещо вярно в това .. Joy Peace

# 348
Да не мислите, че в хоремага на село е имало нещо друго. Аз си спомням по студентските бригади, когато издивявахме от глад това ядяхме. В селския магазин имаше вафли и лукчета.

# 349
Като един е само на ядки, друг на треволяци, ще получиш картинка на смирено седящи гости пред отрупана маса.

Ако се налага да ям само ядки, колко трудно е да купя определено количество от тях и да ги занеса като подарък на домакинята (вместо баналните бонбони или дежурната бутилка вино)  newsm78? Какво се иска за таквЪз прост жест....култура може би?  Peace

Е, когато човек е вегетарианец, той е такъв навсякъде

Че в коя българска къща няма салата и хляб? И кой вегетарианец не би могъл да се нахрани (поне за двата часа, докато е на гости) с тази храна  newsm78? Нали хората се събират за да са заедно, а не да се надцакват кой е по-по най! Трудно ми е да проумея как приятел ще ти причини подобно мъчение и загуба на време около печката.  Peace

# 350
Да не мислите, че в хоремага на село е имало нещо друго. Аз си спомням по студентските бригади, когато издивявахме от глад това ядяхме. В селския магазин имаше вафли и лукчета.

В амбалажна хартия овивали ли са ти обикновенни вафли?  Wink

# 351
Какви коремни преси? Пробвайте табата с бърпита и ако можете да си кажете името през следващите 20 часа - евала!.... Mr. Green

# 352
  • n/a
Какви коремни преси? Пробвайте табата с бърпита и ако можете да си кажете името през следващите 20 часа - евала!.... Mr. Green

Това не мога и да си го помисля  Mr. Green

# 353
  • out of space
Аз пак недоумявам, що за хранене е кутийка грах или 3 яйца (освен ако не си на диета)?

Не го правя нарочно! но какво за Бога да ям, когато съм в офиса? Имам време точно да сляза и да си купя нещо, нямам възможност да седна някъде и да изям една супа например.

Вариантите са сандвичи, дюнери, пици и плод-зеленчук и супер маркет. За това споменах, че ми е голям проблем намирането на храна...  Rolling Eyes
Не съм на диета, но хляб и плодове категорично не мога да ям- не ми е вкусно, а и от въглехидрати ми излизат киселини. Лимони ям с килограми- просто обичам.

Хора, знам, че не се храня правилно, но ми липсват варианти....

Какво ядете на обяд?  Confused

# 354
Днес на обяд съм с банани и грозде.  Simple Smile

# 355
Аз пак недоумявам, що за хранене е кутийка грах или 3 яйца (освен ако не си на диета)?

Не го правя нарочно! но какво за Бога да ям, когато съм в офиса? Имам време точно да сляза и да си купя нещо, нямам възможност да седна някъде и да изям една супа например.

Вариантите са сандвичи, дюнери, пици и плод-зеленчук и супер маркет. За това споменах, че ми е голям проблем намирането на храна...  Rolling Eyes
Не съм на диета, но хляб и плодове категорично не мога да ям- не ми е вкусно, а и от въглехидрати ми излизат киселини. Лимони ям с килограми- просто обичам.

Хора, знам, че не се храня правилно, но ми липсват варианти....

Какво ядете на обяд?  Confused
Всеки божи ден си нося в офиса храна от вкъщи. Излиза ми по-евтино, и аз решавам какво да ям. Въпрос на организация...

Моята табата вчера беше от скок от клек с изтласкване на гири, бърпи, лицеви опори, високо коляно с половин бърпи. Онзиденшната: планински катерач, бърпи, коремни преси, клекове с 15 кила тежест върху гърба ( детето Mr. Green ), плие, отново с детето....
СЛед това ходех като робот без сгъвки, но пък нямах мускулна треска на следващия ден.

Разбира се, че ще се похваля! Mr. Green

# 356
  • Варна
А аз ядох супа от домати с булгур и къри.

# 357
Много се извинявам за невежието, ама какви са тия табати и бърпи? Звучи като нещо от "Галактическия стопаджия"...  Laughing

# 358
  • Варна
Много се извинявам за невежието, ама какви са тия табати и бърпи? Звучи като нещо от "Галактическия стопаджия"...  Laughing

И аз бих искала да знам.

# 359
  • гр. София
Ери, няма ли възможност да си носиш храна от вкъщи? Например сурови чушки, пълни със сирене. Ако няма да са ти достатъчни можеш да си направиш сандвич. Поне ще е по твой вкус. Или ориз със зеленчуци (но не от витрина за китайска храна, а домашен). Нещо такова  Rolling Eyes
Може и в кутия да си нарежеш различни плодове. Или в кофичка кисело мляко да си разбъркаш няколко лъжици фини овесени ядки (фини, защото по-бързо ще се раздуят и няма да се наложи да чакаш).

Общи условия

Активация на акаунт