Имат ли българите хранителна култура?

• 73 872
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна

Богиня,
Ти си вегетарианка?
Не точно, понеже ям морски гадове и риба, също и безгръбначни.

# 376
Моя приятелка "постеше" на руска салата  hahaha hahaha

И да, има хора, които от малки не се нуждаят  от месо.

# 377
Оффтопик - моя приятелка не яде месо сигурно от 2-3 клас. Сега е към 40-те и никога не е яла месо. Няма нужда, не й харесва.

Но имам друга, която е "частична вегетарианка", която освен риба яде и пилешко  Crazy но не и свинско и телешко  Laughing Много ме забавлява таз девойка, но важното е, че си вярва

# 378
Оставам с впечатление, че мнозинството в темата са сериозно недохранени.
Това не е добре за метаболизма. И изобщо за нищо не е добре, освен за егото евентуално (и то за кратко).

# 379
Оставам с впечатление, че мнозинството в темата са сериозно недохранени.
Това не е добре за метаболизма. И изобщо за нищо не е добре, освен за егото евентуално (и то за кратко).

Стига де, гладното е толкова красиво  Laughing Laughing Laughing

# 380
На мен ми е странно как някой си прави изводи за "участници в темата".
Поне аз не засякох някой да е декларирал вида и количествата на дневната си дажба ведно с двигателния си режим.  Laughing Пък пусто само въз основа на такива данни могат да се направят подобни изводи- за недохранването.

# 381
Джуди,
от това, което аз прочетох - поне 4-5 човека са го направили. Може би и повече.
Един ял грах, друг кисело мляко и салата от домати без сол и зехтин, трети - ядки и стафиди. Все не е храна.
Храната е (бавни) въглехидрати + мазнини + белтъци + плод и зеленчук.
Отсъствието на всяко от дневното меню, независимо от двигателния режим, води до дефицит. Дефицитът на калории/енергия е само едното гайле.

# 382
и това, че една храна е полезна, не означава че е достатъчна сама по себе си за организма.

# 383
Ех, форумска култура...няма начин, след 20 стр., темата да не стане за Приятно ми е, Богиня!
Егото не се лекува с филия, новаци. След третата такава тема, ще го разберете.

# 384
  • Варна
Хм, къде му е дефицита на супата ми?
1 домат
1 морков
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 шепичка био булгур /бавни въглехидрати/
зехтин
сол, черен пипер, къри
Овкусих с кисело мляко.
Всички групи са налице.
Ябълката е след 1 час.

Кейси, от завист се образуват бръчки.

# 385
Добра ти е супата (и вкусна звучи), но ако млякото е обезмаслено - пиши я бегала Simple Smile
И все пак мисля, че калориите за деня са ти малко. Но ти си знаеш.

# 386
  • Варна
Добра ти е супата (и вкусна звучи), но ако млякото е обезмаслено - пиши я бегала Simple Smile
И все пак мисля, че калориите за деня са ти малко. Но ти си знаеш.
Това е извращение.
Всички продукти трябва да се консумират според ествеността им.

# 387
Бръчки образувам, Богиня, защото много се усмихвам. Като прихвам да се смея, още повече.

Да се върнем на българина сега. Той поне е интересен като субект.

# 388
Кажете къде ги срещате тез`вегетарианци, да ги срещна и аз, пък аз ще ви запозная с моите хора.

Родителите ми, треньорите на сина ми, приятелките ми от детинство едно по една стават веганки, последното попълнение в редицата им е от миналата седмица, много близка моя приятелка, вчерашен вегетарианец, с желание за веган, но вече е станала диагностик - т.е. вие сте болни от това заради месото, той яде много месо, затова е зле, а ти си злобничка заради месото, ще прощаваш и т.н.  Въобще намерила извора на всички болести и той е месото!

Гости отдавна каня само на кафе, ама тогава пък се оказва, че не може да е кафе, а чай, ама не какъв да е чай, а Ч А Й, не подобието му от биопрограма или билек... с претенции са си хората. За такива имам вода, ама и вода не може, защото бутилираната вода е обидена и те пият само пречистена по специална технология със замразяване, ама наполовина.

Имам въпрос, защото ще правя пица за обяд на големия син - защо винаги това приказно блюдо се слага при вредните храни.

# 389
Хайде сега, то ще каже човек, че останалите са олигофрени едва ли не. И ви канят с пиле, когато разберат, че сте вегетарианци...
Струва ми се малко пресилено това.

На истинският хляб нищо му няма, ако е домашен, пък бил той и само с бяло брашно.
Проблема идва от готовите, които са наблъскани с какво ли още не.

Мирама, много ще се изненадаш  Crazy
Веднъж сядам в пицария и понеже пристигам последна и всички вече са поръчали, се обръщам към сервитиорката и казвам "препоръчайте ми вегетарианска пица, не ям месо". Момичето препоръчва, поръчва, пицата идва - с парченца шуунка. Викам аз сервитиорката, обяснявам проблема, а тя ми отвръща непринудено "еее, то съвсем малко има" ooooh!

И понеже за пръв път се включвам в темата: аз имам доста вредни хранителни навици. Откакто забременях се опитвам да ги поправя: изключих газираното от менюто, намалих чувствително белия хляб, спрях да пържа. Всичко не на 100%, но се стараем. Месо не ям, а ММ яде само телешко бонфиле и то рядко, щото трябва сам да си го готви Simple Smile Ядем риба.

Свикнала съм и да се храня между основните хранения, затова сега поне гледам разядките да са плодове.

Общи условия

Активация на акаунт