Имат ли българите хранителна култура?

• 73 878
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А тестото за пицата вие ли го творите или ползвате готово?
Иначе дъщеря ми обожава пица и аз я харесвам, ама такава с много тънко тесто, много зеленчуци изобщо много ми се дояде и на мен.

# 406
 JoyПолезен полезен, колко да е полезен... JoyСкин, съвета е добър, тенкс! Simple Smile Янечек, от къде червени боровинки? То има само сокове, пък аз на тях вяра им нямам.

# 407
Освен ако не са от домашно дърво.  Peace
Кое да е от домашно дърво?

# 408
  • Варна
Ядките.
Доста от тях растат и у нас.  Peace

# 409
Имам въпрос, защото ще правя пица за обяд на големия син - защо винаги това приказно блюдо се слага при вредните храни.

Защото масово разпространените пици са от бяло брашно, намазани с нещо като доматен сок и обилно гарнирани с всевъзможни меса-шунки, колбаси, кренвирши, консервирани гъби, сирена и още по-обилно поляти с майонеза и кетчуп.
Направи я от пълнозърнесто брашно, ама с все трици вътре, нареди един домат на резени, няколко маслини, малко козе сирене и воала-здравословна пица.Поне отчасти.

Иначе:проявих волско търпение и изчетох цялата тема.Забелязах доста неща, които да коментирам, но......виждайки обичайните хейтърки, налазили темата, опитвайки се да я превърнат в поредната "лигня", се отказах.

Само най-обобщено:Ако искате да се храните поне малко полезно и здравословно, забравете за супер-хипер-маркетите.   Peace  Намерете си производители, малки магазини с доказана продукция и си приготвяйте поне 99 % от храната в къщи.1% оставям за хранене навън по поводи.

# 410
А тестото за пицата вие ли го творите или ползвате готово?
Иначе дъщеря ми обожава пица и аз я харесвам, ама такава с много тънко тесто, много зеленчуци изобщо много ми се дояде и на мен.

Ние си го творим и точно върху пица мога да сложа неща, на които иначе детето се чумери.
Рокси, едно от 2, в краен случай - от 3 е. Кой в днешни дни има време за 5-кратно хранене?

# 411
  • Варна
Краси, не мога да не се съглася с теб.

# 412
"Хлебче с нещо" може да бъде чудесна, полезна и питателна храна.

Хляб с известен произход на съставките, пресни зеленчуци, масло/сирене/риба или качествено месо - какво му е?
Доста по-балансирано от готвена манджа даже. Освен по принципите на разделното хранене, де.
Същото важи и за пицата, приготвена вкъщи или при сходни условия.

# 413
Зависи от пицата- може да си е наред.
Същото важи и за сандвича- мога да го третирам от боклук до храна.
В тази връзка подкрепям и Краси.

# 414
  • София
Абсолютно. особено с пълнозърнестото тесто.
Аз с такова правя и палачинки. Не ме убивайте.

# 415
Храната е (бавни) въглехидрати + мазнини + белтъци + плод и зеленчук.
Отсъствието на всяко от дневното меню, независимо от двигателния режим, води до дефицит

Това е и моето разбиране за храна  Peace

Вземам повод от Янечек да повдигна темата за водата. И аз като дамите с  непресните омари, но ми липсва разнообразна бутилирана вода. Бутилира се не само минерална, нали? Не е зле да има по-голямо разнообразие от достъпни (за да не ме надекате) води.

И Янечек, моля те ако ме поканиш на чай, никога да не ми сервираш билкова отвара  Hug Разликата е доста голяма.  Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 13 нови отговора.

# 416
Ядките.
Фъстъците ли да са от домашно дърво?

# 417
  • Варна
Ядките.
Фъстъците ли да са от домашно дърво?
Те единствените ядки ли са?

# 418
Рокси, едно от 2, в краен случай - от 3 е. Кой в днешни дни има време за 5-кратно хранене?
Малко ме е срам, ама аз. Ако броим сместа от ядки и сушени плодове за хранене колко време да ми трябва ?

# 419
  • n/a
Орехи и бадеми. Ядки, предоволно виреещи по нашенско.

Общи условия

Активация на акаунт