Имат ли българите хранителна култура?

• 73 696
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 600
Ти лично можеш ли да заколиш телето, което ще ядеш, сама?

Човекът не яде сам обикновено.
Или всички вкъщи трябва по отделно да си гътнем по едно теле  newsm78

Мъжките лъвове също рядко убиват, ама ядат, вероятно са крехки души и изпитват жал към жертвата  Laughing

# 601
  • Пловдив
То това лесно, Янтре, ама я да отгледа кашу или годжи берита, да ви видя тогава как ще се храните здравословно  Laughing
Thinking Баба ми все годжи берита е яла. Свински пръжки с лук и доживя до 88 и дано още има дни пред нея. Изобщо всички жени в рода живеят над 85 Simple Smile

# 602
  • n/a
Дано, дано, дано на никого не му се налага да убива животно,
за да запази собствения живот. Предполагам се сещате, че ако
се наложи и гладът притисне до стената, мнозина от нас, които
сега, пред мониторите не можем да си представим как става тая
работа, ще размахат сатърите. Да, вероятно е да има и такива,
които няма да могат. Дано ...

# 603
  • гр. София
За пъстървата - не ям риба. Вегетарианка съм.
За ориза - не го гледам сама, но при растенията въпросът изобщо не стои така, както при животните. И това всички добре го знаят, та да не преливаме от пусто в празно.  Peace За да изям ябълката не отсичам дървото. За да изям една пържола трябва да убия животното, защото не може просто да си резна малко от бута му.

Всеки си има визия за живота и заобикалящата го среда. Не карам никого да мисли като мен. Просто зададох въпрос. Ето, Янтра е отговорила конкретно, както виждаш. Да, има хора, за които заколването не е проблем. Но за повечето е. Можеше просто да кажеш можеш или не сама да си убиеш телето, нали? Но е по-важно да разтягаме локуми и да философстваме. Е, няма лошо, нали е Клюкарник.  Peace Пък и време трябва да минава.  Laughing
Каква поредна футболна драма, уважаеми зрители!  Laughing

# 604
На мен също ми е жал за живи риби или зайчета. И аз имам кошмарни детски спомени от бягащи обезглавени кокошки и заклани прасета, обаче убедена съм, че всяка от нас би убивала и драла животни с голи ръце, ако това е единственият начин да нахрани децата си. Както често е бивало преди. Кой каквото друго ще да ми говори, няма да повярвам - все пак, колкото и мило да е зайчето, надали е по-мило от детето. Хищниците са си хищници Wink

# 605
  • София
На мен също ми е жал за живи риби или зайчета. И аз имам кошмарни детски спомени от бягащи обезглавени кокошки и заклани прасета, обаче убедена съм, че всяка от нас би убивала и драла животни с голи ръце, ако това е единственият начин да нахрани децата си. Както често е бивало преди. Кой каквото друго ще да ми говори, няма да повярвам - все пак, колкото и мило да е зайчето, надали е по-мило от детето Wink
Категорично.
Инстинктите си имат йерархия.
По-силния автоматично подтиска по-слабия.
В екстремна ситуация, определено настоящите ми скрупули биха се изпарили яко дим.

# 606
Аз линка  на Зимна роза няма да си пусна, той не е за такива като мен.Борбата за защита на животните от насилие и за запазване на средата им на живот е най-хубавото нещо, което се случва в последно време."Развитието на 1 общество се вижда по отношението му към животните.''Далай Лама. Повечето хора няма да те разберат, Розичке, защото са Старо мислене, ще ти дрънкат глупости като на Лоана за някакви епични битки кой-кого. Все пак пропагандата и сред тях трябва да продължи. Simple Smile

# 607
  • София
 Животът е несправедлив. В природата има и хищници. Заекът в природата може да бъде изяден от лисица, а лъвовете да изядат едва родила се малка зебра. Няма как да промениш този факт. Хората, като разумни същества могат да изберат дали да ядат месо или не. Вкъщи ядем месо и риба рядко - 1-2 пъти в месеца. Не мисля, че лесно може да се изкорени месоядството.

# 608
Като стана въпрос за бабите, моята твърдеше, че трябва да се яде по много пъти, може да е малко нещо, филийка със салам примерно  ooooh! имаше закуска в 8, после към 10 пак се хапваше, преди обяда, пак нещо, в 1 се обядваше стабилно, после към 16, 18 пак хапване, вечерята следваше, и преди лягане задължително нещо се постилаше за преди сън. Интересното е, че беше фенка на кифлите и пърженото месо,имам чувстово, че едно прасе се гледаше само за пържене, вечер пиеше по 3-4 ракии, но никога не се напиваше, твърдеше, че като се наядеш хубаво не те лови алкохола, а става полезен. Доживя до 85 години.

# 609
  • n/a
 THE_dilian, ако си е хапвала добре пържено свинско, напълно е вероятно
да не са я хващали трите ракии. Мазното в  пречи на проникването на
алкохола в кръвта, това е причината. Татко ми е разказвал, как по време
на студентството си преди якото пиене е изпивал някакво количество олио
и така се е предпазвал от напиване.

# 610
  • София
Кравето масло също не е подходящо за пържене и трмична обработка при висока температура.

ПП. Аз пък откога моля да бъдат оставени портокалите на мира..

# 611
  • София
Колко е цивилизовано едно общество, можем да съдим по отношението и грижата към слабите, на първо място, животните идват много по-назад.
Само така, отбелязвам.
И докато у нас има хора, които умират от глад и от студ, главно възрастни хора, без роднини, отделно деца, отделно жени, отделно откровени хулиганщини на публични места и още по-отделно, но не на последно място директно убийства на публични места, отново, изобщо отношението към животните се нарежда твърде назад.

# 612
  • София
Кравето масло също не е подходящо за пържене и трмична обработка при висока температура.

Наистина ли?
За пържене не ме интересува, но за термична обработка го ползвам.
Какво значи висока темепература? Фурната на 220 градуса висока ли е?

# 613
  • гр. София
На мен също ми е жал за живи риби или зайчета. И аз имам кошмарни детски спомени от бягащи обезглавени кокошки и заклани прасета, обаче убедена съм, че всяка от нас би убивала и драла животни с голи ръце, ако това е единственият начин да нахрани децата си. Както често е бивало преди. Кой каквото друго ще да ми говори, няма да повярвам - все пак, колкото и мило да е зайчето, надали е по-мило от детето. Хищниците са си хищници Wink

Ти сама си го казала - ако е единственият начин.  Grinning
Т.е. да има форсмажорни обстоятелства. Които, съгласи се, не настъпват всеки ден. Дори може да не настъпят в рамките на един човешки живот.
Хищниците в природата нямат избор - лисицата цвекло например не може да яде. Акулата водорасли не може да яде. На животните им е заложено дали да са тревопасни или месоядни.
Човекът има избор. Сам решава. Не му е заложено изначало в гените да е хищник. Може и така, и така.

# 614
Кравето масло до колкото зная се слага в края на готвенето преди да махнеш яденето от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт