Имат ли българите хранителна култура?

• 73 735
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 690
Янтра, няма значение по щати, по градове, по села. Ясно ми е, откъде идва проблема по щати, но повече ме притеснява растящия % в България.

# 691
Зимна Роза и джуди, не виждате връзката, защото не ви вълнува химичния състав на храната и преработката и. Оставям на страна, разбира се т. нар. подобрители, които са в пъти повече в бъргера, но количеството захар е същото. Не ми пречи, че ядете по кило праскови (и аз го правя от време на време, защото обожавам плодове, и диня ям и какви ли още не) просто казвам, че за себе си не го намирам за по-здравословно от бъргер.

Та как установяваме еднаквост при тези два артикула? Лема ли има някаква, законова презумпция ли е?
Разлика във видовете захари правиш или не? Ако не- аз няма как да дискутирам. В бургера каква и колко захар има? А какви са мазнините и белтъчините в прасковата? А баластните вещества на белия ляб, пардон, бургера в кората или в средата му се съдържат? Вероятно и обработката им е идентична. Няма как да не се съглася. По село на две съседни дървета висят и праскови и бургери и свекървата все с еднакво количество син камък се съсипва да ги пръска.
Странни равенства.  Laughing
На кой какво му се чинело за полезно за мен е все едно. А и както се писа- не му е тук мястото. То се видя от статистиката докъде са го довели масовите разбирания българина, уеднаквявайки прасковата и бургера.

# 692
  • Пловдив
Янтра, няма значение по щати, по градове, по села. Ясно ми е, откъде идва проблема по щати, но повече ме притеснява растящия % в България.
Е не знам, но там където бях аз в Щатите - има много пица и хамбургери да изядем за да ги стигнем. 200-300 килограмови слонища, не могат да ходят, а се придвижват с инвалидни колички тип скутерче.

Да подчертая - ние сме едри хора с мъжа ми, НО аз съм дебела заради повишен инсулин. Не съм повишила инсулина в резултат на дебелината, а надебелях защото повиших. Преди това бях здраво момиче спортен тип 55-58кг на 167 см.

# 693
Е не знам, но там където бях аз в Щатите - има много пица и хамбургери да изядем за да ги стигнем. 200-300 килограмови слонища, не могат да ходят, а се придвижват с инвалидни колички тип скутерче.

Не е първата тема, в която такива доводи ви действат успокояващо. ОК.
Само че, не е нужно да си туловище, за да имаш проблем. Понякога и 10 кг отгоре са достатъчни.

# 694
На мен ми е по-интересно колко % от "американците" са американци. Защото може да се окаже, че по-ниският % се дължи на добри телца с навици от други страни Simple Smile

# 695
  • Пловдив

Не е успокояващо, обаче коя съм аз, че да казвам на съседката как да си храни семейството.

# 696
Защо темата се измества и буквално се спекулира с кой на кого какво казвал? Никой никого не кара да се храни по определен начин тук. 
Лично за мен темата ми доказва по каква причина са налице за нас статистиките, на които обърнахме вече внимание. Нищо случайно няма.

# 697
... уеднаквявайки прасковата и бургера

Аз не бих ги уеднаквила по никакъв начин, дори не ми хрумва как, но ако това са ми двете алтернативи да обядвам, ще предпочета бургера. Ям по над кило плодове на ден така или иначе, но да обядвам само с тях - не, благодаря, не го считам за културно хранене.  Wink

# 698
... уеднаквявайки прасковата и бургера

Аз не бих ги уеднаквила по никакъв начин, дори не ми хрумва как, но ако това са ми двете алтернативи да обядвам, ще предпочета бургера. Ям по над кило плодове на ден така или иначе, но да обядвам само с тях - не, благодаря, не го считам за културно хранене.  Wink

Ето как:
"Кило праскови са си няколко лъжици захар, примесени с трици (фибри) и вода и с нищо не се различават от показания от нея бъргър."

Странно виждане за химия.

А аз- няма да го предпочета  Laughing, но не затова е темата.

# 699

Само че, не е нужно да си туловище, за да имаш проблем. Понякога и 10 кг отгоре са достатъчни.

Изобщо не се успокояваме , напротив, направо се плаша с това непрестанно хрупане, което виждам. Но някак си не мога да повярвам на това. Всеки , който е ходил, е виждал какви слонове се разхождат. Може би крият някъде колонии от стройни.

# 700
Джуди, явно не мога да обясня какво се опитвам да кажа. В показания бъргер, има доста неща, някой от тях, като консервантите, вредни. Съчетанието на хляб и месо, аз също намирам за вредно, но пък и нищо полезно не намирам в поглъщането на кило праскови и ако можеш да ми обясниш разликата между 0,2 грама преработена бяла захар и непреработена захар, която се явява в същото количество, при метаболизма, ще ми е интересно да чуя обосновката ти. Аз си живея с идеята, че блокче шоколад, чаена лъжичка захар, глътка-две кола се равняват на поне половин кило плодове като съдържание на захар, но може и да не съм права.

# 701
Не е успокояващо, обаче коя съм аз, че да казвам на съседката как да си храни семейството.

И аз, след последния ми опит в другия форум, да обясня, защо 2-3-4-5 г. не е редно да се тъпчат със сникърси и да поглъщат количества и количества захар дневно, реших, че нужда няма.
Оставяме статистиката и лекарите да си вършат работата. Но, като ни го казват право в очите, не трябва да ритаме, че не е така и веднага да си напомняме, колко са дебели американците и да чукаме на дърво с успокоение.

# 702
Да подчертая - ние сме едри хора с мъжа ми, НО аз съм дебела заради повишен инсулин. Не съм повишила инсулина в резултат на дебелината, а надебелях защото повиших. Преди това бях здраво момиче спортен тип 55-58кг на 167 см.
А защо една жена, спортен тип, 55 кг на 167 см, започва да повишава инсулина?
Дали не е И заради

Аз не съм много по здравословното Simple Smile Гледам като ям да ми е хубаво Simple Smile И без отявлени боклуци тип кренвирш или боядисан сок в найлонова чашка. Просто давам доказателство в подкрепа на мнението си, че не само българите имаме  традиция да запържваме голяма част от храната. Hug Peace

# 703
# 704
На мен ми е по-интересно колко % от "американците" са американци. Защото може да се окаже, че по-ниският % се дължи на добри телца с навици от други страни Simple Smile

Не е задължително.  Simple Smile
Проблемът е комплексен и не опира само до вид кухня, а и до финанси, образованост, култура на хранене, спорт и т.н. и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт