Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 283
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Джулис, подбери ги в една цветова гама. Не е задължително да са черно/бели Wink Особено като имаш избор... възползвай се Crazy
7/8, аз споделих снимката, заради правилната подредба и това, че не винаги стои така строго, не заради цветове Grinning.
Лакове има в големите вериги, да. Взимала съм от Бриколаж и мат, и сатен на водна основа. Мирише... колко да мирише. Не е някакво супер неприятно, но ако може малчо да не е в коридора, докато го лакираш, мисля че ще е по-добре Rolling Eyes.
Черната боя - латекс; има си.

Отивам и аз да се запозная с Lina Bo Bardi. Grinning

# 451
Ооо, мерси, Бриколажа ми е близо и ще проверя какво имат.  Hug

# 452
Ако някой се сети още нещо като идея или допълнение за вестниците да пише. Благодаря ви отново  Hug

Тапет от вестници, които ми допада: нещо като изтъкани ленти от нарязан вестник.
Иначе, ако са цели страници, няма да спре да ме преследва усещането, че тъпите и негативни послания дебнат отвсякъде. Rolling Eyes

А съществуват и най-различни тапети на букви...

За Лина Бо Барди да ви кажа, че има нещо, което ме трогна в тази жена и затова реших да я споделя в темата. На знам точно какво. Може би на първо място това, че е жена, модерна и смела, постигнала е себе си, въпреки времената, дори и на другия край на света. Стилът ѝ е модерен и линеарен, но без да е самоцелен, усеща се една внимателна чувствителност в него. Харесва ми как къщата огражда дърветата, възхищавам се, че има очи за самобитното наивно изкуство (дървените статуетки) и то намира място в Стъклената къща. Почувствах нещо близко в тази жена. Hug

# 453
Julis, този лак се измирисва много бързо, за около 6 часа вече миризмата почти я няма, може да боядисваш на части де, да не е прекалено силна миризмата от цялата стена.
Ето още инфо за вестниците, може да са части:
http://recycledcrafts.craftgossip.com/how-to-make-recycled-newsp … l-art/2012/01/20/
http://www.bijouliving.com/2009/04/how-to-transform-boring-room.html
http://www.ehow.com/how_5941316_use-newspapers-wallpaper.html

все си мисля, че днешните вестници не пожълтяват, ама знам ли  Rolling Eyes нямаме вестници вкъщи да видя как остаряват с времето...

Много са ми интересни сгради тип Пентагона с дърво посредата Simple Smile все съм си мислила, че посредата е добре да има вода. В Родопите има една къща, в чиято дневна отдолу под стъкления под минава река, поток де, страхотна гледка е и усещането като се чува водата... Heart Eyes
Винаги съм си представяла стъклото в комбинация с вода, може би затова пиша така сега.

# 454
Вестници ... едно време скриваха светлината на прозорците с вестници.... Simple Smile
Пожълтяват и още как. Всяка хартия пожълтява, и тапетите пожълтяват:)

# 455
Вестници ... едно време скриваха светлината на прозорците с вестници.... Simple Smile
Пожълтяват и още как. Всяка хартия пожълтява, и тапетите пожълтяват:)
ами знам ли, едно време бяха от хартия от дървесен материал, сега вече не знам от какво я правят тая хартия... ее, явно пожълтяват. нямам представа, затова лак отгоре да се запечата е най-сигурно.

# 456
  • софия

Сега ми дойде и идея по повод раетата с тиксо - може тесните срещуположни стени така да направя, а другите да с вестници. А черна боя за стена продава ли се и каква точно да търся?

Във всички хубави магазини за боя правят черно. Иначе идеята за различни стени много ми харесва. Има всякакви тапети, и на раета, и на ноти и на вестници. Имаше страхотни на ноти, изглеждаха много автентично, леко пожълтели. Не ги намирам сега, като че ли бяха в стария каталог на Лора Ашли  newsm78
Пак там има много приятен тапет на черно-бели снимки. Даже са два модела.

# 457
Даааа, тапети има много хубави, гледах тапети имитиращи вестници в един български онлайн магазин, но цената на ролка е 150 лв.  Crazy

# 458
ето на какво попаднах днес и се сетих за зелената спалня на Amely, по-скоро зеленото е в текстила, не в мебелите, идея   bouquet
Скрит текст:

и като гледах вчера лофт от Париж, Амстердам, Мюнхен... се замислих колко малко знам за колоните, как се връзват в интериора в миналото и днес, обръщат ли дизайнерите внимание на тях, кога ги подчертават, кога се стремят да ги скрият. Ще ми е интересно, ако някой има статии по въпроса да прочета повече  Peace
Скрит текст:
едно възможно решение

# 459
Барбабо, благодаря ти за споделеното.
На мен няколко неща ми направиха впечатление. Наличието на книги: в днешните български домове ги няма – сякаш никой вече не чете. Сантиментално мило ми стана как къщата обгръща дървото, сякаш да го пази. В мен остана чувството, че нарочно са оставили егото и себе си, разтворили са се в дърветата и природата, за да ги зарежда и вдъхновява.Жената обаче ми се стори горда, но тъжна и самотна.
Не знам защо се сетих за Grand Canyon и как човек забравя себе си!

# 460
Ако е бях сетила преди два месеца и аз бих си направила една стена с вестници в коридора. тази, на която се подпират децата като влизат.
Преди повече от 20 год един далечен познат, военен му писнало да гледа тапетите и бялата мивка. Стените облепил с вестници, а мивката боядисал с блажна боя. Тогава се смяхме, а сега..сетих се за него...той си е бил объркал професията този човек.
Визи - изтървах снимката значи  Confused
Аз верно хич не рабирам от архитеркутра  Tired, но асоциацията ми за стъклената къща беше - студентскя ни стол.
venelina2006 - четем, но аз лично предпочитам книгите да не са на видно място. Много ми беше трудно, да не кажа невъзможно да чистя праха от книгите в мамината къща.

# 461
Аз верно хич не рабирам от архитеркутра  Tired, но асоциацията ми за стъклената къща беше - студентскя ни стол.
Хахаха Joy Заради тази снимка, нали? Разбирам какво имаш предвид, даже и аз се сетих за един конкретен стол от едно място, където съм ходила на летен лагер като дете... Laughing
Но това е било, когато къщата тъкмо е била построена, виж после какво става.

venelina2006, вярно, че има някакво усещане за тъга у нея, и аз си го помислих. Сигурно заради снимката по нощница:) Надявам се, че това впечатление е лъжливо, понеже видях и снимки, когато е вече възрастна и е все със съпруга си...

Между другото този блог е много хубав.
Примерно: Бордо, Флоренция, отново Италия (планински ски курорт), Бруклин, Гърция, Брюксел...
Без непременно всичко да ми харесва на макс, намирам интересни неща. Simple Smile

# 462
Много обичам книги и ги поставям на видно място. Имам малко обаче, преди години правех грешката да давам да се четат и не ми ги връщаха. Сега заемам от библиотека постоянно. Харесват ми рафтове, прости плотове със скрито окачване и книги върху тях.

# 463
За мен от предложенията на Барбабо - Гърция.  Crazy Бях го пускала и аз преди време този хотел, но сега, виждам и допълнителни снимки. И да споделя, че напоследък ей туй Икейско килимче не ми дава мира.  Rolling Eyes

# 464
Моето кътче ....

Общи условия

Активация на акаунт